Well hello there,

I guess it wasn´t really yesterday since we last talked..

S o what has happened since? Well, I moved back home to Sweden. I decided SBCC wasn´t for me and other factors surrounding it wasn´t also something I wanted to waste my energy or time on.
But when I got back home, I kind of quickly saw that nothing had really changed. It was like time had stopped while I was gone.
Realization hit me that I needed to continue. Just because my journey didn´t go as I planned in the states, didn´t it mean that it should stop.

I was recommended to apply for a Bachelor´s degree at Berghs School of Communication and I got in.
We got three choices; either you could continue your education in San Francisco (U.S), Sydney or Perth (Australia).

Guess what I chose.

Well if you just guessed Perth; you were right 👍 . The thing was that I felt I´ve already lived in the U.S, experienced a life there and Sydney is definitely the place to go if you want a career as a Graphic designer.
So Perth it was and here I am!

This upcoming Thursday I´ve been here for a month. A month! Time really flies by.

I´ve decided to continue this idea, that I had in Santa Barbara. Blog about my days and hopefully vlog a bit.
Here I will write about my days, every ups & downs, my adventures, my thoughts and so on. Well, I think you get the idea.


I´m mostly doing this for me, as I think this would be something fun to have in the future. To look back on.
Also for my family and friends, so they can stalk me and spend the day with me as if I was home in Sweden.

But also you.

So if you would like to join my adventure, I guess the only thing left to say is; Hey there!

XX

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

 ​Goood Morgon Sverige!

Idag var det en lugn dag,  blev fika på ett jätte mysigt café som heter Good Cup. Tjejerna tog lemonade men jag behövde en latte så blev en Mocha latte.  Innan kunde vi inte riktigt bestämma oss så en kille frågar om han kan gå före och vi säger ju självklart, absolut! Från ingenstans när denna killen har gjort sin order, börjar han fråga oss saker på svenska. Och vi alla blev stumma, även om det är många svenskar här i Santa Barbara så är inte det exakt det man förväntar sig att höra bara sådär.
Han skulle tydligen till L.A över helgen och undrade om vi skulle hänga med och det var frestande, lät skit skoj! Men har ett quiz som är en typ av tenta på Torsdag och jag behöver plugga så det blir inget för mig... tyvärr.

Sedan drog vi ner till en BBQ med massa internationella studenter som är här i SB och det var trevligt. Hänge lite med tjejerna och spelade lite volleyboll. Och vet ni vad,, jag har gett upp på sushin! Hur deprimerande låter inte det! Ni som känner mig VET att jag aldrig aldrig aldrig ALDRIG skulle säga så. Men denna sushin i SB är inget bra!!! Är så förvånad trodde verkligen att den skulle vara bättre här än i Sverige, men nej sushin hemma i Sverige är så mycket bättre. 

Vårat internet suger förövrigt igen, det dog för någon vecka sedan och fungerade inte på några dagar. Och nu är det segt som faaaan. Så det får fixas på måndag! Vårat vardagsrums bord har även gått sönder och våran köksfläkt har ju också sagt hejdå. Allt går sönder i våran lägenhet xD det är nästan så löjligt att det skall bli skoj att se vad nästa sak blir.
Morgondagen vet jag inte vad som kommer hända, Lördag. Blir väl plugg.. Kanske ut och fota, ta en lång promenad med kameran som dejt! Det låter som en bra idé.
Vi får se!

Ha nu en underbar dag!

Xx

Angie

Likes

Comments

God Morgon Sverige!!!

Ja som ni läste i mitt förra inlägg så var inte det på topp förra gången, men som jag sa morgondagen blir bättre. Och tro mig! det blir den, när man är trött så blir man extra känslig. Och det blev bara lite för mycket för mig den dagen. All chock blev verklighet, jag insåg att jag kommer faktiskt bo här i 4-5 månader och dagarna kommer inte alltid gå jätte fort. Så jag ställde ju mig självklart frågan vad jag gjorde där,,, vilket gjorde allt värre. Så tro mig när jag säger detta, ta några djupa andetag och sov lite så blir morgondagen bättre. En dag i taget.

Nu är det Torsdag här, egentligen fredag men som jag alltid säger... har inte gått och lagt mig än så fortfarande torsdag. Vilket betyder helg för min del plus att nu har vi långhelg i USA, vet inte hur det är i Sverige ;) avundsjuka? I know you are. Så alla är lediga i morgon (fredag) och på måndag. I morgon är det Abraham Lincolns födelsedag och på måndag är det George Washington´s.
Och det är inte bara Washington som fyller år då... utan han delar även födelsedag med min underbara mamma <3.

