Header

5/10: Fick hem beställning från JFR då de hade 10-15 kr /bikinidel. Blev riktig storshopping!

6/10: Blev klar med projekt i skolan och blev faktiskt riktigt nöjd. Hittade en inte så mysig banan i väskan och skrev en påminnelse till mig själv. En påminnelse som jag kort därefter glömt bort.

7/10: var på sånglektion och hade sedan gäster långt in på natten.

8/10: jag och min syster gick på Tristan und Isolde på Opera.

9/10: min familj åkte till gekås. De släppte av mig hos en vän där jag stannade hela dagen lång.

10/10: umgicks med Karo och sedan and med Jassi.

12/10: 250-dagars i skolan, tema rock. Åkte hem och fixa mig. Drack lite hos jassi tillsammans med henne och Jessica. Jessica spydde så fort vi kom till stan. Vi träffade massa folk och sedan släppte de in Jassi och Jessica, men inte mig för jag var "för berusad". Så jag stod själv I kön och blev kompisar med massa nya människor I typ en timme innan jag fick komma in. Men det var lugnt, jag hade jättetrevligt.

Denna kvällen kan man lugnt säga var en av de bästa i mitt liv.

Lika kul var det inte när vi kom hem och la oss klockan 3 och var tvugna att stiga upp kl 6 pga att jag hade föreläsning. Ugh.

14/10: skulle träffat en kompis men han kunde inte sova hos mig eftersom mina systrar var magsjuka. Åkte istället hem till Sara och spelade biljard, åt god mat och pratade med mina underbara vänner.

I helgen nu (15/10 & 16/10) har jag bara pluggat och tränat. Det har varit skönt att bara ta det lugnt och chilla.

Imorgon, tisdag, har jag prov, vilket innebär att jag borde sova nu. Dock har jag sovmorgon till kl 9 imorn, men har tänkt gå upp kl halv 7 istället så jag kan gå ut och springa och sedan plugga innan jag börjar. Det låter bra!

Ha en mysig kväll!
Hälsningar,
Lisa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vegansk Skagentoast på två minuter.

En av de jobbigaste sakerna att avvänja mig vid som vegan har varit fisk och skaldjur. Därför blev jag för två veckor sedan väldigt lycklig när jag såg att det nu finns veganska räkor i affärerna.

Ännu har jag inte haft chansen till att få tag på några men oavsett räkor eller ej kände jag verkligen för Skagentoast idag.

Vegansk Skagenröra
- tångkaviar
- hackad rödlök
- dill
- pressad citron (ca 1 tsk)
- vegansk majonnäs
- Alpro soya med yoghurtkultur

Likes

Comments

Det senaste halvåret har varit väldigt jobbigt för mig. Jag har inte tänk så mycket på det under den tiden som det hände, men jag sov cirka 5 h/natt, skadade mig själv och ändrade på mig för att passa in i folks liv. Jag va ledsen och besviken på mig själv att jag inte kunde göra bättre, jag va deprimerad. Under de senaste månaderna har jag förlorat mycket, min älskade katt dog, jag sålde min häst och min pojkvän gjorde slut. Mitt hjärta har gjort sjuk ont och jag har varit både chockad och stressad över att allt händer.

Men jag är väldigt glad nu. Jag la ut så mycket för att hinna med min hästar och ändra på mig för att göra min pojkvän lycklig. Men det slet mycket på mig. Jag va lite lätt kvävd av allt i mitt liv och tog mer än gärna på mig allt dåligt som hände i världen.

Nu känner jag mig fri, jag gör inte ont längre, mina vänner gillar mig, jag är sjukt glad. Mitt hjärta är fortfarande stressat och jag blir lätt uppjagad, men det va längesedan jag kände mig såhär glad och fri. Jag är väldigt lycklig just nu och jag planerar på att fortsätta va det!

Likes

Comments

​Hejsan!

Slutade skolan för en halvtimme sen. Tänkte stanna i skolan och plugga lite, sen klockan fyra ska jag till musikskolan och gå på kör och sedan ska jag åka hem.

Igår eftermiddag jobbade jag en kort stund, sedan satt jag nästan hela eftermiddagen och snapa med en kille jag matchat med på Badoo, Tinder eller whatever. Vi gjorde den vanliga "meet and greet" och så fråga han var han sett mig ifrån. Till slut kom vi fram till att vi gick på samma skola och han nämnde att han kände igen mig från när han och hans kompisar hade lekt Hot or Not, en lek som man gör med sina närmaste polare som går ut på att döma andra personer endast på utseendet. 

