Vidar är så otroligt intresserad och nyfiken på blommorna ute på balkongen så när han var sjuk förra veckan tog jag med honom till växtförsäljningen. Jag körde runt honom i en skottkärra som man får låna där och så tittade vi på alla växter, buskar och blommor. Tanken var att köpa jordgubbsplantor men istället blev det en stor rabarber och en liten hallonbuske samt 10L jord.

När vi kom hem och skulle plantera om det vi köpt fick Vidar hjälpa till att ösa jord. Han tyckte att det var roligast att ta ut jord och lägga på golvet men lyckan i hans ögon... När allting var klart gick vi till leksaksaffären och köpte en vattenkanna till honom. Han blev så stolt när han fick vattna själv och han gör det så himla bra. Han älskar att hjälpa till och göra som vuxna gör. Fantastiska lilla människa!

Jag tycker att det är bra och viktigt i ett större perspektiv att han får vara med och vårda och ta hand om någonting levande. Att han får plantera, sköta om och sedan skörda. Det känns liksom fint.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Midsommarveckan har nu dragit igång och jag känner att det är startskottet på sommaren. Jag har bara 4 arbetspass kvar innan jag går på föräldraledighet hela juli. Förra midsommar firades med sång i Vinterviken och avslutades hos mamma och Peter på Liljeholmskajen. Vi hann med både uteserveringshäng och god mat som mamma och Peter hade ordnat.

I år ska vi fira midsommar hemma hos nyfunna vänner här i Åkersberga. Det ska bli galet skoj. Jag jobbar natten till midsommar så planen är att sova ett par timmar och möta upp Peter och Vidar och de andra lite senare. Skönt att det är gångavstånd mellan oss och vännerna också. Det gör det så mycket lättare med Vidar, både att han förhoppningsvis kan sova i vagnen samt att det är lättare när det är dags att gå hem på kvällen.

Likes

Comments

Vidar hade hemska bekymmer med sina ögon vid nattningen igår och kunde inte sova. Han kliade som en besatt och grät och tårarna verkar trigga igång varet i ögonen som rann som en mindre flod. Jag på honom i vagnen för en lång promenad runt kanalen och då blev han lugnare. Men somnade aldrig. Inte bara hans ögon var röda utan han svullnade upp utanpå och kunde nästan inte titta alls.

I morse var det likadant. Jättesvullen runt båda ögonen som inte riktigt gick att titta med. Mer var än igår... så jag provade den nya appen Kry för att se om Vidar kanske kunde få någonting till ögonen, OCH DET FICK HAN!

Galet bra app en sådan här morgon. Istället för att försöka få en akuttid hos husis och sitta i väntrummet så bokade jag en tid i appen, skrev in Vidars symptom, tog en bild på hans ögon och efter 10 minuter blev jag uppringd via videosamtal av en läkare som var SÅ bra och härlig. Vidar fick ögondroppar utskrivet och nu hoppas vi på snabb vändning.

Det bästa var att läkaren inte kändes som det minsta stressad utan tog sig tid att både ställa frågor och lyssna. Nu är vår husis bäst på alls sätt men det är inte alltid vi får tid till just honom från en dag till en annan. Ska absolut använda mig mer av Kry!

Likes

Comments

Vår lilla älskling har verkligen varit utsatt för diverse infektioner och inflammationer sedan födseln.

Igår morse upptäckte vi att han fått ögoninflammation i båda ögonen och senare samma dag vid 15-tiden började det rinna en rödbrun gegga från hans vänstra öra. Örat fortsatte att rinna och gegga och i morse gick vi till vår husläkare för att kolla läget. Där visar det sig att Vidar fått öroninflammation. Sin 6:e sedan slutet av februari. Vi som trodde att han skulle slippa det nu efter att han opererade in rör i båda öronen för mindre än 3 veckor sedan. Som tur är verkar han inte ha ont eller besväras av det mer än att han kliar lite. Nu behandlar vi örat med örondroppar som vi fick utskrivet i samband med operationen så nu hoppas vi att det läker snabbt.

Idag skulle vi gått på sommarfest på förskolan och haft med oss picknick och nya filten. Det skulle ju vara hans första sommarfest på förskolan och jag blir lite tårögd när jag tänker på att han inte fick gå, på det heller. Han missar så mycket roliga händelser till följd av alla återkommande infektioner. Det kommer såklart fler gånger men med första barnet, på hans första förskola så vill man vara med på allt.

Istället åkte vi hem till Vidars morfar där vi åt vattenmelon, ananas och jordgubbar innan vi grillade korv på kvällen.

Likes

Comments