Header

Har handlat lite under olika tillfällen och jag tänkte att jag ska visa er vad som har fått följa med hem. Kan börja med att visa vad som fick följa med hem från en liten road trip till Linköping. (Världens bästa mamma som har köpt sakerna)

Vi kan börja med dessa skorna som kommer från skopunkten. Jag ville ha ett par enkla skor som jag kommer kunna använda nu när jag jobbar. Hade annars tänkt att använda mina låga converse, men de är helt nya vilket gjorde att jag inte ville riskera att de går sönder eller att jag kommer komma hem med ett par svarta skor istället för vita. Dessa är ljusblåa och har en marinblå kant runt skorna. De är hur fina och bekväma som helst!

Vi var inne på Bikbok som hade väldigt stor rea. På ena väggen var det 3 för 149:- om jag inte minns fel och på en annan vägg var det 50%. Jag hittade en svart kjol som jag har varit ute efter hur länge som helst. Hittade även två stycken linnen. Ett vitt som har en slags snörning i ryggen som är sjukt svår att visa och därför valde jag att inte visa det. Även ett rosa linne som är lite kortare som passar perfekt till kjolen. Kan säga att linnena var sjukt svåra att fotografera och därav att bilderna kanske inte är de finaste.

Jag beställde även ett par örhängen från Lily and Rose för ett par veckor sedan för jag planerade att jag skulle ha dem på skolavslutningen vilket jag hade. Älskar verkligen dessa och känner mig verkligen fin i dessa. Kommer tyvärr inte ihåg vilket modell det är i. På hemsidan är det vissa som ser exakt likadana ut och det är problemet just nu, haha. Vet inte om det är Miss Miranda eller Miss Sofia.

Jag vet inte om man ser det så tydligt på bilden, men i mitten är stenen rosa och de som är runt om är vita eller silver. Vet inte vad man ska kalla det riktigt, haha.

Såklart beställde jag filmen om Ullevi konserten 2016. Beställde den redan dagen efter som vi hade varit på Klubbland. Förhandsbeställde den för att vara helt säker på att jag skulle få ett exemplar för man vet aldrig hur fort det kan få innan alla är slutsålda. Ibland kan det även var så att det är billigare att förhandsbeställa. Så var det för boken som jag köpte. Den var mycket billigare när jag köpte den än vad den är nu. Tror det skiljer 100 kronor eller något.

Som jag berättade i ett annat inlägg så ska jag tillsammans med familjen till Grekland i augusti. Det är en solsemester och det kommer bli en hel del solande samt badande. Därför tyckte jag att det var passande att beställa lite böcker som jag kan ha med mig.

Beställde Will Grayson, Will Grayson som är skriven av John Green. Det är den ända boken som jag inte har läst av just honom. Blev ingen på svenska för den hittade jag aldrig utan det fick bli den på engelska. Klickade även hem andra boken av Miss Peregrines besynnerliga barn. Har inte läst den första boken, men har sett filmen. Trodde inte att det fanns fler böcker, men jag kunde hitta tre stycken i serien av böcker. Det fick bli den andra boken som heter Spökstaden.

Jag tänkte även visa klänningen som jag hade på avslutningen för den visade jag aldrig upp när vi kom ifrån Göteborg. Den är helvit och har spets upptill. Armarna hänger löst och sen finns det som en liten rosett på ärmarna. Den är något enormt fin och den kommer garanterat att följa med till Grekland!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har jag gått ut första året på gymnasiet och om jag ska vara ärlig så känns det hur bra som helst. Vissa kurser är avklarade och man ska börja på nya saker till hösten. Ser fram emot nya kurser för att man ska få lära sig mer om just den inriktningen som man har valt. Sen är det i tvåan som vi kommer få göra lite mer aktiviteter för de andra som går samma program.

I detta inlägget kommer jag berätta hur mitt första år på gymnasiet har varit för jag vet att det är personer som ska börja gymnasiet till hösten. Jag vet att man kanske är nervös, men det är något som man absolut inte behöver vara. Jag kan dessutom bara köra från mitt perspektiv som går Barn och Fritid. Jag vet inte hur det är när det gäller alla andra program för det är såklart olika när det gäller programmen. Vi gör ju inte saker som alla andra gör utan det är ju beroende på vart man hamnar.

