Feminism, vad är det egentligen och vad har det blivit? Ja vi kan ju börja med att förklara vad feminism stod för och handlade om från grunden.

I slutet av 1700 - talet började feminismen växa fram lite, fröna såddes. Det var även då tanken om att alla människor var lika värda växte fram, dock var kvinnan exkluderad ur detta och det var för detta och mer som fick feminismen att växa fram. Många ansåg under denna tid att kvinnor var för känslostyrda och inte hade samma förnuft som mannen hade. (Tycker dock att jag ser mer förnuft i fler kvinnor än män nuförtiden.)
Feminismen höll på att glömmas bort där ett tag men under 1800 talet växte det fram igen. Det började växa fram liberaler som tyckte att kvinnor skulle ha samma medborgeliga och politiska rättigheter som män (helt rätt!).
Först år 1921 vann till sist svenska kvinnor fullständiga medborgeliga rättigheter. Fatta vad sjukt!! Att vi kvinnor inte sågs som en viktig del i samhället, vi fanns endast för att ta hand om familjen! Nuförtiden är Sverige ett av de mest jämställda länder vilket jag anser är otroligt bra. 👍🏻
Men nu kommer jag till saken jag stör mig på gällande detta. Istället för ett jämställt samhälle har det växt fram till ett samhälle där många kvinnor faktiskt hatar män, varför? Kommer jag aldrig fatta till 100%. Jag kan förstå hur man kan störa sig på killar något otroligt mycket, killar är verkligen svin för det mesta (när de är med andra killar oftast) de förstår sig inte på mycket, tycker vi tjejer, men killarna tycker att vi inte förstår oss på mycket. Helt ärligt är det naturligt, vi är skapade på olika sätt tjejer och killar och vi är inte skapta för att förstå allt gällande varandra. Jag tycker exempelvis att vi kvinnor tänker på ett mycket mer praktiskt sätt, för vi tänker i längden, vi tänker på konsekvenser medan killar bara gör extremt idiotiska saker utan att ens tänka efter. Sen i efterhand ångrar dom sig men då är det försent. Jag fattar dock inte dessa extrema feminister som tycker att alla män ska dö. (Om någon som läser detta hatar män, snälla förklara för mig hur ni tänker kring detta, vore sjukt intressant). Jag är feminist men för att jag står för jämställdhet, jag tycker absolut att kvinnor ska ha lika löner, ha rösträtt, få utbilda sig till vad de vill, ha samma pension, få vara förmyndare över sina egna barn, listan är lång, vilket den ska vara. Män är inte mer värda än kvinnor och kvinnor är inte mer värda än män, vi är alla av samma art, människor. Vi bor alla på samma planet och vi måste alla stå ut med varandra. Så varför måste vi människor skapa så mycket hat hela tiden, varför kan vi inte bara acceptera varandra och behandla alla på samma sätt som vi vill bli behandlade på?!
En sista sak är att bara för att jag är feminist betyder det inte att jag hatar män! Det betyder att jag står för ett jämt samhälle! Det är skillnad på att vara feminist och extremist!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Så iförrigår var jag och Madde på ung 08 efter att vi varit hos mig och käkat.
Sp jag kommer ihåg ung är att det var fullt av människor i samma ålder som mig och man försökte alltid leka något man inte var. Nu när vi var där märkte man först och främst att vi var dom äldsta och att vi även var dom enda som var sig själva. Man såg hur alla runt om oss var osäkra och försökte passa in, alla klädde sig på ett visst sätt, hade supermycket smink på sig osv. Min tanke där är vart fan är världen påväg???
13 åringar som sminkar sig mer än vad jag gör och bär kläder som visar allt osv. Absolut får man klä sig och sminka sig exakt hur man vill, men min personliga åsikt är att man fortfarande är barn när man är 13-15 och jag tycker att det är sorgligt att så otroligt många barn/tonåringar har en sån press på sig att se ut på ett visst sätt och vara på ett visst sätt, jag menar när jag var 13 år lekte jag fortfarande barnlekar med mina kompisar. Världen ändras så sjukt mycket och nuförtiden växer tonåringar upp för fort. Det är på grund av mycket men två stora faktorer är skola och sociala medier. På sociala medier ser vi tjejer med perfekta kroppar och perfekt smink, de sätts då sjukt höga ideal på hur man ska och inte ska se ut. Sedan kommer även skolan in i bilden, där det ställs otroligt höga krav på eleverna, bara hur betygssystemet ser ut är ett stort skämt. Får du A i allt förutom ett moment där du får E, så blir ditt slutbetyg ett D - C. Allt fler och fler ungdomar hamnar i depression även självmorden har ökat. Så vad finns att göra åt detta??

