Header

Postad i: Vardag, DOCH

Tiden går så fort här i Stockholm, mycket fortare än i Värmland

Jag går hemifrån 08.50 och är hemma runt 18.00 varje dag. Att sen komma hem och laga middag, städa, dusch, plugga och förhoppningsvis ta det lite lugnt känns som en omöjlig uppgift ibland. Vissa dagar är det lättare att få ihop livspusslet än andra dagar.

Nästa vecka har vi den sista examinationen i kursen Pedagogik 1, det är en individuella inlämning som ska vara ungefär 4-5 sidor. I kursen har vi haft två andra examinationer och jag har blivit godkänd på båda två. Det vore så skönt att klara sig igenom första kursen och vara helt godkänd på alla delmoment. Så, ikväll blir det att påbörja skrivandet! 

/Lisa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

​Det är väldigt mycket just nu en period! Lite bilder från vardagen kan jag bjuda på iaf...

Likes

Comments

Nu är det strax dax för första examinationen på DOCH. En gruppuppgift där vi ska synliggöra olika processer av socialisation som kan någonting-någonting (?).


Mitt största problem i skolan är helt klart ordförståelse. Förra veckan blev vi introducerade till så fruktansvärt många nya saker och jag förstod ungefär 20 procent av allt som sades, pga alla svåra ord. Varje dag när jag kom hem var jag helt slut i huvudet för att jag förbränt så många hjärnceller... Min taktik blev snabbt att lägga till synonymer.se som app på mobilen. Varje gång jag inte förstår ett ord tar jag snabbt upp mobilen, skriver in ordet och får upp en synonym som jag förhoppningsvis förstår. Förhoppningsvis kommer jag ihåg förklaringen också så att jag slipper slå upp samma ord flera gånger.


Skolan funkar ändå helt okej. Det är som sagt svårt i vissa situationer och jag har träningsvärk var eviga dag. Varje vardag mellan 09-17 är jag i skolan, dagarna blir väldigt långa och vissa kvällar finns det ingen energi till att varken studera eller gå till gymmet. Men fasiken va kul det är att fokusera på dansen hela dagarna! 

/Lisa


Likes

Comments

Postad i: Vardag

Rutiner, äntligen finns det lite kontroll på vardagen igen!

​Nu har livet i Stockholm, i Lilla Huset och på DOCH börjat på riktigt. Tunnelbana var eviga dag, matlagning och diskning och ni anar inte vilken fruktansvärd träningsvärk jag har efter de första dansklasserna.

Kvällen får bli lugn, gymmet får besökas imorgon. Aj min kropp!

/Lisa 

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Sovmorgon idag, eller egentligen egen läsning av litteratur. Vi ha däremot inte startat någon kurs än så det fick bli en sovmorgon istället. Vi har en genomgång av datorerna på skolan 12:30 så jag ska strax börja göra mig iordning för att cykla mot tunnelbanan.

Min mor är i Stockholm på besök så jag ska träffa henne för en fika i eftermiddag och uppdatera henne lite om jag och Emil överlever i storstaden. Skämt åsido... Det är alltid skönt att bara prata med familjen om hur allt funkar eller inte funkar. Det känns alltid lite lättare efter ett sådant samtal.

På bilden ovan ser ni mig tillammans med några nya klasskamrater! Fina vi är va?

/Lisa

Likes

Comments

Helt slut. Så mycket intryck, så mycket information och så mycket nya möten

Idag har jag återigen haft en skolstart. Den här gången på en högskola, Dans- och Cirkushögskolan. Fem års studier ligger nu framför mig och allt började idag. Programmet jag kommer läsa heter Ämneslärare i jazzdans. Jag kommer med andra ord bli danspedagog och få lärarlegitimation på gymnasienivå.

Vägen till att studera på DOCH kommer jag beskriva i ett annat blogginlägg.

/Lisa

Likes

Comments

Imorgon går tåget tillbaka till Stockholm!

På bilderna ser ni mig och min fina vän Matilda. Vi lärde känna varandra när vi började i samma gymnasieklass för fyra år sedan. Idag kommer hon och hämtar mig och Maxi, familjens hund, kl 10. Vi ska ta en långfrukost hemma hos henne. Det blir lite som ett avsked eftersom jag inte kommer se henne på ett tag.

Matilda är en sån vän alla borde ha och jag tänker aldrig någonsin släppa henne!

/Lisa

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Dagens huvudaktivitet: Picknick med Hallonen!

Året 2015-2016 läste jag en danslinje på Kävesta Folkhögskola. Jag och fyra andra tjejer blev väldigt bra vänner, Hallonen blev vårt gruppnamn. Vi fem höll ihop där mitt ute på landet och hade ett fruktansvärt bra år ihop. 

Nu har jag flyttat till Stockholm, en av tjejerna flyttar till Tyskland nästa vecka, två av dem ska åka till New York i två månader och den sista av oss bor i Säffle. Vi finns nu på olika ställen i världen så idag blev det en sista träff innan alla drar iväg åt olika håll. Tyvärr kunde ett av hallonen inte komma idag, henne får jag se till att träffa en annan dag. 

Ingen vet riktigt när vi ses igen, det enda vi vet är att vi kommer ses igen någon gång! 

/Lisa 

Likes

Comments