Mitt första år på gymnasiet har varit både upp och ner om jag kan säga så. Lärarna vill ge oss så mycket information som möjligt innan vi ska ut på praktik. Vi ska veta hur barn samt andra människor fungerar innan vi ska kunna hantera situationen när vi ska jobba. Det är väldigt mycket som man ska lära sig då man ska ha hand om människor. Vet att vissa program har fått börja med sin praktik, men för oss är det inte lika enkelt. De som går handel ska ha hand om en butik kanske och det är kunder som de ska bemöta, men vi ska ha hand om människor. Vi måste veta hur vi ska hantera barn som kanske har haft problem med sin uppväxt osv. Vi kan inte bara ta för givet att alla är likadana. Dessutom kan jag inte säga att handel är som att glida fram på en räkmacka fram till studenten för det har jag ingen aning om. Men vi har andras liv i våra händer om jag ska vara mer detaljerad.

Det har gått upp och ner då jag känner att lärarna inte har haft speciell bra kommunikation när det gäller prov. Vissa veckor har det varit massor på en och samma gång. Man kan inte komma till detta program för att slippa plugg om man tror det för så är det inte. Det är ett vanligt program, men det är väldigt mycket som är praktiskt. Vi har prov på programmet, men det är inte lika mycket som andra program kanske har. Vi har mer redovisningar och inlämningar. Det är något som jag anser som mer positivt. Sen är det såklart att alla lärare bestämmer ju hur de vill göra. Vi har en lärare som hellre har prov för att de ska visa vad vi kan mer individuellt.

Min klass gör mycket gemensamt för det är ett sådant program. Det är väldigt sällan som man gör saker själv för vi ska kunna samarbeta med alla typer av människor. För man kommer inte alltid att möta personer som man kanske gillar, men man ska kunna samarbeta med dem ändå.

Dessutom finns det saker som stör mig lite när det kommer till personer som har hälsat på vårt program. En person som hälsade på sa att vi inte verkade ta skolan seriöst för det var flummigt under en av lektionerna som vi hade. Det är något som den personen aldrig skulle ha sagt för flera av oss vart förbannade. VI tar skolan seriöst. VI är precis som alla andra och ALLA andra program. Den lektionen är på dt sättet för vår lärare är sådan. Han får oss att skratta och vi har mer roligt under lektionerna än att det ska vara strikt och det är det som vi gillar. Vi kan förhandla när det gäller prov och inlämningar som kommer under samma dag och det gillar vi också. Ingen annan kan säga att vi inte tar skolan seriöst. Hade personen tänkt att det skulle vara mer strikt så funkar inte programmet för den personen. Detta är ett program med mycket skratt, gemenskap samt att vi ska ha väldigt roligt under lektionerna.

Jag tycker att man ska få gå efter vad man själv känner och inte någon annan. Det kan inte vara någon annan som gör valet utan du själv gör det. Tänk på att du ska välja något som du vill göra. Sen behöver man absolut inte tänka på hur arbetsmarknaden ser ut nu för det kommer vara annorlunda under den tiden som just du kommer att söka jobb. Man behöver inte vara rädd för att välja fel heller för man kan byta inom de närmaste dagarna samt att man kan byta inriktning efter gymnasiet om det skulle vara så. Tänk på vad som känns rätt för dig och ta för dig! Dessa personer känner inte dig och du ska visa vem du är. Du är dessutom inte ensam om detta för alla personer som sitter i samma situation är också nervös även om personen inte vågar erkänna det.

Likes

Comments

Hej på er!

Har rast en liten stund så jag tänkte att jag kunde uppdatera lite. Kan säga att jag fortfarande är enormt trött efter igår. Är mindre barn idag så hoppas på att jag ska komma hem utan att behöva sova en stund för det behövde jag igår. Sov i 40 minuter ungefär. Behövde verkligen de kände jag. Får se om jag behöver det idag igen eller inte.

Det kommer bli lite mindre inlägg under dagarna som jag jobbar för det finns liksom inget att berätta. Jag får även inte berätta saker som händer under dagarna utan det är något som jag måste vara tyst om. Det får bli lite längre och roligare inlägg under dagarna som jag inte jobbar och under veckorna som jag faktiskt har sommarlov. Jag ska ju göra mer saker under slutet av sommarlovet vilket kommer resultera i roligare inlägg. Hoppas att ni har förståelse för det.