1. Först och främst ändra det jävla betygssystemet❗️

2. Sluta lyssna och titta och ta in att man ska se ut på ett visst sätt.

3. Var dig själv❗️Sluta försöka vara någon annan än du, för det kommer man inte långt på i slutändan, för i slutändan är du ingen annan än dig själv och man mår inte bra av att leka någon annan heller.

Ung var trots allt ganska kul, vi gjorde armband, fick tatueringar och massa annat smått och gott. Sen är både jag och @Maddalife rätt spontana speciellt när vi är med varandra, på det sättet blev det ännu roligare 😋 Vi spelade även in en ny YouTube video som förhoppningsvis kommer upp imorgon. Dock vet jag inte om kvalitén blev den bästa, för när jag satte mig idag och skulle redigera så såg jag att vi hade filmat åt fel håll så bilden blev rätt liten😕 men men det löser sig nog.
Senare mot kvällen träffade jag Tobbe och Simon och Hannes, vi satte oss på Simons terass och delade på ett flak. Vi hade superkul, körde beerpong och en annan dricklek som heter ring of fire. Lite senare kom även Daniel och Frirsta, superkul! Jag och Hannes sov där i deras husvagn, som faktiskt var mycket skönare än vad jag trodde att det skulle vara. 🤔 Jag vaknade morgonen därpå av att Simon kommer in i husvagnen och skriker att jag ska upp och hoppa 😐 jag ville egentligen inte gå upp men har ibland problem med att somna om, så det var bara att stiga ut sängen. När jag kom ut gick jag till terassen där Simon satt (han hade tydligen sovit där hela natten😂) vi gick in och gjorde lite frukost och kollade på två super bra filmer dock kommer jag bara ihåg namnet på den ena som hette just go with it (skriver handlingen lite längre ner)

Senare mot kvällen (igår) gick jag och Hannes på bio, vi såg Annabelle 2. Filmen var helt ok bra men tyckte att ettan var så mycket bättre. Grejen med tvåan var att det kändes mer som en uppbyggnad på en trea, den kändes även lite uttdragen, men den hade några helt ok jumpscares tho. På vägen hem från bion gick vi förbi plattan där det var fullt med ungdomar och poliser som hade batongerna ute 😮 ingen aning om varför dock. När vi kom fram till jakan sen tog vi en mysig liten promenad och gick sedan hem och sov. Kvällen i sig var iallafall supermysig. 🙈

På en weekendresa till Hawaii, övertygar en plastikkirurg sin lojala assistent att utgöra sin snart skildes hustru för att täcka upp en slarvig lögn som han berättade för sin mycket yngre flickvän.

Likes

Comments

Halloo guys!
Sarry att jag inte bloggade igår, men orkade helt ärligt inte. Jag gjorde inte supermycket igår tho. Jag var hemma hos Madde typ hela dagen och vi solade lite, vi gick även hem till domme och hälsade på valparna (så sjuuuukt söta) senare mot kvällen träffade jag Hannes, vi gick på en liten promenad och sen gick vi hem och kollade på family Guy.

Just nu sitter jag på vårdcentralen med Madde för att ta blodprov. Jag såg nämligen igår att jag har börjat få blåmärken igen. Jag hade nämligen år 2015 en sjukdom som heter ITP, då jag fick grovt stora blåmärken och det var så jag upptäckte det. ITP är en sjukdom som ligger i trombocyterna (en av de tre blodkropparna), det kan antingen vara för många eller för få. Vad jag hade 2015 var att jag hade under fem (man ska ha mellan 150 - 300) jag hade alltså kunnat få hjärnblödning m. m, för när man har för lite trombocyter kan man börja blöda av sig själv och det kan vara livsfarligt.
Så nu är det bara att vänta och se vad det blir för resultat 🙄
Sen ska vi hem till mig och äta lite mat och sedan röra oss vidare mot stan 😋

Ha en bra dag, så skrivs det kanske lite senare 💕

Likes

Comments

Tjolahejsan!
Denna dag började med att jag vaknade hos Daniel, vi chillade lite, åt frukost och tittade på den tredje shrek filmen. 😍
Runt ett träffade jag Johanna (en vän från min gamla klass) vid centrum, vi satt i några timmar på en bänk och snackade och lite senare träffade vi Daniel. Ännu lite senare gick jag och Johanna hem till Jasmine (min kompis) där jag nu fortfarande är. Jag och Jasmine hängde även med Madde en stund och efter det med Simon och Daniel. Nu är jag verkligen sjukt trött, känns inte som att jag riktigt har vilat ut på en väldigt lång tid, känner mig typ konstant trött men ändå pigg.. jätte konstigt, är nog bara utmattad av någon konstig anledning! 🤔
Hela denna dag var iallafall väldigt trevlig, superkul att träffa Johanna som jag inte träffat på sjukt länge, även kul att träffa de andra också såklart 😌

Nu ska jag nog sova (tror jag) så natti på er!

