Träning, Frågor & Svar

Blev inspirerad träningspodden när de i det senaste avsnittet svarade på frågorna om träning. Så alla frågor i det här inläget kommer därifrån och här har ni mina svar.


1. Berätta om din bästa muskel! Hm, den här frågan tycker jag är svår och om jag ska vara ärlig vet jag inte om jag har någon bästa muskel?

2. Vad är ditt bästa underlag att springa på? Det bästa underlaget jag vet att springa på är grusvägar i skogen, där har jag allra bästa flow och det känns som om jag får bra kraft i mitt löparsteg. Sedan på den senaste tiden har jag börjat gilla att springa i skogen där det knappt finns någon stig alls utan man får akta sig för både rötter och stenar. Det kan vara riktigt tekniks svårt att springa här så det går inte alls lika snabbt men jag gillar utmaningen med att springa i skogen.

3. Min bästa träningsmotivation Jag älskar att anmäla mig till olika former av lopp, att ha ett ytligt mål att se fram emot. Då vet jag att jag inte kan "fuska" med träningen, för jag vill att det ska kännas bra när man står vid startlinjen. Även de perioder jag inte har något mål uppsatt tycker jag att jag har lätt för att finna motivation. Det beror på att jag vet hur bra jag mår av att träna och vilka positiva effekter det har på kroppen och inte minst för den härliga känslan efteråt ett pass. Det räcker gott och väl för mig!

4. Min bästa övning , Det här är något som varierar väldigt mycket på mig. Mycket beror på vilket humör jag är på och vilken muskelgrupp osv...Men just nu skulle jag ändå säga att situps på Bosuboll, det tar ordentligt i mina magmuskler och är mycket mer utmanande än en vanligt situps. Tips!

5. Mitt bästa träningsminne Jag har mängder med härliga träningsminnen i och med att jag har simmat större delen av mitt liv. Men om det är nu på senare tid och med min löpning skulle jag nog säga att det var när jag sprang Midnattsloppet i Göteborg. Det var mitt allra första riktiga lopp inom löpning, så det är ett minne som jag har med mig. Jag älskade stämningen och jag var så stolt när jag hade genomfört loppet. Jag längtar till nästa gång jag får stå vid startlinjen. Förhoppningvis blir det inte allt för länge till....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Frukost, Träning

En av veckans bästa stunder är lördagsmorgonen. Jag ställer klockan och stiger upp och sedan innan jag vet ordet om det så står jag ute och väntar på att GPS - singeln ska hittas. Jag hör det välbekanta plinget och bär av. Det tar alltid ett tag innan de första löpstegen känns bra men idag går det ovanligt snabbt och jag hittar ett skönt flow. Jag tittar mig omkring och andas in den härliga luften av skog och jag känner mig både pigg och stark, det känns som jag kan fortsätta i en evighet. Jag tittar på klockan för första gången vid 53 minuter och inser hur fort det har gått, tar en paus andas in och bara njuter. Men sedan var det segt, jag kände hur trött jag var och kroppen ville inte alls sammarbeta. Det sista kilometerna hem var sega, riktigt sega. Motvind, stela baksidor, flåsigt, Men det gick och jag kom i mål. Lyckades skrapa ihop 11 km, en härliga morgonrunda. En perfekt lördagsmorgon precis som jag vill ha det, morgonlöp + dusch + frukost = sant. Lördagskänslan är nu på topp!

Likes

Comments