Header

Hej på er!

Ikväll är första kvällen som jag spenderar i mitt nya hem. Det känns både bra och konstigt.

Vi flyttade hit alla saker igår och fixade iordning allt. Totalt så tog det 5 timmar, vilket jag inte tyckte var så farligt. Det tog en timme att bära in möblerna. Resterande tid ägnade vi till att fixa inne i stuga. Sen åkte pappa tillbaka till Nyköping eftersom han skulle jobba, och jag åkte med mamma tillbaka hem.

På kvällen åt vi lite nattmackor tillsammans och drack lite te.
Däremot var det en jätte jobbig kväll för mig igår, då jag inte kunde somna förens kl. 2.00 på natten och vaknade vid 5 och kunde inte somna om på 30 minuter...

Jag tror det var pågrund av att mitt gamla rum inte såg ut som mitt rum längre.

Mamma gick och jobbade imorse och jag var hemma en stund med katten och sa hejdå innan jag gick till hennes jobb för att säga hej då till henne också. Jag skulle nämligen åka in till stan och träffa en kompis innan jag åkte till mitt nya lilla hus.

Att flytta och säga hejdå till både katten och mamma var nog något av det jobbigaste jag har gjort. Tänk dig själv att du har rest runt heeela ditt liv, tills dy flyttade med dina föräldrar till Sverige när du var 11 år. Efter det har du bott på samma ställe i sju år tillsammans med din mamma, då din pappa bytte jobb väldigt ofta vilket innebar en ny stad för honom. Men det var du och din mamma som stannade på samma ställe fram tills nu, då du ska flytta hemifrån. Visst känns det lite i hjärtat att man lämnar sin mamma, efter att ha bott och hållit ihop i sju års tid på ett och samma ställe. Usch, jag blir nästan ledsen när jag tänker på det.

Samtidigt som det är tråkigt, börjar ju en ny del i livet. Jag ska börja på högskolan om 2 dagar och man får börja ta sitt eget ansvar på ett helt annat sätt än vad man brukade göra förut. Det tycker jag är helt sjukt, och ibland har jag inte ens själv fattat hur tiden kan gå så fort.

Jag kommer naturligtvis att sakna mamma, men vi bor ju inte så långt ifrån varandra. Med tåg och buss kanske det tar 1.5-2 timmar, och med bil tar det väl också 1.5 timme.

Vi ska snart äta hamburgare tillsammans. Kylskåpet och spisen har inte kommit än, dom kommer någon gång nu i början på veckan. Tills dess har min faster sagt att jag kan äta tillsammans med henne och hennes man. Jag tycker det ska bli extra kul att få umgås lite mer med dom, men man får ju vara ifred på ett annat sätt när man bor i en stuga utanför deras hus, jämfört med att bo i ett rum.

Jag vet i alla fall att jag inte vill flytta härifrån på ett tag, för att flytta alla grejerna var ganska jobbigt, även om det inte var sådär överdriver mycket. Med det sagt, så förstår ni säkert att jag tycker det är ganska skönt att vara här. Naturligtvis så hoppas jag ju på att få en lägenhet innan min födelsedag, men får jag en till början på nästa termin är det också helt okej. Som sagt, jag gillar det här i min lilla stuga och jag kommer nog vilja stanna här ett tag till,

Hoppas ni läsare har haft det bra den här veckan! Är ni taggade på nästa vecka? Börjar ni också skolan då, eller har ni ytterligare en vecka ledigt? Skriv gärna i kommentarfältet!

Puss o Kram,
L.E.E.

Likes

Comments

Veckans Planer

Klockan är nu 10 på morgonen och om ungefär 2 timmar kommer pappa med flyktbilen som alla saker ska packas i!

Jag har väntat på denna dagen hela veckan, och nu är det äntligen här! Det ska bli så kul att äntligen få inreda stugan och ha ett eget litet boende!

Köksgrejerna kommer dock inte förens nästa vecka, men jag klarar mig så länge! Jag får nog köpa mat ute eller äta med min faster, så det gör inte så mycket!

