Tankar & åsikter

Jag tänkte att den här hösten skulle bli ganska långtråkig. En jättelång startsträcka till studenten i princip. Början på slutet. Men på något vänster har det blivit ganska intensivt? Jag ska väl säga, intensivt i mina mått mätt. Jag har planerat att göra så mycket att jag blir nervös över hur det kommer gå. Just nu domineras mina tankar utan tvivel av skolan, SAT, körkortet, och hp. Det är alla saker jag vill göra och som jag vill lyckas bra i. Men jag får känslan att det inte kommer gå att kombinera allt - hur ska jag klara ut att få A i alla ämnen i skolan, samtidigt som jag acear SAT, glider igenom körkortsteorin och uppkörningen, klirrar 2,0 på hp och finner utrymme för att göra något avslappnande och roligt samtidigt? Jag menar inte att jag förbereder mig inför allt det här ständigt och jämt, det är snarare det som är problemet. Dygnet har ju ett begränsat antal timmar, och jag har begränsad mängd energi.

Jag blir kluven om det handlar om att jag måste prioritera och inse att jag måste lägga krut på en del grejer, och släppa andra. Det kanske är bra att göra väldigt bra ifrån sig inom något eller några saker, istället för att vara medioker i allt man gör? Eller kanske handlar det om bristande självförtroende? Det är väl klart att man klarar allt man vill så länge man är dedikerad, arbetar hårt, och gör sitt bästa. Sen måste man ta hand om sig själv och inte stressa upp sig alldeles för mycket över något. Inget prov i världen är ju värt att må dåligt över.

Kan ni känna igen er i att det finns så mycket man vill göra och fokusera på, att det till slut blir överväldigande? Som att man inte helt och fullt räcker till? Jag antar att situationen med att gå sista året på gymnasiet bidrar till känslan eftersom jag/vi samtidigt måste klura ut vad som kommer sen. Jag vet att jag kommer göra mitt bästa och kanske får det räcka den här hösten? Det är så viktigt att kunna stanna upp och tänka och reflektera över vart man är på väg och om det verkligen är dit man vill.

.

​Av alla cheesy och klyschiga citat så vill jag slå ett slag för "You are exactly where you need to be". Det är en inställning jag försöker acceptera och det känns betryggande. Det gör också att jag känner en enorm tilltro till framtiden. Det är svårt att förklara, men jag tror ni förstår. On this note ska jag nu avsluta dagen. Ha det fint och hoppas ni tar med er något av detta smått förvirrade inlägget om mina tankar! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skola, Vardag

Idag hade jag en lektion. En lektion. Kl 8.10. Hur ovärt. Är stolt över att jag orkade masa mig upp ur sängen imorse, gick ju som sagt och la mig alldeles för sent igår kväll. Jag gick hem ganska direkt efter lektionen och pysslade (stressade) med en inlämningsuppgift som skulle in 14.30. På ett sätt är det väl bra med uppgifter som har en tidig deadline på dagen. Känner jag mig själv rätt hade jag fortfarande suttit med uppgiften om deadlinen hade varit 00.00. En dag ska jag ta tag i mitt sista minuten beteende, men inte idag (hehe).

Jag gick tillbaka till skolan för att prova studentmössor igen. Förra gången hade dem inte min storlek, så nu var det skönt att få prova den jag kommer beställa. Sjukt att det snart är dags att beställa? Det finns så många val och jag slits mellan om jag vill ha något traditionellt eller något fashion. Fattar ni?? Sedan gick jag och pluggade ett grupparbete på Brödernas. Hade planerat att träna men glömde mina träningskläder på skolan (oj vad synd) så får ta det imorgon helt enkelt. Ikväll var det skönt att komma hem skapligt och bara ta det lugnt, inget plugg och inga måsten. Gjorde supergod veggiemiddag med mamma och satt och pratade i ett par timmar. Så mysigt.


Har massa höstkänslor och tycker nästan - nästan! - att det är okej att det regnar på vägen till och från skolan, fast håret blir blött. Del av upplevelsen, liksom.


