View tracker

Usch får panik på all rea idag pga black friday. Fy jag hatar när man blir taggad på att köpa saker som man inte ens visste fanns. Saker man verkligen inte ens behöver. Jag har iallafall köpt en mobil på superrea och köpte klänningar på Nelly för sjuka priser. Det är iallafall saker jag vet att jag kommer att behöva/använda så jag har inte så stor ångest över det. Men jag är en riktig impulsköpare ibland. Köper onödiga saker som jag sedan aldrig får användning av. Vi får se hur mycket av lönen som är kvar när dagen är slut... Så smart att ha löning dagen innan kaosrean!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Just nu är vi i lägenheten och har precis ätit aisiatisk hämtmat från en restaurang runt hörnet. Vi har mysbelysning och hänger i soffan som också är min och Idas säng. Vår lägenhet är så otroligt mysig! Vi bor i Oberkampf vilket är lite utanför alla turistfällor. Vi har sovit här 2 nätter och har 1 kvar tills vi åker hem, eller jag Nisse och Ida åker hem. Julie stannar ju kvar och är au pair. Jag har aldrig varit i Paris förut och jag har inte hunnit se mer än en bråkdel av staden, men jag gillar den redan. Vi har bland annat sett Eiffeltornet glittra på kvällen, ätit nybakade baugetter och gått på julmarknad. Vi har det riktigt bra helt enkelt. Jag kommer helt klart att komma tillbaka hit. Ha de!

Likes

Comments

View tracker

Hejhej,

jag kom precis in från att ha varit i fältöversten på lunch. Jag drog en Espresso House som vanligt och gick förbi Ida som jobbar på Thelins. Vi två och Nisse ska ju till Paris nu på fredag, alltså om endast två dagar! Det ska bli så kul att få se hur Julie har det och att hänga alla tillsammans. Det är bara jag av oss som inte har varit i Paris innan, så jag ser fram emot en guidad tur av de som kan staden. Gå runt på mysiga gator och sätta sig på ett gosigt café och ta en croissant. DRÖM! Jag är på shoppinghumör också så det passar bra. Jag vet faktiskt inte vad jag ska förvänta mig riktigt, så jag tar det som det kommer! Nä nu ska jag dricka upp min caramelsojalatte som har blivit kall.

Which one is hotter?

Likes

Comments

Det är fredag, igen! Jag såg en hel säsong av den norska serien SKAM igår kväll, så himla lätt att fastna när avsnitten bara är 20 minuter långa. Det är en serie som man lätt kan relatera till också, i och med att den är ganska "verklig". Min favoritperson hittills är Noora, som alltid säger som hon tycker och vågar stå upp för sina vänner. Hon har även riktigt bra stil, typ min stil, hehe! Hon har dock lite mer färger än jag som ofta kör på svart-vitt. Hon har också frisyren jag länge har tänkt skaffa. Coincidence? I think not.
Jag kollar på NRK, så det är norska med norsk text vilket är fett kul! Vissa ord är helt omöjliga, men man kommer in i det snabbt. Har någon av er har sett serien?

När jag har börjat se någonting vill jag se allt på en gång. Antingen är det allt eller inget. Jag vet inte varför det är så, men jag är likadan när det gället godis. Jag köper någonting och direkt när jag kommit ut ur affären har jag käkat upp det. RIP

Jag så hungrig att om jag väntar 10 minuter till så kommer jag komma till det stadie att hungern försvinner. Nä nu blir det lurre.

Likes

Comments

Idag vaknade jag i hopp om att USA skulle få se sin första kvinnliga president vilket skulle visa att kampen för jämställdhet faktiskt når framgång. Istället möts jag av att en man, som inte bara är sexist utan även främlingsfientlig samt anti-HBTQIA, kommer att ta över efter Obama. Hur kan 60 miljoner (Läs: M I L J O N E R) personer stötta en person som uttrycker sig på detta sätt? Detta är så sorgligt att jag inte vet vad jag ska skriva. Fyfan jag vill bara krypa under täcket, vakna upp och inse att allt bara var en mardröm. Jag trodde aldrig att någon som skriver sexuella trakasserier öppet på sociala medier skulle kunna väljas till en av världens mäktigaste personer. Usch, jag vill inte ens kalla honom president. 

l


Likes

Comments

Jag har inte varit så här taggad på snö och jul sedan jag var liten. Det är bara så fint och mysigt! Förra julen var konstig, för den kom utan förvarning. Jag vet ju att julen alltid kommer, men jag hade liksom ingen julkänsla. Därför är jag så glad att jag redan nu ser fram emot mysig inredning med massor med familjemys. Jag hade feber på julafton förra året vilket inte var drömmigt. Vad är det med vinter och sjukdomar? Här är en bild från julafton 2015, när jag precis hade klippt min egen lugg. Jag ska sluta försöka klippa mig själv, jag blir alltid missnöjd haha!

