Viimeisen puolen aikana makuni on muuttunut tosi paljon sen suhteen, millaista sisältöä seurailen sosiaalisessa mediassa. Pidän nykyään enemmän rauhallisemmasta menosta, jossa on enemmän asiapitoista sisältöä kuin viihdettä.

Listasin nyt tähän postaukseen muutaman lähteen, mistä ammennan inspiraatiota ja uutta tietoa.


Lisa Eldridge

Rakastan Lisa Eldridgen tutoriaaleja, koska ne ovat selkeitä ja sopivan mittaisia minulle. En yleensä jaksa katsoa yli 20 minuutin videoita.

Ihailen hänen tapaansa luoda meikkityylejä, joissa on väriä, mutta ovat silti klassisia.

Lisan youtubeen pääset tästä https://www.youtube.com/user/lisaeldridgedotcom


Angie di Battista

Angie di Battista on kanadalainen meikkaaja, joka tekee videoita ammattilaisen näkökulmasta. Hän on itseoppinut meikkaaja ja kanavallaan hän avaa meikkauksen maailmaa ammattilaisen näkökulmasta ja hänen kanavansa ovat täynnä hyviä vinkkejä aloittelevalle meikkaajalle, joka tähtää ammattilaiseksi. Hänen kanavaltaan olen saanut paljon inspiraatiota ja hyviä käytännön vinkkejä omaan työskentelyyn

Angien kanavalle pääset tästä https://www.youtube.com/channel/UCTmS6CL5QRXGpGjp1r6RybQ


Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury on meikkimaailmassa hyvin ansioitunut meikkaaja. Hän on tehnyt töitä kovan luokan valokuvaajien ja julkkisten kanssa ja lisäksi hänellä on oma meikkibrändi. Hänen kanavallaan on myös paljon hyviä meikki- ja ihonhoitovinkkejä.

Charloten kanavalle pääset tästä https://www.youtube.com/user/ctilburymakeup


Pat Mcgrath

Pat Mcgrath on myös hyvin ansioitunut ammattimeikkaaja ja seuraan häntä aktiivisesti Instagramissa, koska rakastan hänen meikkityyliään. Tarkoitus olisi myös jossain vaiheessa tilata hänen meikkejään.


Wayne Goss

Wayne Goss on myös ammattilaismeikkaaja, jonka kanava on täynnä hyviä meikkivinkkejä. Minusta on ihanaa, että hän osaa myös kyseenalaistaa liian pitkälle menneet meikkitrendit kuten ne kuuluisat Instagram-kulmakarvat.

Waynen kanavalle pääset tästä https://www.youtube.com/user/gossmakeupartist

Nyt kun ollaan käyty vaikuttajat maailmalta, on aika siirtyä muutamaan suomalaiseen blogiin, joiden juttuja seuraan aktiivisesti. Suurin syy miksen seuraa paljoa suomalaisia kauneusblogeja on se, että niiden aiheet pyörivät liikaa samoissa asioissa ja kukaan ei oikeen erotu minun silmissä joukosta paitsi nämä muutamat poikkeukset.


Ostolakossa

Ostolakossa blogissa törmää jatkuvasti uusiin kauneusjuttuihin, joita on vaan pakko testata. Suosikkini blogissa ovat ihonhoitoon liittyvät postaukset. Lisäksi Virven Instastoreja on hauska seurata.

Blogiin pääset tästä http://blogit.kauneusjaterveys.fi/ostolakossa/


Miikkulaisen

Miikkulaisen eli Miia Ezen blogissa rakastan hänen yksinkertaisia meikkivinkkejään ja hänen persoonaansa. Pidän siitä, että hänen meikkipostaukset ovat suunniteltu näyttämään hyvältä päivänvalossa.

Miian blogiin pääset tästä https://www.idealista.fi/miikkulaisen/

Nude

Nude-blogin parhaimmat antimet ovat mielestäni kampausvinkit, sillä hiustenlaitto ei ole minun vahvimpia osa-alueita, joten nappailen sieltä kampausvinkkejä.