Likes

Comments

Gud vad jag hatar ordet "fartfylld". Men ibland kan jag få en fix idé att om jag verkligen inte gillar ett ord, så måste jag använda det hela tiden. Både när jag skriver och pratar. Ber faktiskt genuint om ursäkt för mitt ordval, men skulle jag ha valt något bättre hade jag ju inte kunnat använda mitt hat för "fartfylld" som ett intro till det här blogginlägget, och det skulle ni ju inte vilja vara utan eller hur?

Vad jag svamlar?? Klockan är mycket och jag är trött efter en fartfylld (😉) dag som sagt. Idag började jag dagen med ett engelska tal som gick lite sisådär men var superskönt att bara bli av med. Den här veckan är stressig i skolan till en början, men lugnar ner sig till slutet. Därför är varenda sak som kan bockas av i loggboken ett plus. Efter talet kastade jag mig iväg på cykeln till Lindö för att göra risktvåan. Jag såg väl inte jättemycket fram emot att lägga tre timmar av min dag - dessutom exakt över lunchtid - på att prata körkortsteori och köra en bil på is? Men alltså... gud vad kul det var? Att köra, alltså. Det var lite adrenalin på något sätt att få köra snabbt och sen förlora kontrollen helt. Vår instruktör hade på radion och låtar som "Eye of the Tiger" spelades vilket verkligen förstärkte stämningen. Det kändes som om man var med i en actionfilm, liksom James Bond fast i Norrköping i en liten bil i Lindö men ni fattar grejen. Mysigt och kul. Tumme upp för risktvåan, alltså.

Jag unnade mig en drömsallad från Lindahls på vägen hem, perfekt belöning efter att ha varit hungrig i typ 5 timmar. Sedan kom Anna till mig efter jobbet och tillsammans gick vi på en föreläsning som anordnades i stan om hur man skapar ett lyckat projekt och får finansiering. Det var världens finaste lokal och med en fotoutställning utställd i rummet så tilltalade det mig på ett kreativt plan. Jag blev faktiskt inspirerad efter föreläsningen, inte för att jag har ett projekt jag vill genomföra just nu - men för att få en boost att det faktiskt finns massor av vägar man kan gå när man väl känner sig redo! Så länge man har ett bra syfte och har tänkt igenom sitt projekt ordentligt är det fullt realistiskt! Sånt kan vara skönt att känna när ens mål och drömmar känns långt bort.

Resten av kvällen har jag avslutat en uppgift om Kosovokonflikten i skolan, och nu har klockan blivit alldeles för mycket för att jag ska vara utvilad imorgon (yasss). Trots det har jag haft en superrolig dag, fast jag inte riktigt förväntade mig det. Sånt ska man ta till vara på.


Min drömsallad och höstiga promenaden på väg hem från föreläsningen. Estetiken i fotona skär sig massor, jag vet. Det gör ont i min själ med. Jag ska försöka bättra mig. Godnatt!


Likes

Comments

Skola, Tankar & åsikter

Denna helg åkte jag upp med 5 andra glada kunskapare till Investors 100 års jubileum. Mest för att representera den yngre generationen och Kunskapsgymnasiet, men anledningen kvittade för mig. Att ha fått blivit utvald och att få uppleva något jag aldrig gjort förut var superspännande. Som lite historia: Investor är alltså ett stort företag som i sin tur äger andelar i massa andra stora företag, och var en gång med och startade Kunskap då det är en privatskola. Nuförtiden ägs inte Kunskap längre av Investor (som jag förstår), men vi fick ändå chansen att komma dit. 20 elever var vi totalt från 5 olika Kunskapsgymnasier. Stället var Aula Medica på Karolinska Institutet och man kände sig ovanligt viktig med sin namnskylt, väntandes på att föreläsningarna skulle börja.

