Det senaste dygnet har varit fullt upp. Jag fick skit av mina bästa vänner och det var droppen för mig. Jag blev helt tom och känslan av att vilja försvinna blev så stark så jag försökte ta mitt liv. Min Bästa vän fick reda på det så hennes pappa ringde min mamma och försökte få tag på mig men hade stängt av mobilen och gått ut Med hunden. När jag kommer hem står mamma i hallen och hon springer fram och kramar mig och vi står där och gråter. Min bästa vän kommer några minuter senare medan mamma ringer ambulans. Åker in till akuten där de tar massa blodprover och sedan fick jag dropp. Jag tillbringade hela natten och början av idag där.

Har varit hemma i några timmar nu och är väl fortfarande inte helt ok. Det var en omtumlande händelse och allt hände så plötsligt. Min mage känns fortfarande lite skum men ska tillbaka till sjukhuset imorgon och ta blodprov för att kolla så levern är ok. Självmord är ALDRIG svaret. Att se min mamma gråta så myxket och även min bästa vän som nästan aldrig gråter var så tufft. Att se smärtan i mammas ansikte och höra henne säga när jag ligger på sjukhuset att jag inte får dö och lämna henne. Att höra ens mamma säga förlåt för att hon inte varit uppmärksam. Det gör ont. Det är inte värt det alls. Jag har lång väg att gå men resan mot att bli frisk har börjat.

  • 4 readers

Likes

Comments

Denna dag började väl sådär bra ställde alarm halv 10 för skulle ut med hunden sen kom jag hem och gick å la på igen. Dagen fortsatte med att vi fira min syster eftersom ingen var hemma igår så vi åt tårta osv. Grejen är att dagen var väl helt ok tills min syster sa att jag var lat och aldrig gjorde något. Att jag alltid låg i min säng och kollade på serie osv. Och det är ju sant, det är det jag gör om dagarna. Men hon vet inte anledningen varför, ingen vet. det är det som gör så ont att hon anklagar mig för att vara lat men hon vet inte ens om varför? Att all min kraft går åt att ens gå upp ur sängen, att jag inte ens vill vakna på morgonen, att ständigt vakna med ångest. Det är det som är jobbigt, hon kan kalla mig lat när hon vet hur det känns. 

// Lina

  • 4 readers

Likes

Comments

Senaste tiden har allt gått nedför. Jag mår så dåligt så självmordstankarna är tillbaka och starkare än någonsin. Jag har nått botten på riktigt nu. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag mår så fruktansvärt dåligt. Grejen är att min bästa vän vet att jag är deprimerad dock så tror Hon det är bättre för jag har inte pratat med henne om min depression på flera månader, grejen är att människor säger att de är där för en det är bara smsa oavsett tid på dygn men vem har tid för lilla mig när klockan är 3 på natten? INGEN. Jag förstår att de inte kan stanna uppe varje natt för att prata med mej men man kan inte säga sånna saker, när man väl behöver nån så finns ingen där.

Idag är det min systers födelsedag, köpte ett par original Apple hörlurar och någon läppsak hon ville ha så nu är jag fattig också ((: ska sedan till en kompis och så kommer det massa andra vänner. Inte alls taggad på det. Vill bara vara hemma just nu men vad ska jag göra? Har redan sagt ja så kan inte ställa in nu. Sista veckan på sommarlovet också, ångesten över skolan börjar bli starkare nu även lm jag haft det sen dagen vi slutade skolan. Är så trött på det där helvetet. Det har aldrig slut. Är så trött på livet. Vill bara bort härifrån. Hoppas ni mår mycket bättre än mig iaf

// Lina

  • 4 readers

Likes

Comments

Något jag är så trött på är människor som romantiserar psykiska sjukdomar. Som använder ordet i mitt fall depression eller att de är deprimerade när de inte ens vet innebörden. "Åh jag förlora FIFA jag är så deprimerad" nej du är inte deprimerad, visst du kanske blev besviken, nedstämd. Men känslan kommer inte sitta kvar i veckor. Du kommer inte ha en konstant fight mellan dig själv och din hjärna. Depression kan ta år att bota. Grejen är att det faktiskt känns när människor använder ordet fel. Det känns som om de hånar mig, hånar alla med en psykisk sjukdom. De kunde lika gärna skrattat rakt upp i mitt ansikte, det känns som ett slag i magen.

