Visst var vi snygga i våra paljettglittrande outfits?

Hur var kvällen då? Jo den var bra. Schysta säkerhetsvakter, en selfie med ingrosso och fått hålla Nano i handen. Starstruck? Ja ganska extremt.

Ace försvann lite eller vad säger vi? Men en 12 knep hon iallafall.

Boris gungar ju så det svartnar och bygger upp stor känsla......

.....som sedan totalförstörs när Ajax går på sen. Inget ont mot henne men låten är ett sömnpiller. Däremot att jag skulle höras skrikande i Friends när Ajax fick en tolva och Wiktoria 0 poäng....det trodde nog ingen.....

Robin Bengtsson. Det vi skickar till Kiev. Jo men absolut, given finalplats och en hyfsat bra placering i toppen. Minst. Härligt med lite lokaltouch på det hela.

Jon Henrik då? Lite högt, ja jo men det är ju bara första platsen som spelar roll och något riktigt hot var det inte....

Anton Hagman trallar glatt och får lite poäng för det. Varför inte?

Mariette är världsklass och att Fjällgren får bättre placering är nästan skrattretande.

The FO&O klämmer till och visst kan dem sjunga. Blev det en skräll? Nej inte direkt.

Nano är världsklass och helt fantastisk. Röst, image, utseende och personlighet. Rubbet. Fick även chans att berätta detta för honom och fick hålla hans hand. Stort.

Sen då. Wiktoria. Det är förundrande hur någon som är hela Sveriges älskling och i princip redan satt på ett plan till Ukraina kan totalfloppa och komma 6:a. Är någon lyckligare än jag? Pappa kanske men annars nej. Det rann tårar vid insikten att hon inte kommer till Ukraina. Lycklig, så underbart lycklig.

Ingrosso knep däremot en femteplacering. Jävlar den såg man inte komma men impressed. Fick en selfie med grabben också. Han ska ha ett stort plus för av alla artister var han den enda som faktiskt gick till publiken, bad reportrarna vänta, och signade autografer och tog selfies med de som ville. Flera gånger dessutom. RESPEKT 2.

RESPEKT 1 går nämligen till 88 åringen som får hela friends att svänga. Stort, imponerande och legendariskt.

Tyvärr slut för nu men visst blir det Ukraina sen i Maj! Hoppas ni också tyckte kvällen blev bra till slut💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nej Sverige. Jag är så upprörd. Att det ens går att skicka Anton istället för Loreen? Hur tänker ni? Vart gick det fel? Djupt besviken.

The FO&O-Absolut
Lisa Ajax-Nej, helt fel men knappast förvånande.
Boris René-Kör hårt!

Men Anton? Istället för Loreen? Detta är en mörk dag i melodifestivalens historia. Om slutresultatet i Skellefte var illa så är detta jordens undergång. Mörkt.

Inget annat är värt att kommentera för åsikterna har redan upprepats i fyra deltävlingar.

Dags att skärpa till sig inför finalen. Något annat än Nano finns inte.

Du kommer vara saknad Loreen!❤️🤕

Likes

Comments

Vad är det för trams att skriva Skellefteå utan å? Ta er samman eller kalla det skandal!

Andra tramset för ikväll är ju finalisterna..... Sverige, går vi verkligen igång på samejojk och otajmade ljusshower (som i för sig tar sig inför finalshowen)? Uppenbarligen, det är skönt att vi endast skickar Georgien bidrag till Stockholm och inte Kiev.

Startfältet i ordning då?

Jojk är ju jojk och inte min kopp te. Dock får låten pluspoäng för den kvinnliga rösten i det hela, lyfter från 1 till 2.

Alice var helt ok men lite beige tyckte jag. Cool bild i slutet nånstans med lejonet uppbyggt på eldflugor

Les gordons får bonus för Jimmy Jansson och framträdandet. Går hem hos mig

Sen Wiktoria, tjejen hela Sverige blivit förälskad i. Skönt att rosorna som kastats på henne kom till användning i numret och att sängen stod där om hon blev trött. Skämt åsido, bättre än förra året men inte bra.

