Det skulle vel strengt tatt ikke være så vanskelig, skulle det vel? Det å åpne seg. Uttrykke seg. Å dele... Jeg tenker usunt mye, på stort og smått - så mye at jeg til tider føler jeg er på vippen til å eksplodere. Så hvorfor skal det da være så vanskelig å få det til? Side opp, side ned. Få det ut. Jeg har jo alltid vært så glad i å skrive, og det er en av de tingene jeg føler jeg er desidert best på, hvis det er lov å rose seg selv på den måten.

Men på magisk vis forsvinner all inspirasjon, ambisjon og pågangsmot bare jeg tenker tanken på å åpne Word eller bare skrive et nytt blogginnlegg. Jeg sitter bare og stirrer på en blank skjerm. Eller kanskje er det bare blanke ark? Det er vel en mening med alt, men jeg begynner å bli lei av å føle meg så apatisk og likegyldig. Å sitte på så mange idéer og evner uten å gjøre noe med det. For egentlig har jeg ingen begrensninger, tastaturet og alle språk i verden ligger under fingerspissene mine og venter. Venter på å nå ut. Hvis jeg bare vil.

Og det vil jeg jo. Men det er en barriere mellom meg og viljen min. Piggtråd i hjertet.

Kanskje jeg bare rett og slett må prøve å samle alle tanker, idéer og brainstorme litt. Step up my game og lage en plan. Viljen må slippes fri och drømmene oppfylles, er dere med meg?

Bilde fra Island i august, 2015.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Kald, frisk luft, flotte farger og løv som snirkler seg i luften, store, deilige gensere og myke pledd, varme fra peisen, bollebak... What's not to love? Og, ikke minst, på høsten er det endelig greit å gjemme seg bak store kåper og gensere uten å tenke så mye på hva man har under. Men det er ikke bare fun and games når det kommer til høstmote, for hvert år sliter jeg med samme, gamle problem (som jeg foreløpig ikke har funnet noen særlig løsning på) - jeg har for brede legger for så godt som alle støvletter. Og det finnes grenser for hvor mange støvletter du i det hele tatt orker å se på når du, tross alt, vet hvordan det hele ender. Du forelsker deg i de der innbydende semskede støvlettene som ser så romslige ut der de står og roper etter deg, hjertet begynner å slå fortere - kanskje disse for en gangs skyld passer? Men nei da, du får ikke opp glidelåsen halvveis engang! Som dere skjønner så spiller blod, svette og tårer hovedrollen i jakten på de perfekte støvlettene, og det merkelige er at jeg er like naiv og dum som hvert år tror at det skulle være annerledes. Da er nok netthandel noe av det dummeste du kan gjøre, men så lenge du er forberedt på at det mest sannsynlig må gå i retur så kan det kanskje være verdt bryet. Disse støvlettene fra Nelly ser jo nokså romslige ut, i hvert fall de i midten. I mitt tilfelle må de nok ha en skaftvidde på minst 40 cm for at jeg i det hele tatt skal ha nubbesjans, så det kanskje ikke er umulig.

Misforstå meg rett; det er ikke noe galt i vanlige sko eller flats, men er det noe jeg misunner mer enn noe annet så er det alle jenter som sprader rundt i lårhøye støvletter (eller knehøye, for den saks skyld) uten a care in the world. Kanskje den eneste løsningen er å rett og slett designe en egen skokolleksjon? Med nok av stretch for alle og enhver. Men så var det jo det å komme seg inn i selve bransjen, da... Nå sporet det egentlig litt av, for jeg skulle bare spørre om det er noen av leserne mine som vet hvor det er mulig å få tak i pene og ordentlige knehøye eller lårhøye støvletter (gjerne med så lav hæl som mulig) med litt bredere skaftvidde? Hvis ja, skrik ut

Jeg kan friste med en shout-out i en av Norges minst leste blogger, så dere har ingenting å tape ;-)

Likes

Comments

Drapstrusler, mishandling, voldtekt, krig, død, sult... I could go on. Er det rart man mister motivasjonen? Det er mye fælt som skjer i verden, som alltid. Det er egentlig ikke noe nytt, men det blir ikke mindre fælt av den grunn.