Och grejen med att psykiska sjukdomar blivit så populärt? Helt plötsligt är det coolt att ha ångest. Det är toppen att fler och fler får mer kunskaper om psykiska sjukdomar men att det är "coolt" att vara psykisk sjuk är så jävla dumt. Det är inte coolt det är ett seriöst problem och folk som säger att de har det för de vill ha uppmärksamhet jag tycker på riktigt synd om de.
Det var väl allt för mig, hejdå

// Lina

  • 5 readers

Likes

Comments

Jag hade en bra dag idag, träffade en barndomsvän som jag inte träffat på ett år och testade även sushi för första gången (inte gott alls) men sen när jag kom hem och gick och la mig så kom en våg av depression och ångest och jag bara börja gråta. Och även känslan av att behöva skada mig själv kom så stark som det inte varit på 2 månader. Jag vet inte vad jag ska göra jag bara sitter i mörkret med tårarna rinnandes från mina kinder i hopp om att ingen ska höra. Allt gör så ont, mina lungor, mitt hjärta. Allt.

  • 6 readers

Likes

Comments

Sååå jag ör tillbaka. Jag kom iväg till Thailand tillslut då det sluta med att vi köpte en biljett så tog direktflyg ensam ner till Bangkok och sedan en taxi till Mae phim. Jag hade det helt fantastiskt där. Det är ett så mysigt ställe och alla är så trevliga. Jag badade även med delfiner. Bästa födelsedagspresenten och att jag gick göra det med min bästa vän. Det var en fantastisk upplevelse. Problemet kom när vi skulle hem. Alla flyg var fulla och överbokade och eftersom alla vi skulle åka standby blev det ett stort problem. Vi hade också hyrt huset så vi kunde inte stanna där hur länge som helst. Det slutade med att jag fick köpa biljett hem också. Så tog taxi till Bangkok för att sedan flyga till Dubai där jag mellanlandade i 3.5 timmar och sedan tog jag ett flyg därifrån till Arlanda. Första gången jag flög själv och dessutom till ett land utanför Europa. Jag är så stolt över mig själv för att ha klarat det då jag hatar flygplan och blir stressad av att vara på en plats med mycket människor och tänk då en flygplats. Såg även massa lag som skulle till Rio för att tävla i OS så det var lite coolt. Är påväg till landet nu så uppdateringen kommer vara lite seg. Hoppas du har haft det bra.

// Lina

  • 6 readers

Likes

Comments

Jag nämner ofta min hund i mina inlägg, och det är
För att min hund är på riktigt mitt liv. Han är den jag tillbringar mest tid med. Så därför tänkte jag berätta om honom i det här inlägget.

Han är 1 år och 3 månader och jag har haft han sedan han var 8 månader. Varför vi inte haft honom sen han var 8 veckor är för att han är adopterad. Vi omhändertog honom via hundarutanhem. Jag har alltid velat ha en hund enda sen jag visste var en hund var för något och på alla mina önskelistor stod det alltid högst upp "en riktig hund."

Så i januari hade vi kollat runt ett tag efter hund på olika sidor och eftersom både mamma, lillebror och syster är allergiska var vi tvungna att adoptera någon som redan var i Sverige så vi kunde hälsa på och se så de inte reagerade mot den. Vi såg då Jack som numera heter Clifford och alla blev helt kära i han. Så vi skickade in en intresseanmälan och bara några dagar senare kunde vi åka och kolla på honom. Han charmade oss alla så dagen efter vi träffat honom skrev vi på kontraktet och senare på kvällen hämtade vi honom.