Jag kommer dock inte sova där inatt utan jag åker med tillbaka hem till mamma och åker dit imorgon, men då kommer allt redan att vara där så jag he inte så mycket att tänka på.

Skolan börjar också närma sig, men idag fokuserar vi på flytten. Vi kan vara nervösa på Söndag, dagen innan skolan börjar! Eller vad tycker ni?!!

Puss o Kram så länge,
L.E.E.

Likes

Comments

Veckans Planer

Nu är det bara två dagar kvar till flytten! Det känns helt sjukt vad fort tiden går!

Först trodde vi att vi skulle kunna flytta på Lördag, men det visade sig att pappa jobbade så vi var tvungna att ordna med flytten på Fredag! Jag börjar bli mer och mer taggad, samtidigt som jag är jääätte nervös! Det är bara 5 dagar kvar till skolan börjar, och jag kan knappt vänta!!!

Vi har nu även beställt ett litet kylskåp och en liten ugn med två kokplattor på, så jag åtminstone kan laga min egen mat ibland!

Idag ska jag träffa en barndomskompis till lunch som jag inte har träffat på evigheter och sen när jag kommer hem blir det att försöka få tag på flyttlådor med mamma och packa ner de sakerna som behövs packas ner, så som böcker, inredningssaker och kontorsgrejer.

Nervösiteten växer verkligen för varje dag, samtidigt som det ska bli så kul!
Jag ska även köpa en ny matta som jag ska ta med mig, men jag vet inte riktigt vilken färg. Jag har redan en vit rund matta, men jag tänkte köpa en större, fyrkantig matta. Tycker ni jag ska köpa i matchande vitt eller ska jag köpa den som är mer melange grå/vita? Vad tycker ni?

Puss o Kram
L.E.E.

Likes

Comments

Hej på er kära läsare!

Som ni kanske läste i mitt förra inlägg, såg ni att jag hade det lite jobbigt förra veckan med ångest. Det kommer komma upp ett inlägg senare i veckan om just det temat, men idag tycker jag vi ska prata om något kul istället!

Det är ju faktiskt så att skolstarten börjar närma sig, vilket känns helt sjukt! Jag satt och pratade med en kompis häromdagen, och vi kan fortfarande inte fatta att vi båda har kommit in och äntligen ska gå på Högksolan! Ångesten över det har lagt sig lite mer nu, men jag tycker fortfarande det ska bli jobbigt att flytta från mamma. Men jag har bestämt mig för att komma och hälsa på henne ofta!

Igår var vi och tittade på den lilla stugan jag ska bo i. Det som är så skönt det är att jag får som ett eget rum, med kök där jag kan ha mina egna saker och äta ifred. Det enda jobbiga är att det inte finns någon toalett eller dusch i huset, så det får jag göra inne hos min faster, vilket inte gör så mycket de är ju trots allt familj! Jag tror både hon och hennes man tycker det ska bli kul att jag kommer dit, det kändes så i alla fall.

Jag kommer ju närmare den delen av familjen vilket känns riktigt kul.

Så, nu när jag är hemma hos Mamma igen är packningen i full gång. Jag vill helst inte börja, men någon gån måste jag ju det. Det finns redan massa kassar i mitt rum med saker i och idag ska jag små plocka i lite låder, kolla vad jag ska ha med mig och vad som ska slängas osv. Sen får vi se. Mycket av det som jag har i mitt rum ska ju med till det lilla huset, så som 2 byråar, den lilla hyllan i mitt rum, smink-rull bordet (eller vad man nu ska kalla det) och en lite mindre byrå. Säng och sånt hade dom där, och jag kände att det kunde vara bra att lämna sängen hos mamma så jag har någonstans att sova.

Det känns ändå som en trygghet att jag har släkt i närheten, men det känns ändå som ett stort steg att inte bo under samma tak som sin mamma/sina föräldrar. Vad tycker ni?

Hoppas ni har det bra, och att vi hörs snart igen.

Puss o Kram

L.E.E.


Likes

Comments