Hej hej! Har inte bloggat på ett tag eftersom att det inte har hänt så mycket. Praktiken har gått bra och vi har nu börjat med att tillverka halloweendekorationerna. Så de senaste dagarna är det det som jag har fått göra mest. Det har varit att få pyssla ihop små fladdermöss som vi sedan ska fylla med godis och ge till barnen efter minidiscot, måla en en stor ram (ungefär likadan som vi hade på Hovimas födelsedag) och klippa ut spindelnät. Det har varit skönt att få sitta inne en hel del och vila lite från solen, speciellt nu när vi har värmebölja.

För någon dag sedan fick jag mest vara i miniklubben. Vi gjorde armband, målade och ritade. Förra veckan började det komma mer och mer barnfamiljer till hotellet så nu har vi lite fler barn och ungdomar som är med på alla aktiviteter, vilket är kul!

Igår hade vi White Party på hotellet. Det var bara vi i animationen som var helt klädda i vitt, men gästerna gjorde så gott dom kunde med att ha vita kläder. Allt hölls utomhus, även minidiscot som jag och Jan höll i. Det var jättemånga barn som var med på minidiscot igår och det var fullt ös. Efter det var det ansiktsmålning för de barn som ville och sen började kvällens show som var en elddansös. Det var riktigt coolt att se!

Snart är det middag och sen ska jag tillbaka till jobbet. Hade bra! /Elin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag bara jobbat kvällspass, jag börjar 15:30 och slutar 23:30. Så på morgonen innan praktiken har jag passat på att ta promenader och sola, eftersom jag är den enda som börjar så sent så blir det ofta att man får göra saker själv men det är skönt det med. De två senaste dagarna på hotellet har varit lite stressiga då vi har fått in mycket människor pga inställt flyg och att polisen kom till hotellet när det var som mest folk som behövde hjälp eller hade frågor. Men annars så flyter det på bra, jag trivs bättre i receptionen nu och har lärt mig hur man checkar in och har börjat prata med gästerna mer. Det enda tråkiga är att tiden kan gå så långsamt när det är tomt i receptionen och att jag inte hinner/orkar träffa dom andra. Men nu är det bara tre pass kvar tills ledighet så bäst att göra sig iordning och gå till Panorama! :)

/Molly

Likes

Comments

Hej bloggen!

Nu har dock jobbat i 2 dagar efter min lilla "helg", men jag tycker ändå att vi tar och blickar tillbaka till i Torsdags och Fredags när jag var ledig.


I Torsdags knackade Molly på min dörr och gav förslaget till att åka till Nico och snorkla med henne, Hanna och Nico. Jag tyckte att det lät suveränt så vi spenderade kanske 4 timmar där och snorklade och solade massor.

Jag hade det supertrevligt och så avslutade vi dagen med lite mat på Subway med några andra.I Fredags så var jag och Elin lediga samtidigt och åt frukost på en supermysig restaurang för att sedan kolla om det fanns möjlighet att åka båt på eftermiddagen. Vilket det fanns.

Klockan 16.00 skulle vi vara på en segelbåt där vi förhoppningsvis skulle få se delfiner, valar och snorkla med sköldpaddor. Som det låter, så var det lite för bra för att vara sant, alltså alltihop. Det vi fick var en segelbåt med 3 sällskap, vind och delfiner. Barnet i det ena sällskapet grät för att hon mådde dåligt och pappan spydde när vi skulle gå in i land. Härligt? Nja, inte riktigt. MEN vi fick se delfiner och vi höll oss så positiva som det gick.Idag har jag haft en bra dag, lite långsam då jag var väldigt trött och seg idag. Ibland får man sånna dagar med jag är glad att min kollega Dewi förstod så vi gjorde det bästa av situationen!

Ha Det BästTaco Hej

Likes

Comments

Hejsan hejsan! Igår fyllde företaget Hovima 44 år och det firade vi på La Pinta med många aktiviteter och lekar. Vi gick runt med en stor ram där folk kunde bli fotade i och några utav bilderna hamnar på La Pintas Facebook sida. På eftermiddagen var det vi i animationen mot gästerna i olika aktiviteter. Vi spelade ett brädspel, pingis och vattenvollyboll. Vi vann i pingis och vattenvollyboll och tog därför hem hela segern! Jag hade verkligen jätteroligt igår men var helt slut på kvällen. Några utav gästerna berättade att dom tycker att jag har utvecklats väldigt mycket bara sen dag ett här och det kändes bra att höra.

Hemlängtan börjar komma ikapp lite när man tänker på hur lång tid vi har kvar här. Men tanken på att åka hem har inte slagit mig än och kommer förmodligen inte göra det på ett bra tag. Har mycket motivation till att klara hela praktiken och det tror jag inte kommer bli något problem!