Clifford är en blandning mellan Saluki/Border Collie och är en otroligt fin hund. Han blev vanvårdad i sitt tidigare hem i Irland och därför omhändertogs han. Man märker att det verkligen satt spår på han vilket jag förstår. Det han och de andra hundarna var med om är hemskt. Idag hatar han källare, och gillar inte cement eller kakelgolv, han springer och gömmer sig om man höjer rösten och han vet att han gjort något fel, han är också livrädd för saker som till exempel fiskespö och andra saker i liknande former och om man höjer Armen för snabbt kryper han ihop och tror han man ska slå honom.

Trots allt det här har han börjat våga lita på människor igen och gett oss en annan chans. Han har ett otroligt stort hjärta och är en underbart snäll hund. I början när vi fick han kunde han knappt gå i koppel, jagade katter och alla andra djur, inkallning funkade inte alls, han hade aldrig sett en sjö eller havet förut, och han visste inte hur man leker till exempel kasta pinne.

Idag är han en helt annan hund än när vi fick honom, han får fint i koppel och på landet och i skogen kan man ha honom helt lös. Inkallning är mycket bättre men självklart kan det förbättras, han är otroligt lättlärd och kan massor med tricks, katter händer att han skäller på ibland men det är mycket bättre, och att kasta pinnar måste vara det bästa han vet.

Clifford är min hund, det är jag som går ut med han förutom vid lunchen på skoldagar annars går jag ut med honom, badar, klipper klor, borstar päls och tänder. Allt.
Det är så fantastiskt att se att han för varje dag utvecklas och börjar lita på människor mer och mer. Han gör mitt liv. Det är min solstråle. Jag älskar honom av hela mitt hjärta❤️

  • 6 readers

Likes

Comments

Något som alltid får mig att le är konserter. Känslan i luften, alla är så glada. Jag har varit på en hel del konserten då min pappa älskar konserten så både jag och min syster har växt upp med konserter.
Min allra första konsert var med min pappa och ett par kompisar till familjen. Vi såg Europe på gröna lund haha. Jag måste ha varit 8-9 år? Sen såg jag Eric Saade på grönan också då han var min svenska favoritartist när jag var liten haha.

Sen har jag sett Justin Bieber 24/4-13. Hade inga biljetter och sen ringde min kompis mig dagen innan konserten och fråga om jag ville gå och jag blev så glad så jag börja gråta och skrika. Det är en oförglömlig dag.

Såg Miley Cyrus 31/5-14 tror jag. Fick gratisbiljett av samma kompis som jag gick med till Miley Cyrus. Jättebra konsert. Asså Mileys röst är helt underbar. Och när hon sjöng Jolene, det var så vackert.

Sen samma år såg jag Selena Gomez i oktober 2014 kanske? Fick gratisbiljett av samma kompis igen. En otroligt bra konsert dock så var det första konserten jag var på som trycket hade varit så stort. Trodde jag skulle svimma. Men jättebra konsert.

Har gått på många grönan konserten kommer inte ihåg alla tho eftersom jag gått sen jag var 9 år men några av de är Little mix: (vilket var i år) vi köade sen 8 på morgonen och hamnade längst fram dock så slutade det med att vi inte åt på 8h så jag svimmade i slutet av konserten och blev överburen så missa de 2 sista låtarna
Zara Larsson: (förra året) då hade vi köat i kanske 2 timmar men vi fick jättebra platser. Dock var det några killar som tog droger framför oss och hade druckit alldeles för mycket men Zara Larsson var definitivt 10/10

Måns Zelmerlöw: Vi stod längst fram och trycket var hemskt. Men det var det värt då Måns kollade mot oss och vinkade mot oss. Också en underbar konsert med glada människor.