Schylström. Skickar vi Bengtsson till final förtjänar Axel definitivt en andra chans. Snyggt.

Sara varga skulle hållit sig borta. Älskade henne senast men detta var från samma färgschema som hennes klänning. Värd sin plats.

Loreen är ingen Euphoria men värd mer än en andra chans. Skärp till det nu Sverige

Det positiva är att Loreen blir sedd live X2 och jojken hålls till one and only.

Mellanakterna-Gäsp denna vecka med men man kan ju inget annat än älska David. Den enda som riktigt bjuder på sig själv.

Annars så var det en hyfsat oengagerad pojkvän med i soffan men han försökte och det är det som räknas. Han är glad att många ses live så att han slipper delta mer än genom mitt eviga tjat fram och tillbaka under sex veckor......

Ses igen nästa vecka med liverapportering!

Likes

Comments

Lovar ett lite kortare inlägg den här gången!

Blev att kolla hemma i tv soffan idag, lite långt till Växjö för att köra på impuls..... Åsikter ifrån idag då?

Bengtsson, bättre än förra året? Nej. Förtjänad av en finalplats? Varför inte i brist på annat....catchy och en låt som kan VÄXa. (Jag vet, jag är hemsk.....jag lämnar er här....)

Dröm vidare.....klart jag måste strö mer ris och ros över detta!

Klassiska starttvåan som är chanslös oavsett låt och artist, Krista var helt värdig den platsen men hon var, till skillnad från Robin, en förbättring sen senast.

Anton? Vilken av dem? Ganska svårt att se skillnad men pratar om Hagman.... Helt okej pojklåt som går hem helt okej hos mig. Andra chansen absolut.

Gravity-Jasmine Kara. Mer behöver inte sägas, det glömmer vi.

THÖRNQVIST-KVÄLLENS ÖVERRASKNING, STJÄRNA OCH HÄNDELSE. Älskar det. Är man legend så är man.

Timotej var ju lika tråkigt som all.....just det det var inte timotej det var Bella och Filippa..... Whoops.... Tycker inte om och uppskattar att dem åkte ut såpass snabbt.

The Fo&o är vad det är, skön one direction-backstreet boys-pojkband som helt klart förtjänade andra chansen. Cool dans där.....

+ för ikväll är Thörnqvist och Henrik som korvgubbe-Två legender i samma låt är inte illa, ett munspel på det och kvällen är gjord

- blir mellanakterna återigen, hur svårt kan det vara? Clara Henry hyllas står det och jag sitter här och undrar varför då? Jaja det är väl något jag missat....

Nästa vecka blir det ännu en tv-soffa när Skellefteå står för spektaklet. Titel på nästa inlägg "Spektefteå!" Ska jag jobba på det? Ja för er skull borde jag nog det.....

Hoppas ni njöt av den mest svårtippade deltävlingen i år, inte för att det var bra utan motsatsen :)

Likes

Comments

Här är den aningen mindre sammanfattningen av kvällens deltävling i Malmö.

Mariette och Benjamin Ingrosso är båda värde sina finalplatser. Bra låter och bra röster tillsammans med två helt olika men fantastiska scenframträdanden.

Lisa Ajax förtjänar aldrig en andra chans även om hon får den. Dålig låt, dålig text och extremt egotrippat scennummer.

Dismissed däremot är värda sin andra chans! Snyggt!

Roger Pontare förtjänade Ajax plats men Allaywan och Etzia kan gott åka hem igen. Tråkigt.

Kvällens höjdpunkt var David Lindgrens fantastiska medley som mellanakt! Grymt snyggt verkligen! Dessvärre var den andra mellanakten lika tråkigt och uselt som Davids var bra......

Programledarna behöver slipas för övrigt och sponsorbiljetter upphöra. Kanske ett spritförbud skulle bidra med något?

