Header

Tegnet av meg på iPaden min (I ain't no big deal, jeg sier ikke det - men slike tegninger og den måten å tegne på tiltaler meg).

Black Friday meg her, Black Friday meg der... Jeg er nok ikke den eneste som får panikk bare av å tenke på hvor mye stress og mas det har vært de siste dagene på grunn av nettopp det, og nå også Cyber Monday (hvor kom det inn i bildet, liksom?). Det verste er at de fleste tilbudene ikke engang er reelle, og at det mest sannsynlig vil være like billig (om ikke billigere) i januar. Jeg sier ikke nei til et godt tilbud, og jeg skal ikke stikke under stol med at jeg nesten føler meg høy på materialistisk lykke når jeg endelig får muligheten til å kjøpe meg noe jeg har ønsket meg lenge, og i tillegg til en god pris. Men de siste par årene har jeg kuttet ned på shoppingen dramatisk, og da tenker jeg først og fremst på klær. Jeg er ikke perfekt, for selvfølgelig hender det at jeg handler (senest i dag), det jeg prøver å si er at jeg har kommet til et punkt hvor jeg rett og slett får panikk av å eie for mye. Jeg får angst av rot, uorden og den stressen mange ting medfører. Jeg har solgt møbler, gitt bort klær og kunne fint overlevd på et hotellrom med en koffert med det aller mest nødvendige av tøy og personlige eiendeler.

Det morsomme er at jeg elsker å gå i butikker og titte, kjenne og la meg inspirere - men som regel blir det med det. Når det er sagt så er det jo noen ting man bare "må" ha, men uttrykket "kvalitet fremfor kvantitet" er nok det som beskriver klesskapet mitt best akkurat nå. Og så livet, da. Livet rent generelt.

Det er nesten skremmende hvor befriende det er å rydde, kaste og kvitte seg med ting. Man føler seg virkelig flere kilo lettere i sjelen, hvis man kan si det sånn.

Men sånn går no dagan - prøv det selv og se hvor deilig det er!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Julen nærmer seg, og så også alle julebord, fester og ikke minst hygge og samvær med de som betyr aller mest for oss. Da er det ekstra morsomt og pynte seg, enten det er snakk om en rolig familiemiddag hjemme i spisestuen eller en sprakende og gnistrende helkveld som kulminerer i det klokken bikker tolv på nyttårsaften. Når det er sagt så er det ikke alltid like lett å vite hva man skal ha på seg, så nå følte jeg det var på tide med et innlegg med mine festfavoritter! Jeg foretrekker litt mer løstsittende festklær (mye fordi det føles mer behagelig etter alle måltider, men også fordi jeg elsker den frie følelsen den type plagg gir meg), dette på tross av at samboeren min egentlig ikke kan fordra det. Men så kler vi oss ikke nødvendigvis for det motsatte kjønn heller, gjør vi vel? I hvert fall ikke jeg. I march to the beat of my own drum, som de så fint sier.

Her kommer noen av mine favoritter fra Zaras høst- og vinterkolleksjon, og det er ikke umulig at en eller to av disse kjolene får flytte inn i garderoben min. Det er ikke så mye som skal til, og med disse kjolene er det fort gjort å være både fin og comfy til en og samme tid - just the way I like it!

Bilder fra Zara.

Likes

Comments

Jeg er redd for å miste mine nære og kjære.
Jeg er redd for at de skal bli syke.
Jeg er redd for at jeg aldri skal komme meg noen vei.
Jeg er redd for å ikke vite hvor jeg skal eller hvordan jeg skal komme meg dit.
Jeg er redd for å kjøre bil.
Jeg er redd for å holde hodet under vann.
Jeg er redd for edderkopper.
Jeg er redd for rot og uorden.
Jeg er redd for angsten min.
Jeg er redd for tankene mine.

Men mest av alt er jeg egentlig mest redd for meg selv. Redd for at frykten skal kontrollere og styre meg og ikke omvendt. Redd for å miste meg selv i et virvar av ulogiske og irrasjonelle tanker.