Kan säga att jag inte alls ville jobba idag egentligen. Hade lust att ringa och säga att jag inte mådde bra, men det känns bättre nu. Det är kanske just första dagen som gör att man inte vill gå tillbaka. Man är nervös för man ska träffa nya människor och det är barn som man ska lära känna. Man ska även lära sig namn på alla och ja, det är en hel del som man ska kunna. Ska även befinna mig på olika avdelningar under dessa tre veckorna vilket gör att man också är lite nervös. Jag är ju en person som inte riktigt gillar att möta nya personer för jag är alltid rädd för vad de kommer tycka om mig. Det finns kanske personer som man inte funkar ihop med och det får man ju i så fall acceptera. Det är alltid olika beroende på vilken plats man hamnar på. Sen är det såklart lite läskigt när man har ett ansvar över barn. Om det händer något så ska man ju ta hand om barnet och alla har ju inte den förmågan. Jag har ju sagt att jag vill ha ett sommarjobb som detta för jag själv känner att jag vill jobba med just barn. Jag vet inte vilken ålder jag vill ha hand om, men det kommer jag ju märka efter dessa tre veckorna då jag är på tre olika avdelningar med olika åldrar. Kan säga att efter denna dagen är jag nästan helt hundra på vilken ålder jag vill ha hand om och då kan jag även säga att jag har bara varit på en avdelning än så länge!

Likes

Comments

Första dagen på jobbet idag. Är rätt sliten kan jag säga. Man är inte direkt still om jag säger så. Det händer något hela tiden och man ska hålla koll på alla. Kommer säkert bli bättre under kommande dagarna. Ska vara på tre olika ställen under de tre veckorna. Är på samma område om jag säger så, men det är olika avdelningar.

Kom hem för kanske en timme sedan och har inte gjort något speciellt. Orkar inte med så mycket utan jag vill bara ta det lugnt. Mina ögon kommer slutas snart om jag inte håller igång lite. Vill inte sova för tidigt heller för då kanske jag vaknar för tidigt i morgon och då kommer jag antagligen inte somna om efter det. Får försöka hålla mig vaken lite till i alla fall!

Likes

Comments

Värmen tar snart död på mig. I know, man ska absolut inte klaga, men när det knappt blåser något är det inte så lätt. Vaknade ganska sent idag för jag är fortfarande väldigt trött. Somnade ganska sent vilket kanske är en anledning till det också. Fastnade framför en serie, haha.

Har varit stundentfirande här idag. Jag själv är inte mycket för sådant vilket gjorde att jag var hemma eller ja, jag har varit med en kompis istället. Vi drog ner på stan och försökte hitta ett ställe att äta på. Det var sjukt svårt då det var fullt med folk överallt. Vissa restauranger kunde man inte ens gå in på då det var fullt. Vi hittade i alla fall ett ställe som vi stannade på. Hur gott som helst!

Eftersom att det var så pass varmt åkte vi till ett ställe där man kan bada. Vi badade (fötterna) och det var ganska kallt fortfarande. Fattar inte de som doppar hela kroppen!

Vi sitter just nu på uteplatsen och väntar på avsnittet av skam som ska komma ut idag. Vi har suttit i över en timme och väntat, men nu vet vi vilken tid som det kommer ut så nu är det bara att vänta!

Likes

Comments

Sommarlov!!!!
Kan inte fatta att jag sitter här och har gått ut första året på gymnasiet!!! Haha, nu var det inte det som jag skulle skriva om utan jag hade tänkt berätta om mina planer inför sommaren.

Jag trodde att min sommar skulle vara lugn i början när jag skrev detta, men sen fick jag reda på att jag ska sommarjobba under tre veckor. Kommer att jobba på en förskola vilket kommer att bli hur kul som helst. Ser verkligen fram emot det för barn är ju väldigt energiska (vissa) och ska hitta på saker hela tiden. Är ju väldigt kreativ och pysslig av mig vilket jag känner är positivt. Vill de måla så kommer jag såklart ställa upp på det. Är ingen person som säger nej till det direkt. Kommer bli hur kul och mysigt som helst.

