View tracker

Jag tänkte att eftersom jag redan börjat skriva om saker som jag anser är fel så kan jag fortsätta på det spåret, det är nämligen så att jag har en otroligt nära vän till mig som betyder något enormt mycket för mig och det är därför jobbigt att se hur hon behöver tänka efter en extra gång med vart hon går! 🙌🏼 detta på grund av att hon är doftöverkänslig och det är då något man alltid behöver tänka på och jag tycker detta är fel! Hon är utbildad för att jobba inom restaurangbranschen men detta är något som är väldigt svårt för henne på grund av att folk inte alltid tänker sig för innan de tar på sig enormt mycket stark parfym. Detta är då inte bara gäster utan även personal. Hon har skrivit ett inlägg om doftöverkänslighet och hur hon har upplevt att det är att leva med just detta, helt klart värt att läsa! Tjejen som skrivit detta heter Isa och inlägget kan ni läsa här!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tjenare! Jag får beklaga mitt usla uppdaterande men det blir inte mycket tid över på dygnet där man orkar göra saker! 😴 de senaste dagarna har varit intressanta, jag har hunnit med att vara på riksårsmöte för svenska kyrkans unga över helgen i Avesta, och resan hem vart otroligt lång, börja resan 11.35 i Avesta Krylbo för att så småningom komma fram till Gnosjö (för att vara exakt skulle jag vara framme 19.47) hursomhelst så när jag satt på andra tåget på väg mot Herrljunga där jag skulle byta tåg och åka till Borås och sedan vidare till Gnosjö så uppstod det problem! En bro var ur funktion så vi fick stå och vänta där i cirka 4 timmar och vart därför fyra timmar försenade! När vi väl var framme i Herrljunga så hade SJ fixat en buss till oss som skulle till Borås eftersom vi missat sista tåget sedan länge. Väl i Borås så skulle det stå en taxi och vänta på mig som jag skulle sätta mig i och den skulle då köra mig till Gnosjö! Bra, tänkte jag och fixade skjuts från gnosjö till high Chaparral, och så iallafall så hittade jag till slut taxin som fått uppdraget och vi åkte iväg. Vi kom 3 mil sedan fick han upp på sin taxameter att han skulle bomma körningen så vi åkte in på sidan av vägen och han ringde sin chef som då sa att SJ plötsligt sagt att jag själv måste stå för resan och sedan begära reseersättning i efterhand för att jag inte ringt till SJ och bett de boka en taxi åt mig men det var inte den infon jag fått! Så jag sa att nej men jag har inte råd att betala 1700 kronor för att åka taxi till Gnosjö och till svar får jag då av taxibolaget att "nej okej. Men det är inte mitt problem du får se till att lösa det för du måste betala och så är det bara!" Det hela slutade med att taxichauffören blev upprörd och körde tillbaka mig till Borås och släppte av mig där och där blev jag sittandes och hade inte ätit sen klockan 07.30 på morgonen och nu var klockan 00.00 helt plötsligt! Jag känner ingen i Borås och hade ingenstans att ta vägen och ta vägen och jag fick heller inte tag i SJ! Så jag la mig på en bänk vid stationen och skulle sova i kylan och så precis när jag håller på att somna så skriver min underbara syster malin att hon ska försöka fixa det. Hon ringer SJ och 15 minuter senare sitter jag återigen i en taxi påväg till Gnosjö. Klockan är nu 03.00 och jag ska komma fram till Gnosjö 04.00 men får inte tag i skjuts så nu får jag slänga ut 250 kronor på att betala taxichauffören för att köra mig till high Chaparral! När jag äntligen kommer fram till high Chaparral är klockan 04.10 och jag är nu vrålhungrig och hur trött som helst, inte undra på! Det är ju över 16 timmar sedan jag åkte från Avesta! Jag äter och går och lägger mig.

Måndag när jag vaknar så ringer min syster och frågar hur det är och om jag vill att hon ringer SJ eller om jag ska ringa själv och begära ersättning så jag säger att jag vill att hon ringer för att de nog tar henne mer seriöst. När hon pratat med de så berättar hon att de direkt fyllt i en ersättningsansökan för att detta som inträffat verkligen inte är okej vilket det ju faktiskt inte är! Det kommer ta cirka 3-4 veckor är den infon vi fått. Hela tisdagen går utan några ändrade besked. Men idag när jag vaknar får jag ett sms av min syster där det står och jag citerar "av någon konstig anledning så är du inte berättigad ersättning från SJ! Jag har frågar varför och hotat med tidningen!" Jag svarar då "snälla säg att du skämtar med mig! 😅" hon frågar då hur mycket biljetterna kostar och skriver vad SJ sagt att de kostar. Och så får jag bild på detta mail från SJ:

Man slutar aldrig att förvånas! Så nu har vi skrivit till SJ att vi går ut i tidning om de inte hör av sig! 🙌🏼

Inte det positivaste inlägget jag skrivit, det vet jag men det behövde komma ut hur SJ behandlar sina kunder! 😒 om 8 timmar och 20 minuters försening inte är tillräcklig för att få förseningsersättning så undrar jag hur lång tid man ska vara försenad!