Och det var just höjdpunkten på hela resan - föreläsningarna!! Alla hade temat framtiden och hur olika områden skulle komma att förändras de kommande 100 åren. Jag tror det var runt 8-9 stycken föreläsningar totalt, men för att sammanfatta mina favoriter så var det en professor i mikrobiologi från KTH som pratade om framtidens sjukvård och en matematiker från Oxford University som pratade om vikten av matte i vardagen och om mattens framtida roll. Både de här ämnena är väl så långt bort från mitt program Samhäll/Beteende som bara möjligt, men det var ändå så intressant. Jag tror ärligt talat att jag är en smygnaturare (haha vilken neologism) (hade lyrikföreläsning idag och har lärt mig massa fancy ord, jag ska inte försöka luras med min intelligens). Några andra minnesvärda stunder var när professorn i robotteknik blev avbruten av att en robot kom ingåendes på scen, hollywoodankedoterna från Per Hallberg, och strategier från världsmästarna i minne för hur man kommer ihåg 13 000 pi-decimaler. Så med massa inspiration till att göra de kommande 100 åren de bästa i mänsklighetens historia, så återvände vi hem.

Jag har fått två insikter efter dagen.

1. Jag är så otroligt jäkla dunder super (massa särskrivningar nu jag vet, men försöker förmedla en känsla så bare with me) (lyrikföreläsningen gör sig påmind igen om det här med att det inte finns regler för poesi) taggad på att börja plugga. Jag blir bara mer och mer säker på att det är det jag vill göra efter studenten. Ta matematikern från Oxford till exempel. Jag skulle DÖDA (nej, men nästan) för att få gå på hans föreläsningar och ha en jättemysig lärar/elev relation där han uppmuntrar mig och motiverar mig massa, för han kändes precis som en sådan slags lärare. Jag vill bara gå på inspirerande föreläsningar ständigt och jämt, och lära mig massa om livet och världen och mig själv och allt annat och ingenting.

2. Jag kommer aldrig vara en businesswoman. Nej, vet ni vad. Det här med att påklistrat mingla runt för att hitta människor som man kan dra nytta av karriärmässigt är inte min grej. Jag inser att det är nödvändigt och att så mycket bra har blivit upptäckt och genomfört genom att mingla och att dra nytta av varandras kompetens och kontakter. Men jag får lätt ångest av tanken på att arbeta med något där sociala interaktioner ska cirkulera kring att utnyttja varandra. Det är inte jag, så den rollen får andra ta. Och det tror jag att många gladeligen gör. Skönt att jag har friheten att välja.


Självklart var vi tvungna att jaga rätt på Prins Daniel och ta en bild och prata lite. Löfven var däremot som försvunnen och kungen var hemma med diskbråck. 😞


Likes

Comments

Skola

Den här veckan har gått konstigt snabbt? Helt plötsligt är det fredag imorgon. Efter att ha varit lite sjuk från och till senaste tiden har jag äntligen känt mig helt frisk den här veckan (bortsett från lite förkylning men det räknas knappt). Det har gjort att jag har fått massa motivation till skolan. När jag inte har energi till att plugga så blir jag frustrerad - jag orkar inte och då vill jag inte. När energin kommer tillbaka vill jag göra allt skolarbete på en och samma gång. Denna vecka har därför utan tvekan varit min mest produktiva på mycket länge. Det känns superskönt!

Jag har också kommit på ett hinder för min produktivitet. Kanske kan någon relatera, och då delar jag mer än gärna med mig av detta för att hjälpa! Förra helgen diskuterade jag med Klara, Anna, och Hedvig det här med att plugga hemma och hur svårt det kan vara. Jag tänker ofta, "Okej, men nu går jag hem och gör färdigt det här". Men när man väl kommer hem så inser man att man är hungrig och börjar göra mellanmål, sedan att man vill byta om till myskläder, sedan att man vill kolla på ett youtubeklipp innan man börjar plugga och så rullar det på. Till slut har man inte gjort något av det man har tänkt sig, och får (som blir mitt fall) stressa i slutet av kvällen när man egentligen vill ta det lugnt. Jag har inte velat erkänna att jag pluggar dåligt hemma - men det är faktiskt fallet. När jag pratade med mina vänner insåg jag också att jag var långt ifrån ensam. Samtidigt kan jag tycka att skolan är distraherande ibland. Det rör sig mycket folk och är ofta högljutt. På det sättet föredrar jag att plugga hemma. Om man blir hungrig känns det också mer värt att gå hem och äta istället för att slösa pengar på skolan (man slösar ju pengar oavsett men ni fattar hehe).

