Header

Mina julkänslor börjar verkligen slå igenom nu. Har aldrig varit en person som lyssnar på julmusik, men när man kollar på olika hemsidor så är det alltid nyheterna inför julen som kommer fram. Jag blir så varm inombords på något vis. Ska till Ullared under höstlovet och jag har sett att de har tagit fram massor av saker. De har ju som ett torg som de använder till högtider. Nu är det jul som står på schemat! Kommer bli så mysigt att gå förbi där, men svär på att min mamma kommer dra åt ett annat håll, haha.

Det händer inte speciellt mycket under vardagarna just nu. Är för det mesta hemma eller så är jag hemma hos mormor. Har varit där en hel del nu under sista tiden. Vill helst inte vara hemma själv under dagarna och därför har jag valt att gå dit istället.

Det händer lite mer under helgerna för min del och det kommer finnas mer att berätta då. Hinner oftast inte med mer än skolan under vardagarna. Man kommer hem och sen sätter man sig ner och pluggar om det är så att man har prov eller liknande. Det är ganska störande ändå. Under håltimmarna vill man gärna plugga för att man ska slippa göra det, men det slutar alltid med att man gör någonting annat istället. Ganska typiskt ändå. Man kanske ska bli bättre på att plugga under de timmarna.

Ska försöka plugga en stund nu då jag har ett läxtest/prov i morgon som jag missade under förra veckan.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vet att det är ett bra tag sedan som jag bloggade. Har försökt att skriva, men slutar alltid med att jag inte blir nöjd utan att jag stänger ner och nästan blir förbannad på mig själv. Allt jag kan säga är att det har hänt en del saker i mitt liv under de senaste två veckorna som har gjort att jag inte har mått bra. Jag försöker ta en dag i taget nu, men det är inte alltid som det är lätt. Ibland kommer tankar som gör att man funderar och gör att man absolut inte orkar med sig själv. Det är därför som bloggen är lite off just nu. Kommer komma inlägg när jag har orken för att skriva eller när jag känner att jag faktiskt har någonting att skriva om.

Har för det mesta tagit det lugnt under de senaste dagarna. Har endast bakat och gjort lite läxor osv. Försöker läsa på om körkortet också. Vill inte göra allt just nu för jag kommer inte få skriva upp innan januari ändå och jag vill inte glömma bort något tills dess. Läste en hel del ett tag, men om man inte mår bra så finns det ingen anledning till att läsa. Man är inte koncentrerad för fem öre. Därför som jag tar det lite lugnt med det nu, men försöker i alla fall.

Igår var vi ute hos min morbror och plockade svamp. Vet inte hur många liter som vi hittade, men det är massor. Det var mysigt att komma ut lite. Har inte plockat svamp på hur länge som helst. Var liten senaste gången och då hade man ju inte direkt tålamod till det. Vi hittade både kantareller och trattkantareller. Tror att pappa redan igår åt upp alla kantarellerna, men trattkantarellerna ska vi torka för det är något enormt gott att ha det i såser. Jag själv älskar att koka pasta och sen ha sås till och speciellt svamp. Blir hungrig av att bara tänka på det, haha.


Likes

Comments

Mitten av veckan nu då. Om man endast räknar vardagarna såklart. Ganska skönt ändå. Jag känner mig nästan mer och mer taggad på helgen nu när jag är medveten om att jag har klarat mig såhär pass långt denna skolveckan. Alla ni där ut kan känna er stolta över er själva!

Jag har inte gjort något speciellt under den senaste tiden. Försökt att komma ikapp i skolan är något som jag verkligen försöker med. Det går i alla fall bättre nu vilket jag tycker är hur skönt som helst. Dagarna känns lite lättare nu. Orkar dock inte ta mig upp på morgonen så är en del stress just nu, men så får det vara ett tag. Huvudsaken är att jag är i skolan. För mig är det ett stort steg just nu!

I måndags hade jag faktiskt min första körlektion tillsammans med "läraren". Var lite småsaker som jag ska öva in och jag är glad över att få ett så fint omdöme som jag fick. Jag trodde att det skulle vara mycket fel, men så var det inte alls. Får tacka min underbara pappa som har lärt mig honom. Utan honom hade jag nog inte ens satt min fot i förarsätet. Ett steg närmare körkortet!!!!

