Dette blir min første jul i Norge siden 2009. Tenk at det er hele 7 år siden sist! Så i dag tok jeg til fornuften og bestilte en flybilett til Kristiansand. Åh, det er så mye jeg gleder meg til; være med familie og venner, spise tradisjonell julemat, forhåpentligvis ha masse snø, klippe håret hos min faste frisør og å dusje i norsk vann bare for å nevne noe. Slenger med mitt favoritt julebilde som er fra 2010 i Spania sammen med pusekatten min Gerd.

En ting jeg jeg kanskje ikke ser såå mye frem til er kulden. Det er ikke ofte jeg drar til Norge på vinteren, og helt ærlig så eier jeg ikke noe som helst vintertøy etter norsk standard. For vinter i Spania og vinter i Norge er to helt forskjellige ting! Må nok invistere i litt vinter klær, ja...

Hvor pleier du å være i julen?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Det var ikke måte på hvor mye ting vi hadde med på denne teltturen. Halvparten av klærne mine forble ubrukte, og halvparten av maten ble med meg hjem igjen. Dette var tross alt min første telttur som "voksen" så jeg tenkte kanskje det var bedre å ta med for mye enn for lite. De andre hadde tydeligvis samme tankegang, de også.

Uansett så var det en helg med masse moro. Vi drakk vin, spiste god mat, spilte forskjellige spill, skjøt med luftgevær, lagde bål, gikk på tur, lagde pinnebrød, grillet marshmellows, tente lys osv. Det var rett og slett utrolig deilig med en weekend avsted, utenom den delen at det ikke fantes toalett, tilgang til vann, mobildekning og minimalt med internett forbindelse. Altså, det er jo deilig å koble ut fra telefonen, men det kan jo oppstå situasjoner som gjør at man faktisk trenger litt kontakt med omverden. Men alt i alt, var det en helt fantastisk tur, og jeg håper virkelig det blir ny tur igjen snart.

Likes

Comments

Akkurat nå: Nå har jeg endelig fått satt meg ned litt etter å ha vasket (nesten) hele leiligheten, samtidig som en sen lunsj står i ovnen og godgjør seg. Kjenner jeg trenger litt mat og energi før jeg tar resten av vasken... Så da kan jeg heller blogge litt! Det har vært dårlig med blogg i helgen, da jeg var i fjellet og hadde minimalt med dekning der.

Ukens opptur: Å dra på telttur! Det var faktisk veldig koselig, og mye gøyere enn det jeg så for meg. Vi gjorde mye kult som grilling over bålet, skjøt med luftgevær, spiste mye god mat og vi lagde til og med pinnebrød! Det er lenge siden det... Fredag til søndag var vi langt oppe gjennom både skog og fjell. Det var så gøy at jeg håper vi får til en ny tur igjen snart.

Ukens høydepunkt: Selvom det var kult på telttur, så var det godt å komme hjem igjen også. Det var ikke akkurat den fresheste fargen på vannet som rant av meg når jeg endelig fikk tatt meg en dusj. Vet faktisk ikke hva som var best; å kunne sove i min egen seng eller å ta seg en dusj.

Ukens nedtur: Gjett hvem som har fått vannlekasje, og ikke får rørlegger før i morgen? Det er kun på kjøkkenet da, men det er jo ille nok. Kan verken bruke vasken eller oppvaskemaskinen, så det er jo litt slitsomt. Selfølgelig hadde jeg allerede nesten full oppvaskemaskin, så man kan jo si at det er en del oppvask som må tas. Jeg nekter å ta med alt inn på badet for å vaske det der, så det får vel bare klare seg en dag til...

Ukens matopplevelse: Igjen ble det hjemmelagd sushi hos oss. Jeg har mine mistanker om at min engelske S egentlig er mer asiater enn det jeg er, for det er nok han som er flinkest på sushien, ja... Men det er forsatt veldig koselig å lage dette sammen. Vi tar oss et glass vin mens vi fjaser og ruller. Ordentlig kvalitetstid på kjøkkenet! Også smaker det jo så godt. Vi lager alltid ekstra mye, så vi har litt til lunsj dagen etterpå også.

Ukens fail: Jeg er kanskje litt uoppmerksom av og til. Og har litt tendenser til å overse enkelte detaljer, men denne gangen var det vel akkurat det jeg gjorde. Etter å ha handlet inn litt ting til teltturen, skulle jeg kjøre den lille scooteren min hjem. Jeg hang posen på en liten knagg foran og skulle akkurat til å sette inn nøkkelen da jeg la merke til et lite klistermerke som jeg aldri har sett før. Oh my God, nå er det noen som tror at jeg prøver å stjele scooteren deres, tenkte jeg. I panikk rev jeg med meg posen og småløp avsted på parkeringsplassen for å finne scooteren min, menen var visst den eneste som var der... Jeg måte stoppe opp å tenke litt, og kom på at det var jo akkurat der jeg hadde parkert også. Den var visst min da! Til mitt forsvar så var det alleredent, og det var mørkt ute. Da jeg kom hjem fortalte S at han hadde tatt på klistermerket dagen før for å bevise at den er ITV/EU-godkjent i tilfelle det er kontroller. Så nå vet jeg det...

