Idag fick jag ett telefonsamtal som jag inte alls väntat mig , det var ifrån Ronnys nya ägare . Hon ringde och grät .

Ronny är ju, som ni kanske förstått , en väldigt speciell och faktiskt väldigt svår häst . Han har sina egenheter och jag har tidigare sagt till er att han har två olika personligheter . Så är det verkligen .
Han kan vara riktigt svår att rå sig på .

Av olika anledningar kommer troligtvis inte den nya ägaren att kunna ha honom kvar , och det finns då egentligen bara två alternativ . Antingen så får han komma tillbaka till mig, eller så tar hon bort honom . Vilket jag tycker är bra, hans psyke skulle inte palla med att vara någon jäkla vandringspokal .

Självklart skulle inte jag kunna låta honom somna in, innan jag har gjort ett sista försök att få ordning på honom .

Så kanske är han där och väntar på mig när jag kommer hem, kanske inte .

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Är så himla glad att jag tog den här chansen och åkte till England . Jag njuter av varje dag ! Lärt mig såå mycket bara på de här fösta veckorna och jag är såå nyfiken på att va vad de här månaderna har att erbjuda .

Är såå glad för att jag har de där vännerna som alltid peppar mig till 110% vad jag än får för dumma idéer! Det är ni som gjort att jag tagit mig dit jag är idag !
Det är verkligen vid tillfällen som dessa man märker vilka som är ens riktiga vänner .De som tog sig tid till att ses innan jag drog, de som vinkade av mig vid flyget as tidigt på morgonen( läs natten) , de som hör av sig flera gånger i veckan och som till och med planerar att resa hit ( trotts barn ) .
Jag älskar er, saknar er och jag är så jävla glad att jag har er ❤️

Likes

Comments

Likes

Comments

Imorse när jag åkte till jobbet i regnet så tänkte jag " Jaja, det är ju bättre att rida i regnet än att städa trappor iallafall " . Och så är det ju .
Red mitt första sett i duggregnet innan helvettet bröt ut . SPÖREGN resten av dagen . 👎🏻
Slapp rida mitt andra sett och jobbade inomhus (mocka, smörja träns osv ) . Fick sluta vid 13, ✌🏻

Videochattat lite me lillasyster, Mathilda och såklart lilla Agnes . De övertalade mig att åka till affären o köpa godis . Gör nog så ändå . Godis får det bli . Massa godis . 🚙💨

Likes

Comments

En sak är säker - när jag kommer hem så måste jag köpa häst igen . Det kommer inte gå att vara utan !
Frågan är bara VAD för häst . 🤔

Är väldigt sugen på en fölis, för jag vill vara med från början . Ännu hellre ett avelssto . Samtidigt som jag vill ha en välutbildad snäll och rutinerad läromästare ...

Men det är ett bra tag kvar , så det där hinner jag ju faktiskt fundera vidare på . 😊

Älskade saknade Ex ❤️

Likes

Comments

Hej allesammans , från ett regnigt England ! Hoppas ni har det bra där hemma ?

Idag är det måndag vilket betyder helg för mig . Kan inte riktigt bestämma mig om det är skönt eller långtråkigt . Men jag är faktiskt glad att jag bara är ledig en dag i veckan 😅
Gillar att jobba, då springer dagarna iväg .

I helgen har det varit tävlingar och fullt upp . Hade med oss 19 hästar i lördags och 18 i söndags .

Igår åkte vi till puben direkt efter matchen, alltså iklädd ridkläder . Så jävla skönt ! Hade aldrig ens tänkt tanken att göra så hemma i nyköping 😅 hade en sleepover hemma hos ida och tom med takeaway från Kina , gött 👌🏼

Likes

Comments

Step 1: take a pony whit a lots of hair ..

Step 2: cut it off

Done!

Likes

Comments

Alltså täckningen i detta land är USEL !

