Hemmagjord ​drömgod(!) Pesto:

​Detta är ett recept som jag använder ofta då det är extremt lätt att tillaga men går också att använda till många olika maträtter för större variation. Vanligtvis använder jag pesto till färsk pasta, och då behövs heller inte så mycket mer. Om man vill kan man ha mozzarella eller champinjoner som tillbehör men svårare än så är det inte! Pesto till lax men även sallad är också rekommenderade favoriter.

​Ingredienser:

1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven färsk parmesan
1 krm salt (efter smak)
lite svartpeppar (efter smak)
1 dl olivolja
2 msk vatten

​HOW TO:

Blanda allt med en stavmixer tills det blir en slät kräm i en hög bytta så det inte skvätter. Smaka av med salt och peppar och förvara sedan i kylskåp upp till ungefär en vecka. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments