Passar på att ta en promenad på lunchen. Det gäller att passa på! 😊 Det är så fint ute nu! 🍂🍁

Var iväg och fick massage för att få ordning på ryggen i morse. Samma ställe som sambon går till. Massören frågade hur jag mår och hur det går hemma. Han frågar även hur det går med mina ursprungliga planer att "lösa mina problem" i år. Jag sa då att jag har skjutit upp min deadline till nästa sommar. Med tanke på att jag bestämde mig vid nyår och inte har kommit längre än jag har än så är det inte realistiskt att komma hela vägen fram på bara två månader till.

Att sätta för tajta mål funkar inte för mig. Då stänger jag ner helt och skiter i det i stället, så det är mycket bättre att vara realistisk och förlänga fristen. 😊 Det tyckte han också lät vettigt. Dock kände jag hur allt mitt dåliga samvete och alla skuldkänslor kom rasande över mig igen när han sa "Bara ta det lugnt, ni är ju två personer om det här och han är ju ingen hemsk eller elak människa. Han kommer att må väldigt dåligt!"

PRECIS SOM ATT JAG INTE VET DET!?!

Skit!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag hade jag ytterligare ett läkarbesök inbokat, bara ett födelsemärke som behövde tas bort, så det var ingen biggie. Återigen ingen kommentar från sambon. Och som parentes, han har fortfarande inte frågat hur det gick i onsdags heller..! 😤

Sååå... två läkarbesök, som inte behöver kommas ihåg eller kommenteras, samt en lunchdejt med min fantastiska hälsocoach. Samtliga som han fått info om. Detta är samtidigt som han ber mig om massage i stort sett varje dag och klagar över smärta och muskelknutar både här och där. Åter igen, jag vet att han mår dåligt! Och jag vet att jag låter som en total egoist! Men bara för att man mår dåligt själv behöver man väl inte sluta bry sig helt om folk i sin närhet?

Ja ja. F**k that!!!

Lunchdejten igår var fantastisk. Jag har sån tur som har fått möjligheten till en hälsocoach. Hon finns alltid där. Hon lyssnar och peppar, samtidigt som hon inte bara behandlar mig som en "patient" utan mer som en vän, eller nåt i den stilen. Det är min känsla iaf! Och den känns bra! Som en bonus så hade vi inte bara en trevlig och bra pratstund utan fick även mat som var heeeelt grym! Fiskgryta från heaven om jag får säga det! 🐟💜

Nu ska jag försöka njuta av helgen! 🍂Jag hoppas det blir en fin och avkopplande helg för alla sötisar!

Likes

Comments

Jag blir så arg av att vara arg! Om det låter vettigt vet jag inte.

*Suck*

Risken finns att detta blir långt! Men jag börjar från början.

Jag har under många år haft problem med en cysta vid svanskotan men inte vågat operera bort den. I våras tog jag äntligen beslutet att ta tag i det. Jag fick en tid för operation i juni och allting gick bra. Efter en dryg månad var det återbesök och läkaren var nöjd och sa att allt såg fint ut. Kort därefter hade såret läkt ihop och allt var frid och fröjd.

För en dryg månad sedan kände jag att det var dags att börja med yoga igen, något som jag tidigare har haft svårt med p.g.a. cystan. Yay liksom! 💪

Så... efter några dagar med yoga började jag känna av en allt för bekant ömhet i svanspartiet. Jag lugnade mig med yogan ett tag och det gick över, jag inbillade mig förstås att det bara var inbillning. 😜 Efter ytterligare några dagar började yoga-övningarna igen. Åter igen kom ömheten tillbaks och nu gav den sig inte. Jag ringde läkaren och bad att få en tid så hon kunde kolla på det.

Idag var det så dags och jag var väl förstås lite extra spänd pga det. När jag skulle åka till jobbet satt sambon i soffan och frågade "är det dags att åka till jobbet?" "Ja, samma tid varje dag" svarade jag. När jag drog på mig jackan satt han fortfarande kvar i soffan och kollade på sin telefon. "Ok, hej då" sa jag och plockade upp väskan. "Hej då" sa han och vinkade lite slött från soffan.

Va faan?!?

Jag förundrades och funderade... och rasade, hela vägen till jobbet. Väl där lyckades jag tyvärr snäsa åt min kära kollega. 🙊 Som tur var hörde jag vad som kom ur munnen på mig. Jag tog ett par andetag och bad om ursäkt så fort jag lugnat mig lite. Hon svarade att det var lugnt och frågade vad som hänt. Jag berättade och hennes spontana kommentar var "men va... ska jag slå honom?" 😂😂 Oh, så jag älskar henne! Det fick mig att börja skratta och hon räddade därmed min dag!

