Jag vet att det var väldigt längesen jag skrev något här men det här är något jag verkligen måste ta upp!
Let's just set this straight för det är ett väldigt diskuterat ämne just nu och jag kan inte låta bli att diskutera det med.
Varje dag läser jag och hör folk som säger att rasism mot vita finns, att män också är förtryckta och att hetero/cisfobi finns och jag ska klargöra lite saker nu!

1. NEJ, rasism mot vita finns inte, dels för att vita inte är rasifierade, dels för att vita är privilegierade och alltså inte förtryckta. Vita ses inte ned på för att dem är vita och vita mördas inte eller på något sätt skadas för att dem är just vita, iallafall inte strukturellt. Den dagen vita utsätts för dem fördomar och får den historia som ickevita har och den dagen vita blir illa behandlade för sin hudfärg, DÅ kan man kalla det för rasism men tills dess så är det endast hat och diskriminering.

2. Feminism, kanske det mest diskuterade ämnet just nu. Feminism innebär jämställdhet mellan alla kön och ickekön. Feminism innebär INTE att någon ska ha det bättre än andra. Men folk har fått en så fel bild av det, att alla feminister hatar män och vill att män ska dö och det för oss vidare till nästa punkt- manshat. Manshat innebär somsagt inte att man hatar män för att dem är män utan för mansstrukturen, att män har den position dem har och det är inte en viss persons fel utan så har de alltid varit. Manshat innebär basically att en person hatar mäns position i samhället, att män har mer rättigheter än ickemän. Män är inte förtryckta och har aldrig varit och precis som vita så har män fler privilegier än ickemän och det feminism står för är att alla ska ha dessa rättigheter. Ingen man behöver vara rädd för att vara ute sent pga att han är just man men jag som kvinna hör ständigt hur jag måste vara på min vakt, just för att jag inte är man. Och det är det vi vill förändra!
Jag vet att det här var väldigt oklart men tycker ändå att jag fick med det mesta. Så alla ni okunniga och opålästa, läs detta och ta reda på hur samhällets strukturer ser ut och varför vita och män inte är förtryckta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det finns inget som förstört mig så mycket som det här. Jag vet helt uppriktigt inte hur jag ska orka ta mig igenom det här. Jag lurar mig själv varje dag att jag klarar mig utan dig men så fort jag får chansen kollar jag vad du gör. Och det dödar mig att se hur lycklig du är medans jag är helt förkrossad över att inte va din vän. Du betydde allt för mig, det fanns ingen som fanns högre på min lista än du. Du fanns vid min sida längst av alla och du var den enda jag gått igenom så mycket med. Och att allt det helt plötsligt tar slut river min själ i bitar och att komma över dig kommer ta månader. Jag har aldrig mått så dåligt över något som det här och jag har aldrig förlorat något så jävla viktigt. Alla våra minnen är fastbrända i mitt huvud och så fort jag hör en låt som påminner om dig så flyger alla minnen förbi mina ögon som en film. Och att vara på ett ställe där vi varit tillsammans krossar mig totalt. Att aldrig mer få krama dig, aldrig mer kommer jag få träffa din familj, ni var mitt andra hem, ett av få ställen jag faktiskt var trygg på. Och jag är inte den personen som gjorde så du valde att välja bort mig, inte längre. Jag har längre ingen lust att skrika och vara jobbig, inte vara respektlös mot andra, för det var trots allt det som fick dig att välja dem. Men du har också visat att den person som man älskar mest kan vara den som bara väntat på att hugga dig i ryggen. Jag dör hellre än att leva utan dig men ändå har jag inget val. Jag måste orka gå vidare även fast jag inte vill. Jag vill fortfarande sitta på din balkong och äta nudlar och göra videos i timmar, precis som när vi var små. Jag vill tillbaka till när jag bodde hos dig, när din syster kallade mig extralillasyster, när din mamma sa att hon såg mig som en av er. Och jag ber till gudarna att du en dag ska komma tillbaks till mig. Men jag vet att det inte kommer hända. Men jag lovar att jag har ändrats men det finns inget jag kan göra för att bevisa det.
Ingen förstår hur det känns att förlora sin andra halva, ingen förstår hur ont det gör. Allt jag vill är att försvinna, en dag blir allt bra men just nu vill jag bara försvinna.

Hadee♡

Likes

Comments

Det var så längesen jag uppdaterade bloggen jag vet. Men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork eller något intressant att skriva. Och jag vill inte heller känna mig tvungen att skriva något, jag tycker jag kan få ta pauser och skriva när jag känner för det men det går inte då jag vet att det finns iallafall några som läser min blogg och då får man en press på sig.

