Header

Hello my beautiful ladies. Hoppas det är bra med er? Själv är man helt utmattad efter jobbet. Jag vet att jag inte har bloggat på ett tag men det är så himla mycket som har hänt som man har varit tvungen att prioritera som även har tagit så mycket av min kraft.

Det går så bra på jobbet. Trivs så himla bra, har varit anställd i 1 månad nu  men ni anar inte hur mycket jag har lärt mig. Även min chef tyckte efter 2 veckor att jag lärt mig så mycket på så kort tid att hon blev imponerad. Hennes chef har även kommit fram till mig och sagt det till mig. Så stolt över mig själv haha.

Jag kommer att blogga senare ikväll. Håll utkik.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallojsan på er mina hjärtegull!
Hoppas det är bra med er? Har varit en lång dag på jobbet idag men that's ok för jag har lärt mig så himla mycket på 2 veckor. Känner mig jättejobbig när jag frågar och därför tvingar jag mig själv att det ska sitta på direkten.

Det har hänt mycket den senaste tiden. Som ni redan vet så har jag ju börjat jobba. Min man har fått uppehållstillstånd  efter 17.5 månads väntan. Det har varit tufft måste jag säga men det lönar ju sig till slut. Hoppas alla andra där ute som väntar på sin partner får ett positivt beslut snart.

Sen har jag även hittat en lägenhet som jag ska hyra. Eller aa mer som  ett mini hus. Jättemysig och fräsch är den. Kommer lägga in lite bilder i ett annat inlägg.

Snart är veckan slut. Har jobbat 7-16 varje dag denna vecka. Både skönt o jobbigt. Måste bara säga till er som antingen jobbar natt eller måste gå upp 4-5 på morgonen förtjänar en löneförhöjning. Men på fredag ska jag och en annan kollega få packa kundernas beställning på lagret och följa
med och leverera med våra chaufförer. Det ser jag fram emot. Man kommer liksom få en lite mer klarare syn på vad som kan bli fel i lagret. Jag kommer garanterat att packa fel i ordrarna!

Nej herregud nu måste jag sova, ska upp 5 imorgon In sha Allah. Ta del av dagens mening.

Likes

Comments

God kväll! Sitter och väntar på min buss på väg hem från jobbet.

I detta inlägg tänkte jag egentligen bara berätta varför jag tog min hijab

Först och främst vill jag börja med att säga att ingen i denna värld är perfekt. Om du strävar efter att bli perfekt och felfri, sträva kan du alltid men perfekt och felfri kommer du aldrig bli. Endast Gud är. Det man kan sträva efter att bli bättre som människa, fru, mamma, syster, bror eller whatever. 

Innan jag tog på mig min hijab så gjorde jag saker som dem flesta ungdomar gör, festade osv. Är inte stolt över många grejer som jag gjort. Men jag är fortfarande stolt över hur mycket jag har förändrats på grund av mitt förflutna.

Jag hamnade i en period där jag börja bli rädd. Rädd över vad ? Jo jag började bli rädd över livet efter detta och mitt straff över de saker jag gjort tidigare. Jag beslutade mig för att bara ta ett steg mot att bli en bättre och praktiserande muslim. Första steget var Bönen. Jag kunde ens första suran (kapitlet) i koranen. Första suran i koranen är den man ska recitera  i bönen.

Tog kontakt med en tjej från mitt gymnasium som var en fotnollstjej  men  som börjat bli praktiserande muslim dvs ha sjal och jilbab på sig. Jag  bad henne hjälpa mig att förklara hur man utför bönen stegvis. SubhanAllah det tog mig 1 vecka att lära mig allt som sägs och görs i bönen. Började hålla mig till mina böner. Detta medförde att jag började känna en känsla som kändes så fridfull. Jag  började komma närmare min skapare.

Det gick  något år och jag började prata med min. Min man är väldigt religiös och kände att jag behövde en sån man. vi förlovade oss efter 2 månader ungefär och 7 månader efter det gifte vi oss Al Hamdoullilah (detta får jag skriva om i ett annat inlägg)

Min man pratar jättemycket om islam och han har lärt mycket om islam. Efter att vi gift oss så åkte jag tillbaka till Tunisien några månader efter bröllopet och stannade där i 5 månader. Under denna period så började jag få en känsla som jag absolut inte var bekväm med. Blickarna jag fick från andra män. Jag kände en känsla som jag inte kände förut! Den känslan var att jag inte kände mig bekväm med att vistas utan att täcks mitt hår. Jag sa ingenting till min man utan vi skulle ut och äta en gång och kände bara att nu ska jag ta på mig sjalen.