Heldigvis går intensiteten opp og ned, så innimellom er det faktisk jeg som sitter med makten (eller i hvert fall lar jeg meg selv tro det). Men da kommer frykten snikende igjen, som en liten djevel som sitter på skulderen min og hvisker meg i øret og sier "Du vet at dette ikke varer for evig".

For ingenting varer for evig.

Likes

Comments

Det skulle vel strengt tatt ikke være så vanskelig, skulle det vel? Det å åpne seg. Uttrykke seg. Å dele... Jeg tenker usunt mye, på stort og smått - så mye at jeg til tider føler jeg er på vippen til å eksplodere. Så hvorfor skal det da være så vanskelig å få det til? Side opp, side ned. Få det ut. Jeg har jo alltid vært så glad i å skrive, og det er en av de tingene jeg føler jeg er desidert best på, hvis det er lov å rose seg selv på den måten.

Men på magisk vis forsvinner all inspirasjon, ambisjon og pågangsmot bare jeg tenker tanken på å åpne Word eller bare skrive et nytt blogginnlegg. Jeg sitter bare og stirrer på en blank skjerm. Eller kanskje er det bare blanke ark? Det er vel en mening med alt, men jeg begynner å bli lei av å føle meg så apatisk og likegyldig. Å sitte på så mange idéer og evner uten å gjøre noe med det. For egentlig har jeg ingen begrensninger, tastaturet og alle språk i verden ligger under fingerspissene mine og venter. Venter på å nå ut. Hvis jeg bare vil.

Og det vil jeg jo. Men det er en barriere mellom meg og viljen min. Piggtråd i hjertet.

Kanskje jeg bare rett og slett må prøve å samle alle tanker, idéer og brainstorme litt. Step up my game og lage en plan. Viljen må slippes fri och drømmene oppfylles, er dere med meg?

Bilde fra Island i august, 2015.

Likes

Comments

Kald, frisk luft, flotte farger og løv som snirkler seg i luften, store, deilige gensere og myke pledd, varme fra peisen, bollebak... What's not to love? Og, ikke minst, på høsten er det endelig greit å gjemme seg bak store kåper og gensere uten å tenke så mye på hva man har under. Men det er ikke bare fun and games når det kommer til høstmote, for hvert år sliter jeg med samme, gamle problem (som jeg foreløpig ikke har funnet noen særlig løsning på) - jeg har for brede legger for så godt som alle støvletter. Og det finnes grenser for hvor mange støvletter du i det hele tatt orker å se på når du, tross alt, vet hvordan det hele ender. Du forelsker deg i de der innbydende semskede støvlettene som ser så romslige ut der de står og roper etter deg, hjertet begynner å slå fortere - kanskje disse for en gangs skyld passer? Men nei da, du får ikke opp glidelåsen halvveis engang! Som dere skjønner så spiller blod, svette og tårer hovedrollen i jakten på de perfekte støvlettene, og det merkelige er at jeg er like naiv og dum som hvert år tror at det skulle være annerledes. Da er nok netthandel noe av det dummeste du kan gjøre, men så lenge du er forberedt på at det mest sannsynlig må gå i retur så kan det kanskje være verdt bryet. Disse støvlettene fra Nelly ser jo nokså romslige ut, i hvert fall de i midten. I mitt tilfelle må de nok ha en skaftvidde på minst 40 cm for at jeg i det hele tatt skal ha nubbesjans, så det kanskje ikke er umulig.