Växjö taggas hemma i tv-soffan men lika roligt ändå! Hoppas ni njöt av showen! Vill ni ha en djupare förklaring så kolla inlägget innan detta. En djupt ingående recension av kvällen. Läsvärt för alla schlagerlovers eller uttråkade medelfestivalare.....

Likes

Comments

Malmö! Vilket tryck och vilken publik! Lär er till nästa år Göteborg men ska vi ha proffs får vi vänta tills stockholmarna får visa sitt. En härlig deltävling avklarad som, trots vad som såg ut som ett rätt tråkigt startfält, blev riktigt bra.

Nu blir det en lång summering men är ni inte lika passionerade som jag i schlageryran så vill ni ha den kortare versionen så kolla nästa inlägg.

Mariette levererade 2015 och hon levererar nu. En fantastisk låt och en röst att bära upp det med. Till detta en eloge till dansarna som hoppar och slänger sig i gummirep och ändå lyckas ge det känsla och inlevelse. Snyggt. Helt värd finalplatsen och kanske möjligtvis en resa till Kiev? Nja... Nano är fortfarande världsklass.

Vem trodde att Pontare skulle komma tillbaka? Inte jag iallafall men visst är det han som reser sig likt en allmäktig Gud (eller mysig tomtegubbe) på den fackelbelysta scenen. Rösten har han kvar och tyvärr går den magin inte att uppleva genom tv. Utslagningen var nog ingen överraskning med tanke på den förbannade 2:a platsen. Endast 4 bidrag sedan 2002 har startat som låt nummer två och tagit sig vidare till final..... Det är en förbannelse, be aware......

Ja 3:an kan vi väl bara lämna där det är? Tråkigt, inget spår av nyskapande och helt rätt placering.

Allyawan, du är i fel tävling. Svensk rap liknande musik går inte hem hos oss schlagerdivor.... Tyvärr för inget att klaga på rösten.

Nu blir det roligt! Sminket, klädseln, attityden. Allt är överdrivet och allt är ascoolt. Jag gillar deras inställning och vad de står för. Låten och musiken är dock en ganska standard rocklåt. Inget att klaga på, helt klart värd en andra chans.

Lyckan varade dock i endast 4 minuter innan det plastfolie förpackade rengöringsmedlet stiger på scen. (Eftersom Clara Henry lyckades hålla sig borta från Ajax skämten måste ju jag se till att det blir avklarat....). Snälla svenska folket vad ser ni i henne? Hennes röst är inget märkvärdigt och trots att det inte är falskt är det inte bra. I kombo med en extremt dålig låt som trots ordet Fuck inte är speciellt tilltuffad. Om hon skulle få för sig att söka nästa år kan vi väl sluta krångla och skicka hem henne?

Kvällens överraskning! Benjamin Ingrosso! Snyggt nummer, snygg låt och en bra och proffsig artist. Justin Timerlake som idol? Ja. Inspirerad? Ja. Farligt likt Dont stop the feeling? Ja...... Men bra! Snygga danssteg som Timberlake körde i Eurovision förra året. Värd finalplatsen? Ja absolut.

Kvällens positiva kommentarer då?

Rätt bidrag till final, bra Sverige.

Jag tycker riktigt synd om David Lindgren dock. Han gör ett fantastiskt nummer med humor, snygg dans, mångsidighet och stil. Det är ett felfritt framträdande och Malmö Arena bidrar med stående ovationer. För första gången sedan 2012 har han återigen chans på finalplatsen i Globen och kanske till och med en resa till Kiev! Notis: det är en mellanakt som skulle ha fastnat i Urkund med 100% av innehållet plagierat med säkerhet.
Snygg mellanakt dock, applåd till David.

Två gånger med i live tv för min del. Vid 43 minuter och 1 timme och 12 minuter kan ni skymta mig i rutan.

