View tracker

Hemma har vi sjukstuga. Vidar är genomförkyld sedan två dagar tillbaka, aningen piggare idag som tur är. Hans lilla näsa rinner i ett, ögonen kliar och han hostar och nyser. Igår sov han nästan hela dagen. Två små stunder orkade han vara uppe och då satt han bara på mattan och pillade på ett av sina mjukdjur. Än så länge har febern hållit sig borta och jag hoppas verkligen att det fortsätter så.

Lilla plutten som sovit så bra i sin säng sista tiden. Nu när han är sjuk vill han vara nära hela tiden så vi låter honom somna i vår säng och sova där hela natten för att han ska få så mycket sömn som möjligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har vi äntligen fått nytt golv i vår lägenhet! Det tog bara två och ett halvt år... haha. Eftersom vi förra vintern köpte en stor garderob till Vidars rum så valde vi att vänta med golvbytet där. Ingen av oss var sugna på att montera ner hela garderoben och tömma rummet när det äntligen börjat bli ordning där inne.

Men köket och båda hallarna fick sig ett lyft. Vi valde ett ljusgrått golv. Jag tycker att golvet har samma färg som torr asfalt. Skitsnyggt blev det i alla fall och färgvalet gjorde sig så bra i vår ljusa lägenhet.

Likes

Comments

View tracker

Lilla Prinsen sover sen 1,5 timmar tillbaka och det betyder pyjamas, Bloodline på Netflix i sängen, ett glas av mitt favorit rödvin och några spel på Wordfeud.

Det är verkligen himla skönt de kvällar plutten somnar i vettig tid (läs innan 20.30). Då får både Peter och jag lite kväll innan vi går och lägger oss mellan tio och elva. Självklart är kvällarna härliga även när Vidar är vaken men han blir liksom övertrött om han inte somnar i tid och det gynnar inte någon att han är pipig och obekväm med tillvaron de sista 2 timmarna innan dagen helt är slut är sängen kallar.

Likes

Comments

Igår slängde jag ihop världens godaste torskrätt. Vanligtvis tycker jag att torsk är en ganska tråkig och smaklös fisk men denna rätt är en av de godaste fiskrätter jag ätit (och lagat). Den blev en favorit även hos sambon och jag tror att det blir en favorit i repris redan till helgen. Med ett glas vitt till passar den precis lika bra som helg- och bjudrätt som att äta såhär till vardags. 

Fisken sköter sig själv i ugnen vilket jag tycker är extra smidigt nu när vår lilla kille blivit sju månader och aldrig är stilla. 

​​4 PORTIONER
800 g tinad torskfilé
5 dl creme fraiche
1 citron, saften
1 rödlök, finhackad
35 g dill, finhackad (ett litet paket fryst från t.ex Findus)
1 ask kräftstjärtar i lag
Nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
​Tina fisken om den är fryst och lägg den sedan i en ugnssäker form.
Blanda rödlök, dill, citronsaft och creme fraiche i en bunke.
Låt kräftstjärtarna rinna av en stund och blanda sedan ner dom i creme fraichen.
Häll blandningen över fisken och laga i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med kokt potatis.





Likes

Comments

Idag hälsade vi på en av de finaste personerna jag vet - min svärfar. Vidar gav honom sin badanka som vi satte ner i den lilla bäcken. Vi tände ljus och lämnade blommor. Vidars farfar var varm, galen och glädjesprudlande. Framförallt var han en omtänksam person som alltid satte andra framför sig själv, som alltid sa ja till allting och som alltid sa ja till livet. Det går inte en vecka utan att jag tänker på honom, hur livet hade sett ut om cancern aldrig infunnit sig i hans kropp, att han alltid fattas oss.

Men mitt i allt känner jag en sådan glädje över att han levt, berikat våra liv med sin närvaro och i vår kärlek kommer han alltid att leva vidare.

Likes

Comments

I söndags kom Vidars första tandsprickning. Det såg ut som ett smalt, ljust streck i underkäken. Igår syntes det ännu mer och idag kan man till och med känna en liten hård kant med fingret. Så pass gulligt! Jag tror det kommer dröja en vecka eller så innan den har kommit upp men nu är den i alla fall på väg.

Han har inte varit besvärad överhuvudtaget av tandsprickningen hittills. Han dreglar mycket, men det har han gjort i säkert två månader redan. Likaså vill han bita på saker hela tiden men det har han också sysselsatt sig med en längre tid. Däremot har han de senaste dygnen blivit arg när han tappat det han gnager på så vi utgår från att det kliar en del i munnen.

Likes

Comments


För en vecka sedan bakade jag rabarberpaj. Den blev verkligen helt magisk.

150 gram smör
3 dl vetemjöl
4 dl socker
1 dl havregryn
1 rejäl nypa flingsalt
800 gram skalad rabarber
2 dl socker
1 msk maizena

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skära rabarbern i centimeter tjocka bitar.
Lägg sedan smör, mjöl, hälften av sockret, havregryn och salt i en bunke och nyp ihop till en smuldeg.
Lägg rabarberbitarna i en form och blanda med sockret som är kvar. Pudra sedan över maizena med hjälp av en finmaskig sil.
Strö över smuldegen och grädda i ugnen i 20 minuter.

Likes

Comments

Vilken underbar dag vi har! Solen lyster på en näst intill molnfri himmel och det fläktar sådär lagom skönt. Parasollet är uppe och under ligger Vidar i sitt babygym och på ett par filtar och är mer än nöjd av att bara vara.

Han underhållet sig själv längre stunder vilket ger mig lite tid till både sol och en bra bok. Så pass glad mamma :)

Likes

Comments

Att få vara föräldraledig dagar som dessa... f a n t a s t i s k t! Vilket jäkla väder vi har!

Jag startade dagen med en lång långpromenad nere vid havet i Österskär. Älskar att promenera vid havet! Så galet vackert och skönt när det kommer svala vindar. Närmare 8 kilometer han det bli innan jag var hemma igen. Vidar låg första (och sista) halvtimmen i vagnen och skrattade och sparkade med benen. Jag var lite orolig över att han skulle bli varm men suffletten på vagnen skyddade bra.

Hemma slängde jag ihop en sallad. Sjukt gott med hummus. Skulle kunna äta det alla dagar i veckan -nästan!

Likes

Comments

Min mamma har alltid gjort otroligt goda pastarätter men denna har alltid varit min favorit. Får man inte tag i några scampi kan man ta handskalade räkor istället. Det blir nästan lika bra! Denna rätt gör jag gärna en fredag då den går snabbt att göra när man kommer hem från jobbet samtidigt som den ger en skön helgfeeling och lyxkänsla. Mums. 

4portioner

1 paket med tagliatelle, beräkna för 4 personer
300-400 g scampi
1 g saffran (2 kuvert)
1 ½ tsk chiliflakes
10 cocktailtomater
ruccola sallad
olivolja
flingsalt


Dela cocktailtomaterna i halvor.
Koka upp pastan och häll av vattnet.
Häll rikligt med olivolja i en stekpanna, ca 2 cm.
Häll i saffran och chiliflakes i oljan och blanda väl.
Häll i den frysta scampin och fräs dom tills dom fått färg.
Om oljan börjat ta slut, häll i mer så att det är ca 2 cm igen.
Häll över scampin och saffransoljan över den färdigkokta pastan.
Blanda i tomaterna och ruccolan.
Strö över rikligt med flingsalt.

Likes

Comments