Just nu sitter jag bara och lyssnar på musik. Skulle egentligen behöva plugga lite då jag har prov på fredag, men jag kommer ta hela dagen i morgon till det samt den långa håltimman på fredag. Hoppas på det bästa. Eftersom att jag inte mår så bra som jag brukar så satsar jag endast på godkänt just nu. Bara jag får det så kommer jag vara så stolt över mig själv. Jag kommer göra mitt bästa!

Ska fixa mitt sminkbord innan jag ska ta och lägga mig och se paradise hotel!!!

Likes

Comments

Jag har försökt att skriva under flera dagar nu, men sen har jag gjort andra saker samtidigt. Inläggen har inte blivit klara och jag blir aldrig nöjd med det jag skriver. Dessutom ligger jag efter i skolan just nu efter allt som har hänt och jag försöker göra allt för att jobba ifatt. Jag mår dåligt över att jag inte har orkat, men tyvärr kan jag inte rå för det. Jag kan inte vara arg på mig själv då jag har lyssnat på min egna kropp. Ett av mina nyårslöften för detta året är att ta hand om mig själv mer och jag har börjat göra det. Jag gör inget som får mig att må dåligt. Innan kunde jag göra saker för att jag kände mig tvungen, men jag ville egentligen inte. Nu gör jag saker för jag är medveten om att jag mår bättre av det.

Under dessa dagarna som jag inte har skrivit så har jag gått klart alla kurserna på körskolan vilket är skönt. Jag har börjat läsa allt mer, men inser att jag måste ge det mer tid. Jag har gjort samma test fyra gånger (olika frågor hela tiden) och jag misslyckas. Detta är nästan som att cykla. Man måste kunna trampa för att komma fram. Detta är nästan samma sak. Man måste lära in rätt för att komma fram. Jag gör allt jag kan just nu för att jag ska klara det. Ska även köra en lektion i morgon innan skolan. Är väldigt nervös för att köra tillsammans med någon som jag aldrig har kört med innan, men det kommer att gå bra och det vet jag. Pappa och jag har övat en hel del och vi gjorde det även igår. Hoppas vi hinner ut en liten stund idag också så att jag inte är lika nervös för i morgon sen.

Gymmet har kommit lite åt sidan nu under tre månader ungefär. Tränade i fredags en timme och det var sjukt jobbigt, men skönt. Man känner att man behöver komma iväg och bara få vara en stund och därför använder jag gymmet och även för att jag själv ska må bra. Denna gången var det såklart jobbigt med tanke på att det var ett tag sedan som jag var där, men det gick ändå bra.

Vaknade runt åtta idag vilket inte alls är vanligt, men min mage verkar inte vilja lyssna på mig. Det svider typ så jag antar att det är magkatarr igen. Något som min mage verkar tycka om verkar det som. Därför kommer denna dagen vara ganska lugnt. Får se om jag kanske kör en stund vilket jag hoppas på och sen ska jag göra klart lite läxor som jag vill ha klara så jag ligger i fas och sen ska jag kolla på lite film hade jag tänkt!

Ha en bra söndag!

Likes

Comments

I lördags hade vi gäster här hemma för att fira min syster som hade fyllt år. Som sagt så är det inte den bästa stämningen just nu, men det gick i alla fall helt okej. Jag själv hade ingen lust att ha gäster utan jag hade helst av allt bara velat ligga i sängen framför en film hela dagen. Men så blev det inte helt enkelt.

Har inte gjort speciellt mycket annars under helgen. Har inte orkar med speciellt mycket och gör fortfarande inte det. Var på riskettan i fredags och är fortfarande trött efter det och i morgon är det dags för en lektion igen och jag skulle helst av allt vilja gömma mig. Två timmar är ganska mastigt, men jag vill verkligen ta mig igenom detta. Missade en lektion vilket var den första så måste fråga hur jag ska göra med det för vill inte missa något som sagt!

Likes

Comments

Igår var det då den 11:e september och det betyder att det var min systers födelsedag igår. En rörig födelsedag om jag får säga det själv då hennes vänner hade massor inplanerat som hon själv inte visste om och sen hade vi lite saker planerade. Det slutade bra i alla fall.

Jag åkte på influensa förra veckan och var hemma även igår då jag inte kände mig på topp hel enkelt. Jag bestämde mig för att hjälpa till med paketen. Alltså att slå in dem. Tycker det är kul. Vet inte varför, men det är bara så, haha.

Eftersom att hon hade saker planerade under dagen så firade vi henne under kvällen då hon hade kommit hem. Vi hade köpt fika och hon själv hade valt ut denna tårta. Den ska smaka oreo och ja, den var faktiskt god.

