Header

I intend to write this in English to reach out to as many people as possible.

Many hours of my week consists of checking on all the wonderful horse videos people around the world are uploading. This is my major source of inspiration, I love all of these videos. To see how people are struggling with problems and to see them get through makes me fight even more.


The user who touches me most is sabethxshagall and her Shagall. If you see all she has been through you understand how much this girl struggling with a horse most people certainly had given up on long ago. But even so, they certainly one of the best on youtube. Her audios are absolutely gorgeous and gets every video right every time and if there is a new video it's this one I look at before every one elses.

She shows that you should not give up on the horse that fights the most. Because if you get through you will to 100% get a wonderful friend and partner.

You should check out her videos, that's what I do when I feel that I lost my way.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har inte varit inne här på ett tag nu. Mycket har hänt det senaste och har helt enkelt inte funnits ork till att skriva ut allt. Den 28 Maj fick jag ta det tunga beslutet att min vackraste vän fick somna in. Hennes snedheter hon hade gjorde det inte lätt att komma någonstans och hon blev halt av att bara gå i hagen.. Så tog beslutet att hon fick somna in, då vet jag vart jag har henne och hon kan inte lida.

Tvistur fick även komma tillbaka till fd ägaren då jag helt enkelt inte orkade med egen häst just då.. Orkade inte med att vara den som fick ta alla beslut för ett liv.

För det är ju det vi som hästägare gör. Vi har deras liv i våra händer till 100%. Dom har inget att säga till om egentligen. Självklart lyssnar väl till större delen av alla hästfolk på sin häst men finns ju dom som inte gör.. Men jag orkade inte med det i detta nu..


Likes

Comments

Tvistur börjar äntligen likna en häst istället för en flodhäst. Hans smeknamn hos dom som hade honom innan fd ägaren köpte honom var Flodis så han har väl haft ett rykte av att vara lite fet alltid!
Dock är det kapitlet slut nu, Ska man vara tävlingshäst så kan man inte vara fet!
Dock har det hänt en väldigt massa sen första gången jag såg honom i vintras.

Först gången jag såg honom in action

Här har vi jobbat några veckor kanske.. Inte säker

Dessa togs idag. Det går framåt för oss vilket känns skönt! ​

Likes

Comments

Att vara rädd för sin häst är aldrig roligt och det är sällan lätt att komma över. Jag har träffat mycket hästar i mina dagar där personer blivit rädda för sin älskling och på så sätt har hästen fått skit för det hela.
Det är något fel på den, den är hispig, den drar för allt, den är spänd vid uppsittning, absolut inte trafiksäker och så vidare. Allt detta sitter i oftast i huvudet på personen som yttrar det. Självklart finns det hästar som inte är trafiksäkra men dom som jag träffat och haft att göra med har varit änglar som fått en dålig hantering..
Fast dålig är fel ord.. Dom har blivit daltade med vilket i och för sig är dåligt men är ju skillnad på dålig och dålig.


Jag har pratat med folk från där Mel stod innan och tydligen drog hon. Både från ryggen och från backen.. Vilket för mig är helt oförståeligt då hon är världens snällaste lilla häst. Jag låter sällan rädslan stoppa mig när jag håller på med hästar, visar sällan att jag är osäker eller inte helt vill göra det. Jag trycker undan dom känslorna och tvingar mig själv att våga och det är därför jag kommit framåt med hästar folk haft problem med. Det är bara att ta sig i kragen och göra det och funkar det inte första gången så får man försöka igen.

Har man väl blivit rädd är det svårt att komma undan det. Då är det bättre att börja om helt. Ta hjälp, hellre det än att inte våga hålla på med hästar. Man måst våga erkänna, måste låta det ta tid. 

5 bästa tipsen jag har är;

1. Ta hjälp.

2. Andas.

3. Se minsta lilla framsteg som en stor grej.

4. Alla har bakslag och låt inte dom påverka

5. Det ska vara roligt! 

Likes

Comments

Jag läser ofta diskussioner om att täcka hästen och att raka hästen. Folk blir hysteriska vid många tillfällen. Väldigt onödigt.. Utan någon som helst bakgrund till ägarens beslut halshugger oftast (inte alltid, men oftast) dom som släpper ut sina hästar utan täcke personer som täcker sina hästar. Jag hade blivit avrättad flera gånger om ifall jag skulle skriva ut att mitt fullblod fortfarande går med 200 g täcke vid regn i flera av dessa grupperna där allvetare finns. Men vad folk aldrig kan veta i förväg är bakgrunden till beslutet att hon ska gå med täcke vid regn, alla som har sunt förnuft och jag är till 99% säker på att allt normalt hästfolk vill sina hästar det allra bästa.

Min anledning är att Mel har brutit sitt bäcken när hon var yngre och är nu väldigt känslig i bakkärran för kyla om hon är blöt. Även så jobbar vi allt vi kan med hennes vikt och då ska hon slippa stå och lägga en massa energi på att hålla uppe värmen för jag vill att hon ska kunna lägga den på att komma upp i vikt istället.
Hade jag som sagt bara skrivit att jag täcker min häst med 200 g täcke fortfarande utan att behöva skriva ut hela bakgrunden så hade jag troligen fått höra både ett och annat..

Sen vet jag ju att Mel älskar att gå utan täcke och hon får göra det så ofta hon kan. Hade jag inte behövt täcka hade jag inte gjort det. Jag kan ta en smutsig häst för att hon ska vara glad.

