Header
View tracker

Att beskriva livet just nu med ord... Hur och vart ska man börja? Hur ska jag förklara hur jag känner, beskriva staden, stämningen och känslan som är helt otrolig? Det är så svårt, så svårt att sätta ord på det här livet vi lever just nu. Det är också därför som bloggen hamnar lite vid sidan om allting för att det känns som att hur mycket man än skriver och berättar så kommer man aldrig kunna fånga den känslan.

Föreställ er att vakna upp varje dag och inte riktigt veta hur dagen kommer att se ut! Visst har man fått in lite rutiner nu men man kan verkligen hitta på vad som helst utanför dessa. Allt från att ha myskvällar hemma i soffan till att sjunga sig hes på karaokebarer sent på kvällarna. Ta allt som det kommer, inga direkta krav eller större förväntningar. Du är aldrig riktigt själv heller utan du träffar ständigt på nya härliga människor vilket gör att man ständigt utvecklas själv. Människor från alla världens hörn med varsinn ryggsäck fylld med erfarenheter som man får turen att kunna utbyta när man träffas. Människor som man hemma kanske inte ens hade brytt sig om att hälsa på just för att man är så ”bekväm” eller upptagen rättare sagt med sitt egna liv.

Man vet aldrig vad morgondagen har att bjuda på men jag kan med handen på hjärtat säga att detta är det bästa beslutet jag någonsin tagit. Jag har alltid känt någonstans att resandet är min grej och nu har jag verkligen fått det bekräftat. Man blir så mycket rikare på alla sätt (bankkontot får istället ta lite stryk) men jag kommer alltid att vara tacksam för att jag tog steget och åkte till ett, för mig, helt främmande land. Att få uppleva en helt ny kultur, träffa nya människor och bara få leva precis som man vill, det är oslagbart!

Till er mina vänner: har ni chansen så ta den! Åk ut på en långresa och upptäck världen, finns inget som kan mäta sig med den erfarenheten och känslan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Då kör vi från början! Hallen:


Min favoritdel i varje hem, köket
(Mamma, jag diskar endast till en sån här utsikt i fortsättningen :D)


Lite av vardagsrummet och matbordet:


This is where the magic happens! (Skoja, har alltid velat säga det ända sedan MTV cribs gick på tv) Mitt rum då va:


Och så badrummet:


Och balkongen:

Att min första lägenhet någonsin skulle ligga på andra sidan jorden, i Shanghai, har jag fortfarande svårt att förstå.


  • 75 readers

Likes

Comments

View tracker

Djurparksbesök! Höjdpunkten var en sköldpaddsfight där en sköldpadda välte en annan för att sedan hjälpa den rulla över från rygg till mage igen. Ska försöka få upp en video på detta


Drakflygning och mys i parken med klassen! Vi köpte med oss Hainan chicken vilket var väldigt gott.


Termometern visar fortfarande ca. 20 grader varje dag! Vi njuter till fullo på uteserveringar och frukost på balkongen.


I skolan har vi precis avslutat två kurser och ÄNTLIGEN(!!!) börjat med kinesiskan. Första lektionen fick alla varsitt kinesiska namn. Varje tecken betyder något speciellt, berättar för er så fort jag själv tagit reda på vad mina betyder

Efter en morgonpromenad fick jag syn på en man och kvinna som målade av en byggnad på vår gata.

Likes

Comments

Oj vad tiden bara flyger iväg! Vi kan härmed konstatera att uttrycket "tiden går fort när man har roligt" stämmer fullt ut.

Så, vad har vi haft för oss? Vi har hunnit hänga lite i skolan, lite på barer och lite i parker. Vi har hunnit fira lite halloween, shoppa "lite" och äta mycket gott. Det som är väldigt skönt är att det mesta här sker väldigt spontant. I och med att det mesta är öppet dygnet runt här i kina så behövs det inte så mycket planering.

Annars så har det blivit lite kallare, runt 18-20 grader har termometern visat varje dag. Eftersom vi vart så bortskämda med en riktig värme så känns det så konstigt att det är "kallt" nu.


