Header

Nu tar jag lov för ett litet tag. Ska bli skönt efter dagar med massvis av aktiviteter. Först vandring och sen vart det aktivitetsdag idag. Var absolut det jobbigaste som jag har varit med om under denna dagen. Spela tennis när det är hur varmt som helst och när man inte har tillgång till vatten. Vi var ute i solen precis hela tiden och gjorde ett antal aktiviteter, men jag hade föredragit att vara i skuggan under hela dagen när man fick ont i huvudet efter ett tag. Skulle ha tänkt på att ta med oss vatten, men så långt tänkte vi inte.

Nu blir det ledigt för min del och jag njuter verkligen. Ska fixa lite inlägg till kommande veckor och sen får jag se vad jag hittar på. Kommer inte berätta speciellt mycket om vad som kommer att hända under dessa dagar för tänker att ni får vänta och se vad som händer helt enkelt :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Träningsvärken är extrem just nu. Har ont precis i hela kroppen efter den långa vandringen. Vi gick en mil med tunga väskor på ryggarna. Vi hade lite pauser och vi lagade mat tillsammans vilket var kul. Man kände gemenskapen lite mer, men grupperna som finns i klassen kändes fortfarande av vilket kan vara lite av det negativa. Vi skulle då sova i tält, men slutade med att jag fick panik efter att vi hade ätit middag så jag åkte hem. Det var såklart tråkigt, men jag hade inte mått bra av att sova där. Jag är sjukt stolt över mig själv att jag ens orkade gå en mil för det trodde jag absolut inte att jag skulle klara när vi började att gå. Kommer dock aldrig gå den vägen igen, haha. Har något enormt ont idag. Kan knappt resa mig upp om jag har satt mig ner.

Idag har det varit en händelserik dag av den negativa sorten eller vad man ska säga. Min syster ramlade med cykeln under morgonen vilket slutade med en timme på akuten. Hjärnskakning och ont i knät. Absolut inget roligt och jag hoppas verkligen att det går över snart. Inte kul med sådant.

Bakade även under kvällen som ni kommer få se under kommande vecka. Ska nämligen iväg måndag samt tisdag och då tänkte jag att ni får det inlägget då!

Likes

Comments

Jag är en person som måste ha det planerat hela tiden. Saker kan inte dyka upp plötsligt i min värld för jag måste veta ungefär en vecka innan jag ska göra något. Det har lite med min ångest att göra för jag måste typ förbereda mig eller vad man ska säga. Samtidigt så har man bättre koll om man planerar.

I början av året så beställde jag en ny almanacka tills juli börjar. Hade kunnat vänta med det, men det kändes bekvämast för mig att redan ha det gjort. Jag gjorde min almanacka på personligalmanacka.se. Hade aldrig gjort en almanacka där tidigare, men det var väldigt smidigt. Man fick välja mellan olika storlekar på almanackorna och jag valde i A5 som jag brukar ha i när det gäller almanackor. Jag får plats med det som jag vill ha i den vilket jag tycker om.

Man får välja en framsida som man vill ha och jag gjorde ett collage på en hemsida med bilder som ger mig inspiration. Kenza finns bland annat med och Zoella finns med. Bilderna kommer från we heart it om jag inte minns helt fel. Man får även välja om det ska stå något på framsidan vilket jag valde att ta bort och även när kalendern ska börja. Jag valde då att den ska börja i juli för min tar slut i början av juli.

Sen i början av kalendern får man välja vad det ska stå. Helst vem den tillhör då såklart vilket jag har skrivit.

Man får med en linjal som man får välja färg på om jag inte minns helt fel samt en linjal som jag valde i rosa. Man flyttar den så att man ser vilken vecka det är. Man kan inte ta av en bit i hörnet som man kan i vissa almanackor.

Inne i självaste almanackan så finns det en hel del som man kan ha med. Man väljer ett tema på självaste raden där uppe och jag valde rosa med stjärnor. Man kan även välja hur man vill att dagarna ska se ut. Jag gjorde att varje dag hade en egen rad eller vad man säger som ni kan se lite av nere på bilden. Men sen är lördagen och söndagen delad för under dom dagarna skriver jag inte så mycket. Man kan lägga till längst ner på sidorna om man vill ha dagens träning osv. Jag valde bara att ha med anteckningar.

Sen får man fylla i födelsedagar om man vill det och det gjorde jag såklart. Det är lättare att redan ha det ifyllt. Man får även med stickers som man kan sätta lite vart som helst och jag har satt några i almanackan redan som ni kanske ser, haha.