Jessie J: kunde inte alla låtar men jag och min syster bestämde oss för att gå för en kul sak. Också på grönan då men asså den tjejen sjunger otrooooooligt bra live. Vi dansade och hade grymt kul. Jättebra konsert.

Kommer inte på fler grönan konserter men "vanliga" konserter då

Janoskians: 14/09-15 Gud vilken dag hade M&G och det var underbart att få krama de och tacka dem för allt. En fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Höll på att svimma efter m&gen och under konserten pågrund utav det sjuka trycket. Det var en fantastisk dag.

The fooo: fick gratisbiljett till the fooo samma dag som konserten så mötte upp en tjej där vi köade inte alls men hamnade näst längst fram. (Vi hade då golden circle) eller vad det heter vi hade sidan Mania tror jag den hette ?? Det var en bra konsert och The vamps var riktigt coola att se då det är ett band jag velat se ett tag.

Halsey: 17/2-16 tror det var sjuttonde iaf. Helt fantastisk konsert. Det var magiskt, en otroligt duktig sångerska med en fantastisk publik. Konserten var definitivt 10/10. Hon är en gudinna. En helt underbar konsert.

Shawn Mendes: 21/4-16, vi hade köat sen 7 på morgonen så vi fick otroligt bra platser. En fantastisk konsert speciellt en del då han tog av sig mikrofonen och bad alla att vara tysta sen sjöng han utan mikrofon, bara hans röst. Det var helt otroligt och första konserten någon gjort något sånt. Det gjorde hela konserten alldeles speciell. Det var fantastiskt. Dock var trycket helt otroligt. Vi stod vid staketet och bad folk att backa men de bara fortsatte trycka på. Speciellt när jag höll på och svimma och vakten tänkte bära över mig, man kunde se hur alla var beredda på att ta min plats. Sen svimmade jag när konserten var slut men då missade jag inget. Dock kommer jag inte ihåg låtarna i slutet eftersom jag knappt kunde andas.

5sos: 1/06-16 tror jag det var, min syster var med i tävling och vann biljetter till mig. Vi fick otroligt bra platser och det var en helt fantastisk konsert. Deras röster live, jag dör. Amnesia och Jet black heart så bra live.

Kian n' JC: 10/06-16 senaste konserten jag var på. Har kollat på Kian & JC i evigheter och att äntligen få se de var helt otroligt. Älskar hur de tog upp fans och sen att de läste min fråga gjorde ju allt lite bättre. Mötte de även innan konserten, helt underbara människor båda två. Fantastisk konsert.

Sen Justin bieber 30/09-16: Så snart ska jag se min älskling igen efter 3 år. Fick biljett i julklapp och att jag ska se han med internetvän gör ju allt bara lite bättre. Är så taggad, saknar han sjuk mycket.

Likes

Comments

Idag skulle jag ha åkt till Thailand men planet blev fullt, så nu åker jag imorgon istället om allt går som planerat. Så idag ska jag väl packa, har fortfarande inte packat klart och är inte ens i närheten av klar. Så imorgon måste jag gå upp klocka 7 då planet går klockan 11 och måste vara där senast 9 ((:

Idag åkte vi (jag, mamma, syster & lillebror) till en strand eller de tvinga med mig. Dock så gick solen i moln när vi kom till stranden och dök upp igen när Vi skulle åka hem, typiskt min familjs tur. Sen har jag bara gått ut med hunden och inte gjort så mycket mer.

Ligger i sängen och tänkte sova snart men såklart håller inte min hjärna med mig ((: Så just nu lyssnar jag på Atlas - Shannon Saunders. Älskar låten såååå mycket. Den är så vacker. Dock kommer jag ha spelat sönder den snart då jag spelar sönder låtar så fort jag hittat någon låt jag älskar.

