Hello peeeople. Jag har verkligen inte haft ett piss att skriva om. Tills idag. Eller ja, egentligen igårkväll.

Jag tränade handboll igår, för första gången på kanske 3.5 år. Sjukt kul, älskade varje sekund. Idag är jag dock död Kroppen är inte i toppskick haha...

Aja, skolan rullar på. Vi har klart med boende och väntar enbart på att få flytta in, så jag chillar mest och räknar typ dagarna. Annars gör jag ej så mycket just nu.

Skriver igen när jag har något roligt att skriva haha

/jake

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå, choo, hej osv.

Jag har ej glömt er, jag har faktiskt börjat plugga. det tar lite tid och har inte haft så super mycket roligt att dela med mig av. Men jag tänkte att jag skulle berätta om min första vecka på universitetet och hur jag haft det hittills!

Då jag ej haft boende sov jag på golvet hos en kompis 2 dagar och sedan pendlade jag emellan. Det tar cirka 47 minuter mellan Umeå och Örnsköldsvik. Då jag pendlat har jag missat stora delar av min nollning men som faktiskt inte gjort så mycket. Jag var med första kvällen då vi hade femkamp, som blev till fyrkamp då det blev så kallt, och i fredags då det var grändkamp. Vi gick runt i ett område och gjorde lite lekar, trevligt och kul att hänga med klassen utanför skolan.

Utöver nollning och inte ha någonstans och bo så älskar jag programmet hittills. Sjukt intressant, och även fast det är mycket läsning som jag inte tycker är relevant till utbildningen så har den ändå varit väldigt intressant och lärorik. Inga bilder är dock tagna då jag är otroligt kass på att ta intressanta bilder på skolböcker. Jag har några filmer från i fredags men det bör ej delas då alla var väldigt berusade som är inblandade. Hehe.

Nu i slutet av veckan har jag dock fått ett erbjudande på boende som jag kommer att ta. Väldigt taggad och om allt går som det ska så kommer jag få komma in på tisdag. Iallafall hämta mina nycklar! Förutom detta goda besked så har jag även varit hemma i Örnsköldsvik under helgen och umgåtts med min flickvän och hennes familj. Bjuder faktiskt på en bild från hennes stuga. Magiskt vackert va det

Så det var ungefär min första vecka. Lärorik, väldigt kul och jag har fått lära känna nya människor. Vi är förövrigt 4 st Jakob/Jacob i klassen. Delat jämt på 2 st med C som stavning och 2 st med K som stavning. Näst yngst är jag också, vilket är skönt faktiskt. Ger mig ingen press som gamling, vilket jag inte borde varit då jag kommer direkt från gymnasiet haha!


Men det var väl det jag hade att dela med mig efter min första vecka. Förhoppningsvis blir det bättre uppdatering när jag väl bor i Umeå och kan slappna av där uppe.

Ciao, jake

Likes

Comments

Hörni, jag känner för att skriva av mig lite igen, samt att uppdatera er lite kring varför jag driver bloggen typ.

Till och börja med, jag flyttar snart till Umeå som jag nämnt tidigare för att plugga, vilket jag ser framemot mycket. Men vägen till att faktiskt ta beslutet att plugga var inte det enklaste. Jag bor som sagt i Örnsköldsvik idag och även fast flytten inte ens innebär en timme till norrut så kändes det lite jobbigt att behöva lämna min flickvän och mina vänner som jag fått under mina år här i Örnsköldsvik. När jag nu väl har bestämt mig är det bland de bättre beslut jag tagit, hittills. Jag ser framemot att få plugga och att faktiskt kunna arbeta mot de mål jag satt åt mig själv när det kommer till min framtid.

;Men det var som sagt inte enkelt. Jag var naiv. Jag fattade inte vad folk pratade om när de sa att det är svårt att veta vad man vill göra när man tagit studenten. Tills jag själv gjorde det och insåg att det är inte det enklaste. Ska jag börja plugga? Jobba? Många säger ju att de vill resa, men då måste de jobba och många har inte lyxen att få jobb där man kanske tjänar det som behövs för att kunna spara ihop till en resa. Vissa tar sista utvägen och börjar plugga bara för att inte de vet vad de vill göra. En rekommendation, gör inte det. Ta hellre ett skit jobb. Att börja plugga och välja något du ej trivs med eller inte är intresserad av gör bara att du drar på dig onödiga lån och du kan hamna i knipor till framtida sök av lån hos CSN. Ta hellre något år med skitjobb, spara som tusan för att ta dig ut på din resa, och sedan hitta din drömutbildning. I Sverige är det så underbart att man kan plugga tills man dör, det är bara hur man löser den ekonomiska biten som skiljer, vilket även det går att lösa.


Så, varför driver jag denna blogg egentligen? Just nu så kan jag ärligen säga att jag driver den för att få skriva av mig om mina tankar och hur jag mår. Det känns skön att kunna gå in såhär 08,29 en måndag morgon och skriva av mig lite. Det är en skön känsla och en känsla av kontroll. Så därför driver jag väl denna blogg, att få skriva av mig och dela med mig av mig själv.

