Fritid & vardag

Har egentligen inga nyårslöften, däremot flera mål som jag strävar efter, här kommer några av dem:

- Leva livet

Jag vill ta ännu mera risker, åka iväg på spontana Roadtrips, oroa mig mindre, skratta mer, kramas med människor, njuta av livet.

- Umgås mer med mina vänner

Rubriken talar för sig själv. Mina vänner är fantastiska och jag älskar dem. Kvalitetstid, djupa samtal, gråt och skratt, mysiga kvällar, galna idéer. Mer av det tack.

- Resa, resa och resa.

Jag har insett hur mycket jag älskar att resa. Hur otroligt bra jag mår av det. Jag vill gå på upptäcksfärd. Se världen. Träffa människor. Äventyr i massor -YAS.

- Bli mer insatt i politik

Jag är trött på att samhället ser ner på oss unga. Jag är trött på att våra åsikter inte tas på allvar. Jag är trött på sexism, jag är trött på racism, jag är trött på religionsfientlighet och jag är trött på homofobi. Jag vill bli insatt, samla fakta i mängder och ge mig in i fighten. Time to slay.

- Våga visa min kärlek till Gud ännu mer

Jag är stolt över min tro. Jag är stolt över att vara kristen. Men ändå så vågar jag inte stå för det så pass utåt som jag borde och vill. För jag vet alla fördomar som finns, eftersom jag själv haft dem. Jag vill bli så stark och trygg i mig själv att jag vågar göra det. För Gud älskar alla och världen förtjänar att veta det.

- Älska världen och människorna i den

Det finns så mycket hat, ilska och bitterhet till den här världen. Jag vill se bortom det. Se bortom allt dåligt och omfamna det bra. För det finns så mycket ljus. Så mycket kärlek. Så mycket hopp. Dags att trycka undan förakt, hat och fördomar. Så kommer världen bli en ännu bättre plats.

Likes

Comments

Fritid & vardag

2016. Vilket år säger jag bara.


Det är med blandade åsikter som jag tittar tillbaka på allt som hände förra året. Min första spontana tanke är att det har varit det bästa året någonsin. Sen kommer jag ihåg vissa perioder under de här tolv månaderna och skulle kunna säga motsatsen. Konstigt inte sant? Men på något skumt sätt är det så: 2016 har varit det bästa och sämsta året i mitt liv. Kanske för att jag har avslutat och påbörjat så många nya kapitel i mitt liv. Stora sådana. Jag har utvecklats mer än någonsin förut, och fått uppleva så mycket. Det mesta bara bra saker. Fantastiskt bra saker till och med.

Därför har det varit så svårt för mig att lista ut varför jag då under kanske de 12 bästa månaderna av mitt liv många gånger har mått så otroligt dåligt? Det har verkligen varit något som har stört mig. Gjort mig både uppgiven och irriterad på mig själv för att jag under så många bra upplevelser inte har kunnat glädja mig så mycket som jag borde. Att jag inte har kunnat njuta till fullo av alla outstanding händelser jag fått varit med om. Det har gjort mig så ledsen. Jag har känt mig otacksam och till följd av det dålig. Men här om dagen så fick jag äntligen en förklaring till det då en väldigt klok vän till mig berättade en historia med följande budskap:

Förändringar, små som stora, bra som dåliga, innebär stora påfrestningar på oss mentalt och kan rubba en persons livsbild totalt. Men det går över.

Jag tänker säga det igen: Det går över. Livet är bra. Väldigt väldigt bra.


Jag kommer se tillbaka på 2016 med ett stort leende. För allt jag gjort, avslutat och påbörjat. För alla skratt och obeskrivligt grymma stunder. För alla underbara och älskade personer i mitt liv. Men framför allt för att jag klarade det. Första övergången från barn till vuxen. Alla motgångar som blev till framgångar. Det har inte varit lätt. Men jag klarade det. Och jag kom ut starkare än någonsin.


Nu taggar vi 2017, för det kommer bli fucking episkt.


Likes

Comments

Fritid & vardag

Gårdagen var AMAZE. Nu står vi tre tappra brudar ute och väntar på att bli insläppta på friends arena för ännu en spännande dag! Självklart gick man all in som white girl med lite starbucks. Är man i Stockholm så är man.

