Skönt att komma hem efter två veckors semester i Ryssland. Kan faktiskt berätta lite kort om just Moskva och Sankt Petersburg.

Moskva, en storstad med extremt mycket sevärdheter, och det var det! Nejdå, jag tycker att man ska börja med att besöka Röda torget. Strosa runt där, kanske gå in i Vasilijkatedralen och därefter äta på Gum (svindyrt, men värt). Ett måste är "Diamantfonden" och något som kallas för "Armouries", museer ligger inne Kreml. Biljetterna finns att köpa i parken strax utanför Röda torget. Napoleon museet kan vara kul om man har tid och intresse ligger i början av Röda torget. Det finns givetvis mycket mer, men börja med dessa först. Kan tillägga att tunnelbanesystemet är enkelt och anpassat, dvs ni kan ta er överallt i Moskva. Ni som föredrar taxi, inga problem, men kom ihåg att pruta (minst hälften av ursprungspriset).

Ett stort problem är engelska språket! Ta inte för givet att alla kan prata engelska. Det absolut värsta med Moskva är maten..

Sankt Petersburg, tillskillnad från Moskva ligger de flesta sevärdheter i centrum, vilket är bekvämt. Först och främst ska man ta sig till den centrala delen av stan (om man nu inte bor där), köp bussbiljetter och njut av den vackra forna Leningrad. Staden har ett avancerat kanalsystem, så att ta en båttur runt staden är också ett måste. Vinterpalatset (Eremitaget) och torget utanför måste ni besöka. Efter dessa utflykter får man välja fritt vad det är man vill se och uppleva.

Likes

Comments

Besöker ännu en vacker stad i Ryssland, Sankt Petersburg. Finns faktiskt för mycket sevärdheter att se i denna stad, men vi valde ut dem centrala.

Igår besökte vi Peterhof Palace där Peter den store en gång levde i. Ett stort palats med en enorm park och guld dekorerade fontäner. Kanske låter inte så häftigt, men helt ärligt bland det häftigaste jag någonsin sätt. Om vi säger så, det finns få nordiska slott som kan jämföras med denna.

Likes

Comments

Efter all ätande och firande bestämde jag att ta mig på egen hand till Moskvas mittpunkt, dvs röda torget. Jag tog tunnelbanan från "Mitono" till "ploshchad revolyutsii", dvs stationen där röda torget ligger.

Det tog mig ungefär tre timmar att gå runt och återuppleva Moskvas arkitektur. Att besöka Moskva och röda torget är lika fascinerande varje gång. 

Att besöka Rysslands huvudstad är något jag rekommenderar alla. Jag lovar ni kommer inte möta på några björnar, dock så bär jag inget ansvar om ni gör! 

Likes

Comments

Tisdag, sitter på jobbet och trycker 500g kvarg med ca 350g bananer.. Hann inte köpa riktig mat, hann inte laga mat, får skylla mig själv.

Sista veckan innan jag for till Moskva innebär mycket träning. Kommer antagligen inte kunna träna så jättemycket där (vågar knappt ta en promenad i parken själv) skämt åsido.

Bilden från lördags, då jag övade slag och brände kalorier.

Likes

Comments

Efter ätit en redig burgare från O'Learys tog jag och min prinsessa en promenad till Slussen, där vi tog en kaffe på bryggan. Solen värmde rejält och humöret var på topp.

På söndag flyger jag till Moskva, där jag kommer att spendera mina första veckor av sommaren.

Efter Moskva ska jag vidare till Sankt Petersburg över sista helgen och sedan tillbaka hem.

Vad ska ni göra i sommar?

Förresten, ni kan följa mig på Instagram för bättre bild uppdateringar - damirbicharov

Likes

Comments

Det finns en övning som är mycket svår för mig att genomföra, spärren i mitt huvud sätter stop för höga vikter, eller är det mina benmuskler som inte orkar? Iallafall kör jag böj ändå. Nöter teknik, och försöker höja vikten maximalt (men alltid med rätt teknik).

Ca 300g - ägg
200g - tonfisk
60g - spenat
Maten ni ser på bilden är kanske inte lika god som en pizza, men gör enormt mycket mer nytta än en sådan.

Likes

Comments

Ser absolut inte gott ut, och om jag ska vara riktigt ärlig så är det inte det heller. Så här äter jag för att åstadkomma resultat, finns inga andra sätt.

Frukost - gröt, mjölk, honung, ägg och bär.

Mellanmål (1) - en burk med sardiner

Lunch - kycklingbröst, bulgur och grönsaker

Mellanmål (2) innan träningen - biff med bulgur

Middag - biff och grönsaker

Strax innan jag lägger mig - kokta ägg

Enkelt..

Siktar för tillfället på ca 3000kcal

Likes

Comments

En bra bild som sammanfattar min lördag&söndag, haha! Åt god mat och kollade på hur Real krossade Atletico i Champions League..

Nu ny vecka, inhandlat mat, tränat för första gången på två veckor och nu pluggar matte inför kommande nationellt prov imorgon..

Likes

Comments

Redan söndag, sjukt hur snabbt tiden går! Den här veckan skriver jag ett nationellt prov i matematik 3b, jobbigt, men skönt för att det är verkligen det sista jag gör. Ska gå igenom ytterligare ety gammalt NP-prov idag och imorgon för att känna mig 100% säker på att jag har koll.

Nu ska jag dra i mig min frukost och se på Avengers, lugnet innan stormen! Viktigt att man kan slappna av på morgonen.

Likes

Comments

Nouw Magazine