Den 29 juli ska jag tillsammans med mamma gå på Håkan Hellström på Ullevi. Jag tror ingen fattar hur mycket jag längtar! Att få biljetter flera månader innan och sen veta att man ska vänta. Det är en plåga, haha. För alla kanske det inte är så stort, men för mig är det typ hela världen. Kan säga att jag sitter och gråter när jag skriver detta för jag kan fortfarande inte fatta det! Det går inte in i min hjärna att detta är sant. Tror att kvällen kommer bli hur bra och mysig som helst. Tror och hoppas att vi kommer slå rekord igen. Längtar och taggar ihjäl mig! Vi ska även sova i Borås till den 30 juli då det kommer bli ganska sent och det kändes inte direkt kul att låta mamma köra under natten då man är trött.

En annan sak som jag verkligen ser fram emot är något som jag har vetat om i snart ett år, men som jag inte har berättat om och det finns olika anledningar till varför. Jag tillsammans med familjen ska till GREKLAND! Om jag ska vara mer exakt så är det Kreta. Jag har aldrig varit utomlands tidigare så jag är verkligen nervös. Jag är livrädd för att flyga då jag aldrig har gjort det tidigare. Jag tror och hoppas på att det kommer gå bra. Jag ser verkligen fram emot det. Att se något annat än Sverige även om jag verkligen älskar Sverige. Är verkligen en människa som är hemma istället än utomlands, haha.
Jag fick veta detta för ett år sedan ungefär och saken var det att min pappa hade funderat över det hela för både mamma och pappa har speciella födelsedagar skulle man kunna säga. De skulle ha sagt det den dagen pappa fyller tror jag det var, men sen kom de på att det kanske var bäst att säga det tidigare då jag är totalt livrädd och med min ångest och allt. Jag måste veta saker tidigt för att kunna förbereda mig och jag tar det i små steg. Jag ser fram emot det, men inte flygningen, haha. Längtar verkligen efter de fina bilderna som ni kommer att få! Jag vill bara dit nu, nu, nu!!!!

Det blir inget Falkenberg i år så det kommer jag såklart att sakna, men vi planerar att åka över en helg i alla fall. Vet inte om det kommer bli så, men hoppas nästan på det då det är som ett andra hem för mig!

Såhär ser mina planer ut just nu. Kommer säkert hinna att ändras!

Likes

Comments

Äntligen sommarlov! Är rätt sliten efter att ha fått gå upp klockan halv sju och vara i skolan vid halv nio. Man märker verkligen att man är trött på allt nu, haha. Tog ungefär 1,5 timme i skolan innan jag gick för att möta upp mamma, mormor och min lillasyster. Vi var kanske borta i 1,5 timme innan vi åkte hem. Direkt när vi kom hem ville syrran äta tårta då hon skulle iväg med några kompisar. Ni ser tårtan här under. Vart hur nöjd som helst med den!

Kanske ska erkänna att jag somnade när vi hade ätit tårta, haha. Sov i två timmar. Jag var verkligen helt slut. Är ingen person som brukar sova under dagarna för jag tänker som så att jag måste kunna sova om nätterna, men under de senaste nätterna har jag haft det lite svårt med att somna. Har vaknat mitt i nätterna och har inte kunnat somna om. Det är något som är ganska typiskt när man verkligen behöver sova. Ska ju börja jobba nu på måndag så ska försöka sova så mycket som möjligt nu.

Blir en lugn fredag här hemma då många av oss är ganska trötta. Vi ska äta kycklingsallad idag vilket jag ser fram emot då det är bland det bästa jag vet. Jag själv ska även redigera lite bilder hade jag tänkt samt att fixa lite inlägg!

Likes

Comments

Är en del med skolan nu innan man ska ha sommarlov. Är sjukt trött vilket gör att jag ligger i sängen hela dagarna för det mesta. Somnar nästan när jag kommer hem för man är i skolan när det inte finns något att göra. Man hade kunnat vara hemma istället.

Idag var jag på en av lektionerna som vi hade idag. Vi hade annars två stycken, men jag hade en tid på sjukhuset då den lektionen var och därför kunde jag inte vara med. Allt på sjukhuset gick bra även om jag var extremt nervös. Gillar verkligen inte sjukhus. Till och med skolsköterskan gör mig näsan lite rädd, haha. Då kan man verkligen snacka om att vara rädd.

