Header

Ibland undrar man ju vart tiden tar vägen...

För 7 år sedan flyttade jag tillbaka till mitt hemland, Sverige. Jag bodde på ett och samma ställe i 7 år, och nu har jag flyttat därifrån. Det känns helt sjukt.

Här har jag byggt upp minnen med vänner (och ovänner), träffat på olika människor. Men samtidigt känt som att jag inte passar in här.

Men ändå, 7 år är inte lite tid. Man hinner bilda en umgängeskrets. Eller?

Jag trodde jag hade gjort det. Att jag hade vänner för livet här. Men jag insåg idag att alla prioriterar inte som mig.

Jag har egentligen aldrig haft så jätte nära kompisar. Inte när jag var liten i alla fall. Jag träffade på många tjejer här där jag då bodde i 7 år, men nu har alla gått sina egna vägar känns det som. En av mina vänner har flyttat till Göteborg, en annan har flyttat till USA, och många andra jag känner har helt enkelt börjat jobba eller plugga på andra ställen.

Nu när jag tänker efter är jag tacksam att jag inte har rotat ner mig någonstans. Att jag inte har bott på samma ställe hela mitt liv, och först nu måste flytta. Jag är uppvuxen med det, och därför känns det inte så jobbigt.

Jag började flytta när jag var 1 månad gammal. Vi flyttade mellan Sverige och Österrike i flera år (ev. så hamnade vi några månader i Egypten) och central Amerika innan vi kom tillbaka till Österrike och sedan Sverige. Jag lärde mig mycket under dessa resor och jag fick uppleva mycket olika saker. Saker som jag är väldigt tacksam för.

Men även fast det är först nu jag bott på ett och samma ställe i 7 år, så känns det faktiskt som att tiden inte räcker. Jag ska åka hem idag. Jag vill egentligen stanna här och vara mer med mamma, träffa alla mina andra kompisar som jag inte hunnit träffa. Men jag glömmer bort en sak; de har sina egna liv. Och hur mycket jag än kommer planera och fixa så jag kan träffa alla, så kommer inte den tiden att räcka till. För att det är de själva som också måste skapa tid för mig. Ny låter jag jätte egoistisk, men båda måste vilja träffas, inte bara en.

Jag kan göra mycket tid, och se till så jag hinner träffa alla, men det är inte bara mitt ansvar.

Har ni också någon gång upplevt att ni ger andra så mycket tid av er själva, men de ger er ingenting? Berätta gärna hur ni kände i kommentarsfältet.

Puss o Kram,

L.E.E. xoxo


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Veckans Planer

Hej på er mina fina läsare!

Jag är super ledsen att jag inte har varit aktiv på bloggen i 2 veckor, men det har varit så mycket på gång nu. Jag har helt enkelt inte hunnit.

Flytten till min Faster nära Mullsjö gick jätte bra, och efter det var det dags för Inspark för Universitet! Jag hade super kul under denna insparks vecka, men jag kände verkligen att mina vanliga rutiner inte fanns under den tiden. Det ska jag däremot ändra på nu!

Denna helgen är jag hemma hos mamma. Just nu sitter jag i soffan med katten bredvid mig! Gud, vad jag har saknat honom! Det kan kännas rätt så tomt i min lilla stuga utan honom, men jag vet att så småningom när jag får en lägenhet, kommer han få följa med mig.

Denna helgen kommer jag mest försöka ta det lugnt, kanske plugga lite och träffa några kompisar. Imorgon ska jag och pojkvännen åka till stan och köpa lite kläder, kanske äta lite mat mot kvällen också.

Det finns mycket jag skulle kunna berätta för er, men just nu tror jag vi skippar det och umgås med mamma och katten istället.

Ni får ha det så bra så länge!

Puss och Kram,

L.E.E.

Likes

Comments

Hej på er!

Ikväll är första kvällen som jag spenderar i mitt nya hem. Det känns både bra och konstigt.

Vi flyttade hit alla saker igår och fixade iordning allt. Totalt så tog det 5 timmar, vilket jag inte tyckte var så farligt. Det tog en timme att bära in möblerna. Resterande tid ägnade vi till att fixa inne i stuga. Sen åkte pappa tillbaka till Nyköping eftersom han skulle jobba, och jag åkte med mamma tillbaka hem.

På kvällen åt vi lite nattmackor tillsammans och drack lite te.
Däremot var det en jätte jobbig kväll för mig igår, då jag inte kunde somna förens kl. 2.00 på natten och vaknade vid 5 och kunde inte somna om på 30 minuter...

Jag tror det var pågrund av att mitt gamla rum inte såg ut som mitt rum längre.

Mamma gick och jobbade imorse och jag var hemma en stund med katten och sa hejdå innan jag gick till hennes jobb för att säga hej då till henne också. Jag skulle nämligen åka in till stan och träffa en kompis innan jag åkte till mitt nya lilla hus.

