Under gårdagen var vi på grönan med brukare hela dagen och därav fanns ingen tid att uppdatera, idag sitter jag också på jobbet så tid för bloggen existerar inte riktigt.


I vilket fall är jag helt slut, fast en god nyhet är att om två dagar går jag ner på tvåsiffrigt i graviditeten. Då är det 99 dagar kvar och nedräkning!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen idag har inte varit lugn, rastat hundar, ut till "daghunden" för att sedan direkt åka till mitt volontärarbete på brottsofferjouren. Därifrån direkt vidare hem, ut med hundar, hälsa på sambo, ut i stallet och ja... Så har dagen fortsatt. 

För det mesta så går det bra men vissa dagar så märker jag att jag faktiskt är gravid i vecka 26 och att full fart framåt inte alltid är önskvärt. 

Jaja, nu har jag hunnit vila en stund, får se om jag fortsätter så eller kliver upp och städar. 

Hur har eran dag varit? Har ni gjort något speciellt? 

Likes

Comments

​Är det någonting som jag väldigt ofta stöter på i vardagen så är det människor som uttrycker sig så som rubriken föreslår, vissa säger till och med grövre saker än så. Och finns det något på den här planeten som jag ​inte ​tolererar så är det just dessa uttryck. 

Jag arbetar med dessa människor som ni väljer att uttala er så om, jag möter dessa individer deras bästa och deras mindre bra dagar, jag ser dem i olika nyanser och i olika situationer för att inte glömma att jag möter deras anhöriga. 

Jag kan inte tala på individnivå eftersom att mitt arbete är belagt av sekretess, tystnadsplikten. Men varje gång jag hör någon uttrycka "jävla mongo" vare sig det är med flit eller omedvetet så knyter det sig i magen på mig. 

Dessa människor har det svårt nog som det är, de fightas med diagnoser såväl fysiska som psykiska, vissa kanske inte har anhöriga, vissa kanske aldrig kommer att få uppleva hur det känns att stå barfota i gräset utan strumpor - eller att stå alls. Men allt som oftast när jag kliver in på arbetet så möts jag av individer som trotts all motgång strålar av lycka. Som spontant hela tiden talar om att de tycker om en, att en har fina kläder eller att "du är snäll." 

Även om deras nätter kanske kantats av psykoser, sömnbrist eller vad det nu än kan handla om - så har de alltid ett snällt ord över och majoriteten av gångerna ett leende på läpparna. 

Dessa individer, och deras kämpande familjer, förtjänar inte att bli spottade på i folkmun. De möter redan tillräckligt mycket hinder i samhället, en kan tro att de inte bör vara så 2016, men redan ett vanligt sjukhusbesök kanske inte ger den vård personen förtjänar pga olika omständigheter. Det går att leva ett rikt liv, fastän de blir omständigare. Alltid. Det sista dessa personer faktiskt behöver råka höra ex på bussen är ett gäng ungdomar som i all extas skriker "ditt jävla CP." 

För dig kanske det är betydelselöst men för personen som hör dig kanske faktiskt har någon i sin närhet som kämpar dagligen för att de faktiskt har Cerebral Pares. (CP-skada.) 

Min poäng? 

Dessa ord i folkmun får en negativ association, en negativ innebörd pga de sammanhang de används i när orden faktiskt betyder något helt annat ursprungligen. CP - är inte en person som snor din telefon, det är en person som kämpar med en skada som uppstår i hjärnan. Handikappad - är inte en person som inte kan följa med i samtalet du försöker engagera denna i, det är hindren i samhället som en individ med funktionsnedsättning möter på. Det är alltså ett uttryck för hur samhället hindrar individen, ex om det inte finns en rullstolsramp vid en trapp. 

Så tänk er för, de flesta orden har en faktisk betydelse och när man tar det ur sin kontext så kan det skada mer än vad du ursprungligen tänkt dig. 

Likes

Comments

Efter många om och men åkte vi till rastgården iallafall, även om de inte blev som jag föreställt mig.


Men förmiddagen blev bra ändå och jag åt upp halva Alex chokladask som kompensation för mina sårade känslor haha 😂 


Nu sitter jag på jobbet och det är väll mer eller mindre dags att "starta dagen.", hoppas er dag blir bra 🌸

Likes

Comments

Efter besöket hos barnmorskan gick jag och köpte mysfrukost, juice, frallor etc. Köpte även chokladhjärtan till mitt hjärta. Min tanke var att vi kunde gå till rastgården tillsammans, släppa hundarna, mysa, äta frukost och bara chilla tillsammans med en kopp kaffe.

I mitt huvud var det perfekt, särskilt nu när han är hemma och inte mår bra, lite uppvaktning skulle nog uppskattas tänkte jag och kände mig lycklig när jag satt på bussen på G hem.

