Header

Instagram@lifewith3kidds

Vart ska jag börja någonstans..
Hur ska jag förklara hur det kändes att vara med om något av det värsta jag fått uppleva..


Att förlora våra barn
våra 4 barn som i mångas ögon inte var barn men för mig var det våra barn från första stunden jag såg plussat på stickan.. Man hinner tänka så mycket! Man hinner planera en halv livstid på bara några dagar! Vilken barnvagn
vilken bil
vilken säng
vilken klädstil barnet ska ha
blir det en pojke eller flicka
bästa babyskyddet
osv...

Man känner bara lycka och glädje när plusset visar sig! Rädslan kommer först senare.. Man letar upp numret till barnmorskan och bokar in första mötet.. Man längtar! Man känner efter! Försöker tyda kroppen signaler..

MEN så händer det som inte får hända!
Man får lite ont i magen och upptäcker samtidigt en blödning.. Magsmärtor blir värre efter hand och oron tar över! Samtalet till gyn är det värsta man ringer! Någon säger att du har troligtvis fått ett missfall, kom in imorgon så tar vi lite prover.. Den längsta natten någonsin infinner sig! Timmarna på gynakuten känns som tortyr och ännu värre att vänta på provsvaren som blir klara först dagen efter.. Varje gång telefonen ringer rycker man till!

Mitt första missfall var i vecka 6.. Bara ca 1.5 vecka efter plusset men på den veckan hade vi hunnit planera massor och hunnit glädjas varje dag under den tiden.. Bekräftelsen var som en spark i magen!
Det tog några dagar för sorgen att lägga sig.. Vi visste direkt att vi ville fortsätta..

Några månader gick och äntligen kom plusset igen! Denna gången med skräckblandad förtjusning! Denna gången började jag blöda redan 3 dagar efter plusset.. Samma resa på gyn och en bekräftelse på det jag redan visste när jag såg blödningen på morgonen och kände mensvärken.. Denna gången var det tungt.. Varför vi igen?

Vi fortsatte vår resa mot bebis och denna gången tog det bara någon månad sen plussade vi igen.. I vecka 6 var jag så fruktansvärt orolig! Fick ett ultraljud på gyn som visade en liten bebis med ett pickande hjärta - vilken lättnad! Men lyckan visade sig bara kortvarig.. Två veckor senare var det dags igen.. Jag blev totalt knäckt! Vad gjorde vi för fel? Vad hände med min kropp?
Nu kände vi att vi ville ta ett uppehåll, för hur skulle vi orka med det igen?

