Det är idag tisdagen den 17:e december och klockan är nu 11:00 och det är ingen snö ute! Det är inte ens kallt ute! Det är ju upp emot 10 plusgrader i princip varje dag och guuud vad jag hatar det!

Men i alla fall, nu sitter jag i skolan. Har precis haft prov i Akutsjukvård om hjärtinfarkt, lungödem och ett valfritt hjärtläkemedel. Det gick bra tror jag i alla fall. Nu sitter jag och väntar på att man ska få gå och äta och på att klockan ska närma sig tolv, då min pappas ska komma och hämta mig. Vi ska då åka till Mirum och handla julklappar och fika med en bekant.

Sedan vet jag inte vad jag ska göra! Kanske hem och fixa det sista med pepparkakshuset så jag kan börja göra det i pepparkaksdeg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helgen som precis har passaret var en utav de bästa helgerna på länge!

I går (söndag) var jag på Boda Borg med min underbara vän Emma och hennes kompis. Vi körde mot Emmas pappa och Emmas kusin med respektive. Alltså var det ungdomarna mot vuxna. Och ungdomarna vann! Vi fick sammanlagt ihop 17 stämplar, utav 20 som man max kunde ha. Och de stämplarna som vi inte fick är alla svarta, vilket betyder att de är svåra.

Men jag är jätteglad över våran insatts. Men det var inte roligt att gå upp idag! Har blåmärken på båda knäna och träningsverk i armarna. Men det är sådant som man får stå ut med.

I lördags åkte jag och Emma upp till Stockholm för att gå och se på musikalen SPÖK!, som spelades på Cirkus. Vi åkte från Norrköping vid nio på morgonen och var uppe i Stockholm vid elva tiden. Då begav vi oss till NK för att äta och sedan handa något till bussresan hem.

Musikalen började klockan 15:00 och vi satt TRE rader ifrån scenen! Har aldrig suttit så nära scenen på en musikal eller något större arrangemang!

SPÖK är i alla fall en musikal som originalt spelades av Björn Skifs, med flera såklart! Det handlar om den unga sångaren Dante (spelas av Måns) som behöver komma på fler låtar till hans kommande skiva. Han blir lurad till Skänningehus där han blir lovad att det ska vara lugn och ro. Han kommer dit och det är inte alls som han tänkte sig.

I de huset så spökar två spöken Giljotina (Lena PH) och Salmonella (Sussie E). De blev bedragna utav Dantes förfäder och hoppade från balkongen vid Bränningehus. Och de ska hämnas på alla generationer Dante och de ska gå samma väg som de själva gick, innan de kan uppnå den eviga vilan.

Så i princip så handlar musiklen om att de två spökena ska försöka döda Dante. Lyckas de får ni själva se!

Ja tyckte i alla fall att musikalen var väldigt bra, vad gäller sång, dans, musik och repliker!

Likes

Comments

Jag vet att jag inte varit bra på att blogga, tro mig. Jag har tänkt varje dag att jag borde blogga, men jag orkar inte! Jag har så mycket med skolan och vill inte ägna hela min fritid åt att skriva på denna blogg! Jag älskar julen, och håller för fullt på med att planera julafton och mitt blivande pepparkakshus. Nu tänker ni, vaddå planera pepparkakshus? Det är ju bara att göra eller köpa!

Men grejen är den att jag ska göra ett pepparkakshus som liknar det huset jag bor i med mamma. Och det tar tid. Jag måste rita upp alla delar, se så att det stämmer. Få ihop alla delar och alla olika tak, för vi har flera olika sorters tak och snedtak på snedtak. Men nu håller jag på att skära ut alla delar i kartong för att se om de passar ihop och jag har tänkt rätt. Annars är det bara att göra om och göra rätt!

Annars så är det fullt upp i skolan, och på helgerna är det alltid något som händer: Men jag klagar inte, inte över helgerna i alla fall. Då gör jag vad jag vill och saker som jag trivs med. Som förra helgen så träffade jag min kusin med familj, och en del utav resten av släkten.

Likes

Comments

För några dagar sen så kom det en hel del snö, men tack vare det varma vädret som är nu så har all snö nästa smält bort. Och dessutom så kollade jag väderprognosen för en tid framöver, inget snö och varmt väder är det som gäller.

Jag hatar när det kommer snö och det sedan bara försvinner, det är nästan värre det än att det inte kommer någon snö alls!

För er som inte vet så älskar jag snön! Visst det är kallt ute och det är blött när det smälter bort, men det står man ut med. Det är ju ändå max bara 4 månader om året som det är snö, resten är det soligt och för det mesta rätt så varmt. Så er som klagar på snön, sluta klaga! Ni har ju för f*n snöfritt större delen om året! Låt oss som gillar snön och vintern få njuta utav detta, de få månader som vi kan njuta! Jag säger inte att alla måste gilla snön och vintern, men ni behöver inte klaga så fort det snöar eller är lite kallt. Klä på er!!