Såg också att Miley och Liam Hemsworth är tillsammans igen <33 hörde rykten om det för nån månad sen men som sagt så var de rykten men de är tillsammans igen och jag shippade de så mycket innan de gjorde slut och är så glad att de blev tillsammans igen.

Tänkte skriva 2 blogginlägg nu som jag publicerar imorgon någon gång då jag inte kan uppdatera eftersom jag kanske kommer flyga i 12h.

Om du går igenom något jobbigt just nu, vet jag att du klarar det. Du är vacker som du är, oavsett om du har kurvor, ärr eller synliga ben. Det du går igenom just nu, definierar inte vem du är som person. Det är bara en period ur ditt liv och jag vet att du klarar detta. Jag tror på dig.

/Kram


  • 5 readers

Likes

Comments

Eftersom det jag tänkte skriva om här var depression och ångest kan jag väl lika gärna berätta om hur det är
För mig.

Okej först för er som kanske inte vet vad depression innebär eller vad det betyder så är det (enligt Wikipedia) en psykisk störning. När man är deprimerad bär man en känsla av sorg eller en känsla av tomhet under en längre tid. Livet kan kännas meningslöst och man slutar med aktiviter man tidigare gillat. Det behöver inte finnas en anledning till varför man är deprimerad. Knappt hälften av alla kvinnor och 1/4 av alla män blir deprimerade någon gång under sin livstid.

Jag har egentlig depression vilket är den vanligaste formen av depression. Har varit deprimerad i ett år nu men har även varit deprimerad för några år sedan men då var det en mildare depression och kunde då ta mig ur det snabbare. Jag har testat att gå till psykolog, 4 st faktiskt. Men det är inget som fungerar för mig, jag gillar bara inte sättet det får mig att känna mig obekväm och jag mår definitivt inte bättre av det. När jag mår dåligt kollar jag på videos av artister/ Youtubers jag gillar som till exempel Justin Bieber (har växt upp med hans musik och varit ett fan sen 2009,) The Janoskians (Några idioter som jag varit ett fan av i 3 år snart.)

Att vara deprimerad är bland det värsta, du orkar inget, du känner ingenting. Det är bara tomt (i mitt fall) det är som om man är en robot. Man ser alla andra skratta, le osv och själv står man där Helt tom och fakear ett leende då och då. Du kan inte sova om nätterna, du gillar inte att göra det du älskade att göra förut, du bara är. Tankarna om att du är värdelös och bara en börda för alla, att allt skulle vara lättare om du försvann, att alla skulle bli lättade om du försvann. Det är vanliga tankar för mig. Jag har Levt med sådana tankar i 365 dagar. För mig är det inte konstigt längre, det är min vardag. Jag berättar bara om hur jag har det, hur det är att leva med depression utifrån mitt egna perspektiv sen kan det vara olika för alla. Alla har inte samma symptom, och alla reagerar inte likadant.

Människor som säger att de är deprimerade pågrund utav att de förlorat ett spel osv snälla tänk på vad ni använder för ord. Vi som faktiskt är deprimerad kan ta illa upp då ni använder en allvarlig "sjukdom" för att beskriva hur ni mår när ni inte ens vet hur det är att leva med depression. Skoja aldrig om allvarliga sjukdomar som till exempel depression, anorexia osv. Du vet inte vad människor går igenom, du vet inte vad som pågår bakom de där fakeade leendena eller vad som gömmer sig under de stora kläderna.

Ångest är det som kommit med min depression, har GAD/generell ångest. Vilket suger, känns som man har fjärilar i magen konstant och oroar mig allt för mycket om allting. Att ha depression och ångest är bland det värsta det är antingen allt eller inget, tillslut får man ångest över att man är deprimerad och aldrig orkar göra något. Men man kan inte gå från deprimerad till "normal" på en dag, det krävs tid och kraft.

Som jag sagt så är depression och ångest inte lika för alla, vissa har mildare eller svårare, men såhär är det för mig
/Kram

  • 12 readers

Likes

Comments