Efter att jag hade varit på sjukhuset åkte mamma och jag till ett fik som låg i närheten. Det var hur mysigt som helst. Jag har alltid haft som en liten dröm att öppna ett och då är det alltid lite extra kul att få gå in och kolla. Tyckte verkligen att inredningen var fin där inne. Ville verkligen bara stanna där hela dagen. Detaljerna gör det lilla extra som jag brukar säga. Kronorna som finns vid väggarna, kuddarna och vaserna som stod på bordet. Vill nästan öppna eget redan nu!!!

Tog en pastasallad och en havrekaka inne på fiket.

Något som jag gillar är när det finns ett stort utbud, vilket det verkligen fanns! Allt från tårtor till mackor till småkakor till bullar osv.

Likes

Comments

En söndag slutar absolut inte med ångest denna gången. För mig har det varit en bra helg och den slutar även bra. Den började tillsammans med Håkan Hellström och den avslutas även tillsammans med honom. Han får mig verkligen att glömma bort allt för en stund. Blir något enormt glad av hans musik och av att se hans videos mm. Kollade på konserten igår igen från datorn och hoppas verkligen att alla mår bra efter alla omständigheter. Det blixtrade och höll på så de fick avbryta ett tag. Det förstörde inte konserten i alla fall vilket är bra!

Under dagen har jag för det mesta legat i sängen, men i början av dagen städade jag rummet. Bäddade sängen, tvättade gardiner, strök nya gardiner samt satte upp dem och sedan vattnade jag blommorna som finns i rummet. Hann med en hel del innan jag lade mig i sängen framför en film. Valde att kolla på den nya Beauty and the Beast. Rekommenderar den verkligen. Den var hur bra som helst och ångrar starkt att jag inte gick på bion när det gick. Det som jag skulle kunna ge lite kritik för är att det är lite för mycket musik vilket jag vet att det är andra också som har klagat på. Man kan nog mer kalla det för musikal än en film. Annars är den 10/10.

I morgon börjar sista veckan i skolan. Känns ganska overkligt, men samtidigt är jag redo. Börjar sommarjobba direkt efter helgen sen och det ser jag fram emot. Det jag ser fram emot finns i ett inlägg som kommer att komma upp snart och även att det inte kommer ligga en tanke på skolan. Man kommer kunna vara mer fri om man säger så. Det finns inga lärare som säger vad man får och inte får göra!!!!

Likes

Comments

Tiden går verkligen fort nu! Om ungefär en vecka slutar jag mitt första år på gymnasiet. Ser verkligen fram emot mitt sommarlov just nu. Vill inte ens gå under kommande vecka då vi bara ska få reda på betygen och inget annat. Vi ska paddla kanot på tisdag som en liten övning inför tvåan. Kommer bli under idrotten, men det beror på vädret. Hoppas det blir fint för har aldrig paddlat innan. Kommer bli kul!

Jag satt och kollade på liveuppdateringen från konserten i Stockholm igår. Såklart pratar jag om Håkan. Jag kunde verkligen inte hålla mig borta. Även om jag inte kunde vara där och se allt så kommer jag få se det i slutet av juli och jag är glad över att Aftonbladet samt Expressen uppdaterar som de gör. Kommer bli att kolla på det idag igen (kommer kolla varje gång, haha). Något annat som jag gjorde igår var att baka, men det kommer ni få se i ett annat inlägg för tänkte visa receptet och hur resultatet blev.

Under morgonen har jag varit hos mormor tillsammans med mamma. De som tar studenten i år hade karneval vilket de har varje år. Känner de som gick detta året vilket gjorde det extra kul att kolla. Alla har olika idéer om vad de ska ha för tema vilket är kul. Är alltid någon klass som vinner vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Tycker alla ska kunna vinna för deras idéer. Tyckte inte att de som vann hade den bästa tanken om jag säger så. Fanns de som var bättre. Jag själv vet inte hur domarna tänker, men det kanske finns en tanke bakom allt. Jag har ingen aning.

Har sett att vissa har fått sommarlov nu under denna veckan. Är verkligen avundsjuk, men jag hoppas att eran start på lovet har varit amazing!

Likes

Comments