Likes

Comments

Sitter i skolan och drömmer mig bort till andra länder och volontärarbete!

Det senaste året har jag blivit allt mer sugen på att åka ut och volontärarbeta. Jag vill göra det dels för att man får en chans att resa utomlands och upptäcka andra delar av världen och dels för att man kan få en chans att hjälpa till och verkligen se att världen blir bättre.

Jag har innan varit inne på att åka till Ghana och jobba på ett barnhem där. Men nu har jag blivit mer inne på att åka till Botswana och jobba på ett barnhem där. Men vi får se vart jag åker, jag vill iaf åka och jag ska åka.

Likes

Comments

Sitter i skolan nu och har håltimma, då den andra i klassen har samhäll som jag redan har läst. Så sitter och försöker göra min uppgift i Hemsjukvård som jag har segat med i en del veckor nu, orkar inte ta tag i den då den är så stor och jobbig på sitt sätt.

Lyssnar på musik för att slippa hör alla andra röster, just nu spelar Sonja Aldén med hennes låt Du får inte.

Likes

Comments

Eftersom jag inte bloggat på ett tag så blir det två inlägg idag. Detta inlägg kommer jag berätta om ett bra minne som jag har.

Detta minne är från i somras, alltså sommaren 2013. Jag och min mamma har länge pratat om att vi ska åka till England och London för att se hur det är där och turista lite. Denna sommar blev det av, inte bara med mig och mamma. Utan min bror följde med och en kompis till mig, vilket verkligen räddade hela resan kan jag säga. Är så sjukt glad över att hon följde med.

Vi bodde på ett rätt så enkelt hotell nära Madame Toussauds, som vi också besökte under våra 4 dagar i London. Vi hade nära till tunnelbana, Hop on- Hop off bussar och en hel del restauranger och pubar. Vi bodde på en gata där tydligen flera utan Englands bra läkare bodde, vilket vi tyckte var lite komiskt och lugnande.

Första dagen när vi landade så åkte vi buss i ca 2 timmar innan vi var vid hotellet där vi checkade in. Jag och min kompis i ett rum och mamma och min bror i ett annat. Vi gick rätt så direkt och köpte tunnelbannekort så vi kunde åka med tunnelbanan, vilket var en upplevelse.

Vi åkte till London Eye och satt och fikade på i en liten park framför. Men utskick över Big Ben, The House Of Parliament och Themsen River.

Vi bestämde oss för att istället för att stå i en lång kö till London Eye så skulle vi ta en liten båttur på Themsen istället, vilket verkligen var underbart. Jag bör också tillägga att vi hade 4 underbart soliga dagar med över 20 grader varje dag. Så en tur på Themesen skadade inte då det skvätte vatten på en. Vi åkte under London Bridge med båten och hade en guide som pratade om det vi såg.

Andra dagen så tog vi en heldag på Hop on- Hop of bussarna, vilket är som det låter. Bussar man kan hoppa på och av från som åker en bestämd rutt förbi de kända delarna av London. Vi gick i området Waterloo, China Town och Piccadily Circus. Vi besökte också en del museum då de är gratis att gå in i.

Vi var också inne i Saint Pauls Chatedral, vilket var en upplevelse. Då det är en väldigt stor och fin kyrka! Tyvärr så fick man inte fota där. Vi åkte också förbi områden där det hade bott och bodde en del kända personer.

Sen är vi (jag och min kompis) nästan säkra på att vi såg Drottningen åka förbi i en bil. För det åkte polisbilar innan som såg till att alla andra bilar körde undan.

Kom på en rolig sak! I En

Likes

Comments

Jag vet att jag inte bloggat på ett tag, o ska jag vara ärlig så har jag inte orkar eller varit på humör för det. All min energi har gått åt till skolan och att inte bryta ihop där. Vilket det stundtals inte är långt ifrån.

Men, nu ska jag försöka ta tag i det igen med stöttning och tjat från en utav mina underbara vänner. Så det är väl bara att börja igen lite smått.

Som jag nämnde innan i detta inlägg så har jag det jobbig i skolan, eller jag klarar ju den med betyg och allt sådant, men det känns som jag är utanför. Att jag aldrig kommer bli en i gänget liksom. För att förstå detta så bör man veta att jag innan gick på Praktiska, skolan i Norrköping som la ner för ett halvår sen typ.

Jag var alltså en utav de elever som tvingades byta skola och klass. Så då valde jag Eber, vilket är raka motsatsen till Praktiska. Praktiska var en liten skola, Eber är jättestor med flera byggnader, på Praktiska hade vi små klasser, på Eber är det stora klasser, på Praktiska hade jag mina underbara vänner och kände mig som en i gänget då jag förstod skämten och vad de pratade om. Här, på Eber är det inte så. Visst jag har några i klassen som jag umgås med, men jag känner mig som det jobbiga femte hjulet, det som alltid är i vägen.