Förhoppningsvis kommer det lite roligare inlägg när jag börjat plugga höhö.

JaketheSWAKE

Likes

Comments

Livet efter studenten, hur ska man egentligen förklara det? Ett stort hål av fundersamhet och nyfikenhet över livets alla utmaningar. Men jag skulle främst säga att många som tar studenten idag känner ångest över att man inte har en plan för livet.

För mig var det likadant. Jag tog studenten den 9 juni med ett gäng underbara människor. Känner mig otroligt lyckligt lottad att jag har sådana vänner runt om mig. Droppar lite bildbomb här under från studentfester och balen. Känner mig nostalgisk just nu.

Den sista bilden är på mig och mina två absolut närmsta vänner, Ida och Wilma. De två bästa vännerna och de som alltid funnits under tiden som jag bott i Örnsköldsvik.

Att livet skulle förändras efter studenten var jag inställd på. Vad jag inte var inställd på var hur otroligt mycket allt förändrades. De kompisar som man haft runt om sig, och kanske inte alltid uppskattat så mycket som man borde, finns inte runt om en längre och att vakna upp en måndag för att gå till skolan känns inte nu i efterhand så tokigt. Att få träffa alla sina otroliga vänner och klasskamrater, skulle mer än gärna göra det igen faktiskt. Alla skratt och bråk som man delar är otroliga.

EkJur3, ni kommer alltid finnas i mitt hjärta. Att vi kunde komma så nära över en tävling är något ofantligt kul och jag kunde inte vara stoltare att kunna kalla mig en Ekjurare. Speciellt inte med er som klasskamrater. I detta läge tycker jag även att ingen nämnd, ingen glömd stämmer bra. Alla har sina sidor, man delar inte samma åsikter med alla men de är ändå klasskamrater och har sin charm. Tack för 3 år fulla med hat, kärlek och skratt.


Jag skulle nog säga att tredje året på gymnasiet är det roligaste man upplever som tonåring. Alla fester, de saker som man gör tillsammans, flak, balen, tävlingar eller vad som än är speciellt för sin stad, gör tiden otrolig. Att jag även hann klämma in en studentresa med ett gäng sjuka människor var som pricken över I:et.

Resan delades med Gustav och Kristoffer, två sjuka killar från Uddevalla, Jonas, raketforskare nummer ett och min käre bror Marcus. Vi träffade även ett par vänner som jag träffade förra året på min resa till Grekland

Det jag tycker var absolut bäst, är att de två på den översta bilden hade jag träffat en gång innan, i cirka 3 timmar. Att sedan spendera 8 dagar tillsammans i ett varmt och skönt Magaluf är något jag verkligen sätter högt på min topplista av saker jag är glad att jag gjort. Men några fler kort som inte var suddiga eller inte bör visas på blogg, finns tyvärr inte. Att jag skulle ta kort är det höga odds på, även om jag älskar att knäppa kort.

Men nog med snack om vad som jag gjorde under 3:an.

Efter att jag tog studenten stod jag som sagt med ett tufft val över vad jag ville göra i livet. Jag visste inte om jag ville plugga eller jobba. Det resulterade i att jag bodde kvar här i Örnsköldsvik över sommaren och tog ett jobb hos Com Hem. Något som inte passade mig då jag är väldigt sprallig av mig och att sitta still är inte min grej, om jag inte hittar saker som verkligen kan stimulera min potatis till hjärna. Nu under sommaren har jag inte gjort så mycket faktiskt. Festat, kanske lite väl mycket enligt vissa, enligt andra för lite. Men jag har njutit, sagt hejdå till vänner jag inte kommer träffa på länge. Vissa som flyttar för plugg och andra som flyttar av andra orsaker. Själv, så ska jag flytta till Umeå för att plugga. Något jag verkligen ser framemot. Jag hoppas att det är något jag verkligen kommer trivas med och att jag kommer fä många lärdomar och få växa som person. Enligt många är livet som student det bästa man upplever, något jag har tänkt att ta reda på och förhoppningsvis slå hål på. Jag vill att tiden efter plugget ska vara som bäst. När man format sitt liv till det man vill.


Hoppas jag inte fått er att somna under denna text, jag gillar att få skriva av mig ibland även om denna text kanske inte var så sammanhängande.


Tack för mig, Jake the SWAKE

Likes

Comments

Tjo, hej, hallå. Mitt namn är Jakob Andersson och jag är 19 år gammal. Jag bor just nu i Örnsköldsvik och ska snart flytta till Umeå för att plugga.


Men jag förstår alla tankar som går i era huvuden som har hittat hit. En kille som driver blogg? Varför? Jag kan börja med ett enkelt svar, jag vill. Jag vill dela med mig av mitt liv i text och bilder på ett sådant sätt som kanske är mer accepterat för tjejer helt enkelt!

Hoppas ni inte tar för stor tanke vid det eller att detta ska bli till en politisk blogg som menar på att vissa saker är fel osv. Jag vill bara dela med mig av mitt liv helt enkelt!


Mvh Jake the SWAKE

Likes

Comments