På söndag däremot är det VALENTINES DAY!! och oh herre vad USA går all in här. Jag har nog inte sett så mycket förberedelser för denna dagen någonsin. Crazy.
Då ingen av oss ladies har några planer, så tänkte vi ta en paus ifrån allt pluggande. Har fått en bomb med inlämningar nu.. god help me. Så vi tänkte hitta något nice ställe och käka på och sedan skall vi gå på den nya filmen med Dakota Johnsson "How to be single"!!! Om det blir mat,, får vi se. Självklart blir det mat men om det blir ute, vi har som sagt inte bokat bord än och eftersom USA är extremt så är nog våran chans för 7-8 pers inte så stor just nu. Men det löser sig och kommer bli skit skoj!!

Idag denna underbara fredag är tanken plugg, då jag har ett prov på torsdag. Så jag måste kunna 4 kapitel med information om International Marketing. Sedan kanske det var snack om att dra till stranden på en BBQ fest med alla internationella studenter här ifrån Santa Barbara, och då är det inte enbart ifrån SBCC utan alla andra universitet också. Men det blir mer uppdatering om i morgon. 

Ha nu en underbar dag!

Xx

Angie

Likes

Comments

​God Morgon alla hemma i Sverige!

Ne idag var en jobbig dag om jag skall vara ärlig, en riktigt jobbig jävla dag.
Jag har haft sådan hemlängtan sedan i morse då man vaknade för att gå till skolan, det har inte varit tårar.
Utan mer när jag inte kan vänta tills jag åker hem! Jag var t.o.m inne på British Airways för att se om det fanns tidigare flyg hem.
Idag ville jag inte stanna en minut till än av det jag måste.. MEN självklart vet jag att detta går över. En bra godnatt sömn så kommer morgon dagen bli bättre. Det vet jag! Har som sagt gått igenom liknande resa tidigare så jag känner redan till alla upp och nergångar som man går igenom och kommer att gå igenom.

Men idag har det inte varit en bra dag och inte bara för hemlängtan utan det hade varit lite annan skit med, men det känns inte som något jag vill dra upp på bloggen. 

Idag var det ialla fall en morgon lektion och därefter så hade jag en håltimme på 9 timmar så jag satte mig lite vid poolen men några tjejer och pluggade lite... just because I can ;) Sedan har jag pluggat hela dagen. Nu har alla större projekt i skolan börjat och det känns lite stressigt. Men det kommer gå bra :-)

Ne vet ni vad, sorry för ett tråkigt inlägg jag hade kunnat skippa denna delen och bara skriva om alla positiva delar av min resa. Men vet ni vad det kommer inte hända på denna bloggen, jag kommer att skriva lika mycket om mina dåliga dagar som mina bra och underbara. Jag vill kunna läsa detta om 1 år eller fler och verkligen komma ihåg. Nu skall jag göra klart det sista på min läxa och sedan blir det några avsnitt av The Simpsons innan jag går och lägger mig.

Ha nu en bättre dag än min!

Xx

Angie


Likes

Comments

​Goooood morgon Sverige!

Måndag morgon, det är fortfarande söndag här. Sorry att det inte blev något bloggande igår, på dagen gjorde jag inget annat än att plugga och på kvällen drog jag och några fina tjejer på middag.
S​edan en promenad hem och sova. Idag var det söndag vilket betydde en sak SUPER BOWL!!

Idag firade Super Bowl 50 år och det var första gången jag fick uppleva det hela. När man har bott i Sverige har man inte riktigt brytt sig, men nu här i USA är det en helt annan sak.

Så det blev plugg framför tv:n det var The Carolina Panthers vs. The Denver Broncos och årets vinnare var Broncos.
Som ni säkerligen redan har läst på Aftonbladet eller något.. Det jag personligen såg mest fram emot var The half-time performance och i år var det Coldplay som stod på scen. Beyoncé och Bruno Mars gästade showen. Och om jag skall vara ärlig så var gästframträdandet det jag älskade mest, wow vilken show dem kunde ge på bara några få minuter!! Och Beyoncé levererade ju självklart,,, älskade henne ännu mer när jag ser att hon har på sig en outfit inspirerad efter Michael Jacksons outfit från 1993 då han uppträdde på Super Bowl, som en tribute, den kvinnan. DRÖM. 

Nä nu blir det sängen i morgon är det skola.

Ha nu en underbar dag!!