Detta gav mig en funderare. Hot or Not är en urgammal lek som förmodligen funnits (i annan form) sen innan min farfar var ung, men det är inte förrän på senare tid med hjälp av media som det har populariserats och blivit väl känt. Själva konceptet av Hot or Not har ju använts flitigt i både sociala sammanhang (ofta sammankopplat med killar som är svin) men även individuella sammanhang som dejting på t.ex. apparna Badoo och Tinder. 

Personligen har jag använt både Tinder och Badoo flitigt (under vissa perioder) samt kört en version av leken ganska nyligen. Leken som jag och Matilda körde i somras gick ut på att se på folk som gick förbi och med tanken i bakhuvudet att man just för stunden levde ett slampigt liv (med hopp om att det skulle vara fullt accepterat för kvinnor likväl som män såklart) i ett parallellt universum avgöra, endast med hänsyn till utseendet, vem man skulle ligga med. Just då var det bara en rolig lek som fördrev tiden. 

Men när killen på snap skrev till mig igår att jag hade varit en del av hans och sina kompisars lek ​Hot or Not​ ville jag bara spy. Oavsett hur lite jag vetat om detta innan kändes det bara otroligt kränkande och äckligt. Idag när jag kom till skolan tänkte jag berätta om min lilla upptäck för mina kompisar, men man vet aldrig riktigt hur folk reagerar, och det sista jag vill är att mina kompisar ska bli upprörda och börja tvivla på sig själva samt känna sig otrygga på ett ställe som nästan alla ska spendera minst 8 månader till på.

Sedan började jag fundera över hur jag själv agerat i somras. Nu vet ju självklart inte dessa människor om att jag och Matilda dömde skiten ur deras utseenden och utan den kunskapen kan de ju inte känna sig kränkta. Å andra sidan, om de hade varit medvetna om detta hade det varit otroligt stötande och rent ut sagt vidrigt gjort av oss.  

Jag tror att just för stunden har vi människor svårt att tänka oss in i andras situation, men när det väl sker för oss då vet vi hur hemskt det är. Visst är inte jag den enda vars föräldrar påminde om hur viktigt det var att tänka sig in i andras situationer? Lika viktigt som det var att inte döma en hund för håren, en bok för dess bokslag eller mer klarspråk, en människa för dens utseende. Hot or Not​ är definitivt en ytlig lek. 

Frågan är om det alltid varit accepterat att döma någon för dens utseende som vuxen eller om samhället utvecklats (till det sämre enligt mig) till att vara mer accepterande av ytlighet?

Likes

Comments

Fem tips & tricks du kan använda dig av i tvättstugan!

1. Använd salt

Häll salt på en handduk. Använd strykjärnet på handduken för att rengöra strykjärnet.


2. Ta lätt bort feta fläckar på kläder

Gnugga krita på fläckarna så försvinner dem när du tvättar det i tvättmaskinen.


3. Handsprit tar bort de värsta bläckfläckarna.

Häll handsprit på fläcken och vänta tio minuter. Därefter tvättar du plagget som vanligt i tvättmaskin.


4. Skrynklig skjorta?

Lägg den i torktumlaren med fem isbitar i fem minuter. Skrynklorna är borta!


5. Ta bort rödvinsfläckar från kläder

Häll vitt vin på fläcken så försvinner den röda fläcken.


Likes

Comments

Det måste vara den mest populära rubriken som skrivits sen låten kom ut i samband med det jag ska göra idag och det som så många andra vuxna människor i Sverige håller på med; jobb.

Idag har inte hänt mycket, jag har varit i skolan och lallat runt precis som alla andra.  Dock har de allra flesta haft ett eller två prov idag men jag gjorde ett i måndags så nu är det långt kvar till nästa.

Efter engelskan (som jag totaltröttnade på efter en tid och spelade tetris istället) sprang jag till "utsikten" i skolan och köpte förköp till 250-dagars på Bogrens åt mig och Jasmine. Så nu ska vi festa jävel!

Jag hoppas ni har en jättebra onsdag och att allt står rätt till med er!

Just nu sitter jag på bussen på väg hem där jag ska äta, jobba, träna och plugga. Jag ser i alla fall fram emot att få lite mat i magen. Å andra sidan är jag inte så pepp på att laga något just nu så vi får se hur det blir med det.
Vi hörs! 😊

Likes

Comments