Igår gjorde jag grymma räktacos till middag som vi åt tillsammans i soffan framför Vidars favoritfilm. Vi försöker att inte äta i soffan i vanliga fall men tycker att det är okej när det är helg eller som nu, när han är sjuk.

Räktacos kan vara något av det godaste jag vet. Jag vill äta dom med hårda skal men igår fick Peter välja och då blev det mjuka.

4 portioner
2 kg frysta räkor med skal
1 lime, saften
1 gurka, skalad och tärnad
1 ask babyplommon tomater, tärnade
1 kruka koriander
1 gul paprika, tärnad
Mango, tärnad
Salt

Tina och skala räkorna. Skär gurka, paprika och mango i mindre tärningar. Tomaterna brukar jag dela i fyra delar. Grovhacka koriander och pressa limen och blanda alltihop i en bunke. Salta efter smak. Jag tycker att det krävs ganska mycket salt för att lyfta smakerna.

Servera med en god dressing med limesmak eller droppa över några teskedar créme fraiche.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår slängde jag ihop världens godaste torskrätt. Vanligtvis tycker jag att torsk är en ganska tråkig och smaklös fisk men denna rätt är en av de godaste fiskrätter jag ätit (och lagat). Den blev en favorit även hos sambon och jag tror att det blir en favorit i repris redan till helgen. Med ett glas vitt till passar den precis lika bra som helg- och bjudrätt som att äta såhär till vardags. 

Fisken sköter sig själv i ugnen vilket jag tycker är extra smidigt nu när vår lilla kille blivit sju månader och aldrig är stilla. 

​​4 PORTIONER
800 g tinad torskfilé
5 dl creme fraiche
1 citron, saften
1 rödlök, finhackad
35 g dill, finhackad (ett litet paket fryst från t.ex Findus)
1 ask kräftstjärtar i lag
Nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
​Tina fisken om den är fryst och lägg den sedan i en ugnssäker form.
Blanda rödlök, dill, citronsaft och creme fraiche i en bunke.
Låt kräftstjärtarna rinna av en stund och blanda sedan ner dom i creme fraichen.
Häll blandningen över fisken och laga i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med kokt potatis.





Likes

Comments


För en vecka sedan bakade jag rabarberpaj. Den blev verkligen helt magisk.

150 gram smör
3 dl vetemjöl
4 dl socker
1 dl havregryn
1 rejäl nypa flingsalt
800 gram skalad rabarber
2 dl socker
1 msk maizena

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skära rabarbern i centimeter tjocka bitar.
Lägg sedan smör, mjöl, hälften av sockret, havregryn och salt i en bunke och nyp ihop till en smuldeg.
Lägg rabarberbitarna i en form och blanda med sockret som är kvar. Pudra sedan över maizena med hjälp av en finmaskig sil.
Strö över smuldegen och grädda i ugnen i 20 minuter.

Likes

Comments

Min mamma har alltid gjort otroligt goda pastarätter men denna har alltid varit min favorit. Får man inte tag i några scampi kan man ta handskalade räkor istället. Det blir nästan lika bra! Denna rätt gör jag gärna en fredag då den går snabbt att göra när man kommer hem från jobbet samtidigt som den ger en skön helgfeeling och lyxkänsla. Mums. 

4portioner

1 paket med tagliatelle, beräkna för 4 personer
300-400 g scampi
1 g saffran (2 kuvert)
1 ½ tsk chiliflakes
10 cocktailtomater
ruccola sallad
olivolja
flingsalt


Dela cocktailtomaterna i halvor.
Koka upp pastan och häll av vattnet.
Häll rikligt med olivolja i en stekpanna, ca 2 cm.
Häll i saffran och chiliflakes i oljan och blanda väl.
Häll i den frysta scampin och fräs dom tills dom fått färg.
Om oljan börjat ta slut, häll i mer så att det är ca 2 cm igen.
Häll över scampin och saffransoljan över den färdigkokta pastan.
Blanda i tomaterna och ruccolan.
Strö över rikligt med flingsalt.

Likes

Comments

Alltså den här människan. 7 år i sommar. Helt bananas! Jag var liksom bara 21 när vi blev tillsammans. 18 när vi träffades första gången.

En köksrenovering, en lägenhetsförsäljning, två flyttar, tre veckors resande i Thailand, ett par weekends i Göteborg, två begravningar, två bröllop, två 50 års fester, en student, årliga sommarfester hos pappa med släkt och vänner, en kryssning, flertalet matupplevelser, tre graviditeter, en förlossning, lata dagar på landet, en magisk helgs poolhäng med grillande och alldeles för många drinkar med finfina vänner, sjuka släktingar, sena sommarkvällar med rödvin och vänner på flertalet altaner, båtmys i skärgården, uppbrott från dåliga kompisar, grymma dagar i Kungsan och Smaka på Stockholm, besök på Skansen, Furuvik och Eskilstuna djurpark, två svängar på Liseberg, ett stundande dop för vår son... vilka fantastiska år.

Jag älskar dig.​

Likes

Comments