Då har jag testat att springa #haningetrail för första gången i mitt liv. En del har frågat mig vad Trail står för i löparvärlden. Jag har svarat att jag är inte så kunnig i detta då jag startade min löparglädje mars 2017 från att ”hatat” att springa å sprang enbart vid tvång ex till tåg eller buss.... till att nu oktober 2017 ÄLSKA att springa. Jag har sprungit 5 tävlingar tillsammans med min man och det är så roligt men varje gång ä jag så nervös.

Denna gång nu i oktober skulle jag testa på ett just Trail lopp. Trail lopp står för skog terräng , sten, missa , slask, backar osv
Detta lopp kan jag verkligen rekommendera , roligt när det är många som springer loppet av glädje och att man fullföljer å njuter . Så var vädret på vår sidan denna höst dag. 5 km
Den finns 10km och 16,5km att springa på oxå men för mig räckte 5 km just nu :)

5km loppen är vad jag klarar av att springa men ju mer jag stärker kroppen så kommer jag nig klara av längre så småningom .

#trail #löpning

Åsa Nore

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 5 Readers

Likes

Comments

Det var som om de vore i går , fast då hade jag ju inte fått uppleva livet med dig ännu . Men jag såg fram emot de, känslan va obeskrivlig och jag minnen detaljer när vi skulle möta våra blickar och hand mot hand vid mariatorgets ”grill” vi missuppfattade platsen men med telefonerna som vår kommunikation så möttes vi där en sommar kväll 2002 . Ända sedan dess har min kärlek växt och berikats av livets alla skeden.
Vi har mött de svåraste ett par kan göra när vi 2005 blev föräldrar åt vår först födda son som dessvärre dog och lämnade ett stort tomrum.
Men ur detta växte vi samman och fanns där för vår kärlek va så stor , vi har varit med om sjukdomar och andra prövningar som stärkt oss fast man känt att nu orkar man inte mer. Vi klarar ALLT bara vi får vara du åh jag. 

Vi fick 3 barn till och det har gått bra men även där fått ta oss igenom beslut och andra saker som stärkt oss mer.
Utan dig Jimmy så hade jag inte stått här idag, jag hade inte klarat av de bara. Jag är en känslosam person och med de i sig tär väldigt mycket på mig.

Jag fick bli din fru 2006 då vi enade vårt liv till döden skiljer oss åt. Själv tycker jag att även efter döden finns jag där å väntar på dig så vi kan springa tillsammans 

Jag grubblar en hel del, du stöttar mig när jag faller å tar emot mig med en famn även om du själv ligger.
För en tid sedan förändrade jag mig själv och med mig på resan har jag dig.... att ställa om och programmera om systemet är inte lätt men tillsammans klarar jag de .

Jag vet om att jag och du kommer förlora livet före någon och bara tanken gör mig rädd, jag lever hellre en dag mindre än dig så jag slipper leva utan dig.

Älskade Karl Ove Jimmy Nore om jag kunde skulle jag plocka ner allt jag kan åt dig för att fylla ditt liv med enbart kärlek och glädje men jag kan inte de , livet är vad de är å vad vi stöter på i vår väg genom livet rår vi inte på , men vi kan finnas där å hålla om varandra när de viner utanför fönstret och när träden brister i grenar. Där stor vi enade med kärleken och glädjen


💞❤️ÄLSKAR DIG DÅ NU OCH FÖR ALLTID ❤️💞 din fru Åsa

Åsa Nore

  • 14 Readers

Likes

Comments

Att minnas med glädje varje stund jag fått med dig.....Minns när vi hämtade hem dig vilken lycka de var. Du sprang å gömde dig under trappan på kenneln, alla dina syskon kom fram utom du, du va lite shygg men när jag väl satte mig där vid trappan kom du fram... visste att de va dig vi ville ha.... i min jacka satt du hop kurad från Nyköping å hem till Haninge. Minns glädjen som när  Emelie fick gosa med dig vi låg på hallgolvet i jordbro och bara lät dig strosa omkring,du lekte i backen med Emelie å blev snabbt hennes bästa vän under uppväxten , du följde med mig å Jimmy på turer ner till taberg Karlskrona och Göteborg du gav oss så otroligt många fina minnen , å dom gröna tennisbollarna var de bästa du visste ....du blev väldig sjuk när du va nere i Helsingborg på besök då trodde vi att du skulle dö men du repade dig och vi fick flera år till .........,tillsammans.

