När hjärtat går sönder i miljoner bitar, när tårarna vägrar sluta rinna och ångesten river i bröstet
Hur kan man resa sig och klara av att avliva sin bästa vän?

Babsan har Kissing Spine (sammanväxta ryggkotor/tornutskott) och blir halt på ett bakben för att hon har ont i ryggen.
Vi har kämpat länge, vi har farit fram och tillbaka till djursjukhuset. Det har varit många sprutor, kiropraktikbehandlingar och känslomässiga berg- och dalbanor. Jag älskar den hästen och gör vad som helst, jag lever på luft och vatten resten av livet, om det fanns något att göra...

MEN, det finns inget mer att göra, varje besök på djursjukhuset har varit värre än det förra. Hon har väldigt ont, så ont att hon haltar i hagen. Nu får det vara nog, det är min plikt att sätta stopp för hennes lidande nu.
Oavsett hur knäckt jag är så har jag lovat henne att det är vi till slutet. Det är jag som kommer hålla henne tills hennes lidande är slut.

Tack Babsan, tack för dessa fem åren vi fick ihop.
Tack för att du visade mig vad villkorslös kärlek är, för att du visade att hur tuff start man än fått å livet, hur bränd man än blivit så kan man ändå våga lita på folk igen.

Tack för alla timmar jag har suttit i din box med ditt huvud i knäet. Tack för att du litat på mig, för att du tagit hand om mig när jag haft för ont för att fungera normalt.

Förlåt för att jag inte kunde få dig hel.

Förlåt.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har den senaste tiden läst otroligt mycket negativt om folk på gym, eller mer killar på gym.
Det finns numera speciella kvinnoavdelningar hos många gym, dit bara kvinnor kan komma in​​, allt detta för att många tjejer känner sig osäkra, otrygga och uttittade på vanliga gym.

Nu tränar jag på ett Friskisgym, så det kan vara därför jag varit väldigt skonad från detta, men jag har ALDRIG känt mig otrygg på gymmet, och då stänger jag gymmet ibland vilket innebär att jag är där helt själv.
Visst har man mer än en gång irriterat sig på att någon stirrar, men då har det räckt att ifrågasätta dessa individer så har de slutat direkt. Visst är det så att ju mer hemma jag har känt mig med övningar och ju mer tid jag spenderat på gymmet, desto mindre bryr jag mig. Det har hänt att killar har följt efter en genom hela gymmet och kört precis samma övningar som jag har gjort, men istället för att bli sur så har jag bara frågat dessa om allt går bra. Det har då krupit fram att de är nya och inte vet så mycket om träning, så de har härmat första bästa person som verkade veta vad de gjorde.

Det är säkert värre i storstäderna, men jag tycker att det är att stoppa huvudet i sanden med speciella tjejgym, angrip problemet istället. Porta de som inte kan uppföra sig, övriga på gymmet får ha lite civilkurage och gå ihop om de ser någon som inte uppför sig som man ska.

Är man osäker, då kommer det alltid fram någon som ska "visa en" eller rätta till ens teknik. Några av de som hjälpte mig (utan att jag bett om hjälp) är idag några av mina bästa vänner. Om jag hade avfärdat dem som creeps för att de tittade (på vad de tyckte var felaktig teknik) så hade jag gått miste om helt underbara människor.

Likes

Comments

Årets andra besök på akuten slutade riktigt otrevligt.
Läkarna påstod att jag var drogberoende och vägrade dra rätt axeln utan ett negativt drogtest. Jag blev förolämpad men sa ok till det, efter flera timmar utan att kunna lämna ett urinprov så bad jag om ett blodprov istället men de sa nej.
Jag försökte berätta för honom att han kunde ju kolla på hur många gånger jag var på akuten förra året, måååånga, och hur många gånger jag varit där efter operationen, en!!!
Då åkte jag hem istället.
Ytterst ledsen, kränkt och uppgiven.

Mina föräldrar ringde akuten och pratade med läkaren direkt när de hörde vad som hänt, då sa han att han aldrig tvingat mig att lämna drogtest samt att han skulle hjälpa mig om jag åkte in igen.
Fuck you.

En anmälan ska göras.
Är trött på att bli trampad på av sjukvården.

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit fulla av lärdomar.

Om en häst drar iväg när du leder den och du inte kan hålla kvar, släpp. Annars kan du dra axel, armbågar och höft ur led.

Om du ska tvätta, flytta inte blicken från tvättmaskinen en sekund för då kan saker gå sönder och du kan råka anlägga en inomhuspool.

Om du har oavsiktligen fyllt garaget med vatten ich och ska röja, gå inte emot sågklingor, det blir så fula sår som ger blodfläckar överallt.

Om du någonsin ska gå på Martins HIT-pass på gymmet, så tänk om! Ska du ändå tvunget gå så gör det inte när du redan är trött och med ett blödande sår på benet för då kan du få blodfläckar på byxorna.

Jag lyssnar numera enbart till namnet Murphy.

Buhu, go cry in your cornflakes.

Likes

Comments

15 januari 2016, dagen jag ångrar djupt. Axeloperationen. Månaderna som följde är fortfarande dimmiga av smärta.
Jag visste inte att man kunde må så dåligt, att man kunde trycka i sig så mycket godis. Jag vet att jag inte är smal och vältränad längre, men varje gång folk påpekar det så känner man sig värdelös. Värdelös som inte orkar kämpa sig igenom smärtan. Inte så som jag brukade göra.

Men nu är det dags att på riktigt sluta tycka synd om mig själv, jag mår dåligt och har ont, det är dags att lära sig leva med det. Jag är tillbaka i gymmet och gör ALLT för att bli stark igen.