Misforstå meg rett; det er ikke noe galt i vanlige sko eller flats, men er det noe jeg misunner mer enn noe annet så er det alle jenter som sprader rundt i lårhøye støvletter (eller knehøye, for den saks skyld) uten a care in the world. Kanskje den eneste løsningen er å rett og slett designe en egen skokolleksjon? Med nok av stretch for alle og enhver. Men så var det jo det å komme seg inn i selve bransjen, da... Nå sporet det egentlig litt av, for jeg skulle bare spørre om det er noen av leserne mine som vet hvor det er mulig å få tak i pene og ordentlige knehøye eller lårhøye støvletter (gjerne med så lav hæl som mulig) med litt bredere skaftvidde? Hvis ja, skrik ut

Jeg kan friste med en shout-out i en av Norges minst leste blogger, så dere har ingenting å tape ;-)

Likes

Comments

Drapstrusler, mishandling, voldtekt, krig, død, sult... I could go on. Er det rart man mister motivasjonen? Det er mye fælt som skjer i verden, som alltid. Det er egentlig ikke noe nytt, men det blir ikke mindre fælt av den grunn.

For å nevne et litt mer lokalt eksempel så vil jeg bare si til alle bloggere som har valgt å henge ut den lukkede Facebook-gruppen "Mannegruppa Ottar" at jeg heier på dere! at det er et sted hvor mannssjåvinistiske svin samles og tror de er grisetøffe og morsomme på vegne av andre mennesker. I hate to burst your bubble, men dette kunne ikke vært lenger fra sannheten! Det er skremmende hvor langt enkelte mennesker skal kunne gå uten at det blir gjort noe med, og da mener jeg rent konkret. Og at man skal motta drapstrusler og sjikaneres for at man hever stemmen og oppmerksommer menn og deres trakassering av kvinner og barn er for meg helt ubegripelig og uforståelig.

Det henger ikke helt på greip i mitt hode å sammenligne deres syke kommentarer og tråder med humor, for jeg kan ikke helt se humoren i å tulle om det å oppfordre til overgrep, incest og andre motbydelige ting jeg ikke engang makter å nevne. Men det er lett å være rebell i kjellerleiligheten sin, si!

Nei, det er nok best å distrahere seg med litt kjøp av nye høstsko, jeg ser ingen annen fornuftig løsning på verdensproblemene per akkurat nå.

Disse godsakene finner du på salg (can I get an amen?) her

Likes

Comments

Altså, har dere sett?

Jeg sier bare det - Asos White, har dere SETT så fint? My heart is yours to steal (and so is my wallet, apparently)! Jeg har følt meg litt blass og uinspirert i det siste, så dette var en boost jeg så definitivt trengte. Dette bare skriker Michaela, for jeg er tross alt en sucker for alt som heter drapert, oversized og voluminøst (noe samboeren min hater), og dette vil jeg si faller inn under den kategorien.

Uansett - det er alltid gøy å finne noe som ikke er helt A4, noe jeg føler beskriver stilen min ganske perfekt. Det handler ikke om å følge trender og regler men å følge hjertet og magefølelsen. Er du forelsket i plagget som henger foran deg? Ja, da er det den du skal ha! Dog bør det ikke forveksles med impulskjøp (eller for den saks skyld bomkjøp), for det er en slippery slope hvor ting fort kan gå gærent og eskalere. Og husk - trender kommer og går, mens din personlige stil som ligger der i bunn og grunn består (selv om den jo med all sannsynlighet utvikles og forandrer seg alt ettersom tiden går).

En viktig regel jeg mener man burde følge er det å investere i nøytrale og tidløse plagg i god kvalitet, og så i tillegg leke seg så smått med statement pieces som på en eller annen måte er i tråd med basisplaggene. Da blir det en fin helhet og du kan nyte plaggene i mange år fremover i stedet for å klø deg i hodet om et halvt års tid og lure på hva du egentlig tenkte da du bare MÅTTE ha den der neongrønne jumpsuiten! Men så er jo minst like viktig (om ikke hakket mer lokkende) å ha det gøy og bare gi blaffen i alle regler også... Så nok prat fra meg - jeg lar disse godsakene snakke for seg selv ♥

Likes

Comments

De som kjenner meg godt nok vet at jeg er over middels glad i musikk, og jeg er særs svak for islandsk musikk. Selv om Sigur Rós er det regjerende favorittbandet (og har så vært siden jeg var 12) så skader det heller ikke å oppdage litt nymotens islandsk musikk en gang i ny og ne.