Likes

Comments

Akkurat på denne tiden er det vanskelig å skille mellom sommer og høst. Kveldene er kaldere, og i går var faktisk første kvelden etter sommeren jeg har tatt på meg jeans, sokker og en tynn genser. Men så er jo dagene så fine! Solen skinner og det har vært opp til 24 flere ganger den siste uken, så det blir jo som regel shorts og t-skjorte på dagen.

Her er en liten sminkeløs selfie også. Jeg har nemlig aldri brukt så lite sminke som jeg har gjort i år. Jeg har nesten ikke sminket meg hele sommeren faktisk. Jeg går jo med solbriller hver eneste dag, så hva er vitsen? Uansett, så har det vært utrolig deilig og huden min er bedre enn noen gang! Ikke så rart det kanskje. Får kanskje begynne å sminke meg litt igjen nå, som det begynner å bli litt kaldere. Man føler seg jo så mye finere med sminke når det ikke smelter av, haha!

Men nå blir det å pakke resten av sekken til teltturen gjennom helga. Herregud, det blir spennende! Så lenge blodsukkeret holder seg stabilt. Jeg er enda ikke ferdig med å pakke med meg mat, og til nå har jeg kun en frossen suppe og en pose gulrøtter. Jeg innser at jeg er fullstendig ubruklig til å planlegge måltider frem i tid, uten å ha et kjøleskap tilgjengelig. Årh, altså!

Likes

Comments

Fordi S har besøk av en kompis hele helgen, har jeg bestemt jeg for å dra bort hele helgen og bo i et telt langt oppi fjellet. Dette blir veldig spennende, for det er ganske mange år siden jeg har vært på telttur andre steder enn i hagen til venner. Fredag og lørdag er det kun meg, ei venninne og hunden hennes. På lørdagen kommer et vennepar av oss også. Så vi blir det helt til søndag! Vi skal langt opp igjennom skog og fjell, og jeg har faktisk ikke peiling på hvor det er eller hva som finnes der. Er det lov å si at jeg gru-gleder meg litt?

Og hva i all verden skal vi finne på? Jeg har iallfall bestemt meg for å ta med kortstokk og spansk boken min. Kanskje jeg kan bruke noe av tiden litt fornuftig og faktisk lære litt mer spansk. Uansett så tenker vi også ta vi tar oss noen turer rundt i området for å utforske litt. Er vi heldige finner vi kanskje litt mat på trærne rundt oss. Det er jo faktisk fiken sesong i Spania nå! Jeg vil påstå at jeg er en ordentlig fjellgeit og har masse erfaring i både skog og fjell, men telt? Not so much. Kanskje jeg egentlig bare er redd for å kjede meg. Kjenner jeg ikke er helt forbredt på dette, samtidig som jeg har troa på at det kan bli en fin tur. Drar du på telttur av og til? Og hvis så, hva gjør du når du er på tur?

Likes

Comments

Jeg har hatt veldig mye besøk av venninner fra Norge i år, noe som er utrolig koselig. Hun siste som var her dro hjem forrige uke, dagen før vi dro til Danmark. Så jeg tenkte det skulle bli stille her fremover, men der tok jeg feil! For nå får S besøk av en kompis fra England i noen dager. Og han kommer i morgen allerede! Det har ikke vært mye stille her i sommer for å si det sånn...

Men det skal bli kjekt det. Det skulle vel bare mangle at han også får gjester med den trafikken jeg har hatt i år! Så dagen i dag blir nok til å forbrede litt til han kommer. Og å nyte den stillheten vi har akkurat nå, og hverandre før det blir full rulle igjen her.

Likes

Comments

Etter en langweekend i Danmark, er det godt å være hjemme igjen. Det har vært en fin tur, og jeg føler vi har fått gjort mye! Vi hadde lyst å ta turen til tivoli, men der var det stengt. Så vi tok en tur over til Sverige i stedet for! Skulle nesten tatt en liten tur til Norge også, bare for å ha vært igjennom hele Skandinavia, haha.

Uansett, så var det veldig kjekt i Danmark. Vi var mye rundt i byen, spist god mat, drukket god drikke,sjekket ut Strøget, Nyhavn, ut på nattelivet, spist mye god mat på Copenhagen Street Food og en tur innom Christiania. Det var litt av en opplevelse det! Jeg så for meg at det skulle være en skikkelig avslappet og rolig plass med hasjrøykende hipper hvor alle ville ha "peace and love". Allerede ved inngangen kom det en sjanglete mann ut som så ut som han hadde tatt noen veldig sterke saker! Vi gikk inn og forbi mange menn som solgte svære klosser med hasj, før vi tok turen inn på en bar. Det var helt fullt av mennesker og så mye hasjrøyk, at man sikkert kan bli fjern bare av å stå der noen minutter. Har aldri sett noe liknende! Mannen i baren var så fjern at han måtte telle på fingrene hvor mye vi måtte betale for 2 øl og en cola. Og det tok jo sin tid det også, haha.