Även klippa har jag funderat på. Det är ju varmt nu och jag har en mammut till islandshäst. Är det på något sätt snäll hästhantering att låta honom gå med hans extrema vinterpäls nu när det är uppe i hela 22 grader här i Göteborg. Vi har skrittat ut i skogen utan några som helst krav klockan 20:00 och ändå har han varit svettig när vi kommit hem igen. Han jobbade ju inte på hela vintern och satte en jätte päls. Att häststackarn ska behöva gå med den för att det ska vara så naturligt som möjligt och att sommarpälsen kan bli ful är rätt dåliga argument enligt mig..


Likes

Comments

Dåligt av mig att inte blogga på ett tag trots att det ändå har hänt rätt mycket!
I fredags hade jag träning för Anna på Tvistur. Tränade på böjning och att han inte ska krulla ihop sig så fort man tar i honom och självklart lite på tölten. Han krullar gärna ihop sig om man tar i honom vilket vi jobbar på mycket i både skritten och traven, blir stel och spänd. Fick till två riktigt bra töltfattningar (heter det så?). Fick ju till mig att han tar tölt bäst från galopp eller att dom har lagt honom i tölt från trav vilket vi inte vill göra utan vi börjar om och tränar riktiga övergångar från skritt och bara några steg i taget och han tar sig.

Både lördag och söndag har jag ridit ut själv i skogen. Fick som hemläxa att vi ska ut i skogen på lång tygel så han får lära sig bära mig och det måste han när vi är ute mitt i skogen. Är stolt över både Tvistur och mig själv då jag varit rätt osäker på att rida ut ensam på honom och nu rider vi ut ensamma barbacka utan problem.

I söndags var jag ute hos en tjej och fotograferade henne och en försäljningshäst. Riktigt fin häst men tyvärr gärna slog mulen i bringan och gapade så inte allt för många bilder blev som man ville men ett par fina som jag kommer visa lite senare blev det allt. Efter det fick jag ett litet infall att jag ville rida så vid 20 ungefär åkte jag till stallet och skrittade ut barbacka på Tvistur. Mel ska börja ridas igen nu lite smått men hon hade ju självklart tappat en sko så det fick vänta lite.

Måndag kollade jag på ett stall. Verkar superbra så vi kanske blir tahultsbor till framtiden men det återstår och se! :)

Likes

Comments

Ligger i soffan och bara tar det lugnt med sambon och kollar GoT. Imorgon är det träning för mig och Tvistur för en tjej som heter Anna Frisk. Hade jag suttit vid datorn hade jag länkat hennes fb sida :)

Likes

Comments

Var nere vid affären och hämtade killen och handlade..
Väl hemma kommer jag på att jag har ett paket som jag längtat efter och hämtat.... 
Åh, orkar inte.. 😓

Likes

Comments

Igår satt jag mest bara hemma fram tills vid halv 4 då jag var och kollade på box. Stallet vi står i nu ska ju säljas och framtiden är oklar om vi får stå kvar efter sommaren vilket är väldigt tråkigt då det är ett mysigt stall!
Men inte mycket att göra när framtiden är osäker, måste ju ha stallplats.. Så vet ni något bra stall i Göteborg, gärna runt lerum/partille som har två boxar lediga så kommentera gärna!

Åkte till stallet vid 18-18;30 för att ta in mina två hästar då jag måste tvätta ur Mels hov på kvällen så hon inte står med massa blöt lera och blir ännu mjukare. Var egentligen det jag skulle göra i stallet idag men så har dom lektion i stallet på måndagar och onsdagar som jag får vara med på, antingen måndag eller onsdag beroende på hur många som är med på lektionen men så red jag i måndags men så frågade läraren om jag ville vara med och jag har lånat hennes sadel och ska prova och ett par viktringar för att hjälpa mig och Tvistur med tölten. Tänkte att det var lika bra att rida igår också ist för nästa vecka nu när jag ändå hade dom sakerna och låna.

Så på med alla saker på en väldigt smutsig Tvistur som stått ute i regnet och var härligt blöt. Började lite uppe på banan. Märkt att man måste verkligen mjuka upp honom extremt mycket så blir han jättefin men ja, han är ju omusklad och inte så mycket kondis så kan inte kräva så jättemycket än. Största prion är att han ska hålla sig lugn och inte stressa upp sig för mycket.

Efter lite framskrittning gick vi ner på ridbanan vi har nere vid ovalbanan. Tränade lite på öppnor i båda varven. Ena varvet gick bra men andra är han himla stel i och blir då bara uppstressad så beslöt mig för att lägga volter vid varje bokstav istället. Har ju lite dispens hur jag vill göra dom olika övningarna och ser hellre att han slappnar av och tar det lugnt än att försöka göra något han tycker är jobbigt och få till det än gång men får en stressad och irriterad häst på köpet.
Lite tölt fick vi tränat också. Våran tölt träning är just nu att bara börja tölta sen sakta av och göra om. Vilket funkar över förväntan på så kort tid.
Till min stora förtjusning får jag låna sadeln två veckor till och även viktringarna. Riktigt bra hjälp för oss. Om man ändå haft 12000 att hosta upp för en sadel..

Övre bilderna är från 11 Mars 2015 och nedre är från i ​12 April 2015.. Lilla hästen börjar slappna av! 

Likes

Comments