Header

Om mig, Tankar

Usch! Jag gjorde så fruktansvärt dåligt ifrån mig på jobbet idag. Det var första gången jag träffade mina dansgrupper, och det visade sig att min planering inte höll alls. Vissa moment passade barnen perfekt, och andra var på tok för svåra för dem. Det gjorde att jag blev tvungen att göra flertalet desperata försök att komma på andra övningar och steg, men när man behöver sin kreativitet som mest verkar den åka på semester.

Jag har treans första prov i juridik imorgon och jag är jättenervös. Just nu tar jag en paus från att plugga inför det och jag gör mitt bästa för att inte älta min kassa prestation på jobbet, men jag finner det svårt. Jag vill verkligen sänka kraven på mig själv, för när jag misslyckas går det ut över en massa andra saker. Jag kan inte släppa en dålig insats - jag går och tänker på det väldigt länge i efterhand. Dock vill jag inte att det ska vara så, och jag har idag försökt ta små steg ifrån det. Jag vill kunna göra misstag, acceptera dem och lära mig av dem utan att min värld rasar samman. Idag har jag lyckats tänka mer positivt än vanligt och det är ju alltid något.

Orden på min fina kalender som Ella gav mig i körkortspresent hjälper verkligen. Jag behöver påminna mig själv om att allt jag kan göra är mitt bästa. Tyvärr tycker jag ofta att mitt bästa inte räcker, men det är så fruktansvärt destruktivt att tänka så. Jag mår verkligen inte bra av det och jag vill ju inte må dåligt, så det får räcka nu.

För att byta ämne till något lite mer positivt så kan jag meddela att min kost samt träning har gått helt enligt planen den senaste veckan. Jag mår så bra på den fronten. När jag var färdig med barnen var jag så besviken på mig själv att jag bara ville åka hem för att gråta och tröstäta, men istället körde jag ett träningspass och unnade mig en Nocco och en Caramel Cashew på vägen hem. Jag är på väg i rätt riktning!

Kram, Jossan

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Om mig

Efter en produktiv dag varvar jag nu ner i soffan med proteinglass och kvällens Frölundamatch på C More. Jag uppskattar verkligen hockey. Jag vet inte vad det är... Men om jag skulle försöka utreda det så skulle det förmodligen se ut på följande sätt:

  • Det är en "fellow ice sport" - liksom konståkning är hockey en sport som utövas på is, och jag blir lycklig av ishallar.
  • Det är en fartfylld och oförutsägbar sport.
  • Jag måste erkänna att jag tycker hockeyspelare är riktigt attraktiva, och inte minst de som är framgångsrika. Givetvis är det inget krav från min sida att en potentiell pojkvän ska spela hockey, men ska jag vara ärlig så är det betydligt svårare att få mig intresserad om han inte är hockeykille...
  • Eftersom jag bor på västkusten, nära Göteborg, och pluggar i Göteborg så håller jag på Frölunda. Tack vare att de är så högpresterande dras hela staden med, mer eller mindre. Jag tillhör kategorin "mer".


Jag vet inte om detta var intressant att läsa över huvud taget, men jag tänker att ni fått veta lite mer om mig. Hope you enjoyed!

Kram, Jossan

Likes

Comments

Om mig, Tankar

Denna lördagsmorgon har jag, som vanligt, jobbat i ishallen. Det finns ingen bättre plats på hela jorden än Oasens ishall. Det spelar ingen roll om jag är där för att träna själv eller träna andra - jag mår lika bra där oavsett.

Resten av dagen ska jag inte göra annat än att vara hemma. Jag kommer plugga och städa, samt ta det lugnt och verkligen försöka varva ner. Jag ska tillfredsställa mitt inre kontrollfreak genom att planera den kommande veckan, och kanske kolla på någon mysig film.

På tal om ingenting så vill jag bara dela med mig av en sak till - jag har blivit jättesugen på att fortsätta kolla på Game of Thrones. Jag avskyr serier, och slutade kolla på GoT i mitten av fjärde säsongen, men av någon anledning vill jag börja titta igen. Jag älskar Daenerys som karaktär och kan nästan tänka mig att genomlida resten av serien enbart för hennes skull. Dock skulle jag skjuta mig själv i foten om jag återupptog GoT, då jag har så mycket annat jag måste lägga tid på. Någon enstaka film då och då passar mitt schema mycket bättre, eller att läsa lite ur en bok. Tyvärr har böcker nästan samma effekt som serier, men jag är glad över att jag inte fastnar för både serier och böcker.

Kram, Jossan

Bild från min sista tävling

Likes

Comments

Jag sover så fruktansvärt mycket just nu! Efter 12/1 på dagen blir jag trött och vill inget hellre än att sova. Dock dricker jag kaffe eller annan dryck som innehåller koffein för att hålla mig vaken, och kämpar mig igenom resten av dagen. När klockan sedan slår 9 ger jag upp - jag gör mig i ordning för att gå och lägga mig. Sedan sover jag 10+ timmar men är ändå dödstrött när jag vaknar.