VENI VIDI VICI

Likes

Comments

Babsan är halt. Fortfarande.
Det borde vara bra nu, vilket innebär att ryggen inte svarat på behandlingen.
Fan.
Inte bryta ihop. Andas.
Blir till att ringa Djursjukhuset imorgon.

Vanity är skadad, väldigt svullen över griffelbenet höger bak.
Vad är det med min otur nu? Varför ska mina stackars hästar behöva lida för?

Ibland är det så mycket moln på himlen att man inte kan se solen. Molnen är så tjocka och är där så länge att man glömmer hur solen känns.
Jag vill bara få känna på en bra dag, bara en....jag är livrädd för att aldrig mer få uppleva en dag utan smärta.

Likes

Comments

För några veckor sedan var det fest på gården där mina hästar står. Det var lugnt och städat trots 150 pers som hade druckit en del ;) hästarna påverkades inte alls utan de tyckte att det var spännande med musik och allt folk. Grannen hade också fest, och där var allt annat än städat. De var sviniga och stökiga redan vid 21.30 när jag gick på vägen utanför med Babsan. De körde fram och tillbaka med bil bara för att hetsa varandra, tur att jag har trygga hästar. De stod även mitt i vägen och skrek när jag gick förbi.

När jag kom till stallet morgonen efter så såg det ut som att någon kört med en stridsvagn i hagarna. Stora delar av staketet som är i robust trä plus eltråd låg ner, det var som plockepinn. Väckte stallägaren för att visa eländet. De sa att det förmodligen var de från grannfesten för de hade avvisat folk därifrån tre gånger under natten (festen i stallet hade nyktra vuxna som vaktade). De gick bort för att prata med grannarna, alla där nekade, såklart. Vad de inte visste var att hela gården är kameraövervakad och en kamera är riktad rakt mot hagarna som förstördes, så när filmen visades upp så var de tre killarna som var ansvariga för förödelsen tvungna att erkänna. De betalde alla kostnader för nytt staket om de inte polisanmälde. Tror fan det! Två av killarna är nämligen yrkesmilitärer och polisanmälan hade kunnat förstöra deras karriärer. Synd.
Jag hade gärna sett att de blivit av med jobben, för helt ärligt så har folk med sådan brist på omdöme och impulskontroll inte inom försvaret att göra. Hade jag varit i deras grupp så hade jag inte känt mig säker i en skarp situation med någon som kan flippa ur på det viset.

Likes

Comments

Något gott har ändå kommit ur hela den här smärtspiralen, jag har fått en oerhörd förståelse och sympati för andras smärta. Jag är bra på att se när folk mår dåligt eller har ont. Jag är duktig på att ta mig tid till att lyssna. Det är nog en av anledningarna till varför jag trivs inom Hemvården och varför jag klickar med så många av de äldre. Dock tror de flesta att jag precis har tagit studenten.... alltså.... suck.

Det finns också dagar när jag inte alls har tålamod med folks smärta, jag har en oerhört hög smärttröskel och de dagar jag har riktigt förbannat ont så kan jag tycka att vissa människor gnäller om småsaker. Då får jag påminna mig själv om att ett stukat finger kan göra lika ont för en person som en bruten arm gör för en annan. Smärta är individuell!

Har man ont länge så höjs smärttröskeln, man vänjer sig. Men man kan bara vänja sig till en viss gräns innan bägaren rinner över och man tappar fotfästet. Kroppen klarar av mycket, men det finns en gräns för hur ont man kan ha och ändå fungera.
Jag har passerat den gränsen, jag sover inte, jag är yr och illamående av smärta och det bästa av allt, det blir värre och värre....

Jag letar febrilt efter ljuset i tunneln.

Likes

Comments

Man ska aldrig döma en människa. Man kan se frisk ut och ändå vara otroligt sjuk.

Jag var på en kurs med jobb, kursen leddes av en sjukgymnast. Han skulle visa något och sträckte sig efter min högra axel, jag drog reflexmässigt undan den och sträckte fram vänster istället. Ursäktade mig med att den är opererad och att jag ogillar beröring på den då det gör ont. Under fikapausen pratade vi lite och han frågade om operationen och jag berättade om min EDS.
Efter fikan så skulle han dra ett exempel på varför man alltid ska behandla folk med respekt, fråga vad de vill ha hjälp med och lyssna när de berättar att de har ont. Han frågar mig om han får använda mig som exempel, sedan ber han de andra beskriva mig med några ord, de säger saker som "stark, vältränad, glad". Då frågar han övriga deltagare vad deras reaktion hade varit om han hade sagt att jag är sjukare och har mer ont än många av de äldre som jag tar hand om varje dag. De trodde först att han skojade, men de flesta blev uppriktigt berörda av hur det verkligen låg till.

Så poängen är, döm aldrig någon efter utsidan. Har man svåra kroniska smärtor så är man inte låtsassjuk, jag är snarare inbillningsfrisk. Jag vill så gärna vara frisk att jag överanstränger mig hela tiden och tar alltid i alldeles för mycket.

Likes

Comments

Idag har varit en kämpardag. Jag har alltså fått kämpa för att ta mig igenom hela dagen. Städade och skurade hela stallet, hovslagaren skodde hästarna och sedan jobbade jag kväll.
Lägg till att båda mina axlar är helt kass, vänster har luxerat 17 gånger idag medan höger gör så ont att det då och då svartnar för ögonen. Jag blev även trampad av en häst igår och foten är blå, svullen och går knappt att gå på, orkar bara inte sitta ett halvt dygn på akuten för att kolla upp den, så jag hoppas att det inte ären fraktur som ligger fel och ignorerar att det gör ont.

Jag gillar mitt jobb, det gör mig glad även när jag inte är på topp. Att få ta del av så många människors vardag är fantastiskt trevligt.

Likes

Comments