Vid lunch åkte jag iväg till läkaren. Enligt henne såg allt fint ut och hon sa även att det tar ungefär ett år för ett operationssår att läka helt. Hon tipsade mig att fortsätta med yogan men att hoppa över övningarna som kan påfresta just det området. 😅

Efter avslutad arbetsdag, matlagning och middag har han fortfarande inte frågar hur det gick hos läkaren!

Jag börjar bli rädd för vad som kommer att hända när min bägare rinner över!

Det blev långt! 📖😜

Likes

Comments

Förut vaknade jag ofta på nätterna. När jag väl hade vaknat började "onödiga" tankar att snurra i huvudet och jag låg väldigt ofta och tänkte på saker jag ville säga till personer som fick mig att må dåligt. 🤐 Först när jag hade fått processa det färdigt kunde jag somna om igen. Med den dåliga, upphackade, sömnen följde förstås även trötthet under nästföljande dag och jag kände mig trött och sliten mest hela tiden. 😴

Jag kan inte pin-pointa vad som har medfört förändringen, men en kvalificerad gissning säger mig att den ligger någonstans mellan att skriva av mig här och att regelbundet gå och prata med en kurator. Oavsett vilket så är jag glad över hela nätter med oavbruten sömn! Självklart händer det fortfarande att jag vaknar, men för det mesta kan jag somna om ganska fort.

Nu är det dags att göra sig redo att åka till jobbet! Jag önskar alla en riktigt fin dag! 😘

Likes

Comments

Jag har varit dålig på att rå om mig, alldeles för länge! Bara en liten grej, som att få manikyr kunde få mig att må bättre, men sedan vi flyttade för tre år sedan har det blivit väldigt dåligt med "vardagslyxen"!

Jag har på sistone, sakta, men säkert, tagit små steg. Min förhoppning är att de små, än så länge trevande stegen, ska komma mer naturligt så småningom. Än så länge måste jag dock kämpa varje dag!

Något som jag har återupptagit är att pyssla om mig själv, eller snarare, att låta andra göra det. Som idag var jag iväg för manikyr! Blev supernöjd! 😊 Bokade samtidigt tid hos frisösen.


Nu jäklar ska jag börja ta hand om mig igen! 👊 Gud vet att ingen annan gör det! 😂

Likes

Comments

Jag har en ny kollega på jobbet sedan några månader tillbaks. 14 år yngre än mig, supertrevlig och charmig, ser väldigt bra ut, lär sig allt snabbt och bäst av allt, en person som jag klickade med direkt! Vi är ett tajt gäng på jobbet, men hon slank direkt in och hittade platsen i vår lilla grupp.

Efter att ha lärt sig grunderna i jobbet, och kollegan som jag jobbar mot gick hem på pappaledighet, fick jag frågan från mina närmsta chefer vad jag trodde om att lära upp henne i mitt jobb. Inombords slogs jag med mig själv när jag jublade samtidigt som jag vrålade rakt ut! Låt mig förklara...

Jag tycker som sagt jättebra om henne, det är inget personligt! Hon är smart och lär sig snabbt! Jag kunde inte komma på någon bättre att jobba med! Men, om hon är så bra finns risken att hon blir bättre än mig. 😖 Jag vill inte känna så! Jag vill inte bli avundsjuk! Jag vet att jag gör mitt jobb väldigt bra och att jag kan det utan och innan. Men jag är rädd att någon som är med "likeable" än mig ska komma och ta över, och tränga undan mig. Det är där gränsen mellan självförtroende och självkänsla blir så tydlig!

Jag önskar verkligen att min självkänsla var bättre så att jag bara kunde känna glädjen av att ha en så på alla sätt bra jobbarkompis och slippa vara "rädd" för henne.

Likes

Comments

Sitter på tåget på väg mot en soft helg i Stockholm. Idag ska jag och sambon träffa en gammal vän och gå på Stockholm beer. 😁 Var flera år sen jag var på den mässan senast, så det ska bli jättekul!

När jag ändå sitter här och tittar på den vackra, nu höstprydda, naturen som susar förbi, insåg jag att jag inte gjort min läxa som jag fick av kuratorn i måndags.

Såå... varför vill jag ha barn egentligen?!

🤔🙄😖

...

Jösses! Det var svårare att få fram än jag trodde.

Jag minns min egen barndom med värme och glädje. Jag och min mor bodde ensamma under många år och jag tyckte att livet var underbart! Jag har en otroligt stark känsla av att jag vill dela med mig av det. Föra det vidare.