Men jag vill iallafall bara berätta att på torsdag är det skolavslutning och det ska bli så otroligt skönt.

Sen vill jag också säga till alla få som läser min blogg att ni är så otroligt värdefulla, oavsett vad någon säger till er, lyssna inte på det. Du skapades för en anledning och du har en plats på jorden som ingen annan skulle kunna ta. Och ingen ska behöva ta skit för att någon mår bra av att trycka ner andra. Och ingen ska bli illa behandlad, och ingen ska behöva stå där ensam. Tycker alla kan göra något för denna värld och säga ifrån om ni ser någon bli illa behandlad. För ingen ska behöva må dåligt för att man är den man är. Ni alla behövs, ni är så värdefulla oavsett vad.

Hadee♡

Likes

Comments

Det finns vissa personer som en alltid kommer vilja ha i ens liv, folk som förändrat ens liv till en ljusare plats och fått en att ändra synen på livet och sig själv.
Dom personerna skulle jag kunna ge upp allt för och dom skulle jag gå igenom eld och vatten för. Alla har nån som en är beredd att kriga för. Trots vad en själv skulle behöva gå igenom så skulle en göra allt för dom.
Men samtidigt behöver alla nån som är beredd att göra samma sak, som kan bära en när en själv inte orkar, som fångar en när en faller. Alla behöver nån en kan vila på och få stöd hos.
Och jag är otroligt glad att jag har mina vänner, dom som faktiskt suttit uppe hela nätter och pratat om allt och inget och som jag kan gråta hos och skratta med. Det är dom jag är beredda att ge upp allt för, för att finare vänskap får man leta efter. Det finns inte nån jag öppnat mig så mycket för, ingen har sett så många sidor av mig som ni. Ni har funnits där och torkat mina tårar och jag har gjort samma för er. Ni vet vilka ni är och ni betyder allt. Och jag vet att jag inte alltid är tillräcklig och jag vet att jag inte alltid är perfekt. Men när det väl gäller är jag beredd att döda för att se er le.♡

Hadee♡

Likes

Comments

Går och lägger mig tröttare och gladare än vad jag varit på länge. Är så otroligt glad för att jag har så jävla underbara vänner och att min familj är världens bästa. Att jag antagligen kommer klara historian och jag vet att jag är älskad. Är så glad för att ikväll var det den bästa kvällen på så länge och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Kan verkligen inte sluta le.
Och det är sommarlov om två och en halv vecka och på lördag så ska mamma gifta sig.
Nu kan allt bara gå uppåt. Och bara över en dag tog jag ett stort steg mot toppen och jag ska komma över. Den här sommaren ska bli perfekt.
Och grattis Måns och grattis Sverige för vi vann eurovision song contest i år. Vi är bäst, livet är bäst och allt är perfekt.

Hadee♡Likes

Comments

Jag har kommit in i en period i livet då allting inte är så jätteljust. Varför vet jag inte men det är som det är. Och här har jag varit förut men skillnaden är att jag inte tänker stanna. Jag vill inte fastna i det här måendet, vill inte känna att allt är dåligt. För det är det inte även fast det känns så. Jag måste bara få mig själv att inse det. Och jag är stark och jag ska klara det här. Precis som jag gjort alla andra gånger så ska jag göra det nu. För varje gång jag tror jag når toppen dras jag ner av nånting, när jag äntligen fått allt så kommer det någon och stjäl den lyckan. Men jag ska klättra uppåt och ta tillbaka lyckan jag behöver. Det kommer ta tid och tålamod men jag är stark och jag klarar det här. Precis som jag gjort förut.

Hadee♡

Likes

Comments

Blir så otroligt trött på att höra killar som snackar om att vi tjejer ska stå i köket och att man använder gay som ett skällsord och att folk ser ner på en om man har nån annan läggning än hetero.
Och att folk tar för givet att man är hetero och att man definierar sig som kille eller tjej och att hen/hin/annat pronomen är ett dumt påhitt av feminister som vill ha något att skylla och klaga på.
Orkar inte att folk ska kolla konstigt på en och ifrågasätta mig för att jag är den jag är. Jag vill inte ständigt bli påmind om att ni killar tycker si o så och att ni tycker att det är konstigt att jag kysser en tjej. Att bli förtryckt av ca hela samhället för att jag varken är man eller hetero och därför inte har samma privilegier som ni. Visst jag är vit ciskvinna och förtrycker därför passivt också men det är inget jag kan göra något åt.
Så diskutera inte hbtq+ frågor med mig om ni inte kan se saker på samma sätt som jag för det är bara provocerande. Och nej jag säger inte att alla ska tycka som jag men visa respekt då jag faktiskt tar åt mig och mår dåligt när folk ser ner på hbtq+ personer då jag faktiskt är en av dem. Öppna ögonen och acceptera alla oavsett kön/ickekön och sexuell läggning, vi lever trots allt i 2015. Jag tänker inte ta skit för att jag gillar alla kön och jag ska inte behöva må dåligt pga detta för jag valde varken mitt kön eller min läggning.