Erikan blogiin pääset tästä http://www.lily.fi/blogit/nude

Nordic Style & Beauty

Nordic Style & Beauty on mahdollistanut sen, että tavallisista ihmisistä on tullut kauneuden vaikuttajia sosiaalisessa mediassa. Minusta on mahtavaa lukea NSB:läisten suosikkeja ja ajatuksia kauneudesta ja muodista, koska ne ovat aitoja kuluttujakokemuksia. Odotan aina innolla aktiivisten jäsenten tuotearvioita ja välillä ostan NSB:n hyviksi toteamia tuotteita ja harvoin on saanut pettyä!

Keskusteluryhmä löytyy täältä https://www.facebook.com/groups/765353776932284/

Ketkä ovat teidän suosikkivaikuttajat sosiaalisessa mediassa? Mikä teille tärkeää vaikuttajien sisällöntuotossa?

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Kulutatko viikossa useita tunteja katsoen Youtube-videoita, mutta kaipaat uusia tapoja kehittää itseäsi meikkaamisen saralla?

Haen itsekin koko ajan uusia keinoja kehittyä meikkaajana ja listasin tähän viisi tapaa kuinka voit kehittää meikkaamistaitojasi. Nämä ovat keinoja, jotka ovat auttaneet minua omassa kehitysprosessissani ja toivon, että tekin saatte tästä inspiraatiota lähestyä meikkaamista uudesta näkökulmasta.

1. Hae inspiraatiota muualtakin kuin sosiaalisesta mediasta

Sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää, mutta kun valtavirta suosii tietynlaista tyyliä, niin monesti isoimpien kaupallisten vaikuttajien ja brändien syötteissä on liikaa itseään toistavia meikkilookkeja. Joskus tekee hyvää palata taaksepäin eli selata esimerkiksi vanhoja lehtiä ja katsoa millaisia tyylejä silloin on tehty meikin saralla. Toinen vaihtoehto on katsoa vanhojen elokuvien meikkejä ja maskeerauksia. Miten soveltaisit niitä, jotta ne istuisivat tälle aikakaudelle?

2. Kokeile rohkeasti jotain uutta ja erilaista

Monesti me ihmiset haluamme jäädä tuttuun ja turvalliseen ympäristöön monessa asiassa ja sama koskee myös suurimmalla osalla meikkaamisessa. Uusia asioita vierastetaan eikä uskalleta toteuttaa asioita ennen kuin valtavirta ottaa ne haltuun. Tee itsellesi kotipäivinä uusia ja erilaisia lookkeja, jotain mikä poikkeaa täysin siitä miten normaalisti teet meikkisi ja ole sen kanssa koko päivä ja tunnustele miltä tuntuu. Käytä rohkeasti värejä!

3. Harjoittele meikkaamista muiden kasvoille

Vaikka et haaveilekaan meikkaajan ammatista ja nautit vaan meikkien tekemisestä omille kasvoillesi, joskus kehityksen voi tuoda myös harjoittelu muiden kasvoilla, koska siinä poistut oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja saat erilaista ärsykettä. (Älä kuitenkaan unohda tuotteiden hygieenistä käyttöä!)

4. Seuraa mitä ammattilaismeikkaajat puuhailevat

Sosiaalisessa mediassa on paljon meikkauksen ammattilaisia, jotka jakavat vinkkejään ja kokemuksiaan julkisesti. Ota niistä kaikki ilo irti.Lue kirjallisuutta, mitä ammattilaiset ovat koonneet. Esimerkiksi moni ammattimeikkaaja on maininnut kuinka Kevin Aucoinin ”Making faces” kirja on vaikuttanut heidän meikkaamiseensa ja kyseisen kirjan itsekin hankkineena voin sanoa, että kirja on hankkimisen arvoinen.Lisäksi monet konsulentit tavarataloissa ovat meikkaajia, heillä on hyvä tuotetuntemus ja ovat varmasti työnsä kautta meikanneet erilaisia kasvoja. Kysele heiltä rohkeasti vinkkejä!