Jag förstår inte deras internskämt, jag förstår inte allt de pratar om och vilka personerna är som de pratar om. Men jag vill/vågar heller inte fråga, med rädsla för att verka snokande och jobbig.

Jag är verkligen glad över att skolorna kunnat ordna så jag kan ta studenten när jag ska ta studenten. Men det sista året på gymnasiet är inget som jag kommer att minnas med glädje.

Jag vill bara sluta skolan och aldrig mera behöva gå där!

Likes

Comments

Eftersom julen närmar sig med vad jag tycker är stormsteg så tänkte jag skriva lite vad jag tycker rent allmänt om julen och vad jag tycker om att de ändrar på Kalle Ankas julafton med mera.

För det första så vill jag bara säga att jag inte är rasist, jag tycker det är självklart att folk från olika länder ska få komma hit och bo, jag själv hade hoppats hamna i ett land där folk känner likadant, om man själv skulle tvingas flytta.

Men nu är det ju så att Sverige är ett kristet land, långt ifrån alla är kristna men det är ändå ett kristet land. Vi firar julafton, vilket kommer från kristendomen och vi firar påsk som också kommer från kristendomen. Så, varför är det så att vi i Sverige ska tvingas ge upp våra traditioner för att det bor folk i Sverige som inte tror på samma sak som vi? Det har varit en tradition i skolan i Sverige att man går till kyrkan och har julavslutning och sommaravslutning. Men nu ska vi inte ha det längre, för att vi inte ska tvinga alla att gå till kyrkan och för att alla inte vill det. Visst, jag förstår om en jude inte vill vara i en kristen kyrka. Men de som vill kan väl ändå få gå till kyrkan och ha avslutning? Man kan ju dela upp det, att de som vill få gå till kyrkan och de andra möter man upp på skolan eller någon annan stans som man har kommit överens om.

Det stora pratet förra året vid jul var ju Kalle Ankas julafton som alltid sänds på ettan klockan 15:00 den 24:e december. Vissa utav sketcherna, som den när de är i tomteverkstaden, är gammal och är med sedan de började att visa det. Varför har de nu plötsligt bestämt att dockan som säger mamma ska bort, den svarta dockan och någon mer figur. Walt Disney, som är de som har bestämt detta påstår att det är rasistiskt och kränkande mot de som liknar de personerna. Men är det inte mer kränkande och rasistiskt att ta bort dem? Att ha med dem i serien visar ju ändå att vi accepterar alla som de är.

Det borde ju va mera rasistiskt att ta bort dem.

Detta ämnet är ett sådant ämne som alltid kommer att diskuteras, för det kommer alltid att finnas dem som tror att de är bäst och som har en stark vilja och har lätt för att visa sina åsikter. Sen är det ju oftast så att man har ärvt sitt tankesätt och visa värderingar från sina föräldrar. Om man är uppvuxen i ett hem som hävdar bestämt att de mörkhyade inte ska få existera så kommer man själv påverkas av det. Det blir liksom som en vardag för den personen.

Likes

Comments

Idag var blev det en kort skoldag i skolan. Började 13:10, och hade egentligen inte behövt komma alls. Eftersom sista lektionen blev inställd och lektionen innan hade jag nästan inget att göra på.

Innan skolan idag så hjälpte jag och mamma en kompis att hämta en soffa som hon hade köpt. Skjutsade sen hem soffan och henne där hon bor. Sedan släppte mamma av mig i stan.

Tillbringade typ en timme i Konsum när jag kom hem, stod och pratade med en kompis som har praktik där.

Har även idag kört zumba. Och nu är det tänkt att jag ska föna håret och sedan städa rummet, bättre sent än aldrig.

Förresten, vad tycker ni om när folk har smileys i deras blogginlägg?! Själv så tycker jag inte om det, det ser så rörigt ut. Men samtidigt så förstår man ju mera om personen är glad eller om den är ironisk eller något sådant. Så det är svårt det där. Jag har i alla fall valt att inte använda smileys i mina blogginlägg, då skriver jag hellre om jag känner mig glad eller om det är ironi i det jag skriver.

Har också lagt märke till att folk lätt kan ta åt sig och tolka fel via sms, även om det används smileysar. Men ironi är något som många använder idag, unga som gamla, men mest unga (tonåringar). Det är så svårt (tycker jag) när man prata med en person och så är man ironisk men den förstår det inte. Dels så är det jobbigt att förklara vad man menar och sedan känner man sig så dum. Ett ironiskt skämt som man måste förklara är ett misslyckats ironiskt skämt.

Det är likadant om man misstolkar något, till ens kompisar som är van med en humor vet oftast vad man misstolkar. Man behöver bara säga att man misstolka eller upprepa. Men när det kommer till folk som man tror ska förstå det men de inte gör det, då blir det jobbigt och pinsamt. Man kan ju liksom inte stå och förklara för en människa vad man misstolkade, det är pinsamt och förnedrande på alla sätt och vis. Så förstår de inte så är det deras fel. Jag tänker inte stå och förklara mig.

Likes

Comments