View tracker

Fjolåret bestod helt ärligt mest av sjukdom, misär och elände där jag först rasade i vikt pga sjukdom och blev mager som en sticka och medicinerna som jag sedan fick gjorde mig till ett enda stort och energilöst plufs men nu är jag medicinfri, börjar få tillbaka lite mer energi = det värsta över så nu satsar jag på att komma tillbaka i hyfsad form under 2017.

Har börjat träna lite igen och gett mig själv en sån här 30-dagarsutmaning som finns i 3 olika etapper med 2 olika svårighetsgrader per nivå och eftersom jag är hyfsat ur form och tänker mig skynda långsamt så tar jag etapp för etapp och nivå för nivå så den kommer ju sträcka sig fram till sommaren typ. Men jag ska göra en utvärdering i slutet av mars och se var jag är då i fråga om form, ork och energi tänkte jag.

Är inte lika aktiv på gymmet som jag varit innan än heller, men det kommer sig nog det med lite längre fram i vår. För nu så blir det gym nån gång ibland, den dagliga utmaningen och raska promenader. Tränar ju med långsiktiga, hållbara mål, för min egen skull, för att jag ska må bra och trivas i mitt eget skinn och om det tar lite tid så gör det inte mig något. Jag har ingen brådska och viktmässigt så är jag nöjd, behöver egentligen inte gå ner speciellt mycket i kilon utan det är att bygga upp muskelmassan igen som är det primära, då jag ju tappat hyfsat på den fronten.

Med det sagt, så känner jag mig fortfarande lite väl medicinplufsig, vilket jag också är. Speciellt över mage/höfter, men delvis så beror det nog på att hjärnan lurar mig lite också, för det syns ju när jag drar på jeansen som för några månader sedan satt bra att jag gått ner i vikt och tightat till kroppen lite.

Längtar tills det är barmark, då alla små skogsvägar tinat fram och är gångbara igen för hur det än är så föredrar jag såna -att kunna förena motion med den ro i själen som jag får i skogen- framför att traska omkring på vanliga vägen.

All träning som blir av är bra, så det är bara att fortsätta om man vill se en förändring helt oavsett varför man hamnat där man hamnat 💗


En vecka av utmaningen avklarad och eftersom reps och övningar ökar lite dag för dag, så har jag på mina 4 olika pass gjort dessa idag + 2 promenader med hunden 😊

Likes

Comments

Och en krämigt god laxpasta brukar alltid gillas här i huset, även om den som nu blev helt örtfri 😁

Sista stunden får pastan koka ihop med lite grädde och i normala fall färska örter då, men sådana hade jag slut på, så jag kryddade med salt och citronpeppar istället och det funkar ju fint det också 😉

Likes

Comments

Så idag blev det såna, med kokt potatis, svampsås och äppelgelé 😊

Eftersom jag är lite bekväm av mig och ogärna har mer disk än nödvändigt så stekte jag först kotletterna så de var klara, drog ner värmen, spillde i grädde, torkad svamp (just idag tickor), lite salt och lite svartpeppar som fick puttra tills svampen var klar.

Äppelgelén gjorde jag för nån vecka sedan av saft jag majade i höstas, både söt och äppligt syrlig så passar den suveränt till fläskkött.

Likes

Comments

Dels har jag varit sjuk och dels lade minneskortsläsaren av och det tog en stund innan jag hade en ny här hemma, men nu så..

Idag blev det en lite "udda" kombination av ugnsbakade och sen glaze:ade kycklingvingar, hasselbackspotatis på en bädd av romansallad, finstrimlad rödkål och lite finskuren purjolök och gurkstavar. Lite tidskrävande kanske, men så värt den lilla planeringen 😊

Sen en bild jag fotade ute lite tidigare idag, det är ju så vackert när solen skiner på isiga träd i gnistrande kyla 🌟

Likes

Comments

Är vad som serverades idag och de fick sällskap i stekpannan av en dröse diverse små tomater som behövde användas upp. När de var lagom mosiga så krossade jag dem helt enkelt och när allt puttrat klart så använde jag en hålslev för att få bort skalen, men behålla kärnorna i skyn. Serverades tillsammans med ugnsbakade potatisklyftor 😃

Likes

Comments

Ja, det beror ju på vad för rester man har såklart, men jag är ju sån där att jag fryser in sånt där som kan komma till nytta tillsammans med annat smått och gott som vi äter här ibland.

Just idag plockade jag fram lite tacofärs, lite böngryta och lite ris med ärtor i ur frysen, blandade ihop i en panna, tillsatte lite vatten, krossade tomater, paprika och chili.

Vips så hade vi oss en lagom het och väldigt god variant av chili con carne 😍


Likes

Comments

Är något man kan variera på ungefär hur många sätt som helst nästan, men dagens variant blev stekt kycklingfilé i en lite spicey dragon/smoked paprika/tomatsås som fått reducera ner ganska ordentligt. Tonåringarna åt upp all bavette, så för min egen del blev det alltså vanliga farfalle till kycklingen 😃

Finkar fint att servera med både ris, ugnsbakad potatis eller pommes också.

Likes

Comments

Går alldeles utmärkt, men tar lite tid såklart.

Jag börjar med att strimla köttet medan olja hettas upp i en stekpanna, steker köttet så det är genomstekt, häller på vatten, drar ner värmen så att köttet får stå och småputtra. Ju längre det får puttra, desto mörare blir det.

Sen kryddar jag med salt, peppar, finhackad chili, tomatpuré och om man vill en skvätt chilisås och blandar ihop med köttet. Därefter häller jag på grädde, stoppar ner några lagerblad, en nypa socker för att balansera upp tomaterna och drar ner värmen ytterligare och låter det fortsätta puttra tills grädden reducerats till en krämig sås. Lagerbladen plockar jag bort innan severing, för de är ju inte så goda att få i munnen direkt..

Går att servera, som här med ris, med det är lika gott med kokt potatis eller potatismos 😊

Likes

Comments

Tillsammans med en krämig potatisgratäng med en hint av vitlök, sallad, gurka och citron så är det ju nästan barnsligt gott 😁

Om någon undrar varför laxen är så "blek" så beror det på att det är en vild lax, uppfiskad här i älven inte långt från där jag bor 😊

Gratängen är enkel, skalad, skivad potatis, grädde och kryddor efter smak och idag som sagt lite vitlök. Täck med grädde och in i ugnen på ~175 grader tills den är klar och när den är det så lägger man bara på folie, ställer in laxen och när den är klar (stekgrad 52-54) så är det bara att lägga upp och servera 🍴

Likes

Comments

Av modell "man tager vad man haver"

I alla fall jag brukar lyckas med att ha en del olika påsar med diverse frysta grönsaker i frysen där det bara är "bottenskrapet" kvar, så varför inte blanda ihop alla de där småslattarna och göra en god, krämig mättande grönsakssoppa?

Kokar först upp grönsakerna lite snabbt och medan de sen rinner av gör jag själva soppan. En skvätt vatten, en skvätt mjölk och för att runda av den så häller jag i även en skvätt grädde, kryddar lite olika men just denna kryddade jag enbart med en typ av allkrydda som jag har som är lite åt aromathållet, men ändå inte aromat. Koka ihop och red av till önskvärd tjocklek.

Serverades med nån typ av rågbröd som jag experimentbakade igår och som blev helt okej, även om jag nog nästa gång lär ändra lite på mjölblandningen så de blir lite lättare än den här gången 😉

Likes

Comments