8 stycken

1 rulle smördeg (finns i kyldisken),
1 dl mjölk
3-4 dl riven västerbottensost
2 ägg
salt och peppar

Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter. Tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna. Använd aluminiumformar eller en muffinsplåt (jag har en i silikon som funkar bra). Pensla annars med smör innan du lägger i smördegen.

Vispa 1 ägg och pensla smördegen. Vispa det andra ägget tillsammans med mjölken.

Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra.

Fördela blandningen i smördegsformarna. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter.

Vid servering, toppa med gräddfil/créme fraiche, rödlök, rom och gräslök.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dessa var så ljuvligt goda! Smakar som kladdkaka i cookie-form. Receptet kommer från Baka med Frida.

16 st

2 äggvitor
2 dl florsocker
0,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl Nutella

Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa äggvita och florsocker riktigt fluffigt med elvisp i ca 3 minuter.

Rör ner övriga ingredienser med en slickepott. Rör försiktigt men ordentligt så att allt blandas.

Klicka ut 16 jämnstora klickar på plåten, lämna lite mellanrum mellan varje då de flyter ut lite.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt på plåten.

Går utmärkt att frysa.

Likes

Comments

4 portioner:

500-600 g kassler
4 portioner ris
1/2-1 dl riven ost
Minitomater

Currysås:
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl Milda matlagningsgrädde 4%
1 msk chilisås
Curry & salt (efter tycke och smak)

Ställ ugnen på 220 grader. Koka riset (inte helt färdigkokt) och lägg i en ugnsform. Värm ingredienserna till såsen, låt sjuda i 5 min.

Skiva över kasslern över riset, häll över såsen.
Dela minitomater och toppa med samt riven ost.

Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 min. Servera med en sallad.

Likes

Comments

Detta är en jättegod sås som påminner om skolans filsås som man fick till fiskpanetter.

Blanda 2,5-3 dl lätt créme fraiche, 1/2-1 msk lättmajonäs, 2-3 msk bostongurka, pressad citron, fryst dill, salt och citronpeppar. (Man får smaka sig fram till mängderna, jag höftar lite och smakar av)

Likes

Comments

Nu har min grymma mamma skapat recept igen ☺️ 💕

Skiva 2-3 bananer och frys. Ta fram de frysta bananerna och låt tina något. Mixa bananerna. Smaksätt en del av de mixade bananerna med 1 tsk kakao. Garnera med citronmeliss o jordgubbar.

Tips! Smaksätt glassen med nötter kokos jordnötter eller valfri smaksättning.

0 sp

Likes

Comments

4 portioner

200 g kalkonbacon
4 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk

Sätt ugnen på 175°C.

Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.

Skär baconet i små tärningar. Bryn dem lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna. Häll smeten över fläsktärningarna.

Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Servera med lingonsylt och morotssallad.

Morotssallad
Riv morötter, häll över en skvätt olivolja och äppelcidervinäger, salt och peppar. Blanda ihop allt.

Likes

Comments

2 portioner

0,75 dl vaniljvisp
1 digestive
3 kiwi
Ev några rutor Marabou

Vispa vaniljvispen hårt. Krossa digestivekexet, skala kiwisarna och skär i skivor. Varva vaniljvisp, digestive och kiwi i ett glas/skål. Toppa med chokladen.

5 sp/st (utan choklad)

Likes

Comments

Här är ännu ett recept från min mamma🌸

2 portioner
2 dl naturell kvarg
1 nypa vaniljpulver
1 stor banan
1 blodapelsin
1 mandarin
6-8 jordgubbar
2 msk flagad mandel

Mosa bananen och blanda med kvarg och vanilpulver. Skala citrusen med kniv så allt skal kommer bort, skiva och dela i mindre bitar. Skiva jordgubbarna. Varva kvarg och bananröran med frukt, avsluta med kvarg och garnera med flagad mandel och citronmeliss. 

2 sp/portion

Likes

Comments

10-12 st

2 bananer
2 ägg
En nypa salt
Kardemumma
Kanel
1 dl havregryn
Hallon

Mosa bananerna och ha i äggen. Blanda till en smet. Krydda med salt, kardemumma och kanel. Rör i havregrynen. Häll upp i muffinsplåt av silikon och strö över hallonen. Grädda i 200 grader ca 20 min.

Ät direkt eller frys in.

Jag räknar det som 0 sp per muffins (blir 0,4 egentligen).

Likes

Comments

2 portioner

1 banan
1 ägg
1,5-2 msk kakao
1 nypa salt
Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Häll i två små formar. Ställ in en form i taget i mikron, kör 1- 1.5 minut på högsta effekt lite beroende på hur fast du vill ha den i konsistensen.

Toppa med kokos/färska bär/frukt.

1 sp/portion (utan kokos)


Likes

Comments