Hejsan, igår gjorde jag en annorlunda variant av cheesecake som blev över förväntan! Det är kanske dumt att kalla den för cheesecake då den inte innehåller någon ost överhuvudtaget, men men..Den har en crunchig, nötig bottnen med sedan ett mellanlager som är alldeles len och krämig som smälter i munnen och en underbar smak av jordgubb och lime. Allra överst är det en härlig jordgubbstoppning! Jag ändrade lite i receptet genom att garnera med choklad överst på kakan och det blev hur gott som helst. Choklad tokig som jag är, haha. Receptet är från Emmas blogg och ni hittar hennes blogg HÄR.


Ingredienser lager ett:

  • 200 g mandel
  • 10 färska dadlar (eller blötlagda torkade)
  • 1/4 dl vatten

Mixa alla ingredienser till en crunchig botten. Tyck ut i en vanlig stor form med löstagbara kanter.

Ingredienser lager två:

  • 6 dl cashewnötter
  • 1 dl agavesirap
  • 1 banan
  • 200 g jordgubbar
  • 3 lime (saften)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl kokosolja

Mixa nötterna till en kräm och tillsätt sedan banan, jordgubbar, limesaft, vailjpulver, agavesirap och kokosolja. Mixa allt till en fluffig kräm. Häll över nötbotten och ställ in i kylen i minst en halvtimme innan du tar ut den och häller på lager tre.

Ingredienser lager tre:

  • 200 g jordgubbar
  • 1 lime (saften)
  • 1/2 dl agavesirap
  • 2 msk chiafrön

Mixa jordgubbar med limesaft och agavesirap. Tillsätt sedan chiafrön. Låt stå och svälla en stund innan du häller över toppingen på kakan. Ställ in i frysen och låt den frysa i fem till sex timmar. Ta ut en stund innan servering. Den avnjuts allra bäst liiiite tinad! 


​Tips! ​Smaka av så att du får så mycket lime smak du tycker om. Jag minskade även lite på agavesirapen då jag annars tycker det blir väldigt sött. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I söndags gjorde jag denna supergoda och enkla sallad innan jag skulle dra till jobbet. Det passar perfekt att göra en sallad när man har ont om tid och behöver mat snabbt. En sallad behöver inte alls vara tråkig eller äcklig som många tror. Det viktigt är att man tar det man tycker är gott och inte gör misstaget att bara ta bara gurka och tomat. Då blir sallad både tråkig och näringsfattig. Se till att du har något ur alla näringsgrupper det vill säga både kolhydrater, protein och fett. Det går att variera sin sallad i oändlighet, det enda som sätter stopp är din egna fantasi. Jag tycker det är extra gott att ha i frukt och nötter, det bidrar till sötma men även friskhet. Tips!

I min sallad hade jag paprika, morot, tomater, gurka, babyspenat, sallad, fetaost, mango och pumpakännor. Sedan gjorde jag en tonfiskröra på: tonfisk, kvarg, rödlök och svartpeppar. Har inga mått men det är bara att ta så det ser bra ut. Efter att ha hackat grönsakerna och slängt ihop tonfiskröran så var det klart, snabbt enkelt och otroligt gott!

Likes

Comments

Godmorgon vänner! Eller kan man säga godmorgon när klockan är tolv? Haha. Har i vilket fall varit uppe ett bra tag nu, men startade dagen på allra bästa sätt. Nämligen frukost på sängen, till frukost blev det som ni ser på bilderna pannkakor. Jag fullkomligt älskar pannkakor dels för att det går snabbt och det är riktigt gott och de kan jag säga att dessa bananpannkakor också blev! Så tillsammans med det och ett avsnitt av vamper diaries var min morgon perfekt! Hur har eran varit? Efter detta var jag mätt och belåten och jag ska alldeles strax ut och springa en runda, hoppas att vädret håller uppe bara! Sen ska jag fixa någon snabb lunch och hinna duscha innan jag sticker till jobbet.

Recept  

1 Banan

2 ägg

1 tsk bakpulver

1 nypa vaniljpulver

ca 1 msk kakao

Mosa bananen och sedan är det bara att tillsätta de övriga ingredienserna och vispa ihop.