5 .Soveltaminen

-Nyt, kun otin puheeksi mukavuusalueen ulkopuolelle menemisen, niin samaa tehdään tässäkin. Käytä luovuutta ja sovella eri tapoja käyttää tuotteita ja välineitä, äläkä pelkää sekoitella. Värittömään huulikiiltoon voit hyvin rapsuttaa pigmenttiä luomiväristäsi tai käyttää huulirasvaa kulmageelinä. Saadaksesi uusia sävyjä voit myös sekoitella luomivärejä keskenään. Millaisia keinoja käyttäisit, jos koko meikki pitäisi saada tehtyä ilman yhtäkään sivellintä?


Likes

Comments


-Postaus on kirjoitettu joululoman aikana, mutta nyt vasta tulee julkaisuun. Olen siis ehtinyt jo valmistumaan tässä välissä.-

Pahoittelut kuvien laadusta, kaivelin tämän sekalaisen setin puhelimen kuvien kätköistä. Kuvat ovat kertyneet opiskelun ajalta.

Näin valmistumisen kynnyksellä lopputöitäni suunnitellen olen samalla sulatellut mennyttä syksyä, joka on mennyt loppupeleissä erittäin nopeasti ja tuntuu ettei kaikkea ole ehtinyt sulattelemaan.

Viime aikoina, olen ehtinyt pikkuhiljaa rauhoittumaan ja miettimään asioita. Olen huomannut kuinka paljon ajatusmaailma kauneuden saralla on muuttunut. En tiedä johtuuko se siitä, että opiskelen alaa vai olenko muuten vaan henkisesti vanhentunut vai sekä että.

(Karaoken MM-kisat, jossa olin meikkitiimissä ehostamassa kilpailijoita.)

Muistan muutamia vuosia sitten, kun meikkaaminen oli minun kohdalla vielä lapsenkengissä. Ihailin valtavasti Instagramissa pyöriviä upeita ja näyttäviä lookkeja ja samalla tuskastelin olemattomien meikkitaitojeni kanssa ja ihmettelin, että kuinka influencerit onnistuivat näyttämään hyvältä joka ikisessä selfiessä.

(Kokeilimme koulussa Instagram-meikkiä)

Tunnen itseni jälkikäteen tyhmäksi, kun en silloin ymmärtänyt miten moni tekijä vaikuttaa Instagram-kuvan lopputulokseen. Suurin syy miksi kirjoitan tästä aiheesta (vaikka moni varmasti tietää tämän jo) on se, että vaikka asia tiedostetaan, niin tuntuu ettei sitä ymmärretä ihan täysin kuitenkaan. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen, mutta koska nyt on tarkoitus purkaa meikkaaja-maskeeraajan opintojani en avaa tätä nyt tässä enempää.

Suurin syy miksi hipaisin tätä Instagram-aihetta on se, että nyt kun on nähnyt pienen ripauksen meikkauksen ammattipuolta olen alkanut ymmärtämään miten pieni osa Instagram-meikki on tätä meikkimaailmaa. Olen nähnyt eri tekniikoita ja meikin eri tarkoituksia, joka on laajentanut valtavasti näkökulmaani.

Ensimmäinen ”shokki” minulle tuli jo ensimmäisten koulupäivien aikana, kun aloimme meikkaamaan toistemme kasvoja. Olin suhteelisen varma ”meikkaajana” omista kasvoistani, mutten ikimaailmassa olisi arvannut kuinka vaikeaa onkin yhtäkkiä meikata toisen ihmisen kasvoja. Toisen ihmisen kasvot ovat täysin erilaiset kuin omat kasvot, joten alussa joutui hakemaan tosi paljon otetta mihin kohtaan laittoi esim. varjostuksia toisen kasvoille. Lisäksi symmetrian saavuttaminen meikissä oli tosi haastavaa alussa, mutta nyt on onneksi alkanut helpottamaan.

Luokkatoverin kasvojen meikkaaminen alussa oli haastavaa, mutta kuitenkin turvallista. Ensimmäiset työharjoittelukeikat toivat lisää jännitystä elämään, kun vastassa olivat elämäni ensimmäiset oikeat meikkiasiakkaat, joiden halusin olevan tyytyväisiä lopputulokseen.

(Miss Helsinki kuvaukset, jossa olen ollut mukana meikkailemassa.)

