Header

En liten uppdatering om vad vi hade för oss i December månad
Besök från Sverige så då passade vi på att turista lite i vår hemstadSuget efter choklad blev för stort, det löste vi genom att åka till Zetterbergs chocolate factory där vi fick se hur choklad framställs ända från det att kakaobönan skördas till att det blir till en chokladkaka. Självklart fick man smaka och vi smakade lite för mycket så att vi tillslut rullade ut och ingen sa något om choklad på ett bra tag.


Skype med kaja för att höra om allt är som det ska hemma och det började bli kallare även här i Shanghai


Ladiesnights, jul och nyår

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I kina känns det som att det finns en market för allt!

Här kommer några vi har hunnit besöka:

Fake market
Här finns det mesta. Som namnet anger så är det mycket kopior och man kan hitta en hel del bra saker till bra pris om man är villig att lägga ner lite tid och är bra på att pruta! Här är du allas "friend" och oftast så säger de "no bargaing" men ändå slutar det upp med att man betalar ca 20% av ursprungspriset :D

Ibland får man följa med in i secret-rooms där de bättre kopiorna tydligen finns.

Fabric market:
En marknad likt fake-market men där man istället syr upp kläder och accessoarer till helt ok priser. Vi har passat på att sy upp en del kappor och killarna har kört på kostymer och skjortor. Det som är intressant är att man kan gå hit och visa en bild på vad man vill ha och sen tar de ens mått och inom en vecka har du ditt skräddarsydda plagg.


Marriage market:
Japp ni läste rätt! Mitt i peoples park finns ett marriage market dit oftast föräldrar (från hela kina!!) går för att utbyta information om sina "barn" (vuxna som ej gift sig än) i hopp om att hitta en partner till dem. Varje lördag och söndag samlas de.


Det var väldigt mycket folk här och många bekymrade föräldrar med annonser. Jag försökte hitta någon passande partner till Hannah men mina kinesiska kunskaper är inte starka nog än så jag får nog återkomma efter några kinesiskalektioner till.

Annonserna la de flesta upp på ett uppfällt paraply och på annonserna så brukar föräldrarna "marknadsföra" sina barn. Info såsom vilka skolor de gått på, matlagningskunskaper, längd, ålder, förmögenhet och så vidare.


När vi sedan skulle gå hemåt efter en dag i Peoples park (som för övrigt är en jätte fin och stor park) så råka vi hamna i "the english corner" av parken. Vi uppfattade inte detta förrän efteråt då en kinesisk pensionär kom fram till oss och började diskutera på engelska. Innan vi visste ordet av var vi omringade av cirka 20 pensionärer och alla ville veta vad vi gjorde i Kina och vad vi tyckte om Shanghai. Jag tyckte att detta var jätte charmigt och vi fick veta att de samlades där, just i den delen av parken, varje söndag för att prata och lära sig mer engelska! Jätte kul!

  • 299 Readers

Likes

Comments

Ni hao! Nu sitter man på tunnelbanan påväg till skolan och tänkte att det var på tiden att man slängde ihop ett inlägg. Just nu läser vi bland annat Chinese Culture där vi får lära oss om den kinesiska kulturen.

Vi har fått:


Besöka Yuyuan garden. Mitt i Shanghai kan man besöka denna vackra botaniska trädgård.


Testa på att göra dumplings


Lära oss kinesisk kalligrafi


Blivit bortskämda av vår lǎoshī

Likes

Comments

Att beskriva livet just nu med ord... Hur och vart ska man börja? Hur ska jag förklara hur jag känner, beskriva staden, stämningen och känslan som är helt otrolig? Det är så svårt, så svårt att sätta ord på det här livet vi lever just nu. Det är också därför som bloggen hamnar lite vid sidan om allting för att det känns som att hur mycket man än skriver och berättar så kommer man aldrig kunna fånga den känslan.

Föreställ er att vakna upp varje dag och inte riktigt veta hur dagen kommer att se ut! Visst har man fått in lite rutiner nu men man kan verkligen hitta på vad som helst utanför dessa. Allt från att ha myskvällar hemma i soffan till att sjunga sig hes på karaokebarer sent på kvällarna. Ta allt som det kommer, inga direkta krav eller större förväntningar. Du är aldrig riktigt själv heller utan du träffar ständigt på nya härliga människor vilket gör att man ständigt utvecklas själv. Människor från alla världens hörn med varsinn ryggsäck fylld med erfarenheter som man får turen att kunna utbyta när man träffas. Människor som man hemma kanske inte ens hade brytt sig om att hälsa på just för att man är så ”bekväm” eller upptagen rättare sagt med sitt egna liv.

Man vet aldrig vad morgondagen har att bjuda på men jag kan med handen på hjärtat säga att detta är det bästa beslutet jag någonsin tagit. Jag har alltid känt någonstans att resandet är min grej och nu har jag verkligen fått det bekräftat. Man blir så mycket rikare på alla sätt (bankkontot får istället ta lite stryk) men jag kommer alltid att vara tacksam för att jag tog steget och åkte till ett, för mig, helt främmande land. Att få uppleva en helt ny kultur, träffa nya människor och bara få leva precis som man vill, det är oslagbart!

Till er mina vänner: har ni chansen så ta den! Åk ut på en långresa och upptäck världen, finns inget som kan mäta sig med den erfarenheten och känslan.

Likes

Comments

Då kör vi från början! Hallen:


Min favoritdel i varje hem, köket
(Mamma, jag diskar endast till en sån här utsikt i fortsättningen :D)


Lite av vardagsrummet och matbordet:


This is where the magic happens! (Skoja, har alltid velat säga det ända sedan MTV cribs gick på tv) Mitt rum då va:


Och så badrummet:


Och balkongen:

Att min första lägenhet någonsin skulle ligga på andra sidan jorden, i Shanghai, har jag fortfarande svårt att förstå.