Tack för att ni förhoppningsvis tog er tid att läsa detta! Skickar ut en stor kram till alla som vill ha den! 💖

Likes

Comments

View tracker

Sitter just nu på saloonen och avnjuter en kall Coca Cola och tänker på hur bra jag har det här på high Chaparral och laddar batterierna för en dag med arbete på frukost och lunch imorgon 👌🏼 jag trivs superbra här på Chaparral och har känt mig som en del av familjen sen dag ett, vissa dagar är bättre än andra precis som vanligt men vad gör det? 💖 första veckan arbetade jag kvällsservering och denna veckan har jag jobbat pizzeria, den kommande veckan jobbar jag som sagt frukost och lunch! 💖 på kvällarna sitter vi alla kollegor tillsammans och bara umgås, supertrevligt! 😃 jag längtar inte hem och vill vara kvar i denna bubbla, men jag saknar såklart min älskade familj och mina vänner 😍💖 men om tre veckor åker jag till Västerås för att hälsa på en av mina bästa vänner som jag inte träffat sen i februari så det ska bli himla kul 😍💖 hon är efterlängtad 💖 kommer någon dag framöver uppdatera bloggen med bilder på hur jag jobbar och hur det ser ut där jag jobbar, tills dess önskar jag alla det bästa! 💖 bär snart av mot sängen! God natt alla fina 💖

Likes

Comments

Här kommer det lite fler bilder från min studentdag, detta blir ingen lång text för det orkar jag inte skriva just nu men jag hoppas att alla har en bra sommar så här långt.

Min sommar har börjat på bästa sätt med ledighet men på måndag är det dags för verkligheten, då åker jag ner till Gnosjö för att säsongsjobba på high chaparral till den sista augusti. Det ska bli väldigt kul faktiskt, jag väntar med spänning! Det som blir tråkigast är väl ändå att vara så långt från alla nära och kära, ni vet vilka ni är, men det ska nog bli väldans bra det här ändå!

Ha en fantastisk sommar alla fina, jag ska försöka uppdatera bloggen regelbundet från high chaparral hela sommaren men kan bli lite svårt ibland eftersom jag inte kommer ha något internet, men det där löser sig nog! Ett stort tack till alla som var med och gjorde min dag fantastisk, ni är guld!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Det är en vecka sedan, en vecka sedan jag för sista gången var med klassen, en vecka sedan jag avslutade mina 12 år i skolan. Det var en fantastisk dag som började med champagnefrukost hemma hos en klasskamrat, vi sjöng och skålade för en sista dag tillsammans.

Det vart sedan dags att börja bege sig mot bussen som vi skulle ta till skolan för att en sista gång sitta i aulan och lyssna på rektorer som pratade och kallade upp elever som alla vunnit olika stipendier. Det var också några elever som uppträdde på scenen och när allt detta var klart så var det dags för så kallad mentortid där vi fick säga hejdå en sista gång till alla våra lärare och där vi fick våra betyg av våra mentorer. Nästa sak på schemat var lunch och sedan var det dags för alla klasser att ställa upp i bokstavsordning för att klass efter klass jublande få springa ut till sina nära och kära. väl ute letade man reda på sina nära och kära och fick blommor och presenter hängda runt halsen.

Sedan var det äntligen dags att gå till flaken och klassvis ställa upp sig på sitt eget flak som man dagarna innan klätt med ballonger och björkar och lakan med roliga texter. Alla flaken åkte sedan gemensamt genom stan ner till stadsparken där man återigen möts upp av släkt och vänner och där var det dags för alla studenter att samlas och lyssna på kommunalrådens sista tal till studenterna. Efter detta blev det en massa kramande kompisar emellan innan man sa hejdå och alla åkte iväg till sitt eget. En fantastisk dag som jag sent ska glömma! Tack alla inblandade, ni vet vilka ni är!

Likes

Comments