Tiden gick och till slut började vi om.. Återigen gick det ganska snabbt tills jag blev gravid.. Den graviditeten fick jag automatiskt ett ultraljud i vecka 6 för att bekräfta graviditeten.. Visst var där en liten ärta med ett pickande hjärta! Våra dagar blandades med rädsla och lycka! Skulle det gå vägen denna gången tro? Två veckor gick och det kändes som att nu måste det vara vår tur! Alla andra fick ju gå sina graviditeter ut! Ytterligare två veckor gick och vi landade på vecka 10, snart snart snart var vi där! Vecka 12 som skulle vara vår första milstolpe. Men så hände det som inte fick hända! En blödning! igen! Ringde gyn i panik! En lugnande barnmorska talade om att det är vanligt med blödningar utan att något är fel, kom in så gör vi ett ultraljud och ser så att allt ser bra ut! Aldrig har jag mått så illa av att ligga på en brits och vänta på läkaren! In kom han, pratade lite grann, talade om att många gånger mår bebisen bra i denna veckan trots blödning.. Han startade maskinen... Började titta.. Var tyst och koncentrerad.. Sen såg jag den! Blicken.. Jobbar man själv inom akutsjukvården så vet man hur det ser ut när något är fel.. Där och då visste jag vad han skulle säga... Han bekräftade några sekunder senare det jag redan visste..
"jag beklagar men bebisen hjärta har slutat slå"
Jag tror inte jag kan beskriva vad som hände med mig.. Vilka känslor som infann sig... Där låg jag med ännu en bebis som inte längre fick gro färdigt.. Denna gången fick jag tabletter med mig hem.. Aldrig har jag tvekat så länge med att stoppa i mig ett par tabletter som jag gjorde då! Tänk om han sett fel! Var det verkligen sant.. Jag tog tabletterna och vi grät.. Vi grät tillsammans.. Vi kramades och sa inte så många ord.. Det gick ganska snabbt sen fick jag fruktansvärt ont! Jag blödde som aldrig förr.. Jag spenderade flera timmar på toaletten för blodet forsade och smärtan i magen var fruktansvärd! Flera gånger var Patrik väg att åka in med mig men vad skulle det göra för nytta.. Jag ville kunna krypa upp i mon egen säng när det var klart.. Reste jag mig från toaletten hann jag ut tillsammans sen fick jag springa in igen.. Efter 2-3 timmar började jag känna ett tryck och jag behövde bajsa.. Trodde jag.. Men det var bebisen som skulle ut.. För denna gången var det faktiskt en liten bebis med fingrar och tår, syror som en pingisboll vilket gjorde att denna gången kände jag när bebisen kom ut.. Ut i toaletten.. Skulle jag verkligen spola ner min bebis... Jag satt ganska länge, märkte att det direkt slutade blöda men jag kunde inte förmå mig att resa mig.. Till slut med en otrolig ångest spolade jag och fick ut till Patrik.. Han förstod direkt utan att jag sa något att det var klart.. Vi kröp ner tillsammans i sängen..

Dagen efter ringde dem från gyn som bestämt för att kolla hur det hade gått.. Jag skulle komma in senare för att se så att allting var ute.. Vi åkte och handla efter vi fått i oss frukosten.. Inne på citygross började kramperna komma igen.. Vad är detta tänkte jag! Blev alldeles kallsvettig! Slängde i ett paket bindor i vagnen för kände att det började forsa, sa till Patrik att jag måste gå på toaletten och han påpekade hur blek jag blev.. Jag sprang ut.. Där satt jag på en offentlig toalett.. Blodet forsade och tårarna rann.. Efter en halvtimme kom den där tryckande känslan igen.. Denna gången gick det snabbt.. Tryckte på några gånger sen kände jag hur det kändes som dagen innan, pingisbollen som kom ut... Vad hände nu? vad var detta? det var ju färdigt igår! Jag var tvungen att titta och där var ännu en bebis.. Hur gick detta till! Ingen sa att där var två!!

Chockad gick jag ut till Patrik och där stod han orolig och väntade.. Såg på mig att något hade hänt.. Tårarna rann och vi gick snabbt ut till bilen.. Körde därifrån direkt till gyn.. Där gick det snabbt denna gången.. Slapp sitta i väntrummet.. Fick prata med en läkare som var otroligt duktig.. Hon förklarade för mig flera gånger att när dem är så små kan man missa att där är två för att den ena kan ligga bakom den andra.. Just då sjönk det inte in.. Jag frågade samma sak om och om igen.. Det tog tid innan jag förstod vad som faktiskt hänt.. I början blir man arg och klandrar läkaren som gjorde ultraljudet - hur kunde han missa det!? Sen förstod man så småningom om vad läkaren sagt på kontrollen, det var ju inte hans fel.. Men oavsett så satt vi där och sörjde förlusten av två barn på samma gång..