Likes

Comments

Halloj!
Igår (söndag) var jag med Ebba, vi skulle bara ses en liten stund, vilket slutade med att vi träffade en kompis som har valpar, så vi följde med honom hem och gosade med valpar hela dagen ända till halv tio på kvällen. 😍Mycket mer hände inte den kvällen. Jag gick hem till Hannes och vi kollade 1 family Guy avsnitt, nästan direkt efter somnade vi båda.

Idag var jag först med Rachel, på begravningsplatsen där våran barndomsvän vilar❤️
Efter det åkte vi till hennes pappas företag för att fixa lite grejer. Efter vi hade fixat det åkte vi och träffade Daniel, Rachel var tyvärr tvungen att dra rätt direkt, så jag och Daniel gick hem till Daniel och kollade film. Efter ett bra tag med filmtittande pausade vi för att träffa Simon en stund. Nu ligger vi på rummet igen dock och kollar på shrek 😋
Jag upptäckte idag hur sjukt kul det faktiskt är att titta på film då och då. Filmerna vi har tittat på är:

Scooby doo
Hot chick
Bad moms
Shrek


Sjukt roliga filmer faktiskt, jag gillade speciellt bad moms och hot chick! Skriver handlingen till de två filmerna här nere 👇🏼 (antar att de flesta vet vad Scooby doo och shrek är)

1. Hot chicks:
En attraktiv och populär tonåring som mobbar andra befinner sig i en äldre mans kropp och måste hitta en väg att komma tillbaka till sin ursprungliga kropp.

2. Bad moms:
När tre överarbetade och undervärderade mammor drivs bortom sina gränser, dämpar de sitt konventionella ansvar för ett skott av långvarig frihet, roligt och komiskt självförtroende.

Godnatt människor och trevligt filmtittande 😴

Likes

Comments

Igår fyllde baloo år som sagt, så hela gänget drog in till stan och satte oss på Hellströms. På Hellströms träffade både jag och Madde två kompisar så vi satte oss vid deras bord ett tag. Efter en liten stund drog vi vidare till något ställe på Medis (kommer ej ihåg namnet) för att det var så fullt på Hellströms. Alla blev ganska packade, speciellt baloo som tillslut knappt kunde stå upp 😂när kvällen började röra sig mot sitt slut tog jag, Hannes och baloo en svarttaxi hem, men istället för att gå in stannade vi ute ett bra tag. Det var verkligen superkul både i stan men även när vi åkte till jakan och bestämde oss för att va ute. Vi satt först på en bänk och snackade medans baloo sprang och gjorde jag vet inte vad. Sen rörde vi oss vidare till en lekplats där vi klättrade och gungade lite 😂
Kvällen var sjukt kul och trevlig verkligen, och det blev både en bra födelsedag och avsked för baloo 😌 Nu ska jag faktiskt ut igen.. med Hannes, Elliot och två av Hannes gamla klasspolare, inte för man är supersugen på att dricka, men de blir säkert kul ändå 😋
Hoppas ni har haft en trevlig helg! 😚

Invigning på födelsedagsbarnet 😂

Outfiten från igår 😋

Likes

Comments

Jag fick en fråga igår om Mikael Elias, så jag tänkte, varför inte bara skriva ett inlägg om den skolan samtidigt som jag svarar på frågan 😋

Vilka umgicks du med i Mikael Elias och varför? Hur blev ni vänner?

De människor jag umgicks med var väldigt blandat. I ettan började jag umgås med två tjejer och vi kom jättebra överens till en början, men sen när det började ännu en tjej i våran klass (som vi började hänga med) blev det drama ganska snabbt, så jag gled sakta men säkert ifrån de två första tjejerna och började hänga med den nya mer och mer. Jag hade även de människorna jag hängde lite med under alla tre åren. Några gick i min klass och några gick i de andra klasserna. I tvåan hängde jag fortfarande med den "nya" tjejen och även med en annan tjej som gick i våran klass.
Jag och den "nya" tjejen började bråka nånstans i tvåan och jag hängde då mest med den "andra" tjejen och även med de personer som jag hängde med under alla tre år.
I trean blev jag och den "nya" tjejen vänner igen men började sedan bråka igen. Den "andra" tjejen och jag började även bråka lite och tillslut trivdes jag mest med att inte vara med nån i skolan (i slutet av trean). Jag brukade mestadels snacka i telefon på rasterna med Madde eller Frirsta (två av mina närmsta vänner) eller bara titta på film. Hur jag blev vän med alla hände nog bara, man klickade och så började man umgås.