Hur ska man göra då? Den här veckan har jag upptäckt ett specifikt hinder för min produktivitet hemma, som jag nämnde i början. Jag har nämligen en plats där jag alltid pluggar - vid matbordet. Det är ju inte så dumt. Men problemet är att jag även sitter där när jag tar det lugnt, alltså surfar youtube eller bara prokrastinerar. I mitt huvud är det mitt "pluggställe", men egentligen så är det en blandning av pluggställe och slappställe. Det gör att när det väl är dags att fokusera och plugga, så ramlar jag snabbt in i att göra saker jag inte borde göra. Den här veckan har jag därför testat att varje gång jag tar en paus från skolarbetet eller bara tar det lugnt, sätter mig i soffan i vardagsrummet istället. Då får jag en tydlig uppdelning mellan vart jag pluggar och vart jag slappar. Än så länge har det funkat jättebra!! Om ni också har ett ställe där ni brukar plugga, men även vara ofokuserade ibland, som jag, så är mitt tips att testa att låta det endast vara stället ni pluggar på. På något psykologiskt sätt så gör det enklare att plugga när man gjort den uppdelningen?​Dagens mellanmål efter skoldagen, perfekt på alla sätt. 

Likes

Comments

Vardag

Ingen har väl missat att det har blivit höst, med allt vad det innebär. Några hösttecken för mig är kulturnatten, promenader på landet, och fika med vänner. Jag har såklart prickat in alla (otippat?) och tänkte uppdatera er. På något sätt känns det ganska okej att det har blivit mörkare och kallare på sistone. Jag älskar sommaren och skulle jag få valet så skulle det nog bli sommar året runt i Sverige, men jag har nu accepterat att hösten är i full gång. Dessutom fyller många av mina vänner år under hösten, likaså yours truly, och jag ÄLSKAR halloween konstigt mycket, så det finns ju en del att se fram emot. Men jaja, här har vi min höst så här långt.


Höstens hittills mest artsy bild togs på Anna på Kulturnatten. Harry Potter mässa, JOY dansuppvisning, middag på Härlig pasta, Balkan bag pack, och Världens bar visade sig bli schemat för kvällen. Mina amigos drog vidare till Arbis senare vilket jag önskar att jag hade följt med på, men behövde stanna hemma och vila.


Landet levererade lugn och mys som vanligt, samt vackra färger och frisk luft. Har även gjort massa te och kollat på debatter och dokumentärer.


​I helgen åkte vi till Linköping för att fira Anna som fyllt 19! En roadtrip med goda vänner är helt enkelt oslagbart. Fiket var också hur mysigt som helst. 

Ser fram emot att se vad resten av hösten har att bjuda på, än så länge har den börjat prima!

Likes

Comments

Vardag

Nja, okej, kanske inte riktigt feber än. Mer student "fjärilar-i-magen". Idag hade vi utprovning av studentmössor på skolan, vilket kändes pirrigt och härligt. Äntligen, äntligen är det min tur! Efter att ha fått se min egentliga årskurs och mina vänner ta studenten i somras så känns det som en vinst att ha bitit ihop genom det och nu ha det roligaste kvar själv. Att få pyssla med designvalen och trixa med MIN studentmössa känns verkligen som en ljusglimt i vardagen just nu.

