Fick en kommentar med frågan om "Vad det var jag pluggade till förut och vad de är jag vill jobba med?"

Jag pluggade " Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar", vilket kan låta lite flummigt. Det var en distansutbildning med studieträffar ungefär 1ggr/månaden .

Utbildningen är för dem som vill bli verksamhetsledare (chef) över en hästverksamhet eller starta och driva egen hästverksamhet. Och det är precis vad jag vill göra i framtiden, driva eget.

I utbildningen fick man lära sig att räkna kalkyler och lönsamhet, man fick göra en affärsplan över sin tänka verksamhet, lära sig om lagar och regler, värdskap, marknadsföring och mycket mer. En toppen rolig och lärorik utbildning som jag verkligen rekommenderar alla som drömmer om att starta eget inom hästnäringen.

Nu tror jag utbildningen hålls i skara och inte Dingle där jag gick..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ronny myser lite i solariet efter arbete 😊❤️

Likes

Comments

Här ekar det tomt trotts att jag har så mycket att berätta!

Ni undrar säkert hur det gick på utställningen i Söndags ?

Ronny fick inga toppen poäng, mest tack vare hans exteriör. Han har ett kort, väldigt brant kors och är något utåttåad fram . De tyckte däremot att han var jämt och fint musklad och domaren kom fram och berömde mig med orden " Det är DIN förtjänst att han är precis såhär fin som han är idag, tack vare DITT jobb utifrån de förutsättningar han har " . Och de känns som att jag, trotts hans konvalescens, gjorde honom rättvis. Det skulle däremot vara väldigt kul att se om han kunde få högre poäng i framtiden när han byggt mer " ridhästmuskler" och blivit starkare. Även om hans exteriör gör att han inte kommer nå upp till "guld klass " .

Det går alltså till så att domaren sätter poäng på hästen, utifrån dess exteriör, gångarter osv . Den totala poängen avgör om hästen blir Klass 3, klass 2 , klass 1 eller guldklass (diplom) . Ronny fick 35poäng och blev en klass 2 . Hästarna delas in i olika åldersgrupper och ras (kallblod/varmblod) dvs de tävlar i olika klasser . Därefter utses best in show ( finast av alla ), Bästa sto och bästa valack.

I måndags körde vi Ronny till Sparreholm, där han ska stå några veckor för vattenbandsträning . Han är på Horseworkz hos Tomas Algotsson som är en väldigt framgångsrik kusk. Det känns tryggt att ha lämnat honom på ett så professionellt ställe!

Likes

Comments

Hallå mina läsare!

Det har inte hänt så mycket sen jag skrev sist.

Ronny ska den 3 Oktober åka till horseworkz i Sparreholm på vattenträning /rehamliritering . Hur lång tid är inte riktigt bestämt, men förmodligen blir det tre veckor för att faktiskt få ut något för den träningen. Fast plånboken säger att 1 vecka räcker gott och väl.

Fyfan, om den där hästen bara förstod vad jag gör för honom .

Just nu håller jag på och tittar runt lite efter andra försäkringsbolag.. Om man ens ska ha försäkringar ? Egentligen kan man lika gärna spara de pengar man lägger på försäkring varje månad för att sen ha en buffert inför eventuella skador.. För när skadan väl sker är försäkringsbolagen vääldigt duktiga på att hitta ursäkter för att INTE hjälpa till att betala..

Jag är nyfiken på hur ni gör?!

Jag är så fruktansvärt missnöjd med Folksam , men om jag byter försäkringsbolag nu, får jag då reservationer pga hans hälta? Eller kan jag, om jag gör en veterinärbesiktning på honom nu när han är frisk, få honom fullt försäkrad ?

Bomba med era åsikter/ erfarenheter !

Likes

Comments

Vet ni vad jag har gjort?!

Jag har anmält Ronny till utställningen 2 Oktober i Strängnäs. Jag har ju varit så ledsen för att jag varken fick vara med på den eller DM, men nu så! Jag förväntar mig inga toppen betyg med tanke på hans konvalicens, han är omusklad och svag i bakbenen. Överrörlig och travar ungefär som en älg = SKIT FULT. Men det blir en morot för oss, och det blir jätte kul att jämföra med framtida utställningar!


