Julen närmar sig med stormsteg, barnens alldeles egna högtid. Tyvärr finns det barn som går hem ifrån skolan med en klump i magen när jullovet kommer. Istället för att längta efter tomten, fina paket, god julmat och en mysig dag med sin familj finns det barn som får uppleva sina föräldrar berusade. Se någon av sina föräldrar bli misshandlad av sin partner. Uppleva stress, rädsla, hot, kanske själva bli slagna. Inga barn förtjänar att ha det så. Därför tycker jag att ni ska gå in på www.vitjul.se och skriva på för en vit jul och kanske även skicka en slant om ni känner för det så att fler barn får fira en fin jul.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Adidasdressen och t-shirt ifrån farmor och farfar, sen även Alvins julkläder ifrån hm.

Likes

Comments

Idag gick vi upp tidigt, D skulle nämligen spela lite handboll. Jag och A följde med som hejarklack!

Efter matchen åkte vi hem och åt innan vi åkte till Falkenberg på fika. David skulle även byta däck på bilen och klippa sig. Av sin farmor och farfar fick Alvin en supersnygg adidasdress med star wars. Ska visa sen!

Nu blir det glöggmys med pepparkakor och ädelostkräm. Ikväll har vi sällskap av en pigg liten kille i soffan dessutom.

Likes

Comments

Idag är D ledig vilket betyder att vi får en extra dag tillsammans. Vi startade den med att åka till Maxi och åt deras frukostbuffé för att sen handla inför helgen.
Efter det åkte vi hem, bytte blöja och kläder på Alvin. (Han har spytt ner 2 outfits idag). Packade upp maten sen åkte vi på julmarknad på Wapnö. Handlade lite rökt skinka och glögg.

När vi kom hem började jag baka, skulle bli saffransbullar med vaniljkräm. Saffranet köpte jag dock på sri lanka förra året och var inte alls som den vi köper här så blev vanliga vaniljbullar. Men det är gott också.

Strax ska vi ner till stan och möta några vänner för en trevlig kväll på Olearys.

Likes

Comments

Igår kväll efter att Alvin somnat satte jag på Icona Pop och tvingade David dansa med mig i soffan. För mig är det viktigt att man kan skratta tillsammans i ett förhållande och att man kryddar till det ibland för att inte falla in i något sorts mönster utan att hålla kärleken vid liv. Att få Alvin var en rejäl kick i förhållandet, känslomässigt och man ställdes inför nya utmaningar och vi har verkligen växt ihop ännu mer.

Förra helgen tog vi ut våran madrass på sängen och la i vardagsrummet, så låg vi på golvet och kollade på en skräckfilm och en kärleksfilm under täcket, sedan sov vi där.

Vi pussar A L L T I D varandra hejdå. Vi vågar drömma ihop, och minns tillbaka när vi var alldeles nykära. På så vis håller vi kärleken vid liv.

David är min bästa vän och jag kan prata med honom om allt.

Lite bilder på oss ifrån åren som gått. Det är typ galet vad mycket vi hunnit med och hur många minnen vi skapat.

Likes

Comments

Till frukost idag gjorde jag en lyxig havregrynsgröt kokt på sojamjölk, kanel och ägg. Serverad med banan.
När jag var gravid hade cravings på det precis i slutet, men nu har jag inte ätit det på ett halvår. Men nyttigt och gott!

Likes

Comments

Idag har jag haft en skrikig bebis med magknip här hemma. Han har bajsat totalt 4 gånger. Tredje gången satte jag honom på toan för att inte blöjan skulle trycka emot, då gick det lite lättare.

Egentligen skulle vi på babysim men jag hoppade det med tanke på magknipet sen så är han väldigt förkyld också. Så vi tog en promenad ner till stan och hämtade ett paket, handlade lite och sprang en snabbis inom Apoteket.

Jag har hunnit röja och packa ner lite mer saker, det gäller att prioritera. Man vill packa ner allt samtidigt som man får hejda sig lite, vi ska ändå bo här 1,5 månad till och det ska fortfarande kännas som ett hem.

Sen så har Alvin fått bada ikväll och nu ligger han och lyssnar på Madicken, tror han somnat. Jag och David väntat på att bonde söker fru ska börja, det är så mysigt att följa bönderna. I år tycker jag dessutom alla är charmiga.

Likes

Comments

Idag har jag packat några lådor inför våran flytt. Vi har köpt en fyra precis utanför centrum och det ska bli så skönt att slippa kånka bebis, väskor, babyskydd och allt möjligt upp för 4 trappor. (Tvättstugan ligger 5 trappor ner). Både min rygg och knän fick stryk under graviditeten och jag känner hur kroppen liksom säger ifrån.

Först tänkte jag inte packa så mycket för att det ska ändå kännas som ett hem. Men när jag väl började kände jag sån glädje i det och att vi snart ska flytta så jag hann faktiskt fylla några kartonger innan D kom hem så lagade vi mat och nattade A.

Nu ska vi mysa ner oss i soffan resten av kvällen.

Likes

Comments

Alvin har börjat ropa "pabapaba" här hemma. Än så länge är han för liten för att förstå innebörden eller att han ens ropar på pappa. Jag kämpar med att få honom att försöka säga "mamma" istället men det går inte.
Jag får väl helt enkelt ljuga för David och säga att han sa mamma först den dagen han ropar på pappa på riktigt.

Vad sa era små först? Och när började dom förstå mer? :)

Likes

Comments