Idag har jag också varit på vårdcentralen och pratat samt lämnat blodprov. Det här är den främsta anledningen till att bloggen inte varit lika uppdaterad som jag vanligtvis vill att den ska vara på sista tiden. Jag känner mig trygg med att dela med mig av det här på bloggen, så here goes. Jag la om min kost för cirka en månad sen och slutade äta kött och kyckling (något som jag fortfarande håller hårt på och som jag är enormt stolt över). Jag började strax därefter även äta vegetariska kosttillskott som gav mig mer än vad jag behövde med tanke på att jag endast är peskitarian och inte vegetarian. För att komma tillrätta med bekymmer har jag testat flera mediciner som tyvärr bli påfrestande för magen. Alla förändringar har gjort att min redan känsliga mage har blivit ordentligt irriterad. Under tre veckors tid har min mage därför varit i obalans och det är fortfarande inte helt som det ska. Det har varit jobbigt och stressigt, och i torsdags bokade jag tid hos vårdcentralen för att få det hela utrett. Idag har vi kommit fram till att det med största sannolikhet handlar om omställningen, och att jag helt enkelt får låta det ta sin tid. Jag lämnade ett blodprov för att säkerställa att inget är fel i kroppen. Jag hade visst inte lämnat ett blodprov på 9 år(?!) så jag hoppas att vi inte upptäcker en livshotande sjukdom som har fått slå sig till ro under 8 år. Nej, vad hemsk jag är. Jag känner mig lugnare efter besöket idag och förhoppningsvis så går allt åt rätt håll nu.

Men apropå blodprov - jag har faktiskt blodfobi! Jag tycker att det är extremt obehagligt att se blod i stora kvantiteter och nästan svimmat en gång på sjukhuset när jag träffade en närstående som hade en blodpåse bredvid sängen. Det är märkligt eftersom det är något som växt fram på senare år. Därför var jag inte överlycklig när sjuksköterskan informerade mig att vi måste ta blodprovet i armen (ett stick i fingret kan jag hantera utan problem). Att jag sedan - lite tveksamt - gick med på att ta extra blod för en studie, och att hon fick sticka i båda armarna för att blodflödet inte var tillräckligt bra i första armen, gjorde ju inte saken bättre. Men jag sa som det var: "Jag tycker att det är lite jobbigt att se blod, så jag kollar bort." Och det gick ju såklart bra. Hon var hur gullig som helst och pratade med mig om annat och det gick väldigt snabbt när hon väl hade gjort sticket.


​Jag kan till och med tycka att plåster över armen som i bilden ovan kan vara obehagliga (liksom bara tanken på att bli tappad på blod). Ja, alla har vi våra hjärnspöken.

Likes

Comments

Inspiration

HUR viktigt är det inte att veta vad man mår bra av och kunna peppa sig själv i olika situationer i livet. Jag tror inte någon är ett proffs, för vem vet vad morgondagen kommer bjuda på. Ingen människa kan vara förberedd på allt, men vi borde ändå bli bättre på att ta hand om oss själva oavsett vad som händer. Jag kan vara dålig på det i alla fall. När jag mår dåligt har jag ibland svårt att se vad jag behöver och hur jag kan underlätta så mycket som möjligt för att må mindre dåligt. Det jobbiga är att det inte finns någon universell sanning för vad som får oss att må bra - det är ju hur individuellt som helst.

Jag har varit förkyld de senaste dagarna och har även haft magproblem som jag tror är till följd av järnöverskott (amatördoktor). Det har fått mig att känna mig ganska under isen och det har känts extra jobbigt med tanke på att jag har en ganska hektisk vecka framför mig. Idag fick jag helt enkelt sjukanmäla mig och låta kroppen vila lite. För det är ju (tyvärr?) så - kroppen tar ingen hänsyn till mitt schema, mina planer, eller mina förväntningar. Den är en kropp, helt enkelt. Därför blir det viktigt att verkligen lyssna på den och ta det lugnt när det behövs.

Idag när jag har varit hemma har jag gjort en ansiktsmask, exfolierat hela kroppen, gjort manikyr, tagit hand om läppar och ögonbryn, och bara pysslat om mig själv (hatar det uttrycket av någon anledning men oh well). Det har varit så otroligt skönt, för det är något jag aldrig har tid för annars. Då prioriterar jag datorn eller mobilen framför hudrutiner och långa, varma, duschar. Fast jag ogillar att vara sjuk så har det varit ett trevligt "wake-up call" att jag mår så bra av att ta hand om mig själv och att det minskar min stress. Jaja, nu har jag inte pluggat in allt jag borde inför engelskaprovet imorgon, och jaja, nu ligger jag efter i min planering inför höstens viktiga intagningsprov, och jaja, nu ligger jag ännu mer efter i matten. Framför allt måste jag ju må bra, det måste få vara prio 1 i exakt alla sammanhang. Det är alltså med ett lugn som jag nu vadar ner i sjön av ansvar och förväntningar inför veckan. Det är med återhämtad kraft och inspiration som jag tar tag i alla måsten. Det känns superhärligt.