Stek på medelhög temperatur och sedan är det klart!

Hallonfluff 

1 dl tinade hallon

1 äggvita

1 dl kvarg

1 tsk sötning

Vispa äggvitan till ett hårt skum och vispa sedan ner övriga ingredienser.

Likes

Comments

Godmorgon! Det är äntligen fredag, hur skönt är inte det? Även om det är fredag har jag mycket som måste hinnas med. Redan nu vid åtta ska jag till tandläkaren sedan är det skola tills halv två. Direkt efter skolan ska jag till sjukgymnasten, hoppas på det bästa! När jag är klar hos sjukgymnasten ska jag fixa några ärenden på stan sedan sticker jag hem till Ellen för att fixa iordning oss för en fest. Ska bli så roligt, kommer bli en toppen kväll! Ska ni hitta på något roligt? Vad?

​Då jag ska till tandläkaren och spänna min tandställning kommer jag inte kunna äta riktigt ordentligt efteråt eftersom det gör väldigt ont när man ska tuggar. Så därför laddar jag upp ordentlig med mat nu nämligen gröt.  Jag älskar det och det går att variera sig så mycket, tröttnar aldrig på gröt. Testade en ny variant idag och oj vad gott det blev, ni måste verkligen testa! Gröten har en relativt tydlig smak av kaffe och även lite av choklad. Riktigt gott! 

​Recept: 

1 dl havregryn

1/2-1 msk chiafrön

1 msk kakao (mer eller mindre beroende på hur tydlig smak du vill ha)

1 1/2 dl mjölk

1/2 dl kallt kaffe

1. Mät upp alla ingredienser och låt koka upp i en kastrull 

2. När gröten har fått den konsistens du önskar tar av den från plattan och häll upp i en tallrik. 

3. Toppa med valfria bär, frukt eller det du gillar. (jag hade blåbär, keso och banan) 

​Tips: Då man kokar gröt på mjölk är det lättare att det bränns vid så vara noga med att röra om! 


Likes

Comments

Igår experimenterade jag ihop en nyttigare variant av snickers. Resultatet blev en krämig kaka med tydlig smak av jordnötter, mums. Till nästa gång hade jag hackat ner jordnötter i mellanlagret för att får det mer crunchy, ett hett tips till er!

Recept 

Ingredienser:

Botten

100 gram nötter t.ex cashewnötter, sötmandel

12 dadlar

1/2 dl havregryn

1/2 dl kakao

Mellan lager

1 dl jordnötssmör

1 dl havregryn

2 msk agavesirap/honugn

3/4 dl vatten

1 krm flingsalt

Glasyr

1/2 dl kokosolja

1 1/2 msk agavesirap/honugn

1/2 dl kakao

1 krm flingsalt

jordnötter

Mixa alla ingredienser till bottnen till en smet, om smeten är för torr häll i 1 tsk vatten. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 10x35. Ställ in i kylskåpet medan du gör mellanlagret. Mixa alla ingredienser till mellanlagret krämigt. Bred över bottnen och ställ tillbaka kakan i kylskåpet. Smält kokosoljan till glasyren och låt svalna. Blanda sedan i agavesirapen, kakaon och saltet till en slät glasyr, Häll över kakan och strö över jordnötter (hackade). Låt svalna i kylskåpet

Likes

Comments

​Hej! Jag vänder nu blad och börjar med något nytt som jag länge velat göra men inte haft tid till. Jag ska äntligen börja blogga för det jag brinner för och älskar. Nämligen mat och träning. Så från och med nu kommer ni mesta dels få ta del av mina  recept, träning men givetvis kommer jag att dela med mig utav min vardag också. Jag hoppas att ni är lika taggade som jag är till det här! Det kommer bli super. 

Dessvärre har jag ännu inte hunnit fixa bloggens design och layout, synd bara att man är så fruktansvärt dålig på det haha. Men det kommer snart hoppas jag, eller ja jag letar efter någon som vill göra den åt mig. Så om du eller vet någon som skulle vilja göra den åt mig kontakta mig, Hade betytt så mycket för mig! 

Likes

Comments