I helgen har vi likt många andra firat halloween och klätt ut oss. Det verkar inte riktigt vara kinesernas högtid utan det var mest västerlänningar som var utklädda. Dock så hade de olika klubbarna varit grymt duktiga på att dekorera och riktigt få till den kusliga känslan. Utklädd personal, fejk kroppsdelar hängandes i tak och dockor här och var.

Vi hade en riktigt bra kväll och det började med att vi bjöd över alla våra klasskompisar hem till oss. Utklädda och glada åkte vi sedan vidare till "kapsylöppnaren" ett av de höga husen i the bund som bara har öppet vid speciella tillfällen. På 94 våningen hölls festen och det var en riktigt bra stämning där inne!

Lite bilder från föris och en kille med cool kostym

Såhär såg det ut nästan överallt

Och här har vi en elvis-pumpa som försöker få tag i en taxi. Vi fick snällt ställa upp på många bilder den kvällen :)

  • 135 readers

Likes

Comments

Vilka dagar det har varit! Jag har sedan den senaste gången jag uppdaterade hunnit fylla år, ha besök av världens finaste vänner, avklara två "stora" projekt i skolan, besöka en del uteställen och gjort en hel del sightseeing! Höjdpunkten har varit min födelsedag och jag har blivit riktigt bortskämd av mina fina vänner som firat mig i nästan en hel vecka.

Här kommer en del bilder från dagarna!

Mycket häng på Perry's har det varit som har blivit ett av våra favoritställen! Andra kvällar har det blivit väldigt tidigt... :P

Haha! såhär kan det se ut när man blir väckt av sång och tårta (oreo cheesecake) på sängen. <3<3 Blev en liten tår

Finfina vänner och finfin bukett!


Så tacksam för alla fina människor jag har runt omkring mig! <3

Likes

Comments

Nu har vi gått på lov! I lördags var det Kinas nationaldag och här firar man den i en hel vecka (Golden week). Mycket trevligt tycker vi! :D

Helgen som har varit måste ha vart en av de mysigaste på länge! I lördags hade vi en riktig mysdag med shopping, keeping up with the kardashians och god mat. Senare på kvällen mötte vi upp klassen på en liten sportbar där man kunde spela biljard, airboard och fotbollsspel. Igår var det inte heller så mycket fart på oss, vi fick finbesök av Anton och hela dagen spenderades i soffan framför tecknat och tjejfilmer haha.


30 grader i oktober är inte fel! :D


Ikväll kommer äntligen mina BLOMMOR från Jinan hit! Har längtat så mycket efter den här dagen!!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen man kikade in här men jag har verkligen inte haft något att blogga om trots att vi har gjort och gör väldigt mycket haha!

Skolan har iallafall dragit igång på allvar och det känns helt ok. Väldigt mycket högstadietkänsla då närvaro tas på varje lektion och man förväntas vara väldigt aktiv och diskutera mycket. Min favoritkurs just nu är Chinese Business där vi ska starta vårt egna lilla företag och försöka tjäna lite pengar. Vi är i grupp med ett gäng tyskar också så det lär nog bli väldigt kul.

I fredags fick vi inställd lektion så det firade vi på torsdagskvällen med en utgång och sen hamnade vi på en karaokebar! Behöver nog inte gå in i detalj på hur det lät... :D

Karaokebaren och utsikt från Bar Rouge.

I lördags turistade vi lite och åkte till Yu Garden. Väldigt fint och mysigt mitt i Shanghai. Det blev väldiga kontraster mellan de lite äldre husen och skyskraporna man kunde se i bakgrunden.