För övrigt är det ett fantastiskt tryck i Malmö Arena och hanteringen av allt efter showen är smidigt. Henrik är ju studiomannen som får hela showen att fungera. Den riktiga stjärnan varje lördag! Värd en finalplats varje år, vilket han ju får.....

Sista plusset går faktiskt till min lite silvergnistrande sminkning som innehöll både paljetter på nyckelbenen och diamanter kring ögonen. Ganska nöjd med den men får jobba på det till i mars när det verkligen gäller.

Dessvärre är de negativa kommentarerna fler än de positiva i kvällens deltävling. Missförstå mig inte dock! Det är en av de bästa 6 lördagarna fortfarande!

Först och främst, ännu en gång. Elon, sluta sponsra! Om de inte ens kan anstränga sig och filma en ny reklam utan måste återanvända förra årets så förtjänar de inte att sponsra ett så fantastiskt event.

Tyvärr får även programledarna en törn denna veckan med. David Lindgren levererar en snygg mellanakt och hans rätt torftiga manus blir lättsammare med hans ganska sköna attityd och lite avslappnade stil. Clara Henry däremot.... Det känns väldigt framtvingat och flyter inte speciellt bra. Det tror jag hon kan jobba bort med lite övning dock!

Hasse Andersson. Fantastisk skåning, obegripligt språk, mysgubbe men en urusel programledare. Där finns tyvärr ingen framtida karriär efter pensionen. Det jag också reagerat på är den svaga idiotstämpeln han får i programmet. I Göteborg kunde han inte förstå skillnaden mellan melloappen och instagram och nu sätts han mellan ett gäng fjäderprydda damer med en fikatallrik i knät. Det pratas drömmar och mandelkubb vilket fyller ut ett par väldigt långsamma två minuter. Jättefin imitation av smileyn dock Hasse! You nailed it!

Programledarna får jobba men om inte svt börjar jobba på sina mellanakter blir det risk för utrotning av Melodifestivalen. Inte nog med att det finns alldeles för mycket sponsorbiljetter utan nu tråkas även de som vill se det och är schlagerfanatiker ut. En allsång om appröstningen kan inte ha fungerat ens hemma i tv soffan. Inte heller i Malmö Arena, visst stod vi snällt och klappade takt men vem vågar säga emot en stor blinkande skärm.....ingen spontanitet där inte.....

Jag har ett vilt förslag om mellanakterna! Vad sägs om att minska ner på fjanterier, ta tillbaka det åttonde tävlingsbidraget och kör tema schlager på schlagerfestens mellanakter. Galet! Jag vet! Låt gamla tävlande komma tillbaka, ta veteraner som Sanna Nielsen, Andreas Johnson och Magnus Carlsson och låt dem köra ett medley med alla sina låtar? Vi är där för schlagern (vi som inte dricker upp spriten vill säga) så ge oss schlager! Vi är inte så svårflörtade som vi verkar, till och med Christer Sjögren skulle vara okej! (Men bara om det är det enda som finns!)

På tal om sponsorbiljetter! Sluta! Stop! Sispann! Ukumisa! Det kommer bli festivalens död. Ge inte biljetter till människor som endast är intresserad av sprit och skvallermingel med kollegorna. Sälj istället biljetterna till trogna fans som faktiskt stannar genom hela showen och inte går efter 40 minuter efter att oavbrutet pratat i 30 av de där minuterna. Det enda som händer är att alla de människorna lämnat arenan och de tomma platserna riktigt lyser. Vi snackar inte 1 eller 2 utan upp mot tusen. Seriöst SVT? Våga inte förstöra Melodifestivalen med sponsorer som är ointresserade (Host.....Elon.....host......)


Nu var jag klar för denna lördagen, Växjö blir hemma i tv-soffan men peppen är lika stor där. Ni får se!

Likes

Comments

Ja ordlekar är inte min grej......