Jag minns att han blev så himla glad och chockad samtidigt. Jag svarade bara med att nu är jag redo att gå ut och äta. Den känslan var ett tecken från Allah att det är dags och att jag är redo.

Jag fick inte någon negativ respons när jag åkte hem till Sverige. Fick jobb på 3s kundservice  2 veckor efter att jag kom hem med min hijab!!

Jag har mycket saker att ändra men In sha Allah så kommer det med tiden.

Likes

Comments

Nu ligger jag här i mörkret och inte kan sova... IGEN. Medan min syster ligger o snarkar (ja jag delar rum med min syster). Det är frustrerande att det ska vara så några nätter i veckan!! Äsch, det gör inget, jag börjar ändå kl 11.00.

Men som många av er läsare redan vet så har jag varit gift nu i... (tänker)...(tänker fortfarande) i typ 1 år och 8 månader eller kanske minus 1 vecka. I mean folk som har distansförhållande men fortfarande bor i samma land och klagar på det. Varför!?? Ni kan åka ner till varandra när ni känner för det. Om ni inte kan pga jobb så har ni fortfarande den möjligheten att typ sjukanmäla er och åka till varandra.

Jag förstår att ni tycker det är tufft men vad ska jag säga ? Min man bor i hemlandet och jag här. Ni har iaf alternativet ifall ni inte kan hålla er längre. Det har inte jag. Jag saknar honom så mycket men snart får jag äntligen vara med honom.

Likes

Comments

God kväll! Hoppas ni har haft en trevlig helg.

Själv har man bara varit hemma och ruttnat, nä ska inte överdriva, det har faktiskt varit rätt skönt att få vila hjärnan efter all information man har fått ta in på 3 dagar. Mycket om systemet och hur man ska fördela tillgodo ifall en vara inte är som den ska. Fick även ta några samtal för första gången,

Nervös var bara förnamnet, men som tur va så fick jag underbara kunder haha. Kommer ihåg på mitt förra jobb så va mitt första samtal en väldigt arg kund, men klarade det ändå utmärkt.

Håll utkik på bloggen, kommer börja skriva lite om varför jag tog på mig slöja, hur det är att ha slöja i det svenska samhället, lite om hur det är att vara gift och vara ifrån varandra osv, tills dess får ni ha det jättebra!

Likes

Comments

God morgon allihopa.

Sitter just nu på det nya jobbet. Det är vekligen riktigt kul att jobba här men så mycket att ta in och lära sig, men så är det ju på alla jobb som man börjar jobba hos. Men klarade jag att ta in systemets funktion på mitt förra jobb på 2 veckor så klarar jag detta utan tvekan.

För övrigt så känner jag att när man jobbar på kundtjänst så lär man sig så himla mycket. Alltid nya saker att göra och inte samma rutin varje dag som jag tycker är jättetråkigt.

Likes

Comments

God kväll. Jag  vet att jag har varit jättedålig när det kommer till att uppdatera bloggen. I'm sorry, how about dat som den  ouppfostrade tjejen sa.

Det har varit så mycket stress den senaste tiden så jag skyller på det. Btw så fick jag jobbet som jag va på intervju hos i fredags. Det gick jättebra. Så jag börjar imorgon, det har varit så himla tråkigt att bara vara hemma dag in och dag ut så jag ser verkligen fram emot att börja jobba igen.


Likes

Comments

Hello min kära läsare. Kul att många läser min blogg. Hoppas ni har haft en trevlig söndag? Själv har jag haft en lugn söndag med innehållande ett gympass.

Jag har bestämt ifall Allah vill att börja ta tag i träningen, främst för hälsan såklart men även att bygga upp min kropp så som den var förut. For my man of course.

Jag har problem med att gå upp i vikt. Väger alltid mellan 50-52 kg. Passerar aldrig 52, det är så himla frustrerande då jag vill gå upp till åtminstone 56 kg. Då har min kära vän tipsat mig om en app som heter lifesum där jag antecknar vad jag ätit till frukost lunch mellanmål och middag, där jag håller koll på hur mkt protein, kolhydrater och fett jag får i mig. Jättebra app måste jag säga.

Likes

Comments

Alla som känner mig bra vet att jag är jättedålig på att äta frukost. Vilket jag måste bli bättre på om det ska gå hand i hand med min träning nu.

Idag blev det:

•Mannagrynsgröt med blåbär och hallonsylt.
•Kokt ägg
•Kiwi
•Kaffe med kondenserad mjölk i.

Likes

Comments