I söndags blev det ännu mer turistande! Jag, Jimmie och Charlotte bestämde oss för att åka upp i den nästhögsta byggnaden i världen, Shanghai tower. Jag var väldigt nöjd och glad efter denna helgen och nu taggar vi en vecka till i skolan för att sedan gå på ledighet igen! :D
tacohej

Likes

Comments

Vi startade veckan med en medical check som är obligatorisk för oss som ska söka uppehållstillstånd här i kina. Det var många frågetecken kring det och vi målade upp det som värsta skräckupplevelsen i våra huvuden. När vi kom dit fick vi fylla i lite papper och sen fick vi ta på oss "spa-rockar". Som tur var hann jag träffa en amerikan som genomgått undersökningen medan jag fyllde i mina papper och han skrattade och sa "man, it was like a spa-treatment, dont worry, I wanna do it again" när jag frågade om vad de gjorde med honom. Därefter var det dags för the madness. Vi fick gå till ca. 10 olika rum och det enda de kunde säga var ok, next, in, out och you go room 103 ungefär haha. Jag som är väldigt kittlig av mig hade väldigt svårt att hålla mig för skratt när de exempelvis skulle göra en ultraljudsundersökning eller kolla hjärtat med hjälp av några konstiga sugproppar som de fäste på en. Dock var detta inte alls en skräckupplevelse som vi hade trott utan en väldigt komisk upplevelse.

På tisdagen sen var det dags för vår första skoldag och vi hade chinese business vilket var väldigt intressant. Läraren pratade mycket om att starta företag i kina vilket känns relevant för oss. Vi går 10-12 varje dag vilket känns väldigt skönt och vi har endast hunnit gå i skolan i två dagar eftersom det var dags för ledighet (Mid-autumn festival) på torsdagen. Då fick jag ÄNTLIGEN besök av min Nadine som jag längtat så mycket efter att träffa! Vi har verkligen inte haft en enda lugn stund sen i torsdags vilket verkligen känns nu i efterhand. Men det har varit så mysigt och roligt att ha alla jinankompisarna på besök och vi räknar redan ner dagarna till nästa gång de kommer!! Så tomt i mitt rum nu utan min Nadine.


Såhär kan det förresten se ut på polisstationen! Fifaspel med polisen :D

Likes

Comments

Helgen som gått har varit väldigt... INTRESSANT. 99% av tiden så har vi inte haft någon aning om vad det är som händer. Allt började på HU bar, fredag kväll, en bar 66 våningar upp i en skyskrapa där man hade en fantastisk utsikt över Shanghai. Vi får ett meddelande av vår kontaktperson på universitetet som undrar om vi ville följa med på en 5-stjärnig weekendresa till Nantong där alla aktiviteter, mat och hotell är betalat av staten. Självklart säger vi ja och avfärd är redan nästa morgon (Welcome to china, väldigt snabba ryck med allt).

Väl på bussen till Nantong säger de att vi absolut inte får säga att vi är studenter utan att vi är travel experts från sverige och att vi ska vara med på en ceremoni där borgmästaren och andra viktiga människor inviger staden. Jaha haha, det skulle vart bra att veta. Förutom det fick vi vara om: traditionell mat, uppleva hur det är att vara modeller för två dagar (vi blev fotade av allt och alla), åka upp i ett mindre berg där vi fick kolla på tempel, åka till en kinesisk trädgård samt åka båt.

Avfärd, helt ovetandes om vad som skulle hända

Den traditionella kinesiska maten..... Ni som känner mig vet vem som slängde sig på närmsta KFC vid hemkomst

Berget vi åkte upp i och den kinesiska trädgården vi besökte

Väl uppe i berget blev vi fotade och uttittade mer än templet de betalat för att se. Smile and wave boys, smile and wave!

Lagom svettiga och sunkiga i mjukiskläder efter en dag i berget (väldigt varmt och duggregn hela dagen) blev vi placerade på VIP bordet bakom Nantongs borgmästare och hans fru.

Såhär såg vi alltså ut, lagom uttråkade och ingen aning om vad vi var med om. Efteråt får vi reda på att allt ska sändas på TV och det känns ju bra när man haft kameran i ansiktet 90% av tiden :D

Vi var glada ändå och tackar för denna helgen!