Till detta måste jag även lägga in lite favoritcitat som jag pinnade på Pinterest när jag var i USA för cirka två år sen nu. Ibland kan citat bli lite kaka på kaka - eller hur uttrycket nu går - om de är listade bredvid varandra, men flera citat bidrar ju också till större chans att man fastnar för något av dem. Vilken av dessa är din favorit? Min är nog den andra, åtminstone just nu. Vaga citat kan jag tycka ha mycket mer genomslagskraft än "rakt-på" citat. Det gör att man lättare kan relatera till sitt eget liv. 

Likes

Comments

Skola

Tänker ni göra högskoleprovet i höst? Jag ska erkänna att jag har känt mig rätt färdig med HP, fast jag bara har gjort det en gång. Till största del så har jag litat på att mina betyg kommer räcka dit jag vill. Men efter att ha kollat runt på lite intagningspoäng till utbildningar den här hösten så har jag märkt en tendens bland utbildningarna jag vill gå på - meritvärdet är jättehögt, men HP poängen är relativt låg. Nu känner jag mig taggad att försöka igen för att kanske kunna känna mig tryggare till nästa höst.

Jag gjorde som sagt provet i våras för första gången. Det var intensivt och jobbigt, men samtidigt utmanande på ett härligt sätt. Jag vart helt okej nöjd med min poäng, men jag hoppas också att det inte handlade om tur och att höstens poäng blir sämre, utan snarare att jag får bättre resultat för varje gång jag gör provet! Jag har hört - och säger till alla jag diskuterar HP med - att det bästa resultatet oftast kommer den tredje gången man gör provet. Gör jag HP i vår så har jag en perfekt utgångspunkt för i höst (förhoppningsvis).

Det handlar inte bara om att jag vill komma in på en specifik utbildning - för mig handlar det om möjligheten att välja. Jag vill göra aktiva val under det här året för att se till att jag har så många alternativ till nästa höst som bara möjligt! Jag vill kunna känna att jag kan ta mig vart som helst när gymnasiet är över, och inte behöva oroa mig för att jag inte kan. Det känns viktigt att ta alla chanser för att möjliggöra den här visionen. Om jag får ett jättebra resultat på HP behöver jag inte oroa mig så mycket när sommaren närmar sig. Då vet jag att jag kan göra exakt vad jag vill, utan hinder. Då blir det mer fokus på att fundera ut vad jag helst vill göra, inte bara fundera på vad som är möjligt.


Det känns på något sätt lite tråkigt att behöva lägga pengar på att ta ett prov... kan ni relatera? Tänk så mycket mat jag skulle kunna köpa för 450 kronor liksom, som jag nu lägger på att ta flera prov under en lördag. Jippi. (Men sen tänker jag på vilken liten investering det är för en spännande framtid och då känns det bättre). 

Likes

Comments

Tankar & åsikter

Vet ni, jag tycker det är märkligt det här med utseende egentligen. Hur det kan gå ifrån att man känner sig som den fulaste personen i världshistorien till "omw to steal ur man" och tvärtom. Jag är jobbigt medveten om hur jag ser ut, och om du ber mig nämna 5 saker jag inte tycker om med mitt ansikte kan jag räkna upp det ganska snabbt. Hur sjukt och sorgligt är inte det? Det värsta - tror jag - är att jag är långt ifrån ensam om det här.

