Header

Hej på er! Okej så idag är det lördag och jag är nu hemma i Motala... Jag är lite ledsen över att jag behövde lämna alla underbara människor trivdes så bra på Hovstallet. Förhoppningsvis kommer jag att ha min praktik där igen i vår! Jag ska bara prata med min lärare vilka datum det är så kommer Johanna att boka in mig.

Men Ja går dagen var min sista dag och den var underbar eller ja det har alla dagar varit!

Jag började dagen med att såklart borsta hästarna fram till frukosten. På frukosten bjöd jag alla på tårta och tackade dem för allt de har lärt mig och hur tacksam och glad jag är över att jag fick den här chansen! Efter frukosten så Skulle jag och Lillemor åka ut med Rival och Brunsif så vi åkte ut på Djurgården det är alltid så mysigt och roligt att åka ut med hästarna. Sedan när vi kom tillbaka så skulle vi sela av dem sedan skulle vi hänga in selarna. Efter det så skulle jag köra ut den lilla traktor ish som dom sladdar ridhuset och gården med. efter det så skulle jag sätta upp hagarna och sen släppa ut hästarna. efter lunchen så skulle vi ta in dom igen och då är det dax att ryckta/Borsta dom igen och sen lägga på innetäckena. Min dag slutade vid 13 och då var det dax att säga hejdå till alla det var jätte jobbigt... Sedan gick jag till rummet för att städa och packa i ordning det sista... Ja det var min sista dag på hovstallet. Saknar dom alla redan nu men känns skönt att jag förhoppningsvis ska komma tillbaka i vår igen!

Det var allt jag hade att skriva om idag. Vi hörs i nästa inlägg puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Herre gu det är bara 1 dag kvar alltså vafan.... tänkte bara skriva ett litet inlägg idag.
Den här dagen såg ut som de andra dagarna har gjort. Jag börja med att borsta och ta ut hästarna till skrittmaskinen och sedan ta in dom igen. Efter frukosten så skulle jag sela Bolton och sedan skulle jag och Lillemor åka ut på Djurgården sedan när vi kom tbx igen så skulle jag putsa selarna. Efter det så var det dax för att bygga hagar och sedan släppa ut hästarna. Efter lunchen så skulle vi ta in hästarna igen och borsta dom! Förlåt för ett sånt kort inlägg men är ganska trött plus jag måste städa rummet efter som att jag åker hem imorgon.

Här nedan kommer lite random bilder haha!

Men ja det var allt jag hade att skriva om idag puss på er så hörs vi imorgon igen!

Likes

Comments

Hej på er! Asså det är bara två dagar kvar av den här resan som jag har fått vara med om liksom två dagar känns som att jag precis kommit hit... Men det går fort när man har roligt eller hur brukar man säga? Det känns ganska jobbigt att behöva lämna det här på fredag skulle gärna stannat två veckor till!

Men Men Den här dagen såg exakt lika dan ut som gårdagen. På morgonen borstade jag hästarna och efter frukosten så åkte jag och Markus ut på Djurgården med Dandy och Hero, när vi kom tillbax igen så skulle jag smörja selarna och sedan hänga dom på sina platser igen. Sedan skulle jag bygga hagar och sedan släppa ut hästarna. Efter lunchen så skulle vi ta in hästarna igen och borsta dom.

Ja det var allt jag hade att skriva om idag men vi hörs imorgon igen puss på er!!!

Likes

Comments

Hej på er! Gu vad tiden går nu är det bara tre dagar kvar utav min praktik... Usch vill inte att veckan ska ta slut, trivs så bra med alla i stallet här och känner mig som hemma. självklart så saknar jag ju stallet och mina kompisar som jag har där!

Men iallafall idag började jag dagen med att borsta hästarna efter det det så skulle jag leda ut några hästar till skrittmaskinen och sen efter 20-30min ta in dom igen efter det så var det frukost. Haha efter frukosten så fick jag sela Hore och sedan Dandy efter det så skulle jag och Markus åka ut en sväng med hästarna på Djurgården. När vi kom tillbax igen så fick jag putsa selarna och sedan hänga upp dem på sina platser efter det så skulle jag mocka alla boxarna vilket inte tog så lång tid sedan var det dax att bygga hagar och sen släppa ut hästarna. efter lunchen så skulle vi ta in hästarna igen och börja borsta dom och sedan ta på deras innetäcken efter det så sopade jag och gjorde fint i sadel och selkammaren.

Det var allt jag hade att skriva om idag men vi hörs imorgon igen puss på er!


Likes

Comments

Hej på er! Okej så nu är jag själv här Felicia åkte hem i lördags kväll pga att hon inte mådde bra. Så ja nu är jag själv det känns bra men ändå jävligt nervöst! Så idag var det första dagen som jag fick vara ”själv” i stallet men det har känts jätte bra ändå! Dagen började med att jag skulle borsta hästarna som vanligt och sedan mocka och sen fodra hästarna med marsh eller vad det heter, sedan var det frukost. Efter frukosten så skulle jag och Johanna åka till Hästkliniken med Pål som tyvärr har blivit värre i hoven! Så jag fick sätta på transportbenskydd och sedan lasta honom, sedan började vi rulla ner till Mälaren Hästklinik och kom fram kl 11 och sedan fick jag springa med Pål för att veterinären skulle kunna se hur han såg ut. Efter det så fick jag hjälpa till inne i rönken och se hur allt går till vilket var väldigt intressant. efter det så fick Pål två sprutor kommer inte ihåg vad det var bara för det men aja. efter typ 3-4h så fick vi äntligen klartecken att vi kunde ta med han hem igen så nu är han gipsad på höger fram och har total boxvila i 1-2 veckor. Ja så såg min dag ut haha! Dagen har varit as rolig både resan till och från veterinären det är så roligt och intressant att prata med Johanna så resan som tog 1h kändes som typ 20min nej men typ så. sedan nu på kvällen så kom Solveig och ringde på och frågade om jag ville följa med ut på en sväng med hennes hund Blomman så vi var ute och gick i typ 1h och 30 min det var så mysigt. Solveig är så lättsam och rolig man har liksom aldrig tråkigt med henne eller haha det är ingen som jag har tråkigt med här på Hovstallet.

Okej det var allt jag hade att skriva om idag kände att jag bara skrev på där men vad gör det? Haha men vi hörs imorgon igen puss på er!

Likes

Comments