Detta var en väldigt kortfattad version av alla tre år gällande vänskaper. Vad bråken handlade om är irrelevant nu och jag kommer knappt ihåg själv, jag har inte heller något agg mot någon av människorna nu längre.

I Mikael Elias hade jag många bra perioder men nästan fler jobbiga i och med att det hände så extremt mycket runt omkring mig. Trean var nog det värsta året för mig, jag började verkligen hata skolan, jag tyckte att lärarna blev sämre och sämre och jag tyckte att eleverna blev mer och mer ointressanta och irriterande. Mycket av det var på grund av jobbiga saker som hände i min omgivning. Jag är sjukt glad nu att jag ändå tog mig igenom de sista året utan att hoppa av, men det har jag mycket att tacka mina vänner för som alltid fanns där när livet sög. ❤️

Likes

Comments

Idag hörni var det en riktig Lazy day. Nästan det ända jag gjorde var att ligga inne i sängen, jag gymmade dock i 1,5 timme så det kändes riktigt bra! På senaste tiden har jag verkligen slackat med gymmet något jag har bestämt mig för att ta igen nu. Jag har ändå så mycket tid, den ända anledning till att jag inte har gymmar är för att jag har varit för lat, vilket verkligen inte är någon ursäkt så nu ska gymmas! 💪🏼
Lite senare mot kvällen gick jag och Hannes på en liten mysig promenad. Nu ligger jag dock i sängen helt klarvaken och kan inte sova, medan Hannes sover som en stock 😂

Imorgon ska vi alla fira baloo, så vi tänkte dra ut och hitta på något kul på kvällen, lite festligheter 🎉

Nu får alla fina människor som ser detta ha en godnatt! 😴

Likes

Comments

Tjena tjena folket! Tänkte börja att berätta lite om gårdagen. Dagen började ganska dåligt då min kille ringde mig och berättade att vi inte skulle åka till hans morsas landställe, vilket sög för jag ville bara bort nånstans. Dagen fortsatte sedan med att jag skulle träffa baloo (en kompis). Vi träffades upp och han berättade att även hans dag hade startat dåligt då han tappat bort sin plånbok. Så vi gick runt hela dagen och försökte hitta den försvunna plånkan tyvärr förgäves, den var ingenstans. Tillslut gick vi upp till ett berg där vi satt och tog det lugnt, helt plötsligt börjar en hund gå emot oss (hunden tillhörde några som satt längre ner) så en av männen kom upp till oss för att hämta hunden. Han började sedan prata med oss och det hela slutade med att jag och baloo satte oss och drack bärs med dessa människor (supertrevliga). Lite senare mot kvällen, kom även Hannes (min kille) Daniel, Tobbe, Simon och Elliot dit (några kompisar) och det slutade som en väldigt trevlig, ovanlig och spontan kväll. Något jag tycker är sjukt kul och uppskattar är spontana dagar/kvällar.

Idag ska jag nog inte göra så mycket, mysa lite med Hannes när han kommer hem från jobbet kanske, vi får se. Tror denna dag blir rätt seg just för att vi alla ska fira baloo imorgon som fyller 19 år. (congraaaatz!)
Just nu ligger jag bara i sängen och undrar vad man ska göra av sitt liv, jobba, plugga vidare, isåfall till vad, skita i allt och leva på andra haha. Det är så sjukt svårt att vara ungdom nuförtiden, det känns som att det sätts så stor press på en, du ska till exempel veta redan nu som 19 år vad du vill bli... HUUUR?? Jag är så sjukt avundsjuk på dessa tonåringar/ungdomar som redan blivit något i den här åldern. Applåder till er helt ärligt! Bra jobbat!
Nej men nu ska jag sluta tjura och försöka fixa en header till denna 256 blogg jag har..

Större bilden jag och Tobbe.
De andra två var från igår, den med ljuset vad männen som tände ett ljus för sin förlorade kompis som dog nyligen (R.I.P), den med burken skulle bli en tumblr bild när jag satt med Baloo, men Aa ni ser hur det gick...

Aja puss och hej eller vad man säger 👋🏼

Likes

Comments