For å nevne et litt mer lokalt eksempel så vil jeg bare si til alle bloggere som har valgt å henge ut den lukkede Facebook-gruppen "Mannegruppa Ottar" at jeg heier på dere! at det er et sted hvor mannssjåvinistiske svin samles og tror de er grisetøffe og morsomme på vegne av andre mennesker. I hate to burst your bubble, men dette kunne ikke vært lenger fra sannheten! Det er skremmende hvor langt enkelte mennesker skal kunne gå uten at det blir gjort noe med, og da mener jeg rent konkret. Og at man skal motta drapstrusler og sjikaneres for at man hever stemmen og oppmerksommer menn og deres trakassering av kvinner og barn er for meg helt ubegripelig og uforståelig.

Det henger ikke helt på greip i mitt hode å sammenligne deres syke kommentarer og tråder med humor, for jeg kan ikke helt se humoren i å tulle om det å oppfordre til overgrep, incest og andre motbydelige ting jeg ikke engang makter å nevne. Men det er lett å være rebell i kjellerleiligheten sin, si!

Nei, det er nok best å distrahere seg med litt kjøp av nye høstsko, jeg ser ingen annen fornuftig løsning på verdensproblemene per akkurat nå.

Disse godsakene finner du på salg (can I get an amen?) her 

Likes

Comments

Altså - Asos White, need I say more? My heart is yours to steal (and so is my wallet, apparently)! Jeg har følt meg litt blass og uinspirert i det siste, så dette var en boost jeg så definitivt trengte. Dette bare skriker Michaela, for jeg er tross alt en sucker for alt som heter drapert, oversized og voluminøst (noe samboeren min hater), og dette vil jeg si faller inn under den kategorien.

Uansett - det er alltid gøy å finne noe som ikke er helt A4, noe jeg føler beskriver stilen min ganske perfekt. Det handler ikke om å følge trender og regler men å følge hjertet og magefølelsen. Er du forelsket i plagget som henger foran deg? Ja, da er det den du skal ha! Dog bør det ikke forveksles med impulskjøp (eller for den saks skyld bomkjøp), for det er en slippery slope hvor ting fort kan gå gærent og eskalere. Og husk - trender kommer og går, mens din personlige stil som ligger der i bunn og grunn består (selv om den jo med all sannsynlighet utvikles og forandrer seg alt ettersom tiden går).

En viktig regel man kan følge er å investere i nøytrale og tidløse plagg i god kvalitet og leke seg med statement pieces som på en eller annen måte er i tråd med basisplaggene. Da blir det en fin helhet og du kan nyte plaggene i mange år fremover i stedet for å klø deg i hodet om et halvt års tid og lure på hva du egentlig tenkte da du bare MÅTTE ha den der neongrønne jumpsuiten! Men så er jo minst like viktig (om ikke hakket mer lokkende) å ha det gøy og bare gi blaffen i alle regler også... Så nok prat fra meg - jeg lar disse godsakene snakke for seg selv

Likes

Comments

De som kjenner meg godt nok vet at jeg er over middels glad i musikk, og jeg er særs svak for islandsk musikk. Selv om Sigur Rós er det regjerende favorittbandet (og har så vært siden jeg var 12) så skader det heller ikke å oppdage litt nymotens islandsk musikk en gang i ny og ne.

Greit, nå er ikke denne singelen ny i den forstand, men den er i hvert fall ny for meg! Den går på repeat, for å si det sånn. Så pass mye at jeg tror Spotify begynner å bli litt irritert på meg...

Likes

Comments

Etter mange om og men er jeg endelig tilbake! Jeg følte det var på tide å ta steget å bytte til en mer brukervennlig og ikke minst stilren bloggplattform, det er nesten som å komme hjem igjen. Ikke det at jeg har så mange lesere ennå, men det håper jeg vi kan gjøre noe med!

