Vardag

Har haft så jäklans mycket den här veckan. Har arbetat med musikalen och bara försökt få ihop veckan. Idag vakna jag efter att ha somnat på sängen med kläder, smink och en liten filt över mig. Jag hade helt glömt bort att jag ens lagt mig på sängen igår klockan 19.30, så när jag vakna hade jag noll koll.

Gick i alla fall upp och sminka mig, men sen när jag skulle ta på kläder orkade jag bara inte. Har ont i kroppen och är bara så less på att ta på mig kläder! Önska att jag kunde leva i min morgonrock. Är helt slut.

Likes

Comments

Tankar

Bild från New York Daily News

Idag på tunnelbanan hem från Gamla Stan träffade jag på Ramona. Ramona var extremt trevlig. Hon kallade mig prinsessa och ville sälja sin tidning. Hon satte sig bredvid mig och berättade hur hon var stressad, kall och hungrig. Jag och Ramona åkte tillsammans till Odenplan och gick upp till bankomaten. Jag tog endast ut 100kr till Ramona, men hon blev glad ändå. För nu när vintern har kommit funkar inte hennes foppatofflor längre. Det är för kallt och blött. Jag hoppas verkligen att Ramona hittar ett par nya varmare skor och att jag i alla fall kunde hjälpa henne lite.

För mig var det tyvärr lite jobbigt. Jag tänkte att jag kanske slösar pengar, jag kanske måste vara lite sparsam. Jag är ju ändå student. Fast när jag väl börja tänka på vad jag ville köpa för mina pengar och vad Ramona ville köpa för sina blev det inte längre så svårt. Det jag vill säga med detta är att trots att man ibland blir lite snål så får man tänka på hur lätt man själv skulle överleva utan den där tian, tjugan eller hundringen i jämförelse med Ramona.

Likes

Comments

Vardag, Tankar

Gjorde mig klar på 40 min i morse och kom 20 min för tidigt till skolan. Jag är alltid såhär tidig, men idag kändes det onödigt för hann inte sminka mig som jag gillar och stressade mig fram på halkigt underlag. Herregud va halt det är! Sen också att bära dessa stora kassar hjälpte inte direkt. Aja! Nu är jag framme, måste bara stå ut denna skoldag också.

Hade som tur va en bra start på dagen trots allt, för träffade en jätte trevlig dam på bussen som höjde mitt humör till tusen! Åh det var så trevligt, ville typ krympa henne och sätta henne i fickan! Älskar sånt!

Likes

Comments

Vardag

Har sprungit runt på varenda jävla Stockholms Stadsmission idag för att hitta klänningar till Musikalen. Har spenderat hela dagen till att tänka och jobba med det igen. Försöker få ett grepp om allting men det är sjukt svårt när man inte har någon att bolla med. Känner mig rätt ensam i projektet just nu. Jag hade verkligen behövt någon att kunna prata och arbeta med som kan hjälpa mig i detta kaos.

Likes

Comments

Stil & Mode, Vardag

// Jacka: Zara (liknande här) // Halsduk: Ralph Lauren, Herr // Handskar: från Prag // Byxor: Mango // Tröja: River Island // Väska: Tory Burch //

Är helt slut! Sitter här framför datorn och kisar. Har sjukt ont i huvudet. Jag drog mig ut till Söder idag för att köpa mer tyg till musikalen, när jag egentligen bara ville ligga inne med mina migrän liknande symptom. Kommer spendera hela dagen imorgon till att sy igen. Man hade ju önskat att man hade haft lite mer lov än vad jag haft, men det är värt det. Jag behöver verkligen det här projektet för mina framtida studier, tur att de inte innebär att att sy lika mycket som nu! 

Likes

Comments

Hår & Smink

Igår kväll satte jag denna produkt i håret och sov också med det. Man kan också bara använda den som en vanlig hårinpackning i duschen, men tycker om att låta det vara i håret lite extra.

Jag har varit den tjejen som plattade, fönade och lockade håret varje dag. Numera gör jag nästan aldrig det, vilket är så skönt för kan bara gå ut med blött hår utan att bry mig. Anledningen till att jag kan det numera är för att mitt hår inte blir lika risigt längre när det självtorkar. Förut så var jag alltid tvungen att göra nånting med håret efter jag hade tvättat det för att det annars stod det åt alla håll, men det som ändrade detta var: mindre användning av schampoo, ingen hetta och mer inpackningar.

Jag använder schampoo högst en gång i veckan. Jag tvättar dock håret nästan varje dag i kallt vatten. Hur hålls det rent då? Jag om någon hatar verkligen fettigt hår och jag håller numera mitt hår rent genom att massera det noga under vattnet och applicerar balsam endast på topparna. Jag använder sällan torrschampo för tycker att det känns obehagligt mot hårbotten, så sköljer hellre håret snabbt med lite massage än att spruta något i håret som jag inte riktigt är säker på vad det innehåller. Självklart använder jag torrschampo då och då och det här kanske inte funkar för alla, men mitt hår har i alla fall blivit mycket bättre. Så tipsar att fundera över att testa utan schampoo ett tag och bara använda vatten, fingrarna och balsam. Jag har inte använt schampoo på 2 veckor!

Börja med att rensa håret i varmt vatten och massera för att känna att fettet har försvunnit och gå sedan över till, några veckor in i processen, att bara använda kallt eller ljummet vatten. Lycka till!

Likes

Comments

Stil & Mode

Älskar Weekdays nya Reflective kollektion! Såg på deras reklam att dom hade ett reflective chocker halsband också, vilket jag verkligen verkligen vill ha men hittar det inte på hemsidan. Hoppas att det kommer till butikerna annars måste jag göra ett själv! För fatta va häftigt om man är ute på kvällen och man lyser upp hela stället, haha ! Och hur mysig ser inte den här teddybear jackan ut? Perfekt nu till hösten.

Likes

Comments