Hadee♡

Likes

Comments

När jag kollar på bilder på folk jag gick i samma klass som så känner jag hur jag fylls av lycka för att jag inte står där dom står idag. Att jag är en av dem få fjortonåringar som aldrig varit full. Att vara en av dem som inte behöver ett glas sprit för att skölja bort ångesten. Att jag kan njuta av livet utan alkohol. Självklart dömer jag inte någon men jag tycker det är sorgligt att se hur folk man sett dagligen halva sitt liv bli till någon annan än dem var då.
Men jag är så stolt att jag inte är en av dom. Jag har roligt utan att alkohol och det som jag behöver mot ångest är min blogg och musik. Mitt liv är en fest utan sprit och knark och det ska det fortsätta vara. Jag vill inte vara hjärndöd vid 17 års ålder, jag vill plugga och komma dit jag vill. Jag vill klara mig utan allt det där och det har jag gjort i nästan femton år så varför skulle jag inte klara det tre år till?
Jag mår bra i min barnsliga bubbla och jag tänker stanna här inne för jag är inte redo att växa upp. Inte än.

Hadee♡

Likes

Comments

Det här är något jag velat få ut länge. Och det är ett ämne som är otroligt viktigt att det uppmärksammas och att nån gör något åt det.
Jag förstår verkligen inte hur folk kan vara så otroligt taskiga mot någon. Hur folk kan sitta och säga och skriva och göra så hemska saker mot någon.
Och att ingen gör något åt det.
Mobbning har funnits i alla år och det sker i varje skola och varje land. Vi kan inte undvika det och vi kan inte gömma oss från det. Även fast många vill och många inte orkar låtsas om det, så är det så många människor som vill ge upp sitt egna liv pga mobbning. Och många vet inte ens vad mobbning är, dom ser det som en rolig grej att snacka om personen som kanske har ett funktionshinder bara för att personen inte fungerar på samma sätt. Eller att en grupp människor står och ger blickar och skrattar åt att någon inte ser ut som dem andra. Att man ska behöva höra att man är värdelös och dum i huvudet för att man har en annan åsikt än någon annan.
Och att man ska behöva tryckas ner ännu mer om man redan mår dåligt.
Hur folk håller på idag skrämmer mig och att man aldrig kan få vara ifred från det. Det skrämmer mig hur barn behandlar andra barn och hur vuxna blundar för det.
Tillsammans kan vi stoppa mobbningen och få fler att må bra. Men då måste vi öppna ögonen och orka bry oss.

Hadee♡

Likes

Comments

Ingen kan förstå min lycka just nu. Jag är så glad att jag spricker. Idag (eller igår för det är väldigt sent) så var det splayville på gröna lund och jag är så himla glad för jag fick träffa två killar som betyder så otroligt mycket för mig. Och nej det var inte Jonas och Anton men däremot Daniel och Manfred. Jag grät i princip halva dagen för att jag inte trodde jag skulle få träffa Manfred och jag hade då ingen aning om att Daniel var där.
Så jag och min kompis står bara där typ och så ser jag att Daniel står där så jag bara måste ta bild med honom och det var så jävla härligt för jag verkligen älskar honom och dessutom gav han mig världens bästa kram.
Efter det så skulle vi stå i kön till Manfred men då var det stängt och det var bokstavligen jordens undergång för mig.
Men jag som är så smart ställer mig där dem gick ut från tälten och jag är så jävla glad att jag gjorde det.
Det var så sjukt och se hans chock när han kom ut och alla skrek och grät, han trodde inte att folk älskade honom så mycket och jag tror han var lika chockad som jag. Och trots att jag grät och knappt kunde andas så lyckades jag få en bättre bild än någon annan.
Dom två killarna är verkligen helt underbara och jag är så otroligt glad att fått träffa dem för det är något jag velat så himla länge.
Den här dagen var helt klart lyckad.

Hadee♡Likes

Comments