Än idag trillar några tårar när jag berättar om detta.. En liten gnutta ångest infinner sig och en saknad.. Samtidigt så tittar jag på mins tre fina barn som jag har hos mig idag! För till slut var det våran tur ändå 🌸 Vi har fått tre fina friska barn som förgyller livet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links
Inlägger innehåller reklamlänkar

Sponsrat inlägg

Tiden går snabbt och snart är 2017 slut och vi ska fira in ännu ett nytt år.! Har du börjat fundera på nyårs-blåsan än? Annars är det kanske hög tid! Kolla in dessa härliga klänningar och det där lilla extra som gör hela outfiten komplett 👌

Likes

Comments

Liten är febrig och de stora barnen är på nu förskolan.. Vi myser med lite sång och lek här hemma.. Tänk om man själv hade varit så pigg med feber! Hade jag å andra sidan fått feber nu så hade jag vare sig jag vill eller inte fått vara pigg ändå.. Livet stannar inte upp och framför allt inte med barn..

Jag är imponerad av alla ensamstående föräldrar där ute! Det är en fruktansvärdt tuff situation att vara i många gånger..Det ni gör är enastående! 🌸 Jag vet att man inte har något val men det innebär inte att man inte förtjänar uppskattning och beröm för det man gör


Var stolta över er själva och ni ska veta att jag beundrar er från djupet av mitt hjärta! 💕

Likes

Comments

Idag slog de stora barnen upp sina ögon redan 05.30.. Ella har precis vaknat men så har hon oxå varit vaken i stort sätt hela natten.. Behöver nog knappast säga att denna mamman är lite trött i ögonen idag...

För mig nalkas det jobb inatt så för barnen blir det snart förskolan efter 3 lediga dagar för deras del.. Vi passar dock på att mysa lite här hemma först 🌸

Likes

Comments

Kvällen har gått i ordna tecken.. Vi har inte vetat om han skulle komma hem eller inte. Att inte ha några svar är värre än att ha svar som kanske innebär dåliga nyheter.. För innan man har svaren kan man inte heller göra något.. Man står handfallen och vilsen..  Vet inte vilken väg man ska gå.. Man vågar inte hoppas på en bättring när man inte vet vad som gömmer sig bakom hörnet..

Men Pappan i familjen är återigen hemma från sjukhuset 🌸 Tillbaka imorgon för ett ultraljud på lungorna för att utesluta propp i lugnan eller en vätskeanssamling.. Ny antibiotika som ska bita på en bredare bakteriebild för att veta att man ska lyckas ta död på vad det nu än är för bakterie som orsakar lunginflammationen.. Nu håller vi tummarna och tår för att detta gör susen så vi är på banan igen snarast! ✊

När pappa kommit hem och man vaknar av hostan så kryper man gärna ner i hans famn/Ella 1.5 år

Likes

Comments

Det låter lätt
Det låter roligt
Det låter som en dröm
Det låter kärleksfullt
Det låter spännande

Att vara någons fru är självklart allt det där!

Men glöm inte att ibland är det oxå motsatsen till allt det där!

Det är svårt
Det är tråkigt
Det är tufft
Det är en berg och dalbana

För som någons fru finns du där.. Du stöttar, du älskar, du lyfter upp någon annan.. Du finns där för någon som är en av de viktigaste byggstenarna i ditt liv! Någon du delar din vardag med, dina åsikter, dina idéer.. Men alla är vi olika.. Alla har vi bra eller mindre bra dagar.. Alla har vi olika åsikter så även i ett förhållande.. Man grälar, man går varandra på nerverna, man diskuterar, man tycker olika, man gör olika..

För i verkligheten finns inte det där perfekta äktenskapet som är allas dröm!

Men är det verkligen en dröm? För mig är det inte så. Självklart önskar jag inte vi grälar och blir osams! Men samtidigt står det för att vi har olika åsikter, åsikter som vi står upp för! Man håller inte med sin partner för att vara snäll, man ställs inför problem, man hittar en lösning på sina problem. Ur detta går man starkare för varje gång! Jag älskar min man och skulle inte vilja leva en dag utan honom! Han är den byggsten i mitt liv som får mitt hus att stå stadigt. Han är den som älskar mig och rår om mig. Han är den som alltid finns vid min sida. Och jag för honom! Vi retar oss på varandra ibland, vi blir irriterade över varandras små egenheter och brister, vi tröttnar på varandras tjat emellanåt. Men trots det så finns det ingen annanstans vi hellre skulle vilja vara än med varandra!