I slutet av almanackan finns det ett antal sidor över som man ska fylla ut. Det får man göra genom att välja hur man vill ha dom sidorna. Jag valde mest linjerade papper då det är bra för lite mer anteckningar, översikt över namnsdagar har jag också och sen har jag översikt över 2017 samt 2018. Sen på baksidan valde jag att ha ett citat som jag hade på en bild. Ett citat från Håkan Hellström. Det väljer man helt själv. Man hade kunnat ha en annan bild.

Glöm inte att kolla in på hemsidan genom länken som fanns i början av inlägget.

Likes

Comments

Denna dagen skulle bestå av packning, men det vart en hel del annat också. Packade allt under kvällen vilket gjorde att det fanns rum för annat. Var en hel del snack om hur man skulle packa väskan bland oss som ska dela tält. Det slutade med att alla packar olika för alla har olika väskor. Vet inte hur man ska få dit tältet osv, men tänker att jag ska få hjälp med det i morgon. Är ju inte direkt lätt för mig som aldrig har vandrat innan.

Jag och min syster hade en liten fotografering idag. Hjälpte henne med att ta lite bilder. Tyckte att resultatet blev hur bra som helst om man kollar på bilderna. Senaste gången vi hade en fotografering tillsammans var kanske 2016 eller liknande. Kommer inte riktigt ihåg. Vi hade det i alla fall kul. Blåste en del idag, men var ändå sjukt varmt där vi var.

Mormor har även varit här och fikat under dagen. Vi har även grillat vilket var mysigt. Älskar verkligen att grilla. Det är något som jag skulle kunna göra varje kväll. Var lite svalt att sitta ute, men det gick ändå bra.

Packningen var det som fick ske senare under kvällen då jag hade mer ro till det. Nästan allt är i väskan nu, men det finns fortfarande saker kvar som ska ner. Är lite svårt att packa ner tandborste och sådant nu innan i morgon.

Likes

Comments

Kan ni fatta att det snart är sommarlov? Jag fattar det fortfarande inte. Jag och min syster räknade dagarna kvar tills vi slutar. Vi räknade såklart inte med helgerna utan bara veckodagarna som vi är i skolan. Är helt sjukt! Har snart gått ett år på gymnasiet vilket är ganska konstigt. Det är en konstig känsla om jag säger så.

Denna dagen kommer bestå av en hel del packning. Min klass ska vandra under måndag och tisdag. Vi kommer sova i tält och ja, göra lite olika aktiviteter tillsammans. Ville inte sova i tält innan, men i torsdags så bestämde jag mig för det och jag ser fram emot det. Är såklart nervös, men vi som ska vara i mitt tält skulle vara vakna stora delar av natten. Lovar att jag kommer somna runt klockan två. Är ingen nattmänniska längre.

Det är det som jag ska fixa med idag. Kanske inte under hela dagen precis, men det är en del som ska med. Sen ska jag försöka lista ut vart tältet, sovsäcken och liggunderlaget ska vara. Det ska ju sitta utanpå självaste väskan, men jag har inte riktigt listat ut hur det kommer att gå till. Har försökt att lista ut hur det ska gå till, men det går inte framåt om jag säger så.

Likes

Comments

Vaknade upp till ett strålande väder idag igen. Är helt underbart. Har nästintill inte varit inne idag utan jag har varit ute i det varma vädret. Var och handlade tillsammans med mamma tidigare idag. Vi var sedan uppe på kyrkogården för att fylla på med vatten. Blommorna hade inget vatten alls vilket jag kan förstå då det har varit sjukt varmt.
Låg och solade en timme när vi kom hem och det är allt som jag har gjort idag. Vaknade väldigt sent vilket gjorde att dagen bara flög iväg. Var uppe ganska länge i natt.

Är det bara jag som blir lätt rastlös när man ska sola? Jag gillar inte riktigt att vara stilla och inte göra något. Därför tog jag ut ett par tidningar tillsammans med lite melon, hallon och vatten med citron i. Vart lite för mycket citron i för det var verkligen surt.

Likes

Comments

Godmorgon!

Känns annorlunda att blogga tidigt på morgonen. Tror att detta är det tidigaste inlägget som jag har varit med om. Har sovmorgon till 11.30, men kunde verkligen inte sova då det är så varmt. Hade fläkten på inne i rummet, men det hjälpte inte precis. Ja, det är hur kul som helst att det är varmt ute, men hatar att rummet ska vara så varmt. Har problem med att sova när det är varmt.

Det hände inte speciellt mycket igår. Var trött igår också så jag orkade inte med något, haha. Kollade en del på Hart of Dixie och nu är det bara tre stycken avsnitt kvar om jag har räknat rätt. Vill verkligen inte att den ska ta slut. Den blir bara bättre och bättre nu! Blir att hitta en ny serie sen som brukar vara ganska svårt för min del.