Fick i måndags ÄNTLIGEN tag på en sån adapter så att jag kan använda datorn MEN täckningen här är så dålig så wi-fin funkar 90% av tiden INTE att använda, iallafall inte på datorn. Så det suger ! (detta inlägg lär väl inte ens sparas och laddas upp ändå ).

Har lovat att berätta hur en vanlig dag här i England ser ut, och det är ju väldigt svårt med tanke på att det alltid är så olika när man håller på med hästar. Men jag ska göra ett försök:

Dagen börjar 7.30, den som kommer först till stallet ger hästarna mat. Efter det så mockar jag oftast till den hästen jag har som står inne, så jag mockar faktiskt bara en box om dagen då resten av mina hästar går ute.

Jag har 7 hästar som är "mina". Sen rider jag ca 2 (ibland 3) set om dagen. Och det betyder att jag motionerar 3-4 hästar samtidigt.

Vi har som en galoppbana där vi motionerar våra hästar. När man gör ett sett så skrittar man hästarna ett varv på banan, sen sätter man timern på mobilen, galopperar 10min, skrittar 10 min och sen galopperar 10min igen. Sen är det klart.

Det låter ganska enkelt att man bara sitter i sadeln ca 1,5h / dag. Men det blir faktiskt ganska intensivt.

Fick även en förfrågan om det inte var läskigt att rida med handhästar. Och hade jag fått den frågan i förrgår hade jag sagt ett blankt nej. Det är inte så läskigt för att hästarna är så väluppfostrade och vana. Men igår var jag faktiskt med om att en av handhästarna var VÄLDIGT stark, vilket gjorde att han hamnade lite framför mig och hästen jag red på, när han sen sparkade mig på benet. Detta gjorde att jag tappade alla mina handhästar!

Det var inte så att jag blev avskräckt på något vis, men det var inte en rolig upplevelse !

MEN 99% av tiden så njuter jag varenda minut av att sitta där och titta ut över det vackra landskapet uppifrån hästryggen!

Likes

Comments

Idag är nog första dagen jag haft lite hemlängtan , eller nä, inte hemlängtan, men jag saknar mina vänner och familj något enormt .
Som jag tror ni har förstått så är jag en väldigt social person , hänger ofta med kompisar efter jobbet och på helgerna . Det är vad jag saknar.

Sköljmedlet jag köpte är samma som min lillasyster använder, och doften av henne gjorde mig lite "homesick" .

Men jag trivs såååå bra här , och varje dag så älskar jag mitt jobb, jag är såååå glad att jag tog den här chansen ! Och ska jag vara ärlig så har jag faktiskt övervägt tanken att stanna kvar .
Jag har bara på en vecka växt så mycket som person, tänk då vad fem månader kan göra ! ( eller ett år eller två)

🤔🤔🤔

Idag var det tävling på schemat vilket betyder långa arbetsdagar . De verkar riktigt nöjda med min insats trotts att jag fortfarande känner mig lite lost ibland . Fick till och med en present av polospelaren jag groomade för idag . Sånt värmer ! 😊

Likes

Comments

Hallå där hemma !
Jag har fortfarande inte fått igång datorn så jag fortsätter att blogga från mobilen . Hatar att blogga från mobilen . Men men .

Trivs bra här i England , men jag skulle kunna döda för en stor stark kopp kaffe . Folk i England dricker ju bara te, så de har inte ens kaffebryggare och kaffefilter här . Snabbkaffe är det som gäller och ni kaffedrickare vet ju att det inte är någon höjdare . Folk tycker att man är tokig som dricker te utan mjöl och svart kaffe 😅

Hästhållningen här är väldigt annorlunda mot i Sverige och man motionerar flera hästar samtidigt åt gången . Jag rider totalt ungefär 3set/dag och då har jag motionerat 9st hästar.

Frågor är välkomna så jag vet vad ni är nyfikna på och vill veta mer om !

Likes

Comments