Meikkaajan-maskeeraajan työssä tarvitset muutakin kuin luovuutta ja hyvää tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla ovat sosiaaliset taidot, koska tässä työskennellään niin lähellä toista ihmistä. Hyvät ihmissuhdetaidot ja kyky tulkita meikattavan persoonaa on tärkeää, koska meikin pitäisi istua meikattavan tyyliin ja ei ole pahitteeksi, jos meikkaaja pääsee samalle aaltopituudelle kuin meikattava luoden rennon tunnelman koko meikkauksen ajan. Monissa jännittävissä tilanteissa, kuten kuvauksissa tai häissä meikattava menee yleensä ensin meikkaajan kautta hänen elämänsä tärkeisiin tapahtumiin. Ei pidä myöskään unohtaa, että meikkaajana olet monesti osana tiimiä, jolloin on pystyttävä työskentelemään sujuvasti esimerkiksi valokuvaajan tai muun työkaverin kanssa.

Meikkaaminen on myös paljon värien ymmärtämistä ja hahmottamista, jotta pystyy valitsemaan asiakkaalle sopivimmat sävyt. Värien avulla luodaan myös meikkiin kolmiulotteisuutta.


(Tässä on kaksi työtä, jotka olen tehnyt tämän syksyn aikana. Molemmissa on sama henkilö mallina. Ensimmäisessä kuvassa on kuolinnaamion avulla tehty lisäpala nenään + vanhennos kynätekniikalla ja toisessa kuvassa black swan meikki rasvaväreillä.)

Meikkaajan ammatti on kovaa työtä. Se vaatii kovaa harjoitusta ja paljon työkokemusta tullakseen raudankovaksi ammattilaiseksi. Siksi kannattaa uransa alussa tehdä paljon assarointeja alalla paljon pidempään olleille meikkaajille ja tehdä erilaisia TFCD-projekteja.

(TFCD-kuvaukset, jossa pääsin tekemään meikkiä.)

Koska olen oppinut tämän syksyn aikana meikkaamisesta paljon, se on muuttanut myös sitä, mitä vaadin meikiltä. Tuote, mikä saattoi toimia minun omassa käytössä ei välttämättä toiminut ammattikäytössä ja päinvastoin. Olen päässyt myös tutustumaan ammattilaismeikkisarjoihin ja kokenut valtavia ahaa elämyksiä ammattilaistuotteiden parissa.

Meikissä on paljon muutakin kuin Instagram-meikki ja sen myötä olen alkanut hakemaan erilaisia lookkeja ja en olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta nykyään viihdyn luonnollisemmissa meikkilookeissa. Haluan, että meikkini näyttää hyvältä päivänvalossa eikä kovien valojen ja filttereiden takana.

Tämän syksyn aikana olen vielä enemmän kiinnittänyt huomiota ihonhoitoon, kun opin, että hyvä pohja on meikin yksi tärkeimmistä pilareista. Hyvän pohjan perustana on taas hyvin hoidettu iho ja harmittaa, kun välillä tuntuu, että saarna ihonhoidosta ja sen tärkeydestä menevät tyhjille seinille. Olen saanut kuulla kuinka ihonhoitotuotteet ovat kalliita, mutta samalla ei tuskastella meikkiostoksia ja ihmetellään sen jälkeen miksi paljon kehuttu meikkivoide ei näytä hyvältä omilla kasvoilla.

Kaiken tämän kokemuksen ja opin päälle, pidän tärkeänä myös sitä, että meille opetettiin kuinka käyttäytyä kuin ammattilaiset ja miten etiketti ja hierarkia toimii työympäristössä.

​(Muistoja hiusjaksolta koulussa. Kyllä meikkaajien on osattava myös laittaa hiuksia.)

Olen saanut Makeup Mondossa tähän mennessä hyvän pohjan ja näiden oppien kanssa on hyvä lähteä kehittämään itseään meikkauksen maailmassa. Ihaninta on, kun tietää, että Mondosta löytyy tuki koulunkin jälkeen jos ja kun sitä tarvitsee ja mikä parhainta kivoista opiskelutovereista tuli nyt työkollegoita <3

Likes

Comments