Xx

Angie

Likes

Comments

Gooood Morgon till er!! dock blir det godnatt ifrån mig hehe..

Då var denna skolveckan över, tack och lov säger jag till det xD.
Denna veckan har inte varit bra för mig när det kommer till studierna, nu menar inte jag att jag skippade att göra läxorna... nej dem är gjorda. Utan hela denna veckan kände jag mig trött i huvudet,, har ni någonsin känt så? Ni vet, hur många gånger någon förklarar tex. ett matte problem men så fattar man ändå inte.. Ja det var min vecka. Men det känns bättre nu, så nästa vecka kommer garanterat bli bättre.
I går (torsdags) fick jag helg, jävligt underbart schema måste jag säga att jag har. Har en lektion varje dag förutom på tisdagar då jag har 2 men då är det en redig håltimme emellan.

Mån- 18.00 Tis- 08-09 / 18-21 Ons- 18.00 Tors-08-09 HELG!! Så fredagar är en ledig dag GÖTT.
Plus att jag börjar sent på måndag så jag har långhelg varje vecka typ hahah.
Nu är det fredag eller nja, lördag klockan är 02.30 så tekniskt sätt är det lördag men jag säger fredag.. har inte gått och lagt mig än.
Idag blev det stan med några underbara tjejer, gick runt och kollade lite. Skickade iväg ett paket (Äntligen) till Sverige. Och GUD så oförskämda dem var. Personalen hade en sådan attityd och ville inte alls hjälpa mig, det stod på deras ansikten "I hate my job, I really f**ckin hate my job" och personer som känner mig vet att jag hatar det. Hatar du det så mycket, säg upp dig. Ta inte ut det på mig som är kund.
Så några timmar blev förstörda då jag inte kunde släppa irritationen, plus att mannen i kassan skulle envisas om hur lång jag var. Oh herre -.-

Ne men efter det så drog mina underbara rumskompisar ner mig till st. street Hade tänkt att sura hela kvällen men det tillät dem mig inte. Thank god. För vi hade så trevligt, tänk om jag hade missat det för en snubbe på posten no thank you.

Nu har man även skypat med morsan, love you mami <3.
I morgon skall det förmodligen brunchas med en annan vacker dam. Skall bli trevligt :D

Men nu blir det sängen, sorry för sådana långa inlägg. Får blogga lite oftare så det inte blir en novell varje gång. Ha nu en riktigt underbar dag!!

Xx

Angie


Likes

Comments

Jag hann lägga upp någon vlogg.
Detta är som sagt den första vloggen jag någonsin har gjort, det kommer bli bättre. 

Xx

Angie

Likes

Comments

Då börjar vi om..

Hej Allesammans!
Det är jag som är Angelica som ni säkerligen har förstått ifrån bloggnamnet. Jag har nyligen flyttat till Kalifornien i USA, för att studera mot min dröm. Som jag skrev ovan "Då böjar vi om" så var tanken innan att jag skulle vlogga. Vilket är när man filmar sin vardag istället för att skriva om det som jag gör just nu :-).
Men, det blev lite svårt att göra dagliga vloggar och uppdatera er hemma i Sverige om vad som händer, plus att det inte blev så jätte intressant. Då vi har enskilda pluggdagar här (ganska ofta) och hur skoj är det att se en video, hur jag sitter och skriver ner anteckningar... inte så intressant.. ne exakt, hehe.

Men jag ville inte ge upp den idéen, då jag personligen älskar att redigera och jag tycker själv att det är såååå mycket roligare att se på en vlogg än att läsa en blogg. Så jag var lite osäker hur jag skulle göra, men tack vare min underbara mamma som frågade "varför kan du inte göra båda? blogga så ofta du kan men lägg upp en video då och då när du känner att du har fått ihop tillräckligt med material." Och vet ni vad, jag älskade den idéen. Så det är det jag kommer att göra framöver, främst blogga men även vlogga. Då det är roligare för mig att se tillbaka på om 1 eller 2 år hur min resa har varit, vilka känslor jag har haft, stunderna, skratten. Jag kommer lägga upp allt material både skriftligt och vloggar på denna blogg. Eller jag skall ialla fall hitta en så bra koppling som möjligt :-).

Och om du som läser detta och funderar på att göra något liknande som jag, åka utomlands för studier är det bara att fråga om det är något ni undrar :-). Eller om ni bara funderar på att ta några månader och backpacka då jag har liknande erfarenhet från Thailand.

Så jag antar att det ända jag kan säga just nu är - Välkommen till min blogg!

Xx

Angies

Likes

Comments