Likes

Comments

Vi har många gånger under den här veckan blivit så överraskade av vissa saker som vi trodde skulle se ut/gå till på lite andra sätt. Hittills på Expectations vs. Reality listan har vi:

Luften

E: Jag har trott att jag skulle få gå runt med en mask hela dagarna och att jag skulle hosta och se svart.
R: Vi har inte märkt av någon större skillnad än att det är ett mycket varmare klimat här än hemma i sverige. Vi har en app som mäter luftkvalitén. I sverige ligger det på ca 30, här hade vi 165 (ju högre upp vi befinner oss på skalan desto farigare är det) någon dag och det visste vi inte om förrän på kvällen när någon av en slump öppnat appen. Visst kan det vissa dagar se väldigt dimmigt ut pga smoggen men det är känns som en vanlig mulig dag hemma i sverige (minus värmen).

Renligheten

E: Jag har trott att det skulle ligga skräp överallt och vara väldigt smutsigt. När jag hade googlat lite på vad man skulle packa ner och inte till shanghai så stod det på många bloggar att man skulle strunta i att ta med sig skor med "open toe" just för att det var så smutsigt på gatorna. Så här tänkte jag oj, vi kommer ju få vandra genom sopberg.
R: Det här måste ha vart det största skämtet. Ska leta upp den bloggen och fråga varför de ljög för mig. Det är så sjukt städat överallt. På tunnelbanan kan du inte se ett enda godispapper ligga på marken och utanför oss på vår gata går det dagligen städare och plockar upp LÖV. Inte ens de får ligga kvar på marken. Visst skapas det mindre sopberg framåt kvällen som alla lägenhetshus tömmer utanför porten för att sopbilen sen kan komma och hämta upp dessa under natten men annars är det verkligen hur fint som helst. EDIT: nu bor vi i ett väldigt "fint" område och kan endast tala för detta. Men överlag har det varit väldigt bra.

​​
Maten
E: Jag har trott att jag inte skulle hitta någon mat som tilltalar mig. 1 år, Vatten och bröd tänkte jag. Eller flingor. Men fasen, yoghurt finns ju inte har de sagt? Ok, vatten och bröd.
R: HAHA! Finns mer restauranger 50 meter ifrån vår lägenhet än vad det finns i hela borås! Det bästa av allt är att det är väldigt billigt också om man jämför med priserna i sverige. Oftast har de någon form av happy hour och på ett ställe fick man till exempel 2 burgare till priset av en (30 kr). Det som kan va är att kineser överlag inte använder så mycket socker och salt som vi gör hemma i sverige så vi har flera gånger fått be om salt och peppar. Annars är det väldigt god mat här!

​​
Språket
E: Äsch, klart människor kan prata engelska i Shanghai. Det är trots allt en av kinas största städer.
R: Lär dig kinesiska fort som fan om du inte vill bli världsmästare i kroppsspråk och mimik. Ytterst få människor kan prata engelska.

​​
Generellt
E: Vi har gång på gång fått höra att kineser är konstiga, väldigt spontana och att allt tar lång tid. Man har ofta tänkt, varför måste vi åka just till kina och inte någon annan cool stad, för kom igen, kina?? Hur kul kan det vara där...
R: Shanghai är den coolaste staden jag har vart i och då har vi inte hunnit se mycket än. Jag är dock redan förälskad i stadens charm och att det verkligen är en stad som aldrig sover. (Dock sover the Bund och alla andra byggnader efter 23, de släcks ner, men det är också då som nattlivet i den här staden börjar). Att allt ska ta lång tid stämmer i vissa fall och i andra inte. Här kan man exempelvis kolla på en lägenhet och skriva på kontrakt inom 2 h om allt stämmer. Andra grejer kan givetvis ta lång tid. För att signa upp sig på gym tog det ca 2 h för att fylla i alla papper och man behövde ha med sig pass. Att kineser ska vara konstiga har vi inte upplevt ännu utan tycker att de är väldigt charmiga och vänliga, vi får se hur det ser ut om några veckor på den punkten!

Det var lite tankar än så länge, ska bli kul och se hur denna listan kommer att fyllas på efter hand.

Likes

Comments