Love to u all

Likes

Comments

Fritid & vardag

De tre veckorna hemma i sverige har varit intense. Jag tror helt ärligt att idag är den första dagen sedan jag kom hem som jag faktiskt inte gjort någonting. Alltså inte åkt iväg någonstans, träffat någon saknad person eller jobbat. Sjukt inte sant? Så om sanningen ska fram har jag varit emotionellt utmattad ända sedan jag kom hem. Det har varit så mycket, vilket är både fantastiskt och utmattande. Men det har varit värt det, varenda liten minut. Men att inte ha gjort något alls idag har varit lite gött faktiskt. Om inte annat nödvändigt. Jag behövde en dag off, särskilt med tanke på att det fullsmockade schemat börjar imorgon igen haha.

Så jag tänkte bara ge er en liten inblick i vad som sker just nu. Förutom det gamla vanliga så som ridning , träffa mina underbara vänner, spendera kvalitetstid med min !nya! (med alla gamla goa personer sen innan) församling, har jag även varit på möhippa, hunnit gå på det vackraste bröllopet någonsin, börjat på mitt nya jobb, tränat en träning med laget, och firat min allra bästa vän Elises födelsedag. Så ja det har varit tre intensiva veckor som sagt, tre grymma veckor om jag får säga det själv!

Och härnäst? Jo imorgon åker jag och massa grymma människor till Stockholm för Awakening Europe - en stor konferens för Kristna över hela världen (och självklart även okristna)! Det kommer bli helt galet grymt. Flera tusen människor, några av de största predikanterna i världen, awsume lovsång och såklart vår fantastiska gud - det kan inte bli bättre. Biljetter säljs fortfarande så uppmanar verkligen ALLA att komma, även om du inte är troende, för det kommer ske magiska saker där, för att inte tala om all kärlek och skratt som kommer flöda. Ni kommer inte ångra er. Kommer vara där fre-sön och sen börjar nya veckan med en arbetsintervju (håll tummarna!) för att sedan fortsätta med jobb, ridning och kanske lite träning om jag hinner. Full rulle as usual.

Så där har ni mina senaste och kommande veckor. Det var allt för denna gång, vi hörs imorgon kära läsare!

xoxo

Likes

Comments

Oj vilken upplevelse det här var, det finns verkligen för få ord att beskriva det. Jag skulle ljuga om jag sa att det varit en dans på rosor - för det har det verkligen inte varit. Men det är just därför som jag också är så glad att jag bestämde mig för att åka.

Det har varit den mest lärorika upplevelsen i mitt liv och jag har verkligen växt som människa, och det är en tacksamhet. Jag har inte bara lärt mig vikten av hårt arbete utan även om hur att hantera främmande och kanske lite obehagliga eller skrämmande situationer. Och det har lett till det viktigaste; jag har blivit tryggare i mig själv, fått bättre självinsikt och blivit starkare på många plan. Att bli utkastad i vuxenlivet sådär, i ett nytt land, långt borta från alla var det bästa som kunde ha hänt, hur tufft den än må ha varit ibland. För att gå från att ha varit en student, omringad av familj och vänner i ett land man känner till att jobba långa dagar, ensam i ett främmande land - det är påfrestande. Men förutom att jag har lärt mig så mycket har jag även träffat helt fantastiska människor och för att inte tala om det helt outstanding landet. Island är utan tvekan det vackraste och fridfullaste landet jag varit i. Dess natur och atmosfär och intrycksfulla skönhet har satt spår i mig som aldrig kommer försvinna. Det är verkligen galet. Och jag saknar det redan. Det gör jag. Men det är ändå en sådan lättnad att vara hemma igen, även fast jag saknar det. Jag har saknat alla så otroligt mycket. Extremt mycket faktiskt. För hur grymt Island är så blev det lite ensamt. Så att få vara omringad av alla jag älskar igen är väldigt skönt.

Det är väl som man brukar säga: borta bra men hemma bäst.

En sak är dock säkert; Island är och kommer alltid förbli mitt andra hem. Om ni inte åker dit är ni (ursäkta språket) dumma i huvudet. Men så är det. Island kommer öppna upp era ögon och hjärtan. Så mycket kärlek till det.

Så då är frågan, vart pekar kompassen härnäst för Fanny Nordh?

Ja, det får ni helt enkelt vänta med och se.
Likes

Comments

Fritid & vardag

Tröttheten och förvirringen är ett faktum. Så mycket nygamla intryck att ta in, så många saknade människor att krama, så mycket av allt.

Kom hem i tisdags och det är en konstig men skön känsla att vara tillbaka. Dock så känner jag mig en aning borta (på ett konstigt positivt sätt). Det är väldigt mycket nu. Ska skriva mer utförligt någon dag men just nu är jag fortfarande helt slut.

Men jag är hemma. Hemma bland de jag älskar mest. Och det är helt obeskrivligt.

Borta bra men hemma bäst.Likes

Comments