Jag är tacksam för alla de 12 åren .... känslan av den enorma sorgen som jag fick när du plötsligt över en dag blev så sjuk , gråter gråter för att livet va slut att jag blev tvungen att ta ett beslut för du led, det näst värsta jag varit med om , jag kan inte jämföra när mitt barn dog för detta är två helt skilda sorger men dom går hand i hand när de gäller sorg och saknad, här var jag ju tvungen att se dig lida och ta ett snabbt beslut ,,,på vägen in visste jag att du skulle somna in du va så sjuk, du hade redan dött å kände inte ens av smärtstillande du fick , gråter när jag tänker på den stunden på Bagarmossens djursjukhus......

Du va sååååå speciell vår stjärna under många många år å du välkomna alla nya barn i familjen
❤️❤️❤️❤️❤️ när jag förlorade min son låg du vid min sida å trösta mig på soffan i sängen på promenaderna du gav mig stödet jag behövde , å nu är du borta../.. jag springer för dig i skogarna å ofta är du i mina tankar 💔💞❤️🙏🏻

Tack för allt

Här ska du få bli fri i morgon 🙏🏻🌸

Åsa Nore

  • 15 Readers

Likes

Comments

Dagens lärdomar är att jag just idag känner att jag vill klappa mig själv på axeln. Man förtjänar de då man lyckas med olika strategier och iakttagelser på människor.
Jag har lärt mig något idag och det är att ibland eller för de mesta är de rätt skönt att slippa vara den där ”röda” personen då jag märker att de finns en hel del av den karaktären. Jag var där själv förut, men har lärt mig hantera den biten inom mig. Jag behöver inte ”hävda” längre jag behöver inte vara i ramp ljuset för att driva. JAG KAN jag är en förbaskat bra människa med bra värderingar och strukturer och förstår mål och syfte med mig och andra saker som sker.
De verktygen använder jag mig av även i mitt privata men även i yrket. Jag kan aldrig tycka om alla eller komma överens med alla men jag får acceptera och låta de segla ... de ör stort när man kommit så långt med tankarna.
Jag VET att ingen människa är bra hela tiden alla människor behöver få höra att man måste tänka på hur man uttrycker sig eller agerar, jag växer genom att bli ifråga satt men blir jag aldrig det hur SKA jag då kunna förändra mig och lära mig genom mina handlingar och ifrågasättande ?

Tack för att jag få växa tack för att jag får möta och erfara tack för att jag väljer att vara drivande nyfiken på mitt liv både privat och yrkesmässigt.

Om du respekterar mig gör jag de med dig om du låter mig växa så låter jag dig växa ....

Om vi arbetar redan från början med de små att stärka dom så behöver man aldrig jobba med att laga vuxna
❤️🙏🏻

Tack för att jag våga tro på mig på dig på alla jag möter med kärlek
❤️

Åsa Nore

  • 25 Readers

Likes

Comments

Jag vet inte hur jag ska starta detta inlägg men börjar med att tacka mig själv. För att jag tog steget. Jag valde livet , många gånger tänker jag:  hur sjutton klara jag av denna resa? Jag gör den ju fortfarande och kommer köra den hela livet jag har kvar.

Min 9 åring grät i kväll över att hon inte vill vara med på gymnastiken i skolan.
Minns den känsla själv djupt inom mig hur jobbigt det var att ”vuxna” inte förstod mig utan trodde att ja ja du bara larvar dig , gymnastik är nyttigt samma för alla.
Levde med den jobbiga känslan i många år. Omklädningsrummet i skolan man tvingades stå å klä av sig inför alla andra och valde man att byta om på toa vart man retad av kompisar för att vara äcklig som inte duscha. I duschen retades man för att man inte fått bröst ännu eller att man hade mens osv ... alltid va de något.

