-Postaus on kirjoitettu joululoman aikana, mutta nyt vasta tulee julkaisuun. Olen siis ehtinyt jo valmistumaan tässä välissä.-

Pahoittelut kuvien laadusta, kaivelin tämän sekalaisen setin puhelimen kuvien kätköistä. Kuvat ovat kertyneet opiskelun ajalta.

Näin valmistumisen kynnyksellä lopputöitäni suunnitellen olen samalla sulatellut mennyttä syksyä, joka on mennyt loppupeleissä erittäin nopeasti ja tuntuu ettei kaikkea ole ehtinyt sulattelemaan.

Viime aikoina, olen ehtinyt pikkuhiljaa rauhoittumaan ja miettimään asioita. Olen huomannut kuinka paljon ajatusmaailma kauneuden saralla on muuttunut. En tiedä johtuuko se siitä, että opiskelen alaa vai olenko muuten vaan henkisesti vanhentunut vai sekä että.

(Karaoken MM-kisat, jossa olin meikkitiimissä ehostamassa kilpailijoita.)

Muistan muutamia vuosia sitten, kun meikkaaminen oli minun kohdalla vielä lapsenkengissä. Ihailin valtavasti Instagramissa pyöriviä upeita ja näyttäviä lookkeja ja samalla tuskastelin olemattomien meikkitaitojeni kanssa ja ihmettelin, että kuinka influencerit onnistuivat näyttämään hyvältä joka ikisessä selfiessä.

(Kokeilimme koulussa Instagram-meikkiä)

Tunnen itseni jälkikäteen tyhmäksi, kun en silloin ymmärtänyt miten moni tekijä vaikuttaa Instagram-kuvan lopputulokseen. Suurin syy miksi kirjoitan tästä aiheesta (vaikka moni varmasti tietää tämän jo) on se, että vaikka asia tiedostetaan, niin tuntuu ettei sitä ymmärretä ihan täysin kuitenkaan. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen, mutta koska nyt on tarkoitus purkaa meikkaaja-maskeeraajan opintojani en avaa tätä nyt tässä enempää.

Suurin syy miksi hipaisin tätä Instagram-aihetta on se, että nyt kun on nähnyt pienen ripauksen meikkauksen ammattipuolta olen alkanut ymmärtämään miten pieni osa Instagram-meikki on tätä meikkimaailmaa. Olen nähnyt eri tekniikoita ja meikin eri tarkoituksia, joka on laajentanut valtavasti näkökulmaani.

Ensimmäinen ”shokki” minulle tuli jo ensimmäisten koulupäivien aikana, kun aloimme meikkaamaan toistemme kasvoja. Olin suhteelisen varma ”meikkaajana” omista kasvoistani, mutten ikimaailmassa olisi arvannut kuinka vaikeaa onkin yhtäkkiä meikata toisen ihmisen kasvoja. Toisen ihmisen kasvot ovat täysin erilaiset kuin omat kasvot, joten alussa joutui hakemaan tosi paljon otetta mihin kohtaan laittoi esim. varjostuksia toisen kasvoille. Lisäksi symmetrian saavuttaminen meikissä oli tosi haastavaa alussa, mutta nyt on onneksi alkanut helpottamaan.

Luokkatoverin kasvojen meikkaaminen alussa oli haastavaa, mutta kuitenkin turvallista. Ensimmäiset työharjoittelukeikat toivat lisää jännitystä elämään, kun vastassa olivat elämäni ensimmäiset oikeat meikkiasiakkaat, joiden halusin olevan tyytyväisiä lopputulokseen.

(Miss Helsinki kuvaukset, jossa olen ollut mukana meikkailemassa.)

Meikkaajan-maskeeraajan työssä tarvitset muutakin kuin luovuutta ja hyvää tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla ovat sosiaaliset taidot, koska tässä työskennellään niin lähellä toista ihmistä. Hyvät ihmissuhdetaidot ja kyky tulkita meikattavan persoonaa on tärkeää, koska meikin pitäisi istua meikattavan tyyliin ja ei ole pahitteeksi, jos meikkaaja pääsee samalle aaltopituudelle kuin meikattava luoden rennon tunnelman koko meikkauksen ajan. Monissa jännittävissä tilanteissa, kuten kuvauksissa tai häissä meikattava menee yleensä ensin meikkaajan kautta hänen elämänsä tärkeisiin tapahtumiin. Ei pidä myöskään unohtaa, että meikkaajana olet monesti osana tiimiä, jolloin on pystyttävä työskentelemään sujuvasti esimerkiksi valokuvaajan tai muun työkaverin kanssa.

Meikkaaminen on myös paljon värien ymmärtämistä ja hahmottamista, jotta pystyy valitsemaan asiakkaalle sopivimmat sävyt. Värien avulla luodaan myös meikkiin kolmiulotteisuutta.


