Header

I onsdags åkte vi till Belgien. I söndags kom vi tillbaka. Den mesta av tiden spenderade vi i Bryssel. Antonio jobbade och jag gick omkring och upptäckte staden, shoppade och åt choklad. På fredagen tog vi tåget till en stad som heter Ghent. Vi checkade in på hotellet och gav oss sedan ut på staden. Det var rätt så kallt men otroligt fint överallt. Absolut ett ställe att komma tillbaka till. Vi stannade och åt middag innan vi gick tillbaka till hotellet för att bada bastu och hamam innan vi gick och la oss. På morgonen åt vi den bästa frukosten på hela resan. En alldeles perfekt visit!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Persikoträden blommar för fullt här! Det är så fint! Vi åkte till ett litet persikofält igår kväll när solen var på väg ner. Nu är våren äntligen här. 

Likes

Comments

Nu sitter jag på flygplatsen i Rom. Jag ska hälsa på min syster i Sverige ett par dagar innan vi åker tillsammans till Los Angeles. Jag fick upp klockan fyra imorse för att hinna till flygplatsen i Trapani. När ska det börja gå direktflyg från Sicilien till Sverige som inte kostar en förmögenhet?


Härom dagen var vi och klättrade bland klipporna i hamnen. Det var jättevarmt och det slutade med att jag tog av lager efter lager och gick omkring i linne. Vilka kontraster! Förra veckan var vi i snön i bergen, härom dagen var det jättevarmt, nu är jag påväg mot ett slaskigt Skåne och om några dagar är jag i ett soligt Kalifornien.

Livet!

Likes

Comments

För ett tag sedan fick jag en påse matchapulver från en kompis som varit i Japan. Härom dagen gjorde jag kakor med pulvret i och idag gjorde jag en stor, skummig matchalatte. Ska jag vara ärlig så var kakorna mycket godare än latten. Jag har insett att jag inte tycker om att dricka det, vilket är synd för det ser ju så fint ut... Haha.

Likes

Comments

Trots att vi bor på västra Sicilien så kommer det snö ibland. Just i våran stad är det väldigt ovanligt. Förra året kom det ca 1 cm snö och alla började freak ut över allt snö! Haha. Det var den första snön som de fått på ungefär 20 år. Igår natt kom det snö igen men inte till våran stad utan till små byar uppe i bergen. Så vi satte oss i bilen och äkte dit. Eftersom det inte var minusgrader så var det lite slaskigt men på vissa ställen låg snön vit och där det var orört var den en decimeter snö! 


Efter att ha gott runt lite, gjort och kastat några snöbollar så höll vi på att frysa ihjäl. Vinden var kraftig och isande. Så vi bestämde oss för att gå tillbaka till bilen och åka hem igen. Där väntade en söndagslunch på oss.

Likes

Comments

Deadlinen blev klar igår utan problem. Skönt. Nu hoppas jag på inget mer jobb innan jag ger mig av till Sverige och USA. Det skulle vara skönt att slippa ha det i tankarna hela tiden, liksom.


Igår gjorde jag bröd. Så gott! Det blev typ min middag; några färska brödskivor med sylt och en kopp te. Kanske inte så näringsriktig middag men gott var det! Imorse åt jag självklart av brödet igen. Den här gången med världens bästa smakkombo: jordnötssmör och banan! Så gott!

Idag står inte mycket på schemat. Tanken är att vi ska ut och springa i eftermiddag när Antonio har jobbat klart men just nu ser vädret inte så lovande ut... Dock ingen regn bara oerhört vit och tung himmel. Vi får se vad vi gör.

Likes

Comments

Idag är Antonio i Rom. Själv har jag en deadline på sju texter vid midnatt och har fortfarande ca 450 ord kvar att skriva. Det är inga problem alls, det skriver jag på nolltid.


Jag började dagen med en kopp grönt te, ett glas färskpressad apelsinjuice (med apelsiner från trädgården) och den sista biten av panettone (typisk julkaka). Jag tog med kopp och glas och satte mig framför datorn och började skriva. Nu har jag dock en liten paus. Tvättmaskinen är snart klar så då ska jag gå upp på taket med tvätten, sedan tänkte jag träna innan jag fortsätter att skriva.


Dagens planer är att laga linsbolognese så jag kan göra matlådor för några dagar, baka bröd, avsluta och skicka in mina texter och damma av översidan av garderoben. Jag såg ett lager av svart damm där sist jag gjorde step ups, så jag vet att det behövs...

Likes

Comments

Nu startar jag upp denna blogg igen. Det blir med ett kort inlägg denna gång med en solnedgångsbild från hamnen härom dagen.

Likes

Comments

Ett årligt event här är Mandrarossa Vineyard Tour och det ägde rum nu i helgen. Mandrarossa är den största vintillverkaren här och de har gjort sig ett stort namn även utomlands, vilket de är väldigt stolta över. Varje år öppnar de upp sin verksamhet för folket. Man kan gå bland vinbuskarna och plocka vindruvor, man kan lyssna på folk från Mandrarossa som pratar om olika saker, man kan gå på vinprovning, hästridning, cykelutflykt, båtutflykt och massa andra saker. De har också olika bord där man kan testa olika saker att äta som är typiska från området där vi bor. Vi tog en varsin osttallrik, med 5 olika fårostar, marmelader, bröd och en salt "kaka". Väldigt gott! 

Likes

Comments

​Björnbär är ju inte särskilt exotiskt med det är ett av få bör som går att hitta här. Härom dagen körde vi ut till ett ställe som inte är så traffikerat och plockade en massa björnbör längst vägkanten som vi sedan åt till frukost följande morgon. Och morgonen efter det också.

Likes

Comments