Jag ifråga satte min dotter varför hon kände som hon gjorde , jag berättade om hur jag hade känt mig. Då kom de fram. Uch blev arg .

Ska de vara så här i skolan? 30 år har gått för mig sedan tonåren startade , jag blir rädd och tänker å hoppas att det verkligen tar tag i detta i skolan.
Jag arbetar själv som pedagog i förskolan och vill verkligen redan därifrån arbeta med känslorna , värdegrunden och att ge utrymme för alla barnen. Ingen ska behöva må dåligt eller gråta osv. Väldigt viktig fråga för mig.
Denna resa jag gjort genom mitt liv hitintills har gett upp offringar av olika slag. En hel del vänner försvann jag valde bort dom, nya har jag fått å jag glädjs åt dom jag har i mitt liv å tar emot dom med öppna armar.

Jag väljer de som ger mig ett syfte en mening att känna mig behövd att även att just  jag tillför till livet och är viktig. Den känslan vill jag ge till andra också.

Jag startade min livs förändring och är så tacksam för alla nya möten allt nytt i mitt liv mitt nya jag. 

Tack för hälsan , tack för att jag nu får leva MED livet och glädjen den ger,. Tack för att jag stärks av de som är mindre glädjefulla i livet som gör att jag stärks och lär mig nya saker. Tack min son som tyvärr inte fick chansen utanför magen  men du har gett mig så otroligt mycke genom din prägel i 9 månader i min mage och födseln på förlossningen å begravningen och tiden där efter med alla möten.

Tack till Itrim till Mina man Jimmy till min kollega Sedet , Åsa, min gamla chef Annaerika och vän
❤️ och tack till Anette Johansson (en fd chef) Till Ingela och susane som ger mig förtroende och alla föräldrar å barn. Tack till mina barn tack mamma å Larsola för att nu tror på mig och tack till mina systrar som uppmuntrar mig till mitt nya jag ❤️ Tack för er alla å tack till alla nya jag möter som ger mig energi

Åsa Nore

  • 27 Readers

Likes

Comments

Jag tänker som så att känslor måste få vara tillåtna utifrån sitt innersta , när man arbetar med sig själv själsligt inifrån och kroppsligt utifrån så händer de en hel del med dig som människa.
Att få göra de här valet själv att få må bra och att få en hållbarhet i utvecklingen känns fantastiskt skönt, jag måste fortsätta att lära mig genom mina mindre bra beslut och bättre beslut.

Att jag skulle ha ett liv som intresserar andra att klara av att inspirera andra är en känsla jag inte är van vid att få höra.
Jag har alltid fått höra hur dålig jag är hur jag måste jobba på , att mina ord aldrig blev lyssnad på.

Därför anser jag att i förskolan där jag är i , DÄR ska ALLA barn får bli lyssnad på alla barn ska få komma till tals och vi dömer aldrig andra . De sätter spår hos individen. Jag LOVAR dig det.

Imorse fick jag höra av en person som tyckte jag skulle vara med i malous tv men nej nej ingen tv för mig, sedan tyckte hon att jag skulle skriva en bok om min resa genom livet , de tåls att tänkas på.


Nu ska en trött jag sova
💞 godnatt världen

Åsa Nore

  • 35 Readers

Likes

Comments

Ibland behöver man stanna upp å få struktur på sin hälsoresa. Jag känner att jag är inne i något konstig känsla då jag starta min resa hade jag tiden att reflektera då jag va sjukskriven pga stress, högt blt och oro, nu känns de så mycke i huvudet igen att jag glömmer vad jag pratat om,jag känner FÖR mycket och jag vill verkligen inte vara den som gör de, mitt mål när jag skulle återgå va att vara bakom kulissen få stöd och förståelse. Jag hoppas de blir så . Nu har jag sprungit 3,7km dumdristigt JA jag vet men jag har tränat styrketränings programmet också 🙌🏻💪🏻

Dags kära du att få förståelse i styrketräningens effekt långsiktigt och inte kort siktigt . Jag är sååå omotiverad just nu å jag tror att jag behöver en tränings kompis . Vill du bli min motivation i träning?

