View tracker

Fritid & vardag

Gårdagen var AMAZE. Nu står vi tre tappra brudar ute och väntar på att bli insläppta på friends arena för ännu en spännande dag! Självklart gick man all in som white girl med lite starbucks. Är man i Stockholm så är man.

Love to u all

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fritid & vardag

De tre veckorna hemma i sverige har varit intense. Jag tror helt ärligt att idag är den första dagen sedan jag kom hem som jag faktiskt inte gjort någonting. Alltså inte åkt iväg någonstans, träffat någon saknad person eller jobbat. Sjukt inte sant? Så om sanningen ska fram har jag varit emotionellt utmattad ända sedan jag kom hem. Det har varit så mycket, vilket är både fantastiskt och utmattande. Men det har varit värt det, varenda liten minut. Men att inte ha gjort något alls idag har varit lite gött faktiskt. Om inte annat nödvändigt. Jag behövde en dag off, särskilt med tanke på att det fullsmockade schemat börjar imorgon igen haha.

Så jag tänkte bara ge er en liten inblick i vad som sker just nu. Förutom det gamla vanliga så som ridning , träffa mina underbara vänner, spendera kvalitetstid med min !nya! (med alla gamla goa personer sen innan) församling, har jag även varit på möhippa, hunnit gå på det vackraste bröllopet någonsin, börjat på mitt nya jobb, tränat en träning med laget, och firat min allra bästa vän Elises födelsedag. Så ja det har varit tre intensiva veckor som sagt, tre grymma veckor om jag får säga det själv!

Och härnäst? Jo imorgon åker jag och massa grymma människor till Stockholm för Awakening Europe - en stor konferens för Kristna över hela världen (och självklart även okristna)! Det kommer bli helt galet grymt. Flera tusen människor, några av de största predikanterna i världen, awsume lovsång och såklart vår fantastiska gud - det kan inte bli bättre. Biljetter säljs fortfarande så uppmanar verkligen ALLA att komma, även om du inte är troende, för det kommer ske magiska saker där, för att inte tala om all kärlek och skratt som kommer flöda. Ni kommer inte ångra er. Kommer vara där fre-sön och sen börjar nya veckan med en arbetsintervju (håll tummarna!) för att sedan fortsätta med jobb, ridning och kanske lite träning om jag hinner. Full rulle as usual.

Så där har ni mina senaste och kommande veckor. Det var allt för denna gång, vi hörs imorgon kära läsare!

xoxo

Likes

Comments

View tracker

Oj vilken upplevelse det här var, det finns verkligen för få ord att beskriva det. Jag skulle ljuga om jag sa att det varit en dans på rosor - för det har det verkligen inte varit. Men det är just därför som jag också är så glad att jag bestämde mig för att åka.

Det har varit den mest lärorika upplevelsen i mitt liv och jag har verkligen växt som människa, och det är en tacksamhet. Jag har inte bara lärt mig vikten av hårt arbete utan även om hur att hantera främmande och kanske lite obehagliga eller skrämmande situationer. Och det har lett till det viktigaste; jag har blivit tryggare i mig själv, fått bättre självinsikt och blivit starkare på många plan. Att bli utkastad i vuxenlivet sådär, i ett nytt land, långt borta från alla var det bästa som kunde ha hänt, hur tufft den än må ha varit ibland. För att gå från att ha varit en student, omringad av familj och vänner i ett land man känner till att jobba långa dagar, ensam i ett främmande land - det är påfrestande. Men förutom att jag har lärt mig så mycket har jag även träffat helt fantastiska människor och för att inte tala om det helt outstanding landet. Island är utan tvekan det vackraste och fridfullaste landet jag varit i. Dess natur och atmosfär och intrycksfulla skönhet har satt spår i mig som aldrig kommer försvinna. Det är verkligen galet. Och jag saknar det redan. Det gör jag. Men det är ändå en sådan lättnad att vara hemma igen, även fast jag saknar det. Jag har saknat alla så otroligt mycket. Extremt mycket faktiskt. För hur grymt Island är så blev det lite ensamt. Så att få vara omringad av alla jag älskar igen är väldigt skönt.

Det är väl som man brukar säga: borta bra men hemma bäst.

En sak är dock säkert; Island är och kommer alltid förbli mitt andra hem. Om ni inte åker dit är ni (ursäkta språket) dumma i huvudet. Men så är det. Island kommer öppna upp era ögon och hjärtan. Så mycket kärlek till det.

Så då är frågan, vart pekar kompassen härnäst för Fanny Nordh?

Ja, det får ni helt enkelt vänta med och se.
Likes

Comments

Fritid & vardag

Tröttheten och förvirringen är ett faktum. Så mycket nygamla intryck att ta in, så många saknade människor att krama, så mycket av allt.

Kom hem i tisdags och det är en konstig men skön känsla att vara tillbaka. Dock så känner jag mig en aning borta (på ett konstigt positivt sätt). Det är väldigt mycket nu. Ska skriva mer utförligt någon dag men just nu är jag fortfarande helt slut.

Men jag är hemma. Hemma bland de jag älskar mest. Och det är helt obeskrivligt.

Borta bra men hemma bäst.Likes

Comments

Island , Resor & äventyr

Här har ni dem, lite bilder från en magisk roadtrip i Västfjordarna. Det är en resa jag inte kommer glömma i första taget. Från att sitta i en varm källa tjugo meter från havet och titta på norrsken till punktering uppe på fjället, till sälar och till att rycka in och hjälpa en kvinna som voltat med sin bil. Jadu, det var minsann en spännande resa.Likes

Comments

I fredags var det alltså dags för den årliga fårinsamlingen här i vår kommun. Det var helt enkelt galet. Och för er som inte vet så menas det med att alla får som släppts ut uppe på fjällen blir insamlade och förda ned till en särskild samlingspunkt där de sedan sorteras till sina gårdar igen. Hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig men det var en väldigt spännande upplevelse haha. Tusentals bräkande får, barn som springer runt som dårar överallt, islänningar i alla storlekar som går runt med en bärs i ena handen och ett får i andra. Det var spännande Indeed. En upplevelse utöver det vanliga. 


Likes

Comments

Island , Resor & äventyr, Tankar & åsikter

...är det min sista jobbdag. Min sista jobbdag på Guesthouse Denami. Min sista jobbdag på Island. Det är skumt. Så skumt.

Tiden här har verkligen gått så fort, trots att det stundtals känts som en evighet. Jag kan inte förstå att det snart är över. Jag har blivit så van vid rutinerna här att jag knappt kommer ihåg hur det är hemma längre. Som en sådan sak att jag inte längre vet hur kylskåpssorteringen i vårt hus ser ut. Eller en sådan sak som att gå ut och gå med hundarna. Det är, ja...skumt. Jag kan inte riktigt beskriva det annorlunda. Livet innan Island känns lite som en dröm, och när jag kommer hem igen kommer Island istället kännas som en dröm. Det är lite läskigt.

Jag åkte hit med ett blankt papper och när jag kommer hem blir det att byta till ännu ett nytt. Ingen skola. Ingen Innebandy. Inga krav.


Skumt.


Riktigt riktigt skumt.Likes

Comments

Om ni bara visste hur mycket en scenförändring kan trigga fantasin och ge inspiration. En kopp varm choklad, en grym bok och väldigt många spännande idéer på det och jag mår bättre än bäst. Har skulle jag kunna stanna ett tag. Omgiven av inget annat än böcker och världen som finns i mitt huvud.

Lycka.

Likes

Comments