Att flytta och säga hejdå till både katten och mamma var nog något av det jobbigaste jag har gjort. Tänk dig själv att du har rest runt heeela ditt liv, tills dy flyttade med dina föräldrar till Sverige när du var 11 år. Efter det har du bott på samma ställe i sju år tillsammans med din mamma, då din pappa bytte jobb väldigt ofta vilket innebar en ny stad för honom. Men det var du och din mamma som stannade på samma ställe fram tills nu, då du ska flytta hemifrån. Visst känns det lite i hjärtat att man lämnar sin mamma, efter att ha bott och hållit ihop i sju års tid på ett och samma ställe. Usch, jag blir nästan ledsen när jag tänker på det.

Samtidigt som det är tråkigt, börjar ju en ny del i livet. Jag ska börja på högskolan om 2 dagar och man får börja ta sitt eget ansvar på ett helt annat sätt än vad man brukade göra förut. Det tycker jag är helt sjukt, och ibland har jag inte ens själv fattat hur tiden kan gå så fort.

Jag kommer naturligtvis att sakna mamma, men vi bor ju inte så långt ifrån varandra. Med tåg och buss kanske det tar 1.5-2 timmar, och med bil tar det väl också 1.5 timme.

Vi ska snart äta hamburgare tillsammans. Kylskåpet och spisen har inte kommit än, dom kommer någon gång nu i början på veckan. Tills dess har min faster sagt att jag kan äta tillsammans med henne och hennes man. Jag tycker det ska bli extra kul att få umgås lite mer med dom, men man får ju vara ifred på ett annat sätt när man bor i en stuga utanför deras hus, jämfört med att bo i ett rum.

Jag vet i alla fall att jag inte vill flytta härifrån på ett tag, för att flytta alla grejerna var ganska jobbigt, även om det inte var sådär överdriver mycket. Med det sagt, så förstår ni säkert att jag tycker det är ganska skönt att vara här. Naturligtvis så hoppas jag ju på att få en lägenhet innan min födelsedag, men får jag en till början på nästa termin är det också helt okej. Som sagt, jag gillar det här i min lilla stuga och jag kommer nog vilja stanna här ett tag till,

Hoppas ni läsare har haft det bra den här veckan! Är ni taggade på nästa vecka? Börjar ni också skolan då, eller har ni ytterligare en vecka ledigt? Skriv gärna i kommentarfältet!

Puss o Kram,
L.E.E.

Likes

Comments

Veckans Planer

Klockan är nu 10 på morgonen och om ungefär 2 timmar kommer pappa med flyktbilen som alla saker ska packas i!

Jag har väntat på denna dagen hela veckan, och nu är det äntligen här! Det ska bli så kul att äntligen få inreda stugan och ha ett eget litet boende!

Köksgrejerna kommer dock inte förens nästa vecka, men jag klarar mig så länge! Jag får nog köpa mat ute eller äta med min faster, så det gör inte så mycket!

Jag kommer dock inte sova där inatt utan jag åker med tillbaka hem till mamma och åker dit imorgon, men då kommer allt redan att vara där så jag he inte så mycket att tänka på.

Skolan börjar också närma sig, men idag fokuserar vi på flytten. Vi kan vara nervösa på Söndag, dagen innan skolan börjar! Eller vad tycker ni?!!

Puss o Kram så länge,
L.E.E.

Likes

Comments

Veckans Planer

Nu är det bara två dagar kvar till flytten! Det känns helt sjukt vad fort tiden går!

Först trodde vi att vi skulle kunna flytta på Lördag, men det visade sig att pappa jobbade så vi var tvungna att ordna med flytten på Fredag! Jag börjar bli mer och mer taggad, samtidigt som jag är jääätte nervös! Det är bara 5 dagar kvar till skolan börjar, och jag kan knappt vänta!!!

Vi har nu även beställt ett litet kylskåp och en liten ugn med två kokplattor på, så jag åtminstone kan laga min egen mat ibland!

Idag ska jag träffa en barndomskompis till lunch som jag inte har träffat på evigheter och sen när jag kommer hem blir det att försöka få tag på flyttlådor med mamma och packa ner de sakerna som behövs packas ner, så som böcker, inredningssaker och kontorsgrejer.

Nervösiteten växer verkligen för varje dag, samtidigt som det ska bli så kul!
Jag ska även köpa en ny matta som jag ska ta med mig, men jag vet inte riktigt vilken färg. Jag har redan en vit rund matta, men jag tänkte köpa en större, fyrkantig matta. Tycker ni jag ska köpa i matchande vitt eller ska jag köpa den som är mer melange grå/vita? Vad tycker ni?

Puss o Kram
L.E.E.

Likes

Comments