Jag har inbillat mig, och har även hört från flera vänner, att jag skulle bli en bra mamma. Jag vill så gärna känna det bandet! Jag vill känna en liten knubbig hand i min. Jag vill bli väckt alldeles för tidigt på morgonen för att mitt barn vill ha frukost eller vill leka. Jag vill dela mina livserfarenheter med någon. Jag vill dela mina värderingar och min kärlek.

Då jag börjar närma mig gränsen (måste ju tyvärr erkännas) för att alls kunna skaffa barn, så inser jag ju väldigt snabbt att jag inte hinner "vänta in" en ny pojkvän utan det behöver ske på annat sätt. När jag var liten hade jag ju iaf min far på ett vettigt avstånd från där vi bodde. Mina planer innebär ju att mitt barn isf inte skulle ha en far. Är det fel mot barnet? Är jag egoistisk som ens tänker på att skaffa ett barn utan att ge detta, av mig, så efterlängtade barn en far? Eller är det sådant som skulle lösa sig..?

Kärnfamiljen idag är ju inte helt säkert mamma, pappa, barn som när jag var liten. Men ett barn kanske ändå behöver två föräldrar, oavsett kön? Eller räcker det med ett par extra ton kärlek?

Jag tar dock bara ett steg i taget! Och ett barn är ännu bara en del av mina drömmar.

Likes

Comments

Sambon håller på att packar för att åka bort på jobb några dagar. Jag blir tokig på hans frågor om vilka kläder som funkar till vad! 😖

Meeeen, jag tar ett djupt andetag och ser fram emot att vara med mig själv och bara softa medan han är borta. Det ska bli så skönt! 😄 Tänk om man finge vara ledig från jobbet oxå. Haha. Ah, man kan inte få allt!

Nu får det snart vara dags att nussa! Nattis!

Likes

Comments

Jag började dagen med ett besök hos kuratorn. Det känns som en bra start på veckan! ☺️ Första gångerna jag gick dit och började prata kände jag mig som en komplett idiot som satt och klagade över hur mitt liv ser ut. Inte för att hon fick mig att känna mig så, absolut inte! Men för att det lät så larvigt och bagatellartat när jag hörde det ur min egen mun. Vem är jag att klaga lixom? Jag har ett bra liv. Ett bra jobb. Bra vänner och ett fint hus.

Men så har jag ju en sambo oxå! Inte en "pojkvän", utan en sambo. En vän som jag bor ihop med. Eller vän... jag vet inte om vänner trycker ner varann? Så det kanske inte är helt rätt det heller.

Nå ja, det var en parentes.

Idag pratade vi iaf om vad jag vill med mitt liv. Hur jag önskar att mitt liv såg ut och hur jag ska kunna ta mig dit. Det är intressant att få motfrågor och att därmed behöva fundera på varför jag tycker och tänker som jag gör.

Jag fick med mig tre grejer till nästa möte:

~ Skriv ner / formulera vad som är så viktigt för mig med att få barn.
~ Kom på vilken / vilka personer i min närhet som kan ge mig extra styrka.


Jag fick även tipset att jag, när jag kliver in genom dörren hemma, sätter på mig en mental "rustning" så att hans ord inte kan komma åt mig. Jag tänkte direkt på Russel Crowe i Gladiator. 😎 Får väl se om det funkar.

Vem som kan ge mig extra styrka och inspiration att ändra på något var enkelt. Första uppgiften däremot får bli en egen tråd!

Likes

Comments

Kom i säng strax innan 1 inatt. Höll på att ställa väckarklockan på 10, men ångrade mig i sista stund och flyttade fram den till 11. Brukar på helgerna försöka låta mig sova "tills jag vaknar". Vaknade vid 6-tiden och var tvungen att kila på dass... det finns definitivt en nackdel med att dricka mer vatten alltså! Väl tillbaks i säng låg jag som vanligt och snurrade en stund innan jag somnade om.

När jag vaknade igen, av att en hund sprang på ett parkettgolv, enligt min dröm iaf, var klockan några minuter innan 11. 😳😴 Såååå skönt att få sova ut ordentligt!

Kom igång och rensade i köket, åkte och slängde sopor, packade undan sommarskor och lite gamla kläder. Kändes himla skönt att fixa lite grejer som hängt över axeln länge.

Hittade en kappa i fårskinn som jag köpte på myrorna för typ 20 år sen. Jag sa att jag inte visste om jag ville spara den. Han frågar "Varför?". "Jag tror aldrig jag kommer använda den" sa jag. "Varför köpte du den då?" frågar han...

Va faan lixom!!!

"Jag köpte den för 20 år sen! Jag kanske har ändrat klädsmak sen dess?!" Fick till en lagom snipig ton och ett bra svar. Kändes mycket bra att få ryta till en smula. 😤

Nu ska jag ladda om batterierna inför en bakdag imorgon. Nattis!

Likes

Comments