View tracker

Den här listan flyger runt lite överallt just nu så jag tänkte att jag också skulle hoppa på den. Jättebra lista för att lära känna en person lite bättre.

Jag gör: Ansiktsmask varje onsdag, fredag och söndag.

Jag kan: Basically allt om The Vampire Diaries.

Jag köper: Böcker i första hand.

Jag måste: Alltid vara i tid.

Jag blir: Lycklig över att jag har världens bästa bästavän.

Jag brukar: Läsa nästan varje dag.

Jag tänker: Hela tiden, en av mina största talanger är att övertänka. Inte för att det är en särskilt bra talang.

Jag förbrukar: Alldeles för många energidrickor.

Jag lyssnar: På min spellista för årstiden, just nu är det fortfarande min höstlista dock för jag har inte hunnit få in så många låtar på vinterlistan ännu.

Jag läser: Helst fantasy, sci-fi och romantik.

Jag vill: Ta studenten och flytta till Stockholm.

Jag tittar: På 13 tv-serier sammanlagt just nu som alla är pågående förutom en av dem.

Jag drömmer: Om att studera i Japan.

Jag längtar: Till min födelsedag, lite över två månader kvar.

Jag fasar: För min plånbok pga allt som måste fixas inför studenten.

Jag använder: Två stycken påslakan set till min säng som jag byter mellan.

Jag sparar: Aldrig pengar, vilket jag borde bli bättre på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Allt jag vet är att det är läskigt. Livet i sig är läskigt. Det är oförutsägbart, det är hänsynslöst och det skonar ingen. Ständigt kräver det vårt allra yttersta och aldrig ger det oss någon som helst garanti på att vad vi får tillbaka kommer att vara lika mycket som det vi gett. Det tar mod, det tar vilja, det tar styrka och det tar ett uns galenskap att ens försöka sig på något som kan komma att vara värt något här i livet. Men försöka är väl ändå allt vi egentligen kan göra? Hur brant den där backen än verkar, hur lång den där stigen än ser ut att vara, hur osannolik den där drömmen än känns. Det som skiljer de som lyckas, med det där till synes ouppnåeliga, från de som bara drömmer om det är att de förstnämnda faktiskt försökte. Och försökte. Och försökte igen. De skakade av sig det värsta och försökte tills de inte längre behövde försöka. För vad skulle alternativet egentligen vara?

Jag tror att det handlar lika mycket om att vara rädd som det handlar om att våga. För mod är inte brist på rädsla. Mod är vilja och styrka trots rädslan. Det är vad som får oss att försöka, om och om igen. Men rädslan, det är vad som får oss att sträcka oss de där sista millimeteran. Det är vad som får oss att springa snabbare än vad vi någonsin trodde var möjligt. Det är vad som fyller oss med den där viljan att hålla fast vid livet, hur otäckt livet i sig än må verka. Så jag vet att det är läskigt. Jag känner till den rädslan. Den är vad som får mig att sträcka mig efter en hand som jag bara drömt om att få hålla. Den är vad som får mig att springa snabbare än tidens gång. Den är vad som får mig att älska djupare, att drömma större och att andas långsammare. Den är vad som kommer att hålla mig levande, långt efter att jag dött." - Javier Ramos

Om det är någon person som verkligen berör mig med sina texter så är det Javier, jag vill så gärna köpa ett par av hans bilder för det finns så himla många som verkligen talar till mig, till mitt hjärta.

Likes

Comments

View tracker

Vad ska du göra idag? När jag skriver detta så är det söndag den 4 december och klockan är 01.43 så jag antar väl att jag först och främst ska sova. När jag går och lägger mig får vi se och på dagen sen har jag tänkt att jag ska läsa en del och sen har jag även en uppgift i kriminologi som måste bli gjord innan tisdag så ska väl ta tag i den också. Behöver också samla ihop lite tvätt så jag kan sätta på tvättmaskinen.

Vad har varit bäst i veckan? Skrika-konserten jag var på i torsdags med skolan. Det är en konsert gjord utav Karolinska Läroverket och Svenska kammarorkestern och den var så himla himla bra. Blir lika fascinerad varje gång jag ser musikeleverna från Karro presentera något sådant här.

Vad har varit sämst i veckan? Tror faktiskt inte att det finns något som varit dålig den här veckan, kan inte komma på något.

Vad har du sett för filmer? Såg Accidentally Engaged i onsdags. Råkade snubbla förbi trailern på youtube och tyckte den verkade jättebra så jag passade på att se den när jag var ledig från skolan. Precis som jag trodde så var filmen grym och rekommenderar den starkt!

Har du gråtit något? Faktiskt inte vilket känns himla skönt. Mått dåligt har jag gjort men det har inte varit lika hemskt som det brukar. Så inga tårar denna vecka. Yay.