Hunder gikk fritt inne i baren, og det var tydelig at også de var fjerne. Vi satt på et bord ute, og der var det en mann som prøvde å gå opp det ene trappetrinnet som var der. Han prøvde iallfall å komme opp det trappetrinnet 5 ganger før han veltet over og falt over en søppeldunk. Og dette var klokken 5 på ettermiddagen! Tror nok aldri jeg kommer til å tørrre å sette en fot inn i Christiania etter solen går ned for å si det sånn... Egentlig var hele denne opplevelsen kjempe komisk, utenom den delen med de stakkars hundene, men jeg er glad for at jeg tok turen dit! For dette er en plass jeg har ville se lenge...

Det er alltid gøy å reise bort litt, men det er alltid godt å komme hjem igjen. Etter 4 dager i kalde Danmark, var det iallfall veldig godt å komme hjem!  Det var vel 8 grader da vi reiste fra København, og i dag har det vært 25 grader her i Benidorm. Jeg reiser gjerne tilbake til Skandinavia snart altså, men da tror jeg at jeg må invistere i litt mer vintertøy først, hehe. Er nok ikke helt klar for vinter enda!

Likes

Comments

Da har jeg pakket ferdig og er klar for København. Jeg reiser sammen med min kjære S og en kompis, og det er faktisk første gangen S setter sin fot i Danmark, så dette skal bli gøy! Vi er jo litt av en trio, for S er fra England, vennen vår er fra Island, også er det jo jeg fra Norge. Sammen kommer vi nok til å ta Køben med storm, haha!

Vi har egentlig ikke så mange planer om hva vi skal finne på, men jeg håper vi kan få leid sykkel, ta en tur innom tivoli, møte en venninne av meg som har flyttet dit og gå ut på nattelivet. Jeg har egentlig ikke vært så mye i Køben før, men bare vært innom byen i noen timer, så jeg vet egentlig ikke om så mye som foregår der. Så hvis noen har noen gode tips om hva man kan finne på der, så si gjerne ifra!

Likes

Comments

I år har jeg nesten hatt mer besøk fra Norge, enn det jeg har hatt tilsammen alle de andre årene jeg har bodd her. Det er jo veldig koselig med litt besøk, i og med at jeg ikke har muligheten til å reise til Norge så ofte. Så er det jo litt gøy å vise venninnene mine hvordan livet mitt er her i Spania.

Vi har fått vært masse på stranden og litt i bassenget. Hatt brettspill kveld (brettspill eller spill generelt er så undervurdert!), vært rundt i byen og kikket litt og fått gått ut på byen et par ganger. Syns vi har fått til riktig så mye, faktisk. Søndagen var nok den kjipeste dagen etter å ha vært ute en tur. Dette bildet er ikke akkurat mye bloggvennlig, men syns det var så morsomt at jeg legger det ut fordiom. Dette beskriver stort sett hele søndaen, haha!

Hun dro i dag, men vi har virkelig fått kost oss. Nå blir det mindre kos for min del, for nå skal jeg rydde og vaske hele leiligheten og pakke kofferten, for i morgen reiser jeg til København. Jeg har ikke vært i Danmark på mange år, så dette blir spennende!

Likes

Comments

Jeg lagde min første gulrotsuppe for noen uker siden, og den smakte overraskende godt! Jeg hadde aldri smakt gulrotsuppe før, så dette var gøy. Min kjære S hadde heller aldri smakt det før, og var ikke akkurat veldig begeistret. "Hvorfor må du lage suppe av grønnsaken jeg liker minst?" Haha, jeg har visst litt tendenser til å lage veldig mye mat med ingredienser han ikke liker. Men den falt faktisk i smak for oss begge!

Uansett så lagde jeg denne helt på øyemål, og kun av ting jeg allerede hadde hjemme. Jeg har lagd den noen ganger nå, og liker å lage mye så jeg kan fylle opp frysen. Men her er oppskriften på en litt mindre en. Vil tro at denne passer 3, kanskje 4 porsjoner:

Litt over 1/2 kilo gulrøtter
4 hvisløksfedd
1 løk
1 chili
Juice fra 1/2 lime
Olivenolje
God bit ingefær
1 liter vann med hønsebuljong
Salt, pepper og kayennepepper

Så enkelt er det: Hakk opp løk og la den steke litt i oljen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det steke litt sammen med løken før du hiver oppi gulrotsbiter med vann og hønsebuljong. La det koke til gurøttene er myke, og kjør den fin med stavmixer. Smak til med salt, pepper, kayennepepper og saft fra en halv lime.

Det blir jo faktisk ikke enklere enn dette! Jeg bruker nok ganske mye pepper og kayennepepper, fordi jeg elsker mat med litt spice. Hadde lite tro på at jeg kom til å bli så glad i gulrotsuppe, men det har faktisk blitt en av mine favoritter, og jeg lager alltid ny suppe så fort jeg har gått tom.

Liker du gulrotsuppe?

Likes

Comments