Oj oj oj. Här trodde jag att jag var super-motiverad och att ingenting kunde stoppa mig, men fel hade jag. Två tentor och mens var det som stoppade mig. Känner en otroligt stress och ångest över dessa tentor och kan vara helt ärlig med att en stresshantering för mig har alltid varit att äta, så tyvärr fastnade jag i det träsket direkt. Samt att jag inte haft min mens på väldigt länge och det triggade igång mitt choklad begär!🍫 Men det är lite det som jag vill använda denna bloggen till också, att visa vardagsproblemen för mig och hur jag handskas med dem, eller som i detta fall - inte alls. Men jag ska ta nya tag, jag har 50 veckor kvar!💪🏼

Igår handlade jag denna måltidsersättning på Ica då jag ville hitta någonting som jag kan äta (dricka) de dagarna jag känner att tiden inte finns för lunch eller de dagarna jag inte är så hungrig osv. Idag valde jag att ersätta min frukost med denna, tog 40g pulver och 3 dl lättmjölk vilket resulterade i 263 kcal. Den var även över förväntan i smaken! Så jag är nöjd och hoppas att den kan hjälpa mig lite de dagarna när tiden inte riktigt räcker till!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var första dagen här! Dags att börja med att räkna kalorier och komma tillbaka till diet och liknande igen. Startade min dag med att väga och mäta mig och har väl insett att julen har gjort sån att jag lagt på mig lite. Därför känns det skönt att komma tillbaka igen! Började därför dagen med två skivor julknäcke som jag la två kokta ägg på🥚 och till det drack jag vatten som jag lagt ingefära och citron i 🍋. Hela kalaset gick på 251 kcal och jag höll mig mätt till lunch!

Lunchen idag bestod av 110g tacofärs och ca 70g av den indiska kycklingen jag gjorde igår. Gjorde matlådor på färsen och då blev det lite kvar som jag tog till lunch och samma sak hände igår med kycklingen så passade på att para ihop dem! Ingen superkombo kanske men blev mätt i alla fall😊

Kvällsmaten blir en av matlådorna med kyckling och ris! Känns bra att vara tillbaka i gamla vanor igen. Tänkte dra mig ut på en promenad men känner mig fortfarande förkyld och febrig så därför valde jag att vila och ta det lugnt!

Likes

Comments

Då var 2018 här och dags att köra igång igen!✨ Efter gårdagens bravader med mina vänner bestämde jag mig för att ta denna dagen till att vara bakis och bara slappa🥂🍾. Imorgon däremot finns det inga ursäkter utan nu är det dags att komma tillbaka till rutinerna igen. Jag känner mig verkligen peppad och det ska bli roligt! Idag har jag förberett matlådor och jag gjorde indisk kyckling, enbart kyckling som har legat marinerad hela dagen i spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, vitlök, olivolja och citronsaft. Körde in dem i ugnen i ca 15 minuter och när innetemperaturen nådde 70 grader tog jag ut dem! Känns skönt att ha maten förberedd då faller man inte lika lätt i att äta någonting snabbt och onyttigt när hungern faller sig på!

Imorgon bitti ska jag väga och mäta mig och sen är det bara att köra!🏋🏼

Likes

Comments

Michelle heter jag, är 21 år gammal och har nu bestämt mig för att ändra mitt liv på riktigt. Jag har i flertal år försökt att gå ner i vikt och bli mer hälsosam men tyvärr inte lyckats. 2017 däremot hade jag även då bestämt mig för denna förändring, och kom en bra bit på väg. Gjorde då upp ett tredelat nyårslöfte där jag ville gå ner 30 kg och delade upp dem i -10, -20 och -30 kg. Lyckades även checka av två av tre av dessa.

Jag började med att skaffa Viktklubb, en tjänst där man räknar kalorier med hjälp av deras app och kan på så vis scanna in livsmedel och lätt räkna ut hur många kalorier du ätit och appen hjälper dig även att räkna ut hur många kalorier du bör äta för en viktnedgång. Man kan själv i appen välja hur snabbt man skulle vilja gå ner och utifrån det räknar appen ut ett antal kalorier du får äta per dag. Jag använde mig av denna tjänsten väldigt länge och genom den hittade jag en glöd till att börja träna igen. Började med korta promenader, 30 minuter/3 ggr i veckan. Sen upptäckte jag hur bra det kändes så blev 1h - 2h nästintill varje dag! När jag gått promenaderna i några månader kände jag mig så sjukt redo för att skaffa mitt första gymkort och börja gymma!

Med hjälp av en vän så fixade jag gymkort, hon hjälpte mig igång och var en trygghet. För mig var det ganska laddat att kliva in på ett gym, som överviktig. Kände mig ful och extremt tjock. Men jag kom snabbt in i träningen och trivdes så himla bra, fortsatte att träna och började träna ensam, och flera dagar i veckan. Kände mig stark, pigg och ville verkligen ta mig dit nästintill varje dag. Så allting flöt på riktigt bra där ett tag men till sist stannade det av. Jag gick inte ned någonting mer, motivationen försvann och jag hade fastnat. Försökte flera gånger att få en nystart och börja räkna kalorier igen, men det kändes inte rätt. Då bestämde jag mig för att skaffa en online-personlig tränare. Sagt och gjort tog jag kontakt med en tjej jag följt ett tag på Instagram och vi startade upp med diet och träning. Med enbart diet i 8 veckor gick jag ned ca 10 kg. Jag kämpade stenhårt och följde dieten till punkt och pricka. Kunde inte lägga in träningen då jag tampades med en extremt ihållande förkylning med halsont och hosta under hela denna perioden. Men enbart genom kosten lyckades jag bra. Nu står jag här. Några kilon upp efter dietens avslut och jag står still igen. Äter god julmat och bara myser med familjen, tappat träningen och rör mig ingenting alls.

Jag känner nu att det är slut med denna hets, jag vill inte hetsa mig ner i vikt för att sedan tappa fotfästet och gå upp igen. Nu ska jag göra detta och lyckas. Ska gå ner i vikt, det sista jag har kvar och inte behöva skämmas på stranden i sommar. Aldrig mer behöva skämmas för mig själv och min storlek på kroppen. Så låter mig själv slappa nu, äta gott och mysa med familj i juletid, men efter nyår blir det diet, strikt och ska verkligen lyckas. Ska gå ner och ska nå mitt mål. Förra året klarade jag -10 och -20, har bara en liten väg in i mål nu och det ska gå.

Denna blogg kommer användas som en portal för mina tankar, men även för recept, tips och daglig uppdatering. Tänker liksom verkligen rikta in denna på träningen och kosten. Hela min resa, och så vill jag förhoppningsvis kunna titta tillbaka i bloggen om ett år och se skillnaden i mitt mående och mitt utseende!

Ett år, minus 20 kg.

Likes

Comments