När jag var utbytesstudent (nu låter det som att jag är 60 år och blickar tillbaka på mitt liv men ni fattar haha!) så tänkte jag faktiskt förhållandevis lite på mitt utseende. Visst, jag brydde mig, men inte överdrivet mycket. Jag tror det var en blandning av att jag kom dit som en person som var uppklädd med amerikanska mått. Där var standarden i allmänhet yoga pants och en sweatshirt, så jag var en av dem som stack ut med mina klädval. Jag tror att jag trivdes med att vara den personen (även om jag ditchade min väska för ryggsäcken ganska snabbt efter att jag insåg att exakt ALLA använde ryggsäck, lite skillnad från Sverige eller hur??). I mitt huvud så tror jag att jag undermedvetet tänkte "Yes, nu har jag mognat och slutat bry mig alltför mycket om mitt utseende äntligen är jag VUXEN och börjat fokusera på de viktiga sakerna i livet!" Men självklart underlättar det att vara "the Swedish girl", där man automatiskt blir exotisk och intressant, och klä sig på ett annat sätt än majoriteten av tjejerna på skolan.

När jag kom tillbaka till Sverige hann verkligheten ikapp, i brist på mer originella uttryck. Här bryr sig många om hur de ser ut, och vi har med oss våra märkesväskor till skolan och inte en endaste sliten ryggsäck i sikte. Jag har brottats med - och nu insett - det faktum att utseendehets inte är något som "går över" eller något man "växer ifrån". Det finns från och till under hela livet och är inte ett tecken på mognad.

Och det är kanske inte så konstigt, när man tänker på all till synes perfektion vi omringas av i vardagen. Det som slår mig när jag skriver det är Kendall Jenner. Jag tycker hon är helt ofattbart vacker. Kylie Jenner är också drömmig, men på ett annat sätt. En kombination av dem två skulle vara det perfekta utseendet enligt mig. Samtidigt undrar jag vad som snurrar i huvudet på dem två. Hur är det egentligen att driva ett instagramkonto med så många följare, att gå på modeplåtningar dagen i ända - ja, att faktiskt LEVA PÅ och vara känd tack vare sitt utseende? Jag menar inte på något sätt att det är fel eller dåligt, jag är bara nyfiken på hur det känns. Jag tror nämligen inte jag skulle må bra av det. Det finns så många krav på ungdomar idag (klyscha jag vet) och utseendet är det sista jag skulle vilja känna krav för. Sätt krav på att jag ska klara ett A i matte, förvänta att jag aktivt övar på att spela piano och att sjunga, pressa mig för att bli den bästa medmänniskan och eleven jag möjligtvis kan bli - krav är nyttiga! Men ställ inga krav på hur jag ska eller bör se ut. Där har jag inget intresse av att förbättras för andras skull, eller ens min egen.

Jag blir nästan lite känslosam när jag skriver om det här. Idag var jag på en otroligt intressant föreläsning i Internationella relationer. Det handlade om motsättningarna mellan öst och väst ur ett historiskt perspektiv, samt hur detta kulminerade under 1900-talet. Det var mycket information, och det var mastigt att lyssna på - men jag var så fokuserad och fascinerad. Allt jag lär mig inspirerar mig till mitt val - som närmar sig med stormsteg - om vad jag väljer att göra med mitt liv. Hur kan jag hjälpa världen genom att engagera mig inom det jag brinner för? Vad kan jag bidra med? Hur kan jag bidra som mest? Det här tycker jag är bland de viktigaste frågorna man ska ställa sig som ung. I alla fall för mig. Skit i håret. Skit i ögonbrynen. Skit i rumpan. Vad kan JAG göra under min tid här på Jorden för att göra den till en bättre plats när jag lämnar den än när jag föddes?

Så, Kendall Jenner i all ära - du är en helt otrolig modell. Dina gener, ditt smink, och din klädstil är verkligen to die for. Jag kan inte ljuga eller ens försöka låtsas som att jag inte är avundsjuk. Men vet du vad? Du är inte min förebild. Långt ifrån. Den kvinna jag strävar efter att bli har tyvärr ingen koppling till vad du sysslar med alls. Det menar jag inte som något nedvärderande. Du kan säkert influera den här världen på ett betydelsefullt sätt genom din berömmelse. Men jag har inte samma förutsättningar som du har, och jag tänker inte försöka slå in på en väg som så tydligt inte är för mig. Jag ska revolutionera världen på mitt eget sätt. Vänta du bara.


Likes

Comments