Har precis ätit frukost och kollar nu på lite klipp på youtube. Har inte börjat sminka mig eller något sånt för det tänker jag att jag tar lite senare. Vill inte sitta här helt sminkad och vänta på att min buss ska komma utan jag tar det lite lugnt innan.

Likes

Comments

Känns som om att jag kommer att somna snart! Har varit en tuff vecka som börjar lida mot sitt slut nu vilket jag är väldigt glad över. Nationella under en hel dag är något som jag absolut inte rekommenderar. Fattar inte hur man kan få ha det så egentligen. Hjälper inte direkt av att sova hela nätterna för man är fortfarande utmattad över det. Har även varit väldigt stressad under de senaste dagarna vilket har gjort att jag har försökt att hålla mig borta från sociala medier mm. Nu är den värsta delen över vilket är enormt skönt så nu kan jag göra saker som jag brukar göra under dagarna som att blogga tex.

Igår var det att jobba på inlämningar som gällde. Hade två stycken inställda lektioner igår också vilket var hur skönt som helst. Slutade därför tidigare!!!!! Vi skulle se om vi kunde få göra det i morgon också eller ja, det blir inga lektioner alls då, men tycker nästan att vi förtjänar att ha ledigt.
Var sedan på dansuppvisning på kvällen då min syster dansar. Hon kommer nog vara helt slut efter denna veckan då hon har massor av uppvisningar. Vi var då på premiären och jag tycker att det var kul att få se vad de har jobbat med under de senaste månaderna. Tycker min syster är amazing när det kommer till dans. Är så stolt över henne!

Sitter på lektion just nu så tror att jag ska fortsätta med arbetet då det ska vara inlämnat idag och det är lite kvar att göra!

(Grattis på födelsedagen bästa pappa <3)

Likes

Comments

Något pluggande vart det inte. Inte inför nationella i alla fall. Ja, jag är sjukt nervös, men om jag skulle sätta mig ner och plugga nu så skulle jag bara bli mer och mer nervös. Om det skulle skita sig i slutet så kommer jag be om att göra ett sista prov i matte. Detta kanske förklarar att det inte går speciellt bra för mig i just den kursen, men det är inget jag skäms för direkt. Matte är inte min starka sida och har aldrig varit. Har försökt att plugga matte hur mycket som helst, men det hjälper inte mig något. Har klarat mig i alla fall vilket är huvudsaken.

Har suttit framför datorn för det mesta idag för jag har kollat på en del serier för jag har velat ta det lugnt. Jag måste stressa ner för att jag ska orka med de kommande veckorna nu. Det finns inget att stressa över om jag nu tror det. Bara att ta en dag i taget (även om det är svårt, tro mig). Under dagen har jag även läst lite bloggar och kollat på lite inspiration till skolavslutningen. Har kollat in ett par örhängen under de senaste veckorna, visste inte vilken färg eller storlek som jag skulle ha, men nu är de beställda. De är verkligen hur gina som helst! Kommer visa dem under dagen då skolavslutningen är. Är så spänd på att få hem dem!

Har även varit med pappa och handlat under kvällen. Ville ha med mig lite att kunna dricka och äta till nationella i morgon för jag kommer inte ha min energi på topp annars. Vi köpte även lite fil och hallon som jag har ätit nu under kvällen. Har inte kunnat äta speciellt mycket under dagen då jag har så pass ont i magen och att jag inte har aptiten. Huvudsaken är ju att jag äter något.

Blir att kolla på lite tv, packa väskan och duscha. Kanske blir ett avsnitt av Hart of Dixie. Har ingen aning. Vi får se helt enkelt.

Likes

Comments

Denna veckan började både bra och dåligt. Fick feber under kvällen igår vilket inte alls var roligt. Har även haft ont i magen under natten och hade det även igår. Magkatarr igen. Lyckas aldrig med att ta det lugnt och inte stressa. Är hopplöst när saker i skolan händer hela tiden. Man hinner inte ens med att sova känner jag. Hoppas att det blir bättre efter denna veckan.

Var i skolan under första lektionen idag för att göra muntliga nationella i engelska. Gick hur bra som helst vilket gjorde denna dagen lite bättre. Drog hem efter det för jag mådde inte bra. Har något enormt ont i magen och lite av febern sitter fortfarande kvar. Nyser en del också, men det är för att det finns pollen ute nu så det är nu inget annorlunda. Hatar dock att ha magkatarr. Man vet nästan inte vart man ska ta vägen. Magen låter hela tiden, men man är inte hungrig för man är inte sugen på något. Att tappa matlusten helt är inget som jag gillar. Usch.

Idag kommer det bli en ganska så lugn dag. I morgon har jag nationella i matte under hela dagen så kommer plugga lite inför det för det är något som jag verkligen behöver just nu. Kommer ta tag i det lite senare!

Likes

Comments