Snart snart är nedräkningen här för årets höjdpunkt, i alla fall för barnen här hemma. Adventskalendern och en liten present varje dag men i år så har även jag något nytt att se framemot varje morgon 😉
Vi letade ett tag till vår 10 åring och tyckte de var lite klurigt att hitta något passande, antingen så är innehållet alldeles för vuxet med kosmetik och annat eller så tycker hon att de är för barnsligt så som tex en lego adventskalender. Men så sprang vi på denna från baby lips tillsammans och tyckte de var ett perfekt allternativ.
Men Noel som är 6 var de lite enklare han gillar lego och playmobil så här var utbudet mycket bättre och valet föl på playmobil med pirat tema.

Jag själv har i flera år tänk att skaffa mig en egen kalender men de har inte blivit av i år funderade jag på lakrits kalendern men så snubblade jag över denna med kaffe och då var saken gjord en av mina stora laster i livet är kaffe och denna kunde inte passa mig bättre, dessutom kan både jag och lars ta del av dagens lucka tillsammans😊 

Så nu väntar vi bara på att det ska bli den 1.a och vi får öppna våran lucka😊
Ni hittar produkterna här!

1. Baby lips.   2. Playmobil.  3. Kaffe
   

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Leo har nu fyllt 6år och jisses vad tiden går, förstår inte hur stor ska han bli? Att han min lilla kille en dag inte är så liten längre och kanske kommer tycka det är pinsamt med kramar ifrån mamma, men jag hoppas det aldrig blir så!!
Detta år tog vi och gjorde ett litet cirkuskalas för vår lilla clown, han var med och ville det också så inte bara mitt påhitt. Jag hade kunnat gjort hur mycket som helst men med lite pyssel och lite färdigt så blev det hur bra som helst för man vill ju ändå hålla ner kostnaden så det inte drar iväg och blir för dyrt även om man gör allt själv... Man kan lätt sväva iväg när det gäller kalas!!

Vi börjar sådär så kommer fler bilder snart, men Leo hade en fantastisk dag.../M

Likes

Comments

En sommar har snart gått helt galet och visst har vi hunnit med lite men någon längre tur blev det inte i år och det har faktiskt vart riktigt skönt att bara få vara.
En tur till Västanåfallet gjorde vi i allafall också helt oplanerat då vi egentligen var på loppistur men insåg att oj här ligger ju denna fina plats. Här var jag nog senast på en skoltur kanske i mellanstadiet men minns att det var ett mysigt ställe. Leo såklart älskade det då han genast gick in i rollen att detta var ett äventyrsställe och vägen ner gick vi en smal och brant skogsstig alltså inte den rätta vägen som han tyckte var otroligt spännande. Det är då man märker att det behövs inte så mycket ibland även om barnen hade tyckt att det varit mysigt att åka iväg också förstås.../M

Likes

Comments

Min pappa fyllde 60 år och vad köper man till någon som redan har allt och inte önskar sig något?!
De ända vi kunde komma på att han alltid säger eller skämtar om är hur han ska åka helikopter och vi andra få gå, han har under alla år velat se sina ägor ovanifrån. Så min underbara bror kollar upp och fixar allt.
Men de är inte lätt att hålla något hemligt i en vecka och sedan få till något att liknar en överraskning när vi redan har varit på kalaset.

Min svägerska lyckas lura honom rejält i alla fall och han misstänkte ingenting. De absolut roligast med denna present var att se pappas min när vi kom flygande snett över hans gård och till slut landar på min bror och svägerskas gräsmatta dit hon lurat med pappa för att leta efter ett verktyg som hon inte visste namnet på och häller inte var riktigt säker på hur de såg ut..
Han var nog ganska tagen av stunden, och trodde nog aldrig att hans önskan skulle gå i uppfyllelse!
Till vår fina pappa!

Likes

Comments

När Noa äter något och i detta fall chips, oops!!
Inget som ingen känner igen kanske som har småbarn, men var så roligt att se dessa bilder när jag kikade igenom bilderna. Vi har en ful ovana tyvärr, barnen får se på datorn när vi äter inte alltid men ganska ofta, oops igen men de äter och alla är nöjda och glada!! Noa vill se på Pippi Långstrump och sitter och skrattar gott när Pippi gör nå tok det är så himla roligt att se.
Trevlig helg.../M

Likes

Comments

Nu har våren även kommit till oss och då var det hög tid att plocka ut lite grejer till vår lekstuga, har även köpt till lite glasstillbehör ifrån tgr...

