Header
View tracker

Postad i: Vardag

Bara några bilder från senaste tiden i mitt liv

/Lisa

Likes

Comments

Vad hände med hösten...? 3 dm snö på en dag... Hej vintern!

/Lisa

  • 40 readers

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag har jag varit i skolan i ungefär två timmar för ett seminarium. Vi fick ytterligare information kring en uppgift som ska in nästa vecka, så det var ändå värt att åka dit. Så fort jag var klar där tog jag tuben mot T-centralen för att möta upp min syster och de två vännerna som är här på besök. Vi tog pendeln mot Märsta och gick av i Solna. Jag ville ta med min syster och mina två vänner till Mall of Scandinavia, tycker att det helt klart är sevärt.

Summan av kardemumman av den här dagen är att bankkontot har gått på minus men jag har ny materiell lycka. Jag investerade i en finkappa och ett par vinterskor. Självklart lite annat småplock också, nagellack för att nämna något.

/Lisa


Likes

Comments

Postad i: Träning, Vardag

Det är tredje dagen i rad som jag och Emil var på gymmet. I fredags körde vi ett konditionspass då vi var aktivt i 50 minuter, i går körde vi ett styrkepass med fokus på benen/rumpa och idag fokuserade vi på styrka i överkroppen/armar.

Det är typ höstlov veckan som kommer. Vi har egen träningsvecka i danskurserna, där av all träning på gymmet, och endast tre obligatoriska föreläsningar i teorikursen.

Min syster och två vänner kommer även till Stockholm imorgon och hälsar på. Vi ska upp till Solna och kika lite på Mall of Scandinavia och förmodligen besöka några museum.

Nu ska jag göra mig en kopp te och försöka skriva lite på en uppgift som ska lämnas in nästa söndag.

/Lisa

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vi sitter nu i soffan med ett vinglas var. Jag kan inte sluta tänka på hur allt var för ett år sen. Inte trodde jag då att jag faktiskt skulle få bo i Stockholm, i ett litet hus. Jag trodde verkligen inte att jag skulle ha en pojkvän. Nu har jag Emil, min fantastiska pojkvän. Jag går även på skolan jag drömde om. Livet är ändå bra.

/Lisa

  • Vardag
  • 53 readers

Likes

Comments

Dagarna här i Stockholm rulla på, lite för fort. Halva terminen har redan gått och det känns både fysiskt och psykiskt. Jag har tyvärr retat upp en gammal sträckning i baksida lår, jag får anpassa vissa rölser på dansklasserna för att det inte ska göra ont. Att vila finns inte på kartan för mig, jag kör ändå! Jag besökt en naprapat i onsdags som hjälpte mig lite och gav mig övningar för att stärka upp muskeln, och jag känner redan att det händer grejer i muskeln. Återbesök till min naprapat på onsdag för att följa upp och se om jag kan göra ytterligare något för att det ska bli bättre.

Idag är det söndag och jag försöker hitta motivation till att sätta mig och läsa kurslitteratur. Jag har dock ingen ro i kroppen att sitta still eftersom jag bara går och väntar på att Emil ska komma hem från en rep inför ett gig han har imorgon. Själv har jag varit i Sigtuna på en utbildning med Svenska Kyrkan Unga och sovit borta hela helgen. Sanningen är att jag trivs så fruktansvärt bra här i Lilla Huset tillsammans med Emil så att sova borta någon natt eller två har blivit väldigt jobbigt. Det är förmodligen därför jag inte finner någon ro, jag vill att han kommer hem nu så vi kan kramas lite.

Veckan som kommer är lugn, hoppas jag. Skola som vanligt måndag-torsdag för att sen vara ledig fredag-söndag. Helgen ska jag spendera hemma i Lilla Huset och försöka slappna av lite och sova igen mycket förlorad sömn.


/LisaLikes

Comments

Postad i: Vardag, DOCH

Tiden går så fort här i Stockholm, mycket fortare än i Värmland

Jag går hemifrån 08.50 och är hemma runt 18.00 varje dag. Att sen komma hem och laga middag, städa, dusch, plugga och förhoppningsvis ta det lite lugnt känns som en omöjlig uppgift ibland. Vissa dagar är det lättare att få ihop livspusslet än andra dagar.

Nästa vecka har vi den sista examinationen i kursen Pedagogik 1, det är en individuella inlämning som ska vara ungefär 4-5 sidor. I kursen har vi haft två andra examinationer och jag har blivit godkänd på båda två. Det vore så skönt att klara sig igenom första kursen och vara helt godkänd på alla delmoment. Så, ikväll blir det att påbörja skrivandet! 

/Lisa

Likes

Comments

Postad i: Vardag

​Det är väldigt mycket just nu en period! Lite bilder från vardagen kan jag bjuda på iaf...

Likes

Comments

Nu är det strax dax för första examinationen på DOCH. En gruppuppgift där vi ska synliggöra olika processer av socialisation som kan någonting-någonting (?).


Mitt största problem i skolan är helt klart ordförståelse. Förra veckan blev vi introducerade till så fruktansvärt många nya saker och jag förstod ungefär 20 procent av allt som sades, pga alla svåra ord. Varje dag när jag kom hem var jag helt slut i huvudet för att jag förbränt så många hjärnceller... Min taktik blev snabbt att lägga till synonymer.se som app på mobilen. Varje gång jag inte förstår ett ord tar jag snabbt upp mobilen, skriver in ordet och får upp en synonym som jag förhoppningsvis förstår. Förhoppningsvis kommer jag ihåg förklaringen också så att jag slipper slå upp samma ord flera gånger.


Skolan funkar ändå helt okej. Det är som sagt svårt i vissa situationer och jag har träningsvärk var eviga dag. Varje vardag mellan 09-17 är jag i skolan, dagarna blir väldigt långa och vissa kvällar finns det ingen energi till att varken studera eller gå till gymmet. Men fasiken va kul det är att fokusera på dansen hela dagarna! 

/Lisa


Likes

Comments