Vi grälar - vi blir sams
Vi ställs inför prövningar - vi utmanar oss själva och vinner fajterna
Vi bildar en samlad enhet - samtidigt bibehåller vi våra egna identiteter

För tappar du bort dig själv
Då tappar ni bort varandra

Klyschigt ABSOLUT!
Men du måste älska dig själv
För att kunna älska någon annan
Du måste vara dig själv
För att kunna vara med någon annan

Likes

Comments

Tyvärr är det så vardagen ser ut för många idag! Försäkringskassan ger avslag på avslag.. Men varför? För att statistiken ska se bättre ut? För att slippa betala ut så lite som möjligt?

Självklart håller jag med om att det är viktigt att avslöja bidragsfusk! Självklart ska man göra en utredning för att se vad personen behöver hjälp med för att man inte ska man inte ska kunna fuska, jag köper allt det där. Men det har gått till överdrift! Självklara fall där man nekar assistans!
Man går in och ska bedöma varje minut av någon annans liv - hur lång tid tar det att gå på toaletten,hur lång tid tar det att äta, hur många minuter behöver du för att få på byxorna.. Och så ska behovet av assistans räknas på hur många minuter du behöver hjälp och hur många minuter FK tycker set borde ta..

Tänk om någon skulle bedöma din vardag så.. Så fruktansvärt kränkande att någon annan ska bestämma hur lång tid du får lov att ta på dig när du ska kissa!

I dagens läge agerar FK som en gud.. Man anser sig ja rätt att sätta sig emot alla andras beslut och kompetenser. Man lyssnar inte alls på den enskilda individens behov och framför allt lyssnar man inte på personer som är i behov av hjälp!

Jag rullade förbi ett Sponsrat inlägg på Facebook som ni ser här nedan på bilden.. Ett litet budskap att sprida vidare

Likes

Comments

Har precis blivit klared storstädningen och sitter nu i soffan med barnen som är helt uppslukade i svampbob fyrkant.. Patrik var på vc idag för att kontrollera sina prover efter sin lunginflammation, vi bor båda helt säkra på att det skulle vara mkt bättre för han har känt sig bättre de sista dagarna men tji fick vi! ingen förbättring på proverna så han blev återigen skickad till akuten för nya utredningar.. Nu hoppas vi dem går till botten med detta och kan hitta vad som är fel efter 4 veckors sjukdom ❤

Barnen ska strax få lite middag och sen in i duschen innan det är dags för kvällsbestyren innan läggdags.. Dagis imorgon för deras del och jobb för min del.
Ska vika lite tvätt när mina små är nerbäddade sen är hemmet iordning. Skönt med lite ordning och reda så man kan slappna av när man väl sätter sig ner

Likes

Comments

För det är barnens fasters födelsedag!
Hurra Hurra Hurra Hurra!! 🎉

Barnen har en faster som finns där i vått och torrt för oss! Hon ställer upp på alla möjliga vis för oss 🌸 Barnen älskar henne och frågar efter henne dagligen. Vi spenderar otaliga stunder tillsammans på promenader och lekplatser. Hon förtjänar en ordentlig hyllning på sin stora dag så hjälp mig att gratulera och hylla denna fantastiska människa som betyder massor för oss! 🌸

Stort grattis på din dag Susanne!

Likes

Comments

Har du sovit gott? Jag har sovit bättre än föregående natt iallafall! Var kanske iofs inte så svårt eftersom det inte blev någon sömn alls förra natten!

Idag blir det storstädning! Det behövs idag.. Förutom det blir det lek och bus. Vi passar på under lediga dagar. Imorgon nalkas jobb för mig igen nämligen

Så vad gör du idag?

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw