Den här helgen har gått så himla snabbt men denna gång var den i princip pluggfri, halleluja. Fredagen var en perfekt start då jag först gjorde bort ett prov och sen åkte till Wilmas för massage, SÅ mysigt ställe, lika bra varje gång. Efter det åt vi middag på Vezzo och åkte hem för fredagsmys med resten av familjen. Igår var en väldigt lugn dag och det enda jag gjorde på dagen var att spela trummor några timmar.Jag beställde också lite grejer från Urban Outfitters då de har höstrea nu. Helt klart värd att kolla in!

Blev till slut det här

Bestämde mig också för att äntligen köpa en highlighter från Artist Couture. Har hört jättemycket positivt den innan och vet att de flesta makeup artister har denna som sin go-to. Köpte min i färgen gold diger från deras hemsida, kolla in deras andra nyanser och speciellt den som heter supernova! Ville så gärna ha den men det får bli en annan gång.

På lördagkvällen fick jag oväntat besök av min favoritperson Rebecca. Vi gjorde inte så mycket utan låg mest i sängen och skrattade åt bilder på Instagram, bådas nya favoritunderhållning. Det slutade ändå med att vi satt uppe rätt länge och bara pratade, så mysigt och skönt. Till frukost idag lagade vi plättar som kanske inte blev helt bra till en början, men med lite blod, svett, tårar och en hel del skratt fick vi ihop några som inte slutade som klumpar iallafall.

Nu har jag åter igen suttit vid trummorna i över två timmar. Är som helt nykär! Jag har spelat sen jag gick i fyran men hade ett litet avbrott i ettan på gymnasiet då jag inte fick så mycket tid över. Nu har jag både ensemble i skolan och börjar acceptera att elektroniska trummor inte kan låta som akustiska hu mycket man än vill det... Vi hörs sen allihopa, nu ska jag ut och övningsköra! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Första matteprovet imorgon... Och sen kemi... Nej jag ser verkligen inte fram emot det! För att lugna mig en aning var jag med Emma hela kvällen. Först slängde vi ihop nåt så enkelt som pitabröd och kyckling och åt med min familj och sen hade vi några timmars intensivt plugg innan vi avslutade med en skräckfilm. Idag har vi haft utvecklingssamtal och därför inga vanliga lektioner. Istället hade vi entreprenörskap, bland det tråkigaste jag vet. Som tur var såg vi mest på film och behövde inte anteckna något vilket istället gjorde att hela dagen kändes onödig.

Nu sitter jag och försöker pressa i mig lite mer kunskap om kemi. Jag tycker det är hemskt att lägga först ett matteprov och sedan ett kemiprov. Hur är det tänkt att vi ska hinna plugga till båda och vad ska man prioritera? Allt fick mig bara att längta så mycket tills gymnasiet är över och jag kan följa min kära systers fotspår och utforska världen några år. Hur otroligt är inte det att som hon först bo i Tyskland i ett halvår och sedan i Österrike? Att man ens vågar.


Älskade Joline, du som är så modig.

I skolan är nog de enda ämnena jag prioriterar språkämnena och kemin. Hela min familj är väldigt språkbegåvade och sociala, så kan som sagt knappt vänta tills jag får åka ut och resa och träffa nya människor på andra håll med!

Att äta kaiserschmarrn, åka slalom i alperna, äta spaghettiglass och aldrig behöva vänta på en försenad buss? Drömmen. Förut var jag rädd för att jag en dag skulle behöva flytta hemifrån. Jag gillade inte förändringar och önskade att jag kunde bo kvar i mitt blommiga rum i mina polarn och pyret-kläder och äta skorpor med smör resten av mitt liv. Nu vill jag inget hellre än att packa mina väskor och ta första bästa flyg någonstans. Helst där det är kallt och finns snö. Helst dit jag kan ta med min hund och hela min garderob samt att det inte skulle vara allt för svårt för min familj att hälsa på... Jag kanske inte är helt redo att flytta just nu ändå, men en dag kommer jag flyga ut genom dörren.

Likes

Comments

Söndag igen och oj vad jag inte vill att den här helgen ska ta slut. Denna vecka har jag två prov (eller tre eftersom jag missade engelskan) och hela den här dagen kommer gå åt att plugga. Mamma fyllde 48 i fredags men eftersom alla hade så mycket att göra firade vi under lördagen istället. Jag gjorde verkligen inget annat igår än laga mat och äta mat så därför hamnade all läsning på schemat idag.

Att plugga känns riktigt trögt just nu då jag helst hade legat i sängen och sett på Netflix hela dagen, för vem hade inte det? Men jag blev tvungen att pallra mig upp tidigt ändå imorse. Jag tänkte ta en snabb frukost för att hinna läsa på mer om kemin längre men självklart kom jag på att jag skulle göra pannkakor istället.

Nu ska jag iallafall fortsätta läsa sida efter sida och dokument efter dokument för att kanske få något att fastna. Livet som naturare är inte alltid lätt och då måste man ge upp en helgdag eller två. Hoppas det är värt det i slutändan.

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har varit en rätt seg dag och inte har jag varit särskilt produktiv heller... men bullar hann jag med att baka! Trots all stress kring första provet för denna termin som är på onsdag är det väl ändå en självklarhet att kasta ihop nåt inför morgondagen (aka kanelbullens dag). Trots att jag bakat en hel del i mitt liv är jag mer osäker på att baka vetebröd än till exempel suffléer. Anledningen? Att det ska vara så pass stora mängder ingredienser i och en sådan liten marginal mellan jästsvampens liv och död.


Lyckades iallafall till slut! Det enda dåliga var att jag och min syster ätit oss mätta på degen redan innan vi skjutsade in allt i ugnen, så stoppade allt i påsar till ett annat tillfälle. Kanske tar jag med lite till mina tjejer imorgon?

​Hann ut med Abben två gånger under mitt lilla projekt för en av hans favoritsysselsättningar- jaga lampan. Förstår inte varför, men solkatter och lampor verkar vara hundra gånger så spännande som vanliga katter eller småkryp. Ah, nästan kanske.

Likes

Comments

Halloj! Tänkte inviga den här bloggen med lite info om mig. Jag är sexton år och går naturvetenskapsprogrammet på Minerva här i Umeå. Jag bor tillsammans med min stora familj som består av mig, mina föräldrar, tre syskon och min hund Abbe. Är helt ny på sådana här grejer men tänkte att jag helt enkelt skulle skriva om det som föll mig in. Jag håller på en del med matlagning och bakning så det kommer säkert komma upp lite tips på recept. Sen lär även en hel del smink, kläder och musik skrivas om. Men nu måste jag skynda mig till måndagens första lektion- ensemble!

Likes

Comments