Kurt Geiger Shoes

Affordable but still with a bit of luxury!Kurt Geiger first opened in Britain’s fashion capital on Bond Street, London in 1963. Since the ‘60s Kurt Geiger has not stood still as it continuously evolves to make covetable footwear and accessories for the fashionista. Kurt Geiger has set itself apart with fashion authority blending London style and urban wearability. Discover the Kurt Geiger story so far from Bond Street to Great Britton Street!

Every time I visit UK a visit to Kurt Geiger is a must! I have loads of shoes from there! And as they are very convenient located at the airports in UK you can shop as you wait for your flight! This shop never disappoints in the shoe department! If you are looking for something for a night out och a special occasion this is the place to shop! They also do amazing sales online!

Likes

Comments

Efter gårdagens händelser i Stockholm, så känner jag att jag vill dela med mig av min historia.

Fredagsmorgonen började som vanligt tidigt kl. 05:00 med ett skutt ur sängen och glädje att det äntligen var fredag. Först lite jobb och sen träffa en väninna hemma hos henne för att fira hennes tidigare födelsedag. Vanligtvis på fredagar så går jag hem tidigare från jobbet. Gårdagen var inget undantag. Först lite shopping inne på stan och sen iväg till min väninna. Jag var så glad och vårkänslorna var på topp!

Lämnade Stockholms Universitet där jag jobbar vid ca 14:00 tiden och tog tunnelbanan in till Sergels Torg. Var inne på Åhléns och kollade ett tag och gick sen vidare till H&M mitt emot. Hittade inget där så jag gick till nästa H&M på Drottninggatan. Köpte en kavaj och sen tänkte jag att jag skulle titta in på Zara.

Gick med raska steg mot Zara på Drottninggatan. Helt ovetande om vad som antagligen redan påbörjat på Hötorget.Jag gick ner på Drottninggatan och gick förbi Indiska. Indiska är inte en butik jag ofta handlar i, men hade köpt en par byxor tidigare där och tänkte att jag går in en snabbis innan jag fortsätter till Zara och kollar om dom har några fler liknande byxor. Denna tanke var min änglavakt.

Gick in på Indiska, kollade runt och gick längre in i butiken. Fick syn på ett par byxor och tog dom i min storlek och var på väg mot provrummet längst bak i butiken.

Då hör jag en stor smäll och ser hela skyltfönstret på Indiska braka in i butiken. Jag förstår ingenting. Tills någon ropar att det är en lastbil. Då bryter kaos ut hos många inne i butiken. Jag har fortfarande svårt att förstå och tänker att det är en varulastbil som kanske kört fel eller något. Man hinner tänka mycket på dessa få sekunder. Mer panik bryter ut i butiken och personalen öppnar upp exit utgången och säger att vi kan gå ut där. En kvinna bredvid mig med barnvagn är i total panik och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen. Fortfarande har jag svårt att greppa hela händelsen.

Vi går ner i en trappa och kommer ut på bakgatan till Indiska. Jag kliver ut, men då kommer massa folk springande ner från Drottninggatan och skriker och nu grips jag av panik. Jag hinner tänka att nu skjuter dom på Drottninggatan. Jag springer in igen från där jag kom ifrån. Och står kvar i chock tillstånd i några korta sekunder.

Sen tar jag mig samman och tänker jag måste härifrån. Jag går ut igen och det är mycket folk på gatan, så jag känner mig trygg att gå ut. Går med raska steg ner mot Vasagatan. Hinner inte mer än till Vasagatan innan hela Vasagatan är fylld av poliser. Mitt enda fokus nu är att komma bort från stan. Ringer till mina anhöriga och berättar vad som hänt ( Ännu vet jag inte själv omfattningen av vad som hänt och att lastbilen kört in i Åhléns) Jag säger att jag är OK och att jag går ifrån stan. Vill inte att dom ska bli oroliga när nyheten kommer ut.

Jag fokuserar mig på att komma fram. Ser andra människor omkring mig gråta och många är chockade. Många gör samma sak som jag och går bort mot stan. Då jag inte är uppväxt i Stockholm och inte bor i stan så hittar jag dåligt och tar hjälp av mobilen att ta mig fram och mot min väninna. Hela stan är i kaos. Jag kommer fram till min väninna ca 30 minuter senare, fysiskt oskadad men minnena och det jag har varit med om lämnar enorm oro och rädsla. Beslutet att snabbt gå in på Indiska innan jag gick till Zara var ett beslut som alltid kommer finnas med mig. Jag kan fortfarande inte förstå att detta attentat skett i Stockholm.

Jag har i många år bott i London och var där 2005 när det var en stor terrorattack. Jag var inte påverkad lika mycket den gången. Men man var självklart chockad. Och när jag 2012 flyttade hem till Sverige så kände jag mig så oerhört trygg hemma. För här händer inte sådant. Nu börjar efterarbetet för oss i Sverige. Jag har kommit över rädslan tidigare och bodde ändå i London i många år efter 2007. Så jag kommer komma över detta också. Men det kommer ta tid. I dags läget känns det inte som om jag vill åka in till stan igen på länge. Men om ett tag kommer jag åka in och kunna köpa byxorna på Indiska och tacka personalen där som aggregerade så snabbt trots att dom själva antagligen var lika chockade.

Ta hand om er alla och krama om era nära och kära extra mycket! Jag är så tacksam att jag hade änglavakt!


Likes

Comments