Vad längtar du efter? Jullov, jullov, jullov. Ska bli så skönt och det behövs också. Ser även fram emot till efter julafton när jag fått ihop massa pengar och kan beställa en hel drös med böcker som jag har planerat.

Vad har du ätit mest av? Jag har ingen aning, pepparkakor kanske. Har haft de bredvid när jag suttit och läst så skulle gissa på pepparkakor.

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan? Alessia Cara - River of tears. Har verkligen fastnat för den och den har gått på repeat större delen utav veckan.

Likes

Comments

Från när jag, Wilma och Ullis tog en fika på Espresso House i torsdags när vi var ute och fotograferade. För ovanlighetens skull så tog jag en vit varm choklad istället för Chai Latte. Händer typ aldrig att jag tar något annat än chai.

Likes

Comments

Bilder ifrån i torsdags då det var första december. Att gå runt bland julpyntet på stan under december ger så sjukt mycket julkänsla. Ännu bättre när det är lite snö ute, inte jättemycket, lagom mycket snö. Jag älskar december, jag älskar julkänsla och nu när det faktiskt har blivit december så är det tillåtet att tjata om allt som hör till julen. Jag tycker att allt som hör till julen ska vara tillåtet endast i december för det är julmånaden. Julpynt, julmusik osv i månader som november och januari är ett stort nej. Så känner jag åtminstone.

Likes

Comments

Handling(Frost bok 1): "Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag - ingenting annat någonstans, bara Grace och jag, hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel."

I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan. Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.

En dag träffar Grace en pojke med gula ögon som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid. Frost är en otroligt sensuell och fängslande berättelse om omöjlig kärlek.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag älskade denna. Trodde inte att jag skulle gilla denna serie alls. Äger första boken och har gjort det ganska länge men aldrig riktigt fastnat för den eller velat läsa den men sen gav jag den ett försök och det är jag så glad över att jag gjorde. Lånade de andra två från skolans bibliotek.

Det var en av de finaste romanserna jag har läst och Sam och Grace har verkligen ett speciellt band, man blev helt förtrollad och fängslad i deras historia. Dock var dem inte mitt favoritpar. Mitt favoritpar var Cole och Isabel även fast att deras relation inte utforskades så mycket. Jag skulle så sjukt gärna vilja läsa en sido serie om just dem två. Annars var boken grym och Maggie Stiefwater är en jätteduktig författare, hon vet exakt hur hon ska formulera sig för att fånga läsaren på bästa sätt. Uppmanar er verkligen att läsa denna serie.

Likes

Comments

Dessa två låtar är mina favoriter just nu. Helvete vad dem är bra alltså. Spela dem på hög volym och det blir perfekt. Dem är inte alls lika bra om man inte öser på med volymen. Hög volym is the shit. Det är då man känner öset och basen ordentligt. Det gör hela upplevelsen.

Likes

Comments

PLUS

+ Rebecka från idol. Alltså fyfan vad hon är grym, ursäkta svordomen. Men hon är så bra och jag tycker att hon bör bli årets idolvinnare.
+ Min läslust. Har på strax under två veckor läst ut 5 böcker. Jag har sådant flyt och det känna så himla bra.
Det är också positivt för bloggen för då har jag mer bokrecensioner att göra.
+ Att jag fick spendera några timmar i Stockholm för någon vecka sedan. Minns inte senast jag mådde så bra.
+ Min storasyster gifter sig snart!!! Ska bli så sjukt kul och detta blir dessutom det första bröllopet jag går på. Ser så fram emot det.
+ Min hy är bättre än någonsin förut. Jag hoppas verkligen detta håller i sig för jag har så himla bra hy just nu.

MINUS

- Kylan. Det är så sjukt kallt ute och jag önskar bara att det kunde bli vår nu.
- Att mitt mående har nått botten igen. Det hände efter Stockholms resan. Fick åka till Stockholm och må jättebra men var tvungen att åka tillbaka till Örebro och sedan dess har jag mått skit. Skulle verkligen behöva komma härifrån.
- Det blir mörkt redan vid klockan tre vilket suger för det finns inte alls många tillfällen för att fotografera och det gör även gymnasiearbetet svårare. Behöver mer ljus.
- Skolan känns väldigt stressande. Speciellt i svenskan. Där känner jag mig så himla osäker och ångestfylld just nu.
- Vårat wifi bråkar med oss hela tiden, det la av här om dagen två dagar i rad. Börjar bli trött på det. Ge mig bara fungerande internet tack.

Likes

Comments

Fotograferade den 27 november under en skogspromenad då jag fotograferade till mitt gymnasiearbete.

Likes

Comments