Nu ska jag snart tillbaka till jobbet. Hadeee!/ Elin

Likes

Comments

Halloj :)

Idag var andra dagen på Panorama, dagen började 7:30 och det var jäkligt svårt och gå upp och komma dit men kom i tid iallafall. Dessa två dagar har varit ganska sega då Panorama är ett litet hotell och det finns inte så mycket och göra dessutom när man inte kan någonting så får man mest bara kolla på och ropa på dom andra när gästerna behöver hjälp. Men det kommer nog bli bättre får vi hoppas. Jag känner inte direkt att jag trivs på praktiken än vilket gör att jag får mer och mer hemlängtan. I början kändes det som en semester och man skulle hem igen snart men efter jag började praktiken så inser man att man ska stanna här i tre månader vilket känns ganska jobbigt just nu. Men just nu sitter jag och pratar med Julia på FaceTime så det får mig att må bättre :) det blir också enklare när du har vänner och familj som stöttar dig igenom denna resa. Men när jag förhoppningsvis börjar trivas på Panorama så kommer det bli lättare och tiden kommer flyga förbi. Och en tjej från Holland som bor här och jobbar på Panorama hjälper mig och stöttar mig så det löser sig nog!

Hejdååååååå /Molly

Likes

Comments

Hola mis amigos!

Just nu ligger jag inne på rummet och har siesta, superskönt när man har varit ute i flera timmar. Då man bland annat har hållit i vattengympan. Praktiken känns helt okej, men vågar inte säga allt för mycket när det endast är andra dagen här.
Jag jobbar inom animationen, på "Santa Maria". Här är vi nu 3 st som jobbar inom det och vårt jobb är att få igång gästerna på hotellet kan man säga. Vi har ungefär 5 aktiviteter per dag och innan varje aktivitet så ropar man ut i mikrofonen vad som gäller och vart man ska mötas. Sedan går man runt poolen och försöker få med så många möjligt!


Jag ser verkligen fram emot denna resa och jag ska utmana mig själv! Det är någonting som jag tror är väldigt viktigt, att man liksom inte bara sitter och väntar på att någonting ska hända. Ta saker i egna händer liksom, gå ut och träna eller be om att få hålla i en aktivitet som du är lite skraj för. Så tänker iallafall jag, hahah!


Här under har vi en bild från i Lördags då alla åkte till "Siam Park" dvs Europas Bästa Vattenland (har tyvärr ingen bild på allihopa) och till höger har vi en bild på vägen ner till "Hovima Santa Maria".Ni som läser detta och fortfarande är i Sverige får ha det så bra i kylan ;-)
Jag saknar faktiskt kylan och täckena, men bara på kvällen då det är svårt att somna ibland pga värmen.


Taco hej!

//Maja


Likes

Comments

Hola!

Idag var det min första dag på mitt hotell La Pinta! Jag kom dit, fick mina arbetskläder och började dagen med minigolf med de mindre barnen. Jag fick inte göra så mycket, utan det var mer se och lära. Under dagen höll jag och mina kollegor i flera olika aktiviteter som t.ex. vattenballongslekar, vattenpolo och brädspel. Fick även vara med och dansa både innan och efter lunchen, vilket vi kommer att göra varje dag. Mina kollegor är väldigt trevliga och det är ett roligt team att få vara med i.  Jag är mycket nöjd med första dagen och ser framemot dag två. Nu på kvällen fick jag vara med och se på minidiscot för att veta hur det går till. Imorgon blir det jag och Ana som håller i det.

Saknar familj och vänner men känner att resten av praktiken kommer gå fort!

Buenas noches! / Elin

Likes

Comments

Nu har vi checkat in på Hovima Santa Maria som vi ska bo på under resterande tid av praktiken. När vi kom hit idag så fick vi reda på att vi inte alls fick egna rum utan måste dela. Eftersom vi hela tiden trott att vi ska få ha det så ringde vi Patricia Paulsen som är chef här, och frågade henne om det fanns någon chans att det hade blivit fel eller sånt men dem hade inga andra rum att ge ut så vi fick lösa det här själva. Vi löste det genom att Maja och Elin får dela rum och jag får eget. För mig är det ju fett skönt men för dom är det lite tråkigt/jobbigt.

Men iallafall första veckan har varit superkul! Vi har haft spanska på morgonen och sen varit lediga. Så jag har spenderat mycket tid på stranden och på att sola. Vi har alla umgåtts mycket tillsammans och haft det väldigt kul tillsammans. Man har lärt känna varandra bättre och umgåtts med några man inte vanligtvis är med i skolan. Vi har inte gjort så mycket mer än så förutom att vi var hos polisen för att fixa papper, vad dem handlade om vet jag inte riktigt men det var jobbigt att vara där för vi var utanför polisen kl 7 på morgonen. Efter det så fick jag, Maja och Elin se våra hotell och träffa några kollegor. Dem här på Santa Maria är super trevliga och roliga, jag pratade inte så mycket när jag var på mitt hotell, Panorama men dem jag pratade med var trevliga.


 That's it för det här inlägget, see ya :-)    /Molly

Likes

Comments

Hola

Nu är vi äntligen framme i Teneriffa. Under dessa 2 dagar som vi har varit här så har vi solat och badat en hel del.
Vi är för tillfället 6 st som bor tillsammans i en lägenhet på "Oro Blanco".
Dagarna börjar med en 3 timmars spanska-lektion, sen är det fritid resten av dagen. Imorgon ska vi möta Marivi i receptionen för att sedan gå till Polisen för att lämna in papper.

Känslorna av att vara här är blandade. Allt ifrån att vara spänd och exalterad till saknad av familj och vänner.
Men det känns skönt att man iallafall har sina vänner här. Till exempel som igår kväll då vi drog hela gänget ut för att äta den första middagen tillsammans.

Under dessa 2 1/2 månaderna kommer ni att få följa
Maja
Molly
ElinENJOY <3

Likes

Comments