​Ronny har förövrigt skaffat instagram, följ honom på kontot hotchocorunner för att få daglig update om hur det går med hans rehab osv. 

Likes

Comments

Hur gick det på kliniken nu då ? Tänker ni förstås.

Och jag måste säga att det känns som att det är nu det vänder!

Det är fel att säga att han är frisk nu, för det är en lång väg till att få honom till en stabil och ridbar häst. Men han var fri från hältan fram, vilket gjorde att vi kunde blista hans bakknän och behandla ryggen . Så nu ska han sättas igång och stärkas upp!

Planen är att lämna honom på rehab med vattenträning nån / några veckor, för att sen ta hem och fortsätta stärka upp honom själv.

Må det fortsätta åt rätt håll nu!

Likes

Comments

Bedrövligt, de är hur allt känns nu.

Att vi tog bort Ex, mina olösta problem med Olle och så Ronny. Halta , dyra, fina Ronny. Efter konflikter med försäkringsbolaget ser det ut som att jag får betala alla veterinärkostnader för hältutredningen ur egen ficka, vilket känns för jävligt men måste göras.

Ända sedan jag tog bort Big har jag haft såna motgångar med hästarna. Jag tycker inte ens att det är kul längre. Ronny har varit mer på kliniken än han varit ridbar. Och mina stora drömmar om att bli häst-entreprenör känns så jävla långt bort. Vilka jävla prövningar jag ställs inför.

Men ni vet vad dom säger, " When nothing goes right, go left " och det är precis vad jag tänker göra.

Och så får ni gärna hålla tummarna för mig och Ronny imorgon.

​Det är den där glada tjejen jag inte sett på väldigt länge i stallet.. 

Ni vet de där man kan se i ögonen på de där små stalltjejerna på ridskolan, när de får rida på sin favorit ponny eller travar för första gången. Den känslan hoppas jag att få uppleva snart igen.. 

Likes

Comments

"Seriöst , de ska bli så jäääävla skönt att slippa dessa förbannade jävla tågresor framöver !!! 80% av alla dessa resor går åt helvette !

Min resa från Dingle var hemsk .. Efter en station fick vi byta till ersättningsbuss för att sen byta till tåg . Väl på tåget var det ingen ac = varmt som en bastu och trångt . Inte nog med de , toaletten på tåget började läcka och orsakade översvämning i vagnen där jag satt .. Mysigt liksom !
Efter att fått inta min obligatoriska subway macka var jag mätt och lycklig tills de ropade att mitt nästa tåg är 20min sen . Och av tidigare erfarenheter vet vi alla att 20min lätt blir till timmar enligt SJs klocka ..."

Detta skrev jag 3 Juni i år, precis efter att jag äntligen tagit min examen. Det var en så skön känsla att äntligen slippa den där jävla stressen och FRAMFÖRALLT de där tågresorna som ALDRIG gick som de skulle. Minns så väl hur jag satt på stationen i göteborg i timmar och väntade på att kunna få ta nattbussen hem istället. För jävligt och jobbigt.

Men vet ni ? Jag saknar det faktiskt lite.

Okej, kanske inte tågresorna då . Men att plugga, att få gå i en klass, att få lära sig nya saker och bli sådär himla peppad och inspirerad som jag alltid bel efter några dagar i Dingle. Det var så himla kul att få dela och ta del av andra, likasinnade personers erfarenheter. Och de är något jag verkligen saknar!

Likes

Comments

Bröllop var som stod på helgens schema. Mathildas föräldrar gifte sig efter 28år tillsammans. Fint tycker jag, att man inte har så förbaskat bråttom som många har.

Likes

Comments

I tisdags lämnade hon oss, vår fina lilla prinsessa.

Vi kunde inte ha hittat en bättre ponny än henne. Vår pärla. Jag är så tacksam över att vi fått ha henne i våra liv och för allt hon gjort för oss. Hur hon tagit sig an rollen som "extra mamma " och tuktat de odrägliga unghästarna och hur hon tagit hand om mina småsyskon och lärt dom att ta ansvar. Hon var en bestämd med rättvis liten dam.

Tack för allt, vi kommer aldrig glömma dig!Likes

Comments