Känner att jag skulle kunna göra massor här inne om idéerna får skena iväg lite, kanske detta är mer min lekstuga än grabbarnas haha men de lekte på där inne när det var färdigt el ja Noa åt mest kakor och Leo önskade sig mer lejon på väggarna men var ändå nöjd och serverade mig utav de olika grejerna i kiosken/fiket. Får se om vi hittar på lite mer här inne i år eller så tar vi det nästa sommar.../M

Likes

Comments

För snart en vecka sedan bjöd min bror på 40års kalas och det skulle vara maskerad men inget speciellt tema var sagt.
Jag är inte den som jublar när det är dags för maskerad tycker det är så svårt att komma på ngt men denna gång hände något och allt började med en...

Och sen rullade det på jag googlade på bilder som vintage clown, vintage circus, clown ja ni förstår allt för att sedan se vad jag kunde få tag i och vad som skulle hinnas med att göra.

Sedan var det bara att sammanställa det hela och måla sig lite...

När festen precis har börjat och alla har kommit, vi har lekt några lekar då är det dags för ett musikquis vi skulle dela upp oss familj på ena sidan och vänner på den andra. Alla var taggad för vinst och han som håller i leken (alltså inte min bror) säger till oss då kör vi och pekar med handen framåt. "Första" låten spelas och det är bröllopslåten, man såg förvirringen hos alla och vi vänder oss om, då har min bror och dåvarande sambo bytt om till bröllopskläder och vi har alltså samlats till bröllop helt fantastiskt och alldeles alldeles underbart.../M

Likes

Comments

Var på en liten loppisrunda idag med Leo!! Sällan jag hittar ngt stort tyvärr som bord, stolar, pallar, tavlor ja bi ni fattar men småkrafs kommer jag alltid hem med...
Hittade en fin mandelkvarn har inte sett denna model förut kanske jättevanlig men jag har aldrig sett den så jag blev lite kär! Fick även med mig en liten vas som matchar en större som jag har och en skultuna ljusstake för endast 25kr tror det var dagens kap. Är ingen skultuna tjej annars, jättefint hos andra men inget jag skulle lägga mina slantar på men denna i mässing gillade jag utan att veta vart den kom ifrån förrns efteråt.

Kan inte bestämma om jag ska putsa den el inte, gillar inte när de känns sådär superblanka men skulle ändå vilja snygga till den lite... Får väl googla på lite husmorsknep! /M

Likes

Comments

Den här lilla plutten växer och blir så stor, han är 1,5 år men man har glömt hur mycket dom ändå förstår när dom är så liten. Det har lyst bus i hans ögon sen dag ett och jag tror att han inte kommer vara helt lätt att handskas med när han växer på sig mer, men jag hoppas att det blir tokiga bus och inte slita sig i håret bus som han kommer med;)
Han vill vara nära sin storebror och följer ofta efter vart han än går och Leo är så snäll med sin lillebror och låter han vara med och försöker göra honom glad om han är ledsen även om det bråkas en del också vilket hör till så är dom alltid så söta med varann vid dagens slut..../M

Likes

Comments

Jag har så länge tänkt att göra en lego tavla till Noel men de har inte blivit av, nu hittade jag en ram med trasigt glas som skulle slängas och då passade jag på att göra en.
Ett jätte roligt projekt och tog inte speciellt lång tid heller men resultatet blev ju så snyggt och att man dessutom kan förändra utseendet beroende på vilka gubbar man har på plats.

De man behöver:
En ram valfri storlek, ( min var 30x40)
Limpistol
Legobitar (fyror använde jag)
Bakgrund ( använde en av mina favoriter blackboard på rulle, självhäftande)
Linjal

Sedan är de bara att sätta i gång.

Jag mätte ut bakgrunden mot baksidan av ramen klipper ut och fäster den på plats.
Sedan lade jag ut legobitarna på bakgrunden, valde att sätta gubbar på medan jag mätte för att se hur höjden blev. Fick prova mig fram lite för att se så de inte blev för tätt eller för långt i från.
Jag använde mig av linjalen för att få ett så jämt resultat som möjligt jag har 9 cm i mellan varje rand och ca 4 cm mellan varje gubbe vågrätt,  de tycker jag blev lagom.
Sammanlagt blev de plats för 25 stycken gubbar.
Sedan limmade jag fast bitarna på bakgrunden med limpistolen och väntade en liten stund så att limmet fick torka riktigt innan jag monterade ihop ramen och placerade ut legogubbarna.

Färdig för att dekorera väggen, detta skulle också vara en super rolig present att ge bort till någon lego tokig kille eller tjej.. /P

Likes

Comments