For øyeblikket sitter jeg her og klør meg i hodet og lurer på hvordan i all verden jeg skal klare å importere den gamle bloggen hit, men nå tror jeg endelig at jeg fikk det til! 

Uansett - kanskje jeg skal presentere meg selv til å begynne med? Til alle dere som ikke allerede kjenner meg så heter jeg Michaela Viken og er 26 år gammel (og ja, det begynner å føles veldig gammelt) og bor i Strömstad sammen med forloveden min og våre to katter, Pjusk og Rulte (som også er mor og sønn). Jeg jobber som oversetter og korrekturleser og har alltid vært veldig glad i det å uttrykke seg, enten det er verbalt, skriftlig eller med bilder og kunst. Blogging i seg er en fin måte for sarte kreative sjeler å få utløp for smått og stort, så jeg er uten tvil i mitt rette element!

Jeg har blogget til og fra siden 2008 (kun på hobbybasis), men nå har jeg altså valgt å jekke det opp et hakk og legge mer energi i bloggingen - følg meg gjerne videre på reisen!

Likes

Comments

Det er ikke til å legge skjul på at jeg er over gjennomsnittet interessert i interiør og design (kall det gjerne besatt), og jeg har vel mer eller mindre de siste par årene kommet til den innsikten at det er særdeles viktig å ha et hjem du trives i og ha en viss orden der før du kan investere i tidløse plagg og klær du kanskje egentlig ikke trenger. Dette har faktisk fått meg til å gjøre færre bomkjøp eller impulskjøp i det siste! Greit, litt har jeg vel shoppet, men jeg prøver å holde meg til nøytrale og duse farger som jeg vet holder sesong etter sesong, år etter år. Back to basics, rett og slett! Nå skal det også sies at jeg har en bisarr side ved meg som mange kanskje synes er litt urovekkende - jeg er veldig glad i å rydde og holde det rent rundt meg. Struktur, null skjolder og strengt rydderegime er det som gjelder her i gården (ryddemonsteret er kallenavnet mitt, det ligger vel noe i det)! Det sies jo også at stjernetegnet jomfruen er særs pedantiske, så det er kanskje derfor? 

Uansett, nok om det - det jeg ville si med dette er at fremdeles er noen få brikker som må på plass før jeg kan si meg fornøyd med hjemmet mitt, og en av disse brikkene er en ny seng. Vi har i grunn en veldig vakker smijernsseng som det i utgangspunktet ikke er noe i veien med, men jeg hadde ikke takket nei til denne!


Denne herligheten fant jeg på Overstock, en amerikansk nettbutikk jeg oppdaget her forleden. De selger alt fra møbler til håndklær, og det beste av alt? Det er faktisk veldig billig! Nå har jeg ikke sjekket hva frakten går på, så det kan jeg dessverre ikke svare på. Jeg vet heller ikke om de shipper til Norge, men jeg bor i Sverige og de shipper hit - så Norge er nok i hvert fall ikke utelukket. Denne får du kjøpt for rundt 7 000 kroner, men du må da kjøpe madrass i tillegg. Uansett vil jeg si at det er ganske rimelig for en luksusseng som ser ut til å være av veldig høy kvalitet - i hvert fall hvis du skal dømme ut ifra kommentarene på nettsiden. ZGallerie er en annen nettbutikk med helt sinnsyke møbler og pynt som er out of this world, dog en god del dyrere enn Overstock

Likes

Comments

Jeg har mange favorittblogger, og dessverre har to av mine største favoritter sluttet å blogge begge to (ja, jeg snakker selvfølgelig om Ulrikke Lund og Annette Haga - forhåpentligvis slettes ikke Annette sin blogg, da må jeg på seriøs Nettenestea-rehab). Men - ingen grunn til frustrasjon, for det er jo så mange flinke bloggere der ute som jeg håper ikke gir seg med det første. Og jeg må ærlig innrømme at jeg nesten stusser litt over hvor få lesere de har - de er jo så flinke! Jeg mener at mange av de får altfor lite oppmerksomhet og rett og slett er undervurderte så til de grader. Derfor vil jeg i den anledning benytte muligheten til å løfte frem noen bloggere som i mine øyne er blant de aller beste!

heidichicNorges egen Kylie Jenner burde jo strengt tatt danke ut alle konkurrentene både nord og ned med sin kreative stil og kvalitetsrike innlegg - for det er en ting å være en aktiv blogger, men det å i tillegg levere varene hver eneste gang er noe hun fortjener applaus for! Når det kommer til klesstilen har vi en effortless chic fashionista-preget stil og skandinavisk minimalisme i skjønn forening, noe hjertet mitt banker ekstra hardt for. And don't even get me started on her makeup skills! Ja, hun er rett og slett rå og meget inspirerende. Inn og les!

maddepaddee

Hvor skal jeg begynne? Her har vi en inspirerende jente med en smashing stil på alle måter - hun er ung, fresh og har en fin balanse mellom moteriktig og noe jeg velger å kalle sporty chic. I tillegg er hun sinnsykt vakker - er det bare jeg som ser likheten mellom henne og Nina Dobrev fra The Vampire Diaries? Bortsett fra at Madeleine er hakket mer fierce, spør du meg. Uansett - hvordan kan disse jentene ha så få lesere? Det skjønner i hvert fall ikke jeg!

Hvilke bloggere synes du fortjener mer oppmerksomhet og litt ekstra kjærlighet? ♥

Likes

CommentsNytt år, nye muligher... Og sko? Don't mind if I do! Disse knehøye støvlettene fra Stella McCartney (som jeg for øvrig har siklet over i flere måneder nå) er dessuten satt ned med hele 40 % på Net-a-porter. Løp og kjøp (og husk at jeg bruker størrelse 37 hvis dere skulle få for dere å kjøpe en aldri så liten gave til meg)!

Likes

Comments

Etter å ha lest Pappahjerte sitt fabelaktige innlegg om hvordan Sophie Elise blir hetset av, som han selv kaller det, "Forsmådde Journalisters Landsforening" (can I get an amen?) følte jeg at jeg bare måtte gripe inn. Ikke det at jeg er naiv nok til å tro at lille jeg kan utgjøre noen som helst forskjell med dette innlegget, men sitte pent og ikke si noe var ikke et alternativ. Så jeg har et lite spørsmål til alle dere sure, bitre og sjalusipregede journalister (dere trenger ikke nødvendigvis å være journalister for å gå under denne kategorien) som prøver å nå ut til det norske folk ved å oppføre dere som slemme barnerumper som ikke unner noen fremgang eller suksess - er dere fornøyde nå? Er dere virkelig det? For hvor langt skal dette egentlig gå? Det er en heksejakt uten sidestykke, og det er først og fremst bloggere som står der og får ildfaklene kastet mot seg. Som gang på gang må reise seg og tygge i seg de stygge ordene disse høyt utdannede menneskene spytter ut.

Tror dere virkelig at dere er berettiget til å si hva som helst og anklage folk for alle samfunnsproblemer simpelthen fordi dere er journalister (bare for å bruke et konkret eksempel)? Skulle en minst sagt usympatisk mann vi kjenner som Rufserull Kakebaker eller Gud-vet-hva-han-nå-het som ble konfrontert av Sophie Elise og kamerateamet i forbindelse med TV2 sin nettserie Haterne gjøre det samme blir han uglesett, men når dere gjør det blir det kalt god journalistikk og en kritisk vinkling av dagens samfunnsproblem? I've got news for you - dere går alle under samme kategori! Dumme nettroll. Dere burde vite bedre!

Dere kan kan kaste deres fine titler og høye utdanninger i søppelbøtten for alt jeg bryr meg, for det er ikke verdt så mye som en dritt når dere misbruker det på den måten. Ikke minst når det dere faktisk gjør er å tjene penger på å mobbe og kritisere yngre og mye mer fremgangsrike mennesker. Litt av et interessant paradoks, er det ikke? At dere anklager unge mennesker for å tjene penger på noe dere mener er både utradisjonelt og ufortjent når dere selv benytter dere av skitne PR-triks for å trykke ned mennesker dere faktisk burde hylle.

For når skal dere egentlig skjønne at det disse bloggerne dere ser så stygt på faktisk er verdt å applaudere? At de faktisk har knekt en ganske så kompleks kode som mange sliter med å knekke? En kode som, når man vel har skjønt det, gjør det mulig å faktisk nå ut til så mange mennesker som mulig og samtidig tjene penger på det; å leve av å være kreativ. Men det er så mye mer enn det, det er ikke bare å sette seg ned og skrive noen setninger i ny og ne og tro at du blir millionær uken etter. Nei, det er hardt arbeid og vel så det som ligger bak - jeg er ikke i nærheten av å tjene så mye som et rødt øre engang, men jeg gir meg ikke. Jeg vet at det krever innsats, smarte trekk og en forståelse for PR og kommunikasjon for å faktisk lykkes i denne bransjen. For ja, det er en bransje. Det er en jobb - akkurat som alle andre jobber. Det er sånn det moderne samfunnet ser ut, og det er vi som burde le av dere som ikke skjønner hvor stort fenomenet bak sosiale medier faktisk er.

Sophie Elise er "more than just a pretty face", hun engasjerer (enten dere vil det eller ei) og inspirerer, og jeg blir nesten rørt til tårer av å se hvordan hun utvikles og blir sterkere og sterkere for hvert stygt ord som flyr hennes vei. For det kan ikke være lett å legge seg om kvelden og vite at noen mener at hun burde bære hele samfunnet og alle verdensproblemer på sine skuldre. Å hele tiden skulle reise seg og møte hver ny dag med friskt mot og vite at dere sitter der bak PC-skjermene deres med pekepinner og moralprekener om hvordan dere mener verden burde se ut. Vi ser dere. Med minst like kritiske øyne som dere ser på oss. Men vi vet hvem som er de virkelige vinnerne!

Hun representerer det vi kjenner som 2015. Og med 2015 mener jeg det å være her, nå og moderne. Bak kloke refleksjoner, kjappe kommentarer og en god dose humor, selvironi og noe jeg mener er et up and coming moteikon skjuler det seg et menneske med følelser. Ekte følelser. En jente som har like stor rett til å ytre seg og engasjere seg som alle andre. Og hun gjør det bra! Hvorfor i all verden skulle vi ikke støtte det? Hvorfor i all verden skal man velge å se ned på det og hetse henne for det så mange tross alt hadde ofret alt for å kunne gjøre? Hun har oppnådd mer enn mange våger å drømme om ved å være ærlig, rå og seg selv så til de grader uten å pynte på noe, så derfor velger jeg å støtte Sophie Elise. Støtte henne for det hun faktisk er, gjør og står for - dag ut og dag inn.

Å gi henne skylden for å ødelegge unge jenters selvbilde og bidra til selvskading og spiseforstyrrelser er å dra det lenger enn det burde vært lov. Hun kan ikke bli holdt ansvarlig for de samfunnsproblemene vi står overfor. Derimot fortjener hun å hylles som noe jeg mener er en spokesperson for our generation - Sophie Elise er alt en jente ønsker å være i 2015 - sterk, selvstendig og hardt arbeidende men samtidig inspirerende og kul.

Og Gerhardsen...? "After today, you are officially irrelevant". For hun skal ikke vinne. Ondskap, sjalusi, mobbing og nedverdigende ord skal ikke få vinne.

Så Sophie, this one's for you - #SupportSophieElise <3

Likes

Comments