Header

Max (Lillebror till Isabelle, Alec och "Jace") är tillbaka på institutet för att ta emot sin första runa som en shadowhunters. Han har klarat alla testen som ska göras och nu ska han officiellt bli en av dem. Ceremonin ska vara på institutet, men Magnus Bane vill ha som en fest för honom vilket Max mamma inte alls tycker om. Tanken på att Alec är tillsammans med honom får henne att tvivla en del på vart allt kommer att sluta.

Isabelle har fortfarande problem med bettet efter demonen. Det så kallade "botemedlet" som hon fick lindrar endast smärtan och det finns inte något kvar av det på institutet. Därför måste hon få tag i en vampyr som han bita henne för det lindrar smärtan. Raphael är den som hon känner bäst och som hon till viss del litar på.

Innan festen för Max ska börja så blir Clary och Simon tillsammans efter många år av vänskap. Inne på festen så är det en annan magiker än Magnus Bane som rör ihop allt. Clary tror att hon ser Simon kyssa Maia. Alec tror att han ser Clary vara arg på honom för det som hände med hennes mamma. Jace tror att han ser deras "Mamma" säga att han inte tillhör familjen när de har tagit hand om honom sen han var liten.

Likes

Comments

Blir inte mycket bloggande nu, men orken finns inte riktigt till det när man ligger i sängen och är sjuk. Försöker vara uppe på benen lite om dagarna, men jag är nästan för trött för det. När jag ska äta är jag uppe, men det är allt.

Kollade klart på Stitchers idag (Kommer en till säsong, men har kollat på de som finns) så nu blir det att hitta en annan serie att kolla på. Supernatural pratar en del personer om, men jag har ingen aning. Det lät som en bra serie, men den ser lite konstig ut om man kollar på bilderna som finns på internet. Kanske ska ge den en chans ändå. Får se om jag kollar något i morgon.

Eftersom att febern sitter i och min hals gör ont så blir det att vara hemma i morgon också. På torsdag blir det skola igen. Känns konstigt att komma tillbaka i slutet av veckan, men vad ska man göra. Att man blir sjuk kan man ju inte rå för direkt. Jag hoppas att jag kan hålla mig frisk fram tills sommarlovet. Att missa saker i skolan är något jag avskyr. Lektionerna kanske inte är de roligaste då de kan vara över en timme långa, men annars är det ingen fara. Gymnasiet är bättre än grundskolan i alla fall.

Likes

Comments

Sjukstuga här hemma idag. Är ingen mer än jag som är sjuk vilket är skönt. Kände mig inte helt hundra under helgen och igår bröt febern ut. Har ingen ork i kroppen, nyser och huvudvärk till tusen. Vaknade med migrän under natten till lördagen vilket kanske inte var förväntat. Känner mig helt slutkörd just nu. Är kaos i huvudet just nu när man är sjuk och skolan har börjat. Lektioner som har lagts till på schemat och betyg som ska berättas om. Det är en jobbig period under våren tycker jag. Det händer en hel del.

Blir bara film här hemma under dagarna för jag orkar verkligen ingenting annat. Även lite serier. Började ju kolla på en serie som heter Stitchers som jag har fastnat vid igen. Kollade klart säsong ett under morgonen så är inne på andra säsongen nu. Den är verkligen bra. Rekommenderar den starkt. Den kanske inte är bra under de första avsnitten, men det gäller att ge det en chans.

Väntar nu på att maten ska bli klar och sen blir det en dusch innan jag ska lägga mig. Hade gärna velat lägga mig nu på direkten, men när jag ändå är uppe på benen så är det lika bra att vara uppe. Måste ju upp igen annars och det orkar jag inte.

Likes

Comments

Detta receptet heter egentligen dumlekakor, men mamma och jag valde att ha geisha i denna gången. Hon tyckte att det lät lite roligt eller vad man säger så det fick bli så. Jag själv gillar mer geisha än dumle.

Det du behöver:

200 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk
ca 16 geisha (vi körde som i ett paket, men det går bra med dom i lösvikt)

Se till att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser förutom chokladen. Se till att även smöret är smält. Ställ ut formar på en plåt innan ni klickar ut lite deg i varje. Sedan lägger ni en geisha i varje och trycker till så att den sitter i mitten av degen. Sätt sedan in dom i ugnen i 15 minuter. Degen ska ha lite färg.

Likes

Comments

Jag vet att det inte är morgon nu, men jag vaknade för kanske vid 11.10 idag. Var uppe länge i natt vilket gjorde att jag sov lite längre idag, men vad gör det? Sista dagen av lovet idag ändå och länge kan jag absolut inte sova i morgon.

Jag slappade en hel del igår. Vart att kolla serier och skriva om dem. Jag kollade på tv-program som jag missat samt lite youtube klipp. Var bara skönt att inte göra något speciellt. Jag fixade även jordgubbar doppade i choklad. Var hur gott som helst! Jag älskar jordgubbar och jag skulle vilja äta det alla dagar om året.