Nu till helgen kommer lilla släkten hit och ska fira henne. Jag ska även ge mig på att baka en tårta till henne som hon har beställt. Kommer bli en tårta med balettskor på. Får se hur det kommer att gå med tanke på att jag aldrig har gjort något liknande innan, men jag ger mig inte. Kommer inte ge mig tills motsatsen är bevisad.

Likes

Comments

Som en del av er kanske har märkt så har det varit väldigt dålig uppdatering under de senaste två veckorna. Och jag kan erkänna att jag med flit har hållit mig borta för jag har inte orkat.

Mitt liv vändes helt och hållet upp och ner under endast någon minut. Till en början var jag förbannad så jag trodde jag skulle slänga något i marken. Orden bara flög ur mig och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Efter det så brast tårarna. Känslorna vart för mycket på en och samma gång. Kroppen funkade inte och tankarna flög runt något enormt vilket gjorde mig yr. Känslorna rann ur mig och tillslut kände jag mig tom.

För två veckor sedan så gick min farfar bort. Något som var väldigt oväntat och ja, gjorde oss alla förkrossade. Ingen av oss är egentligen som vi brukar vara just nu utan ja, vi försöker ta hand om varandra just nu. Det är väldigt tungt och jobbigt just nu då detta har skett tre gånger under fem år just nu. Man vet vad som kommer ske inom bara några veckor och man vet hur känslorna är lite konstiga just nu.

Jag själv klarar knappt av detta. Jag befinner mig inte hela dagar i skolan utan jag måste kämpa för att ens orka tre lektioner och för mig är det stort. Jag trodde aldrig att jag ens skulle klara av tre lektioner under en och samma dag. Mitt mål är såklart att kunna gå en hel del och det är det som jag stävar efter nu. Att kunna vara mitt normala jag utan att massor av tankar går runt i huvudet som man väntar att få svar på. Det finns massor av frågor som inte är besvarade och det tär en hel del på mig, men också min familj.

Jag försöker finnas där för min farmor just nu då hon behöver mig som mest. Precis som jag fanns där när min morfar gick bort. Jag vill visa att jag finns där även om jag kanske inte finns på plats hela tiden. Ibland är det väldigt jobbigt att prata om saker, men man måste få ventilera. Man kan inte bara hålla allt inom sig.

Jag vet inte hur mina veckor kommer se ut i skolan nu utan jag kommer ta en dag i taget och jag skäms inte över att säga att jag har bett om hjälp. Allt som innefattar skolan klarar inte jag på egen hand nu utan jag har bett om hjälp och vi ska ha möte om det i morgon och det kommer kännas skönt att få allt ur kroppen nu. Att kunna berätta hur jag känner för jag märker att en hel del personer inte ens bryr sig. Det finns personer som verkar tro att jag är glad för att det är just det som syns på mitt ansikte. Ibland vill jag bara låtsas som om att jag mår bra och att allt är på topp, men så är det inte. Inombords är jag tom och förkrossad. Jag kan inte vara glad hela tiden utan även jag måste få visa att jag är ledsen.

Jag kommer kanske försvinna från bloggen när jag känner för det just nu under en tid. Ni kommer märka när humöret för att blogga finns och ja, innehållet kommer såklart att variera.


Vila i Frid världens bästa farfar <3

Likes

Comments

Innan vi åkte till Kreta så beställde jag lite saker från Wish.

Har alltid velat göra mina egna naglar, men jag har inte tillräckligt med saker till det. Köper på mig lite undan för undan för det finns saker som är lite dyrare. Har inte kommit så långt än, men jag är på god väg.

Köpte bland annat tio stycken lim till naglarna. Jag köpte ett från depend för ett tag sedan, men jag tyckte inte alls att det var bra. Alla sa att det skulle sitta i flera veckor, men mina satt endast i någon dag. Läste istället om dessa och jag klickade hem dem. Kostade runt 9 kronor eller liknande tror jag att det var.

Jag vet inte om jag har skrivit detta innan, men jag är en tjej som gillar det enkelt, men med det lilla extra. Denna gången gjorde jag endast enkla naglar, men brukar oftast lägga till lite glitter.

Vet att detta inte är den bästa bilden, men det glittrade lite väl, haha. Köpte i alla fall detta glittret som man ska ha på naglarna. Man kan självklart ha det till annat om man vill det. Tror detta kostade runt 9 kronor också.