  • 401 Readers

Likes

Comments

Djurparksbesök! Höjdpunkten var en sköldpaddsfight där en sköldpadda välte en annan för att sedan hjälpa den rulla över från rygg till mage igen. Ska försöka få upp en video på detta


Drakflygning och mys i parken med klassen! Vi köpte med oss Hainan chicken vilket var väldigt gott.


Termometern visar fortfarande ca. 20 grader varje dag! Vi njuter till fullo på uteserveringar och frukost på balkongen.


I skolan har vi precis avslutat två kurser och ÄNTLIGEN(!!!) börjat med kinesiskan. Första lektionen fick alla varsitt kinesiska namn. Varje tecken betyder något speciellt, berättar för er så fort jag själv tagit reda på vad mina betyder

Efter en morgonpromenad fick jag syn på en man och kvinna som målade av en byggnad på vår gata.

Likes

Comments

Oj vad tiden bara flyger iväg! Vi kan härmed konstatera att uttrycket "tiden går fort när man har roligt" stämmer fullt ut.

Så, vad har vi haft för oss? Vi har hunnit hänga lite i skolan, lite på barer och lite i parker. Vi har hunnit fira lite halloween, shoppa "lite" och äta mycket gott. Det som är väldigt skönt är att det mesta här sker väldigt spontant. I och med att det mesta är öppet dygnet runt här i kina så behövs det inte så mycket planering.

Annars så har det blivit lite kallare, runt 18-20 grader har termometern visat varje dag. Eftersom vi vart så bortskämda med en riktig värme så känns det så konstigt att det är "kallt" nu.


I helgen har vi likt många andra firat halloween och klätt ut oss. Det verkar inte riktigt vara kinesernas högtid utan det var mest västerlänningar som var utklädda. Dock så hade de olika klubbarna varit grymt duktiga på att dekorera och riktigt få till den kusliga känslan. Utklädd personal, fejk kroppsdelar hängandes i tak och dockor här och var.

Vi hade en riktigt bra kväll och det började med att vi bjöd över alla våra klasskompisar hem till oss. Utklädda och glada åkte vi sedan vidare till "kapsylöppnaren" ett av de höga husen i the bund som bara har öppet vid speciella tillfällen. På 94 våningen hölls festen och det var en riktigt bra stämning där inne!

Lite bilder från föris och en kille med cool kostym

Såhär såg det ut nästan överallt

Och här har vi en elvis-pumpa som försöker få tag i en taxi. Vi fick snällt ställa upp på många bilder den kvällen :)

  • 451 Readers

Likes

Comments

Vilka dagar det har varit! Jag har sedan den senaste gången jag uppdaterade hunnit fylla år, ha besök av världens finaste vänner, avklara två "stora" projekt i skolan, besöka en del uteställen och gjort en hel del sightseeing! Höjdpunkten har varit min födelsedag och jag har blivit riktigt bortskämd av mina fina vänner som firat mig i nästan en hel vecka.

Här kommer en del bilder från dagarna!

Mycket häng på Perry's har det varit som har blivit ett av våra favoritställen! Andra kvällar har det blivit väldigt tidigt... :P

Haha! såhär kan det se ut när man blir väckt av sång och tårta (oreo cheesecake) på sängen. <3<3 Blev en liten tår

Finfina vänner och finfin bukett!


Så tacksam för alla fina människor jag har runt omkring mig! <3

Likes

Comments

Nu har vi gått på lov! I lördags var det Kinas nationaldag och här firar man den i en hel vecka (Golden week). Mycket trevligt tycker vi! :D

Helgen som har varit måste ha vart en av de mysigaste på länge! I lördags hade vi en riktig mysdag med shopping, keeping up with the kardashians och god mat. Senare på kvällen mötte vi upp klassen på en liten sportbar där man kunde spela biljard, airboard och fotbollsspel. Igår var det inte heller så mycket fart på oss, vi fick finbesök av Anton och hela dagen spenderades i soffan framför tecknat och tjejfilmer haha.


30 grader i oktober är inte fel! :D


Ikväll kommer äntligen mina BLOMMOR från Jinan hit! Har längtat så mycket efter den här dagen!!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen man kikade in här men jag har verkligen inte haft något att blogga om trots att vi har gjort och gör väldigt mycket haha!

Skolan har iallafall dragit igång på allvar och det känns helt ok. Väldigt mycket högstadietkänsla då närvaro tas på varje lektion och man förväntas vara väldigt aktiv och diskutera mycket. Min favoritkurs just nu är Chinese Business där vi ska starta vårt egna lilla företag och försöka tjäna lite pengar. Vi är i grupp med ett gäng tyskar också så det lär nog bli väldigt kul.

I fredags fick vi inställd lektion så det firade vi på torsdagskvällen med en utgång och sen hamnade vi på en karaokebar! Behöver nog inte gå in i detalj på hur det lät... :D

Karaokebaren och utsikt från Bar Rouge.

I lördags turistade vi lite och åkte till Yu Garden. Väldigt fint och mysigt mitt i Shanghai. Det blev väldiga kontraster mellan de lite äldre husen och skyskraporna man kunde se i bakgrunden.

I söndags blev det ännu mer turistande! Jag, Jimmie och Charlotte bestämde oss för att åka upp i den nästhögsta byggnaden i världen, Shanghai tower. Jag var väldigt nöjd och glad efter denna helgen och nu taggar vi en vecka till i skolan för att sedan gå på ledighet igen! :D
tacohej

Likes

Comments