Vad tyckte ni om Mello? Jag tyckte det var ganska bra, men tjejerna som åkte ut var ju grymt bra! Vet inte vad jag tycker om Owe, men de äldre kanske tyckte att det var värt att rösta när det inte finns så många gamla artister. Det är ju för det mesta bara nya ansikten nu.

Likes

Comments

Jag gjorde månadsfavoriter innan, men slutade med det då jag glömde och ibland så hade jag inte nya favoriter utan jag hade samma. Lite då och då tänkte jag lägga upp inlägg angående mina favoriter och denna gången är det smink. Har tre stycken denna gången som jag ska skriva lite smått om.

Vi kan börja med min favorit när det gäller alla mascaror som jag har testat. Detta är den bästa enligt mig. Borsten är väldigt lätt att hantera. Den har som en böj och utanför böjen så är det större gummistrån skulle man kunna säga och inuti bågen så är det mindre strån. Jag använder inte mascara på mina underfransar, men när jag gjorde det så vart det väldigt fint resultat. Det blir generellt ett väldigt fint resultat. Det blir ett naturligt resultat och fransarna får väldigt fin volym. Det ser inte för mycket ut utan det ser ut som ens vanliga fransar fast med det lilla extra.

En annan produkt som jag absolut inte kan leva utan är Mary-Lou Manizer som kommer från The Balm. Det är då en highlighter som är det bästa jag vet. Den ger ett fint skimmer och man ser mer levande ut när man har använt denna. Jag är även en person som drar på lite för mycket skulle jag kunna erkänna, men jag älskar det veklingen. Ni borde testa denna.

Den sista produkten som jag tänkte visa kommer också från The Balm och är Bahama mama. Det är en bronzer som livar upp ansiktet. Man får lite mer färg så att man inte ser lika blek ut och man får även vissa former i ansiktet som blir väldigt fint. Kan tycka att kindbenen får lite mer liv än vad dom har utan. Kan verkligen inte sminka mig utan denna produkten. Kan vara utan mascara en dag, men denna produkten och highlighter är dom produkterna som måste vara med.

Likes

Comments

Raven försöker göra i ordning allt så att de kommer kunna rädda sig själv när stormen kommer. Radioaktiviteten kommer med stormen vilket kommer göra att människorna som finns kvar, dör ut.

Luna kommer med personer som finns kvar av hennes folk. Insekterna samt fisken dör ut på grund av stormen som kommer och det har även gjort att hennes folk har dött. Stormen kommer mycket tidigare än förväntat. Fallen anser som akuta och Abby måste reagera snabbt i detta läge.

Murphy är tillbaka på Arkadia för att hämta proviant som har tagit slut ute i skogen. Han anses som en bra tjuv av alla och det gör att han vågar anta utmaningen att sno mat som är meningen att folket ska ha när stormen kommer och när de inte kommer kunna ta sig ut.

Likes

Comments

Inte många timmar med sömn under natten. Haft sån enorm huvudvärk och det gick verkligen inte. Sov lite under morgonen i alla fall.

Vart en tur till mamma idag då hon jobbar. Vi åt därför lunch tillsammans med henne då hon hade längre rast idag. Var enormt gott. Nu blir det sängen för min del. Har försökt att kolla klart en film under tre dagar nu, men det har inte gått så bra. Har somnat varje gång, men nu ska jag kolla klart på den.

Likes

Comments

Efter att ha varit hos järnsystrarna är det många saker som inte stämmer.

Lukes syster som har varit en järnsyster sedan innan lämnande "riket". Hon befinner sig nu på jorden och har gått tillbaka till Valentine som hon jobbade med innan. Hon smider planer tillsammans med honom om att de ska få Clary till hans gömställe, men det funkar inte enligt planen. Luke och Clary går inte på det hon säger och misstänker att något är fel.

Mellan Magnus och Alec rullar allt på. Kärleken växer sig större, men nu vill Alec ta det ett steg längre efter massor av tankar.

Simon försöker glömma bort att han gillar Clary genom att gå ut med Maia, men det funkar inte riktigt heller som det ska. Hon listar ut att Simon är kär i Clary genom att hon har hundhörsel.

Likes

Comments

Rummet är nästintill klart nu. Är två texter som ska komma upp på väggen samt en spegel och sen är rummet klart. Bilderna kom idag så de är uppe på väggen nu. Känns konstigt nu när rummet är så ljust, men det är väldigt fint. Ska bli skönt att bli klar med allt snart.

Vart en fika på stan idag. Sen vart det en jakt på blommor att ha i fönstret. Hittade två stycken som vart perfekta att ha i just där. Har inte haft levande blommor där innan, men nu har jag det. Har varit svårt då katten alltid ska ge sig på dem, men nu ska det nog funka.

Nu ska jag kolla på shadowhunters och sen kommer såklart ett inlägg.

Likes

Comments