Greit, nå er ikke denne singelen ny i den forstand, men den er i hvert fall ny for meg! Den går på repeat, for å si det sånn. Så pass mye at jeg tror Spotify begynner å bli litt irritert på meg...

Likes

Comments

Etter mange om og men er jeg endelig tilbake! Jeg følte det var på tide å ta steget å bytte til en mer brukervennlig og ikke minst stilren bloggplattform, det er nesten som å komme hjem igjen. Ikke det at jeg har så mange lesere ennå, men det håper jeg vi kan gjøre noe med!

For øyeblikket sitter jeg her og klør meg i hodet og lurer på hvordan i all verden jeg skal klare å importere den gamle bloggen hit, men nå tror jeg endelig at jeg fikk det til! 

Uansett - kanskje jeg skal presentere meg selv til å begynne med? Til alle dere som ikke allerede kjenner meg så heter jeg Michaela Viken og er 26 år gammel (og ja, det begynner å føles veldig gammelt) og bor i Strömstad sammen med forloveden min og våre to katter, Pjusk og Rulte (som også er mor og sønn). Jeg jobber som oversetter og korrekturleser og har alltid vært veldig glad i det å uttrykke seg, enten det er verbalt, skriftlig eller med bilder og kunst. Blogging i seg er en fin måte for sarte kreative sjeler å få utløp for smått og stort, så jeg er uten tvil i mitt rette element!

Jeg har blogget til og fra siden 2008 (kun på hobbybasis), men nå har jeg altså valgt å jekke det opp et hakk og legge mer energi i bloggingen - følg meg gjerne videre på reisen!

Likes

Comments

Det er ikke til å legge skjul på at jeg er over gjennomsnittet interessert i interiør og design (kall det gjerne besatt), og jeg har vel mer eller mindre de siste par årene kommet til den innsikten at det er særdeles viktig å ha et hjem du trives i og ha en viss orden der før du kan investere i tidløse plagg og klær du kanskje egentlig ikke trenger. Dette har faktisk fått meg til å gjøre færre bomkjøp eller impulskjøp i det siste! Greit, litt har jeg vel shoppet, men jeg prøver å holde meg til nøytrale og duse farger som jeg vet holder sesong etter sesong, år etter år. Back to basics, rett og slett! Nå skal det også sies at jeg har en bisarr side ved meg som mange kanskje synes er litt urovekkende - jeg er veldig glad i å rydde og holde det rent rundt meg. Struktur, null skjolder og strengt rydderegime er det som gjelder her i gården (ryddemonsteret er kallenavnet mitt, det ligger vel noe i det)! Det sies jo også at stjernetegnet jomfruen er særs pedantiske, så det er kanskje derfor?

Uansett, nok om det - det jeg ville si med dette er at fremdeles er noen få brikker som må på plass før jeg kan si meg fornøyd med hjemmet mitt, og en av disse brikkene er en ny seng. Vi har i grunn en veldig vakker smijernsseng som det i utgangspunktet ikke er noe i veien med, men jeg hadde ikke takket nei til denne!

Denne herligheten fant jeg på Overstock, en amerikansk nettbutikk jeg oppdaget her forleden. De selger alt fra møbler til håndklær, og det beste av alt? Det er faktisk veldig billig! Nå har jeg ikke sjekket hva frakten går på, så det kan jeg dessverre ikke svare på. Jeg vet heller ikke om de shipper til Norge, men jeg bor i Sverige og de shipper hit - så Norge er nok i hvert fall ikke utelukket. Denne får du kjøpt for rundt 7 000 kroner, men du må da kjøpe madrass i tillegg. Uansett vil jeg si at det er ganske rimelig for en luksusseng som ser ut til å være av veldig høy kvalitet - i hvert fall hvis du skal dømme ut ifra kommentarene på nettsiden. ZGallerie er en annen nettbutikk med helt sinnsyke møbler og pynt som er out of this world, dog en god del dyrere enn Overstock.

Likes

Comments