Köpte även tippar som är i stiletto. De är lite långa, men det kan man ju fixa till. Tog ändå de som skulle vara i den normala längden, men man vet ju aldrig när man beställer. Fick 50 eller 100 stycken. Kommer inte riktigt ihåg hur många det är. Tror att dessa kostade runt 18 kronor eller liknande.

Något annat som har cirkulerat på youtube ett bra tag är något som gör att man slipper att ta bort nagellack runt naglarna. Det är som ett nagellack som man drar runt självaste nageln vid nagelbanden. Det blir nästan som ett lager av lim som torkar som man sedan kan ta bort sen. Kommer det nagellack utanför så hamnar det på denna produkten. Man drar sedan bort det och då är det ingenting som ligger utanför. Tror detta var gratis och kostade 9 kronor i frakt.

Sen köpte jag en nagelfil som går på batterier. Det finns olika filar till denna. Tycker det är smidigt att ha en sådan om man ska göra sina egna. Man orkar verkligen inte fila med en vanlig fil. Har testat det innan och det tog seriöst en timme om inte mer. En timme som var ganska meningslöst egentligen. Denna var också gratis och kostade runt 20 kronor i frakt.

Likes

Comments

För ett par dagar sedan satt jag och letade efter en hemsida som hade smink till ett billigare pris. Hittade då en hemsida som hette luxplus. Det är kända märken som de säljer till ett billigare pris. Det kommer från Danmark om jag inte minns helt fel, men det tog endast tre dagar för mig från det att jag klickade på beställ till att de fanns hos mitt postombud.

Till en början kan jag visa denna produkten som kommer från I Heart Makeup. Ett märke som man hörde en del om för ett par år sedan. Den heter då Blushing Heart Triple Baked Blusher. Det är då en blush som har tre olika färger. Man skulle kunna skippa highlither när man använder denna då den har ett fint skimmer. Man bestämmer helt och hållet själv om hur man vill göra. Det fanns flera olika varianter av denna, men jag föll lite extra för denna med just dessa färgerna. Man kan självklart använda färgerna för sig också.

Jag använder aldrig blush. Gjorde det som yngre, men inte nu längre. Föll verkligen för denna produkten då jag såg den!

Jag beställde en svamp som man kan använda till foundation eller liknande. Den ska likna en beautyblender.

Vi fortsätter på spåret med blush helt enkelt. Detta är då en palett med åtta stycken skuggor från Makeup Revolution. Det är ett märke som jag har hört massor om och speciellt om deras paletter. Denna paletten innehåller då åtta stycken olika skuggor som man då ska använda som blush. Man kan såklart använda det till annat också. Självaste paletten heter Hot Spice. Färgerna är aldrig rättvisa när det kommer till smink vilket jag tycker är tråkigt, men jag är spänd på att få använda den. Är mest spänd på de två skuggorna längst till höger som har lite skimmer i sig. Den högst upp och längst ner till höger. Hur fina som helst!

​Beställde en liknande palett från samma märke, men denna är för contour. Som ni ser finns det två färger som har skimmer i såg åt höger. Älskar verkligen dessa skuggorna även om jag inte har använt dem än. Det kommer med åtta stycken skuggor som man ska kunna forma ansiktet med. Denna paletten heter Ultra Contour. 

När jag väl hinner på morgonen så brukar jag använda mig av lite skuggor. Delvis för att man ska få lite mer i ögonen, men också för att jag själv tycker om att använda olika färger. Jag har två paletter sen innan, men alla skuggorna innehåller skimmer och jag vill ha matta under vardagarna. Jag vill inte att det ska se för mycket ut.

Denna kommer från Makeup Revolution och heter Ultra Eyeshadows och har 32 stycken skuggor om man inte räknat fel. Det finns allt från ljusa skuggor till mörka. Tror att denna kommer bli perfekt.

Jag brukar inte vara en person som brukar ha något på läpparna, men ibland händer det. Därför passade jag på att lägga ner detta läppstiftet från Revlon. Färgen heter Blushing Mauve och är verkligen hur fin som helst!

Likes

Comments

Under morgonen började jag att baka kakor som jag hittade i en tidning hemma hos mormor. Ville göra något enkelt för jag hade ingen större lust att göra något komplicerat!

Ingredienser:
100 gram margarin
3/4 strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Topping:
1 msk kanel
2 msk strösocker

Rör ihop smöret, socker, sirap, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver till en deg.
Tryck ut till en jämn platta på en plåt med bakplåtspapper på.
Blanda toppingen i en skål och strö sedan över. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter. Skär kakan i ganska stora rutor medan den fortfarande är lite varm!


Likes

Comments