Jag vet inte vad som händer. Jag är egentligen en riktig morgonmänniska, men det senaste har jag knappt orkat upp på morgonen. Jag får släpa mig ur sängen för att få gjort kaffe, och allt jag beöhver få gjort på morgonen tar dubbelt så lång tid. Jag har förmodligen stressat varje morgon denna veckan. Jag hoppas innerligt att detta är temporärt, och att jag snart får tillbaka min energi. Jag har en teori om att tröttheten beror på att jag har tränat väldigt hårt under veckan, och att min kropp reagerar såhär i samband med att jag ligger på ett mini-kaloriunderskott.

Idag ska jag träna GRIT Strength för första gången och jag är verkligen taggad. Jag var lite tveksam till huruvida jag skulle orka, då jag har en ovanligt lång fredag (08.15-16.15), men jag fick en jättegod lunch i skolan - nu är jag mer än redo för träningspasset. Dock har jag två lektioner kvar innan dess, men det ska gå bra.

Jag hoppas er fredag blir toppen, så hörs vi snart.

Kram, Jossan

Likes

Comments

Kläder, Project Ideal Me, Träning

Ej sponsrat!!

Idag kom byxorna jag beställde från Gymshark i fredags. Jag är positivt överraskad över hur fort de kom! Jag blev så glad när jag kom hem efter skolan och till min förvåning såg paketet i brevlådan.

Nu sitter jag i bilen utanför mammas jobb och väntar på att hon ska komma ut, så att vi kan åka och träna. MRL står på schemat och det ska bli så himla kul! Den instruktören som håller i passet idag är min favorit och det var längesen jag gick på hennes pass. Hon sprider sådan glädje, och jag vill påstå att vi har kommit varandra väldigt nära. Hon erbjöd sig att vara referensperson när jag sökte anställning på STC, och hon har hjälpt mig så mycket. Jag tackar verkligen världen för underbara människor som henne.

Kram, Jossan

Likes

Comments

Om mig, Project Ideal Me

Idag har varit en förvånansvärt bra måndag! Det har känts som en "riktig" dag men ordentliga lektioner och hård träning - precis som det ska vara. Det är tyvärr inte troligt att jag kommer känna såhär varje måndag, men jag får njuta så länge det varar.

Jag har nu gosat ner mig i soffan med min morgonrock runt mig och en skål gröt i knät, och ska jobba samt se om jag får pluggat. Om jag inte lyckas får det vänta till imorgon då jag har mer tid. Idag var mitt fokus träning och jag körde ett helt galet bra GRIT-pass, uppföljt av CX. Jag tycker gruppträning är så mycket roligare än att gå själv och träna maskiner, så det blir det jag gör oftast.

Jag siktar på att göra morgondagen lika bra, med bra kost (tyvärr ingen träning), jobb och plugg. Jag känner mig superoptimistisk och motiverad, och efter ett långt samtal med min mamma igår har jag fullt fokus på mina mål.

Kram, Jossan

Likes

Comments

Om mig, Tankar, Project Ideal Me

Jag kom hem från jobbet för en halvtimme sedan och ska nu plugga. Senare ska jag på 50-årsfirande.

Igår blev jag trött på att jag varit ganska oproduktiv och omotiverad den senaste tiden. Jag vet inte om det har märkts här, men det är sanningen. Jag tror det beror på att det känns som att det är så mycket nytt som har hänt, och kommer att hända, och när jag känner att jag tappar kontrollen tappar jag också handlingsförmågan - istället för att göra något åt det jag inte har koll på så stressar jag över ovetskapen... Därför tog jag mig i kragen igår, och fick gjort listor samt en riktigt strukturerad kalender på min telefon. Jag kommer fortfarande använda min fysiska kalender i bokform, men det känns skönt att ha båda. Jag har ju (tyvärr) med mig min telefon överallt, och det är så lätt att kolla upp saker om allt finns i den.

En annan faktor till att jag känt mig en aning oproduktiv (tror jag) beror på att jag tvivlat så mycket på mig själv. Dock kom jag och tänka på något jag läste förra hösten, och det inspirerar verkligen mig:

"Act as if it is impossible to fail"

Genom att tänka så blir jag en helt annan person. Det är en annan version av "Fake it 'til you make it", och betyder helt enkelt att man ska agera och tänka på ett sätt som om det är helt säkert att man kommer nå sina mål.

Kram, Jossan

Likes

Comments

Mat, Socialt

För att göra en lång och väldigt lyckad dag mer detaljrik tänker jag dela upp den i olika inlägg.

Igår hade jag studiedag, så jag och min kära vän Ella åkte till stan för att äta brunch. Kafferostens frukostbuffé är ett givet val för oss av flera anledningar - som ni ser får man en massa godsaker till ett bra pris; man får ta del av buffén ända fram till klockan 12; deras latte art är fantastisk (så otroligt bildvänlig);de finns möjlighet att sitta både inomhus och utomhus, och utsidan har värmelampor; personalen är supertrevlig.

Vi satt på detta underbara café i två timmar, innan vi drog vidare. Vädret var helt underbart och vi bestämde oss för att sitta ute. Vi pratade om allt möjligt, som vi brukar, men bland annat vår studentresa. Det är läskigt att planera något som är så stort och dyrt, och samtidigt försöka fatta beslut om vad som ska hända sedan. Ni vet hur manisk jag är över framtiden, och hur rädd jag är för att sluta upp som en vanlig Svensson.

När vi kände oss färdiga på Kafferosten åkte vi till Botaniska Trädgården, men de bilderna får ni i ett annat inlägg.

Kram, Jossan

Likes

Comments