Kommer hem, kryper ner i sängen breve honom och väcker honom sådär gulligt. So far so good. När han är vaken berättar jag om min plan och får till svar:

Äh, då brer vi mackorna hemma, vi tar ju inte med allt till rastgården heller! (Tvärs över gatan från där vi bor.)


Jag: aha... Men ska jag bre till dig då och koka kaffe?

Han: nä.

Jag: Nähä..?

Han: vill inte ha kaffe, är inte hungrig heller. Ät Du.


Och alla hormoner bubblar inom mig, jag är två sekunder ifrån att börja gråta där och då. Så nu sitter jag på balkongen och tuggar surt, i min ensamhet, i mig frukost och känner för att skita i hela denna dag. Och han kan ju inte heller för sitt liv förstå varför jag är ledsen. 

#hormoneribalans #idyllenkrossad #heartbroken #mittperfektaliv


I'll stop time for you
The second you say you'd like me too
I just wanna give you the loving that you're missing
Baby, just to wake up with you
Would be everything I need and this could be so different
Tell me what you want to do 🎧🎤

Likes

Comments

Ungefär såhär pigg är jag, vilket alltså är inte pigg alls. Jag skulle somna tidigt igår kväll eftersom att jag har en tid hos barnmorskan 09:00 men min gravidhjärna bestämde sig för vid 01:00 att nu är jag hungrig.

Att ignorera det hjälpte inte, så jag fick helt sonika gå upp mitt i natten för att ta något att äta.

Men, jag är uppe, jag är sminkad så nu åker jag till bm och ser vad detta besök har att erbjuda.

Idag går vi dessutom in i vecka 26. 😍Likes

Comments

Det är inte alltid livet startar som det borde, de är inte alla som får känna sig älskade och inte heller alla ser tillbaka på högtider med varma, lyckliga minnen.


Ibland så serverar inte livet oss de förutsättningar eller de hjälpmedel vi behöver ifrån början, de vi har rätt till, ibland så går det käpprätt åt helvete.

Jag vill bara påminna om att det aldrig är försent att bygga upp det du aldrig fick, det är aldrig försent att börja vara lycklig. Du kanske får kämpa mer än andra men det betyder inte att du inte har lika stor rätt till livet som alla andra.

Du har rätt att må bra, känna dig älskad, ha en stabil inkomst, ett jobb du tycker om, en utbildning om du så vill - hur du nu än vill bygga ditt liv. Du förtjänar det lika mycket som alla andra. Du har rätt att ha drömmar, mål, visioner.

Ge aldrig upp om livet, det blir inte bättre på en kvart men det blir bättre om du vill. Bara du har förmågan att förändra. 

Likes

Comments

Jag som börjar klockan 14 på eftermiddagen har lyckats med att försova mig, hur är det ens möjligt?

Jaja, jag blir iallafall inte så sen att jag inte kommer i tid men jag hatar att behöva stressa mig igenom morgonen.

Dessutom, får jag lov att beställa hämtmat eftersom jag inte hann göra matlåda och jag skulle ju dra ner på det...

Hoppas er morgon startade i lugn och ro!

Likes

Comments

Hur i helvete blir man en sån där Bullmorsa nu då? En sådan där riktig Svensson som försöker ha hemmet skinande rent och hembakta bullar i frysen around the clock?

Är det någonting som jag vill, för Melvin, så är det att han ska kunna titta tillbaka på sin uppväxt och se mig som "älskade mamma, hon som alltid gör si och så".

Men ta mig, en halvgalen, impulsiv, bakar-bullar-tre-på-natten-och-vill-inte-baka-längre-när-första-plåten-är-i-ugnen-03:00-kvinna, hur fan ska man sätta Svensson rutiner i mig? Det kommer aldrig att gå, jag kommer försöka, ni kommer skratta och jag kommer att bli arg.

Körkortsbiten går iallafall framåt, jag inväntar numer beslutet från transportstyrelsen som ger mig tummen upp för att besöka de trafikerade gatorna, bakom ratten.

Lyckas jag skaffa mig ett körkort (Läs, när jag lyckas.) påminn mig om att jag behöver skaffa burar till hundarna så att de åker säkert i bagaget 😏

I veckan har jag iallafall hunnit med massor, besök i rastgården, börjat va dagmatte åt en charmig tik som behövde komma ut under dagarna, frisören, klippt Madicken och midsommarhelgen spenderade vi ute hos Alexanders föräldrar. Dock utan, hans föräldrar. Fiffigt va? 🙃

Hoppas ni alla hade en finfin midsommar, kanske var den helt värdelös också, det vet man ju inte men vi hoppas inte på det.

Likes

Comments