Åsa Nore

  • 36 Readers

Likes

Comments

Så hur va de nu man skulle tänka, jo glädje till de som kommit till mig allt fint med allt de tunga ändå.
Ja jo så är det ju för oss alla människor . Vi får alla uppleva sorg någon gång, jag fick begrava mitt barn jag fick föda fram vårt kärleksbarn dött, hur kan man fortsätta framåt i livet med de bagaget ?

Jag har inget svar på den frågan för jag har inget val. Jag har nu efter 12 år som gått lärt mig att se de fina ur allt de tunga men jag tillåter mig vara ledsen å gråta en stund ibland , och just nu ikväll gör jag de och då passar jag på att skriva om de.

Jag lättar lite på trycket jag har i hjärtat å min själ för mig själv så ingen annan behöver möta mitt sorgsna hjärta.
Jag vill se de fina i allt även när de stormar i själen.
För jag tror det stärker mig att klara av att njuta av de vackra å fina på så sätt.
För vem skulle annars klara av att begrava sitt barn före en själv, när livet startar så bra men får ett sådana slut innan de ens börjat? Jag delar sorgen med många föräldrar tyvärr och genom mina år där jag hållit föreläsningar träffat drabbade så har jag lärt mig något av de , så tänker jag i allt jag nu gör , jag lär mig något nytt å kanske kan även jag gr av mig till just dig.

Älskar mina barn å mitt barnbarn och min underbara man som ALLTID FINNS där

Tack Emelie Engel Gabriel Tindra Melker Lennox och Jimmy för att jag är så rik och att jag får dela mitt liv med er
❤️🙏🏻 ni gör mig stark ni ger mig styrka och glädje jag ÄLSKAR ER

Åsa Nore

  • 40 Readers

Likes

Comments

För mig handlade de mest om att orka och att vilja känna lycka och välja de som jag va bra på istället för att att alltid haka upp sig på allt dåligt.
Jag ville inte tänka längre, jag tappade minnet va nära på att få en stroke och kände mig otillräcklig och hade slutat vara jag.

Jag visste att bantnings medel inte hjälper inte heller att springa och köpa gymkort. De förblir liggande efter 2 månader. Men jag fann mig själv insåg att jag behöver stödet JAG behöver få höra av andra att jag kan att jag duger ATT jag ska kämpa , någon som står bredvid mig å peppa mig sådan är jag och jag är stolt över det.

Jag valde #itrim_sverige itrim gav mig helheten och gör det ännu och vet ni för att jag ska lyckas behövs det en coachning som hjälper till att hitta min drivkraft .:./ så har du den känslan att du vill må bättre och hitta ett hälsosammare liv så kan jag föreslå dom .... tack för att jag fått livet tillbaka med bra mat bra rörelse förmåga men framförallt hittat löpningen som en del av mig

Åsa Nore

  • 45 Readers

Likes

Comments

Det finns mycket som jag kan uttrycka mig om när det gäller min resa mot ett bättre hälsosammare liv. Jag kan inte nog tacka mig själv att jag drev mig så pass hårt så jag nästan råkade ut för en stroke. Jag mådde tull synes bra trodde jag , jag kämpade på med allt möjligt tungt i bagaget utan att tänka på att de skulle dra ner mig så pass hårt.

Jag vart så rädd för allt vad läkaren sa ang mig som person. Tänkte noga efter om de va döden jag ville nå eller om jag vill ge livet flera år med dom jag skapat.

Till en början kände jag nog varken de ena eller de andra , de kvittade för dör jag kommer jag till min son som dog men lever jag får jag eventuellt uppleva mer innan jag möter döden igen.

Jag valde livet för den hade flera fördelar än nackdelar . Idag är jag väldigt STOLT över mitt val.

Jag är stolt över att jag KAN jag duger till något jag med. Å mer ska jag visa min omgivning. Styrkan kommer ska du se å då jäklar ska jag va påläst ...

Tack ITRIM och tack Emma min hälsocoatch som gav mig denna väg att vandra, nu KÖR VI
🙌🏻🙏🏻👊🏻 kan JAG så KAN DU!

Åsa Nore

  • 43 Readers

Likes

Comments