(Tässä on kaksi työtä, jotka olen tehnyt tämän syksyn aikana. Molemmissa on sama henkilö mallina. Ensimmäisessä kuvassa on kuolinnaamion avulla tehty lisäpala nenään + vanhennos kynätekniikalla ja toisessa kuvassa black swan meikki rasvaväreillä.)

Meikkaajan ammatti on kovaa työtä. Se vaatii kovaa harjoitusta ja paljon työkokemusta tullakseen raudankovaksi ammattilaiseksi. Siksi kannattaa uransa alussa tehdä paljon assarointeja alalla paljon pidempään olleille meikkaajille ja tehdä erilaisia TFCD-projekteja.

(TFCD-kuvaukset, jossa pääsin tekemään meikkiä.)

Koska olen oppinut tämän syksyn aikana meikkaamisesta paljon, se on muuttanut myös sitä, mitä vaadin meikiltä. Tuote, mikä saattoi toimia minun omassa käytössä ei välttämättä toiminut ammattikäytössä ja päinvastoin. Olen päässyt myös tutustumaan ammattilaismeikkisarjoihin ja kokenut valtavia ahaa elämyksiä ammattilaistuotteiden parissa.

Meikissä on paljon muutakin kuin Instagram-meikki ja sen myötä olen alkanut hakemaan erilaisia lookkeja ja en olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta nykyään viihdyn luonnollisemmissa meikkilookeissa. Haluan, että meikkini näyttää hyvältä päivänvalossa eikä kovien valojen ja filttereiden takana.

Tämän syksyn aikana olen vielä enemmän kiinnittänyt huomiota ihonhoitoon, kun opin, että hyvä pohja on meikin yksi tärkeimmistä pilareista. Hyvän pohjan perustana on taas hyvin hoidettu iho ja harmittaa, kun välillä tuntuu, että saarna ihonhoidosta ja sen tärkeydestä menevät tyhjille seinille. Olen saanut kuulla kuinka ihonhoitotuotteet ovat kalliita, mutta samalla ei tuskastella meikkiostoksia ja ihmetellään sen jälkeen miksi paljon kehuttu meikkivoide ei näytä hyvältä omilla kasvoilla.

Kaiken tämän kokemuksen ja opin päälle, pidän tärkeänä myös sitä, että meille opetettiin kuinka käyttäytyä kuin ammattilaiset ja miten etiketti ja hierarkia toimii työympäristössä.

​(Muistoja hiusjaksolta koulussa. Kyllä meikkaajien on osattava myös laittaa hiuksia.)

Olen saanut Makeup Mondossa tähän mennessä hyvän pohjan ja näiden oppien kanssa on hyvä lähteä kehittämään itseään meikkauksen maailmassa. Ihaninta on, kun tietää, että Mondosta löytyy tuki koulunkin jälkeen jos ja kun sitä tarvitsee ja mikä parhainta kivoista opiskelutovereista tuli nyt työkollegoita <3

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments


En ole varmasti Suomessa ainoa, joka kärsii talvisin kuivasta ja hilseilevästä päänahasta. Olen huono käyttämään pipoja, sillä mielestäni pääni näyttää valtavalta pallolta pipo päässä ja hiukseni rasvoittuvat parissa tunnissa pipon alla. Olen kuitenkin tänä talvena löytänyt kuivaan päänahkaani avun kahdesta tuotteesta, joita käytän noin kerran viikossa.

En ole aikaisemmin markkinoilla törmännyt kosmetiikkaan, joka olisi suunniteltu päänahan kuorimiseen, kunnes sain kesällä The body shopin pr-paketin, jossa oli The body shopin Fuji green tea hair scrub. Tuotetta voi käyttää pelkästään hiustenpesuun ja päänahan kevyeen kuorimiseen, jonka jälkeen hiuksiin voi levittää jo hoitoainetta. Itse tykkään käsitellä tämän jälkeen päänahkaa vielä mutashampoolla.

Sain kokeiluun aikoja sitten SeeSeen mutashampoon, joka on paljastunut täydelliseksi komboksi päänahan kuorinnan jälkeen! SeeSeen mutashampoo hoitaa päänahkaa kuolleen meren mudan hoitavilla ominaisuuksilla. Shampoo on väriltään mustaa, mutta se johtuu siitä, että sen seassa on kuolleen meren mutaa. Monet ihmiset hakevat apua erilaisiin iho-ongelmiinsa kuolleesta merestä, joten miksei se voisi toimia myös shampoo muodossa? SeeSeen mutashampoo on auttanut päänahkaani paljon. Päänahkani ei enää kutise kuivuudesta talvisin, kun olen käyttänyt tätä shampoota kerran viikossa. Levitän sen hiuksiin ja annan vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen huuhtelen hiukset vedellä ja levitän lopuksi kostetuttavan hiusnaamion. Mikä parasta tämä shampoo ei maksa paljoa. Jos en väärin muista shampoon ovh hinta liikkuu 8-9 euron paikkeilla ja sitä on saatavilla Halpa-Halleista ja Minimaneista. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, mikäli on vähänkään päänahan kanssa ongelmia.