Snart dax igen, Malmö. Inte speciellt höga förväntningar med tanke på startfältet. MEN alla kan överraska! 3 timmars bilfärd imorgon bitti för att komma till härliga Malmö arena. Tänkte dra igenom en liten checklista så ni också kan uppleva det lite mer, inte så krångligt jag lovar!
+BOA är hela grejen, färgen spelar ingen roll men den ska vara fjädrig, fluffig och efterlämna ett fint spår så att alla kan följa efter dina steg dagen efter. OBLIGATORISKT
+För nybörjare är den blinkande pinen ett måste!
+Det är en schlagerfest! Offra er! Lite glitter sex lördagar om året överlever ni jag lovar. Det räcker med en paljettslips eller glammiga örhängen.
+För er som verkligen vill gå in för det gäller glitter i massor, behöver inte vara snyggt men det gör ju inget om det är det.

Håll utkik efter fler tips!


Idag blev det dessutom ett besök på Kappahl som stolt spelade härliga klassiker från 2003 som Jill Johnson eftersom de sponsrar den härliga festen✨

Likes

Comments

Första deltävlingen avklarad och så härligt att det är igång! En kort sammanfattning av kvällen som självklart spenderades bänkad i Scandinavium.

Positiva saker med kvällen är ju självklart Nano-Bäst på alla sätt. Ace var också bra men bara jag som tyckte att det påminde om en annan låt? Ingen?

Att de vet du bara kom till andra chansen var ju tur eftersom de knappast är värda mer och nu får jag och pappa se dem hela 4 gånger live om dem lyckas ta sig till final (6 om vi skickar dem till Kiev men så kul är det inte......). Skarpt ogillande räcker inte när det kommer till vad pappa tycker om De vet du.

Boris René- klämmigt snyggt och helt klart på rätt placering, inte final men absolut värd en andra chans.

Dinah Nah hade en fantastisk outfit och visst är det skönt när man kan låna sina vänners peruker-tack Dolly Style för ert bidrag <3

Svensk rapp är ju vad det är, klatschigt och helt ok men behöver inte diskuteras mer.....

Tack för Tusen och en natt och även Hero men Perelli? Jag förstår att låten var gjord för dig och att den hjälpt dig men du behövde inte dela den med oss, vi hade klarat oss fint utan det pretentiösa sömnpillret. Dock har du rösten, det har du.

Övriga tankar då? För det finns ju alltid! Diss till Elon som inte ens kan engagera sig nog för att filma en ny reklam-skärp er! Sen är avsaknaden av programblad en sorg och detsamma med stämningen i arenan. Ljumt är en komplimang och trots att det var vackert hjälpte inte Göteborgs dansare till med det hela. Inget kokande här inte så vi hoppas Malmö lär sig av Göteborgs misstag.

Till nästa vecka önskas även lite mer flow i manuset kära programledare, lite stelt och styltat men godkänt för en första gång. Öva lite till bara så går det!

Ja, nu väntar vi på Malmö som även det ska ses live!

Likes

Comments

Finns det något som representerar schlager och all dess charm bättre än After Dark och Christer Lindarw? Nej! 2004: Malmö- After dark, som om inte bara det är schlager nog, klädda i fjäderboa och kommer ut från ett glitterdraperi. Det är ju dröm att få göra en sådan entré tillsammans med fyra välklädda dansande män.

Jag räknar ner till imorgon då hela det underbara spektaklet drar igång! Om ni missat det underbara finalbidraget 2004 som beskriver schlager på mindre än 3 minuter så kolla länken nedan🍾

https://m.youtube.com/watch?v=AOcJchLNq-kVem bar den bäst tycker ni?

Likes

Comments

Jag sitter här i soffan och slötittar på "Say yes to the dress" men jag måste fråga! Var är schlagerreklamen? Var är de sjungande tacosarna och glittrande efterrätterna? Var är Coop med sina stolta sponsor reklamer? Det har alltid varit ett säkert tecken att det snart är dags, 4 dagar kvar nu så det är dags att sätta fart..... Kom igen nu: Coop, Santa Maria och övriga inblandade. Förgyll mina reklampauser!

Likes

Comments