​89 dagar kvar till Lidingöloppet, mindre än 3 månader kvar till något som jag egentligen inte vill göra. Men den 24 september ska jag springa 30 km. 

Det är egentligen ingen stor sak. Visst, 3 mil och det krävs lite jobb för att klara av. Men för mig är det inte distansen eller arbetet som krävs som är den största utmaningen. Det är att ha en specifik distans på ett förutbestämt datum som jag inte trivs med.

Löpning är för mig något väldigt personligt, det är min hjärna och mitt hjärta som ska samverka för att kroppen på ett så effektivt sett ska röra sig framåt. Och det är något JAG kontrollerar när jag ska göra. Dvs jag har fullkontroll på när, vart och hur jag springer. Och målet är att konstant utvecklas mot att bli en bättre löpare. För att utvecklas i rätt riktning så krävs planering och inte minst fokusering under träningspassen. För mig är springa INTE något meditativt eller tankerensande. Jag tänker hela tiden på hur kroppen beter sig och känns. Hur fötterna träffar underlaget och att hålla stegfrekvensen uppe.

Men plötsligt händer det! När kroppen är lätt som en fjäder, benen starka och tajming i steg, andning och puls harmonierar perfekt. Känslan av att kunna spring hur långt och fort som helst infinner sig och passet helt plötsligt är slut trots att jag “just” startat (Runner’s high). Det är omöjligt att förutse när den inträffar. Men om jag är noggrann och följer min träningsplan ökar chansen både för “kicken” och att jag sakta men säkert blir både starkare och snabbare

Mer on detta kommer...

Take care!


Likes

Comments