Likes

Comments

Kyselin viimeviikolla snapchatissani (liesemariee) teidän meikkaamisen suurimpia kompastuskiviä ja ehdottomasti top3 sijalle pääsivät 1. Eyeliner 2. Kulmakarvat 3. Tummat silmänaluset ja tänään ajattelin kirjoitella itse hyväksi havaitsemistani tavoista peittää tummia silmänalusia.

Tummiin silmänalusiin on monta syytä (joita en nyt käy tässä tarkemmin) ja monet kokevat niiden peittämisen haasteelliseksi.Paksu pakkelikerros kyllä peittää tummat silmänaluset myös, mutta lopputuloksen kannalta se voi saada kasvot näyttämään paljon vanhemmalta kuin on.

Avaimena tummien silmänalusien peittämiseen itse pidän colorcorrectingia eli värin taittamista vastavärillä, jolloin meikkipohjasta ei tule turhan paksu.

Suurinosa silmänalusista sinertävät, jolloin täydellinen vastaväri on lohenvärinen peitevoide. Meikkipakissani olen tykännyt käyttää Makeup Storen cover all mix concealer palettia.

Lohenväristä peitevoidetta olen käyttänyt sinertäviin silmänalusiin ja käyttänyt myös pohjana sinertävän mustelman peittämiseen.

Keskimmäistä vaaleaa peitevoidetta olen käyttänyt, jos silmänaluset ovat kaivanneet pientä kirkastusta ja kellertävää peitevoidetta violettiin taittaviin silmänalusiin tai violettiin taittavaan mustelmaan.


Toinen pakissani oleva luottotuote on Remescarin eyebags & dark cirkles - voide, joka auttaa häivyttämään silmäpusseja ja tummia silmänalusia noin kolmessa minuutissa tuotteen levittämisestä ja vaikuttaa 8-10 tuntia. Ainoa asia, jonka kanssa tämän tuotteen kohdalla pitää olla tarkkana on öljypohjaiset kosmetiikkatuotteet, sillä ne voivat vähentää Remescarin tehokkuutta.

Kolmas luottotuote/tapa jolla peitän tummia silmänalusia on Makeup Storen sculpt excellence meikkivoide, joka on täysin peittävä ja sitä kerrostamalla saa myös hyvän peiton tummiin silmänalusiin, kunhan häivyttää hyvin!

Kasvoista riippuen saatan ensin tehdä peruspohjan eli kasvojen kosteutus, primer ja meikkivoide ja sen jälkeen katsoa vasta, mitkä kohdat kasvoista vaativat lisäpeittoa. Sen jälkeen laitan väriä taittavan peitevoiteen, häivytän beautyblenderillä ja sen jälkeen laitan ohuen kerroksen meikkivoidetta ja taas häivytän beautyblenderillä. Lopuksi laitan puuteria kiinnittääkseni meikin.


*Remescar saatu pr-lahjana.

Likes

Comments

En olisi puoli vuotta sitten uskonut, kirjoittavani tätä postausta, kun hautasin blogin kirjoittamisen pois arjestani. Suurin syy tähän oli se, ettei vaan yksinkertaisesti ollut innostusta kirjoitella enkä halunnut pakottaa itseäni tuottamaan postauksia, sillä se ei tuo minulle eikä teille lukijoillekaan iloa.

Moni tilanne on muuttunut tässä välissä ja nyt kun aloitin meikkaaja-maskeeraajan opinnot Makeup Mondossa aloin pikkuhiljaa taas innostumaan kirjoittamisesta. Mietin eri vaihtoehtoja pitkään millaisella alustalla julkaisisin tekstini ja päädyin valitsemaan nouw:in alustaksi käyttöhelppoutensa takia.

Teille mahdollisille uusille lukijoille tässä lyhyt esittely itsestäni:

Olen 24v Helsingissä asusteleva nainen, joka rakastaa kauneutta ja muotia (joo tiedän klisee ;)). Arjessani tämä ilmenee meikkaaja-maskeerajanopinnoistani, some-kanavissani ja Nordic Style & Beauty:n pyörittämisessä.

Lisäksi tykkään käydä lenkkeilemässä, treenaamassa ja laittaa ruokaa.

Toimin yrittäjänä, jossa teen keikkaa meikkaajana, teen some-yhteistyötä yritysten ka​nssa ja tuotan Nordic Style & Beauty boxia yhdessä Nordic Beauty Importin kanssa.

Tervetuloa seuraamaan blogiani!

Likes

Comments