Likes

Comments

Jag är i ett riktigt "saknar sommaren-mode" och speciellt nu när det är både kallt och mörkt. Hösten har ju också sin charm, men när jag tänker tillbaka på studentdagen och dagen då jag och Nisse hade mottagning tillsammans vill jag bara spola tillbaka tiden och uppleva allt en gång till. Mottagningen var en riktigt bra dag eftersom att så många jag tycker om var där, och tog sig tid att umgås med mig och Nisse. Här är en liten rewind till den dagen.

... Jag vaknar upp morgonen efter slutskivan och känner av huvudvärken, men vem gör inte det dagen efter studenten? Jag ser att hela familjen redan har börjat att fixa inför mottagningen som ska börja klockan fyra. De står i köket, i partytälten och bär stolar och bord över gräsmattan. Jag går ut på balkongen och möts av solen som välkomnar mig på ett sådant sätt som en bara känner en varm sommardag. Sedan går jag och blåser upp gula och blå ballonger som ska sättas upp i tälten. Tiden går fort och släktingar börjar trilla in en efter en. Snart börjar även vänner komma och jag är omringad av personer jag gillar mest av allt. Jag är riktigt lycklig. Det är så fint att alla är här för mig och Nisse, till och med de som också tog studenten igår. Jag håller inte räkningen på alla flaskor bubbel jag öppnar utan jag serverar på och de verkar aldrig ta slut. Tänker inte så mycket, utan jag lever i nuet på ett sätt jag inte gjort tidigare. Dag blir till natt och det blir sent, men folk stannar kvar. Jag sitter och ler, medan jag tänker "Detta ögonblick ska jag minnas".


Likes

Comments

Den här veckan håller jag och Thelma i tekniksprångets instagram och kommer då att visa hur det ser ut på vår arbetsplats, vad vi håller på med och liknande. Vi har fått en affisch som vi har på vårat skåp i vårat rum, jättefint! Många på SR kommer ihåg oss just eftersom att vi heter som i Thelma & Louise. Jag har inte sett filmen än, men jag ska försöka göra det innan jag slutar här. Thelma har redan spoilat slutet för mig, haha!


Klicka på bilden så kommer ni direkt till tekniksprångets instagram

Likes

Comments

Idag har vi halloween-tema på vår avdelning. Det roliga är att alla förutom jag och Thelma sitter på samma plats hela dagen. Det är bara jag och T som springer runt i hela Radiohuset! Haha fast det är kul att sprida lite glädje, eller vad det nu är! Jag har ju inte skrivit någonting om vad vi två gör här på Sveriges Radio, så jag tänkte göra det nu.

Jag visste inte vad jag skulle plugga till hösten-16, så därför sökte jag till praktik på olika företag genom Tekniksprånget istället. Tekniksprånget är riktigt bra för de som inte vet vad man vill plugga, eller bara vill göra nåt annorlunda och kul i fyra månader. Man måste ha gått ut gymnasiet med inriktning natur eller teknik för att få söka. Jag sökte och fick en intervju på Sveriges Radio och dagen efter ringde dem och erbjöd mig och Thelma anställning i fyra månader. Jag blev chockad att jag ens fick en intervju, så att jag fick en plats på Sveriges Radio var för mig helt sjukt! När jag började var jag väldigt nervös i och med att jag skulle jobba med IT. Jag som IT-tekniker? Jag har alltid ansett mig själv som oteknisk, så jag utmanade verkligen mig själv med att tacka ja till platsen. Jag har lärt mig otroligt mycket hittills och fått vara med om saker jag aldrig skulle ha fått vara med om annars, så jag är riktigt nöjd med mitt val! Nu har jag jobbat här i två månader, alltså halva tiden, och jag trivs väldigt bra! Alla jag jobbar med är så hjälpsamma och trevliga. Våra dagar ser väldigt olika ut eftersom att vi jobbar som IT Supportrar. Vi springer på olika ärenden hela dagarna och får se hela Radiohuset. Väldigt kul!!

Likes

Comments


Jag har sådana sjuka cravings. När jag väl har börjat gilla någonting vill jag äta det varje dag, som till exempel Cheetos-popcornen eller avocado. Cheetos var så goda för att de smakar riskakor och det är ju också sjukt gott. Jag sitter alltså och googlar för att hitta en återförsäljare i Sverige som säljer popcornen, men det verkar inte finnas så jag är lite ledsen. Jag får helt enkelt åka tillbaka till Spanien för att köpa på mig massor. Jag har säkert hypeat alldeles för mycket över dessa så jag kommer nog bli besviken när jag väl köper de igen. Men, men!

Jag har ingen som helst plan för i vår. Vad ska jag hitta på? Jag vet att jag vill åka någonstans och volontärarbeta och se hur världen ser ut på riktigt. Vi har ju faktiskt stora möjligheter att göra någonting åt alla orättisor i världen, så varför inte ta till vara på det faktum att vi är födda i Sverige? Det finns så mycket man kan göra och jag vill göra A L L T! Det låter ju lite orimligt, men någonting kan man alltid göra. Glöm aldrig bort det!

Drömmens mammas popcorn

Likes

Comments