Zero sugar

För dig som inte vill utesluta choklad i din vardag, men kan tänka dig eller vill utesluta socker och mjölkprodukter - testa då denna glass!
Enkelt och jättegott, med simpla ingredienser och en ganska "vuxen" chokladsmak. Perfekt att ta fram till eftermiddagskaffet eller fram mot kvällen i soffan.
- Två hela ägg
- Raw kakaopulver
- Naturlig stevia
- Cacaonibs
- MeritO ekologiska kokosgrädde från Wanna
Vispa ihop samtliga ingredienser utom cacaonibs, mängden rawkakao tas efter individuell smak och stevian räcker att ta en halv tesked av. Häll i passande form och toppa med nibs, in i frysen cirka 2 timmar.
Voilà! & trevlig onsdagkväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Jisses vilken bra helg jag har tagit mig igenom. Bra träningspass, god mat, fina människors sällskap och tid för återhämtning och eftertanke. Eftertanke. Ibland lyckas man hamna i perioder där man får (eller ger sig själv) tid att tänka efter. Tid att reflektera, känna, tycka och värdera. I fredags drog jag nytta av den perioden och fattade ett beslut som både kommer att gynna mig och förändra min tid framåt. Med "gynna mig" i det här sammanhanget menar jag att det kommer göra mig gladare och mer välmående, vilket är två anledningar som jag anser högst relevanta när man beslutat sig för en förändring. Kalla mig löjlig om du vill men i fredags i samband med min beslutsamhet öppnade sig himlen och solen sken som aldrig förr, kändes det som. Jag tillät mig själv stanna till och suga åt mig all D-vitamin, känna en svag värme mot kinderna, och samtidigt vara stolt över mig själv för att jag orkar värdera mig själv, både nu och inför tiden framåt. Vad härligt det är att man med rätt faktorer inte endast kan samla energi genom att röra på sig utan även göra det utav att stå helt stilla. Ikväll kommer jag somna gott. Helgens ord: Glädje.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Vilket extremt välförtjänt och skönt soffläge jag precis intog. Tuff träning idag, både själv och på pass. Lägger mig på divanen mycket stolt över mig själv ikväll, då jag idag åstadkommit fysiska prövningar jag inte trodde jag skulle fixa än. Jag hade uppenbarligen fel magkänsla för jag har blivit starkare i magen än vad jag trodde, dagsformen lät mig iaf inse det, en fantastisk positiv överraskning.
Det är så tydligt vilka framsteg man gör som människa när man tar de steg framåt som man vill. Att låta hjärtat vara den centrala muskeln som bär oss framåt får övriga kroppen att följa med. Att orka göra det man mår bäst av, vad det än må vara, är värd varenda avsatt sekund. Dagens ord: helhjärtat.

Likes

Comments

Allmänt

Tisdag. Soligt, men svinkallt! Svinkallt, men soligt! Visst jag har frusit idag men jag gillade uttryck nr två mer än nr ett, det fick mig att tänka på hur gött det faktiskt var med all sol jag fått i ansiktet idag. Några som dock får njuta av både sol och värme är Pappa och hans fru som i skrivande stund befinner sig på Hawaii. Fick ett sms tidigare ikväll och det är tydligt att dom har det fantastiskt bra. Om jag är avundsjuk? Oerhört. Ikväll fick jag möjligheten att träna med sällskap. Det blev ett riktigt roligt och jobbigt pass, den bästa kombinationen. Jag tog fler nya personbästa och jag fick tid att umgås med en av mina bästa personer. Maxat! Övrigt har dagen blandats av både ris och ros. Möten, skratt, insikter, D-vitamin, besvikelse, äppelmos, måsten, icke måsten, shopping, åsikter, kaffe, bodyscan och planering framåt. Jag låter rosen bemästra riset, såsom dagens sol fått bemästra kylan - det håller mig på rätt spår! Dagens ord: Värde.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Jisses vad glad jag är, det är mentalt party här hemma! Måndagar skulle från och med idag bli veckans konditions-dag 1 av 2 med distanslöpning, vilket det blev, och som det blev det! Ikväll sprang jag min första mil! Tre stycken utropstecken redan visar nog min glädje, och jag hoppas den smittar av sig genom skärmarna. Jag har inte sprungit på flertalet månader, men intensiv cardio och övrig styrketräning har garanterat bidragit till min nuvarande löpekonomi. Vad eller vem som skapade människan, tusen tack för att vi skapades med möjligheten att röra på oss så mycket som vi kan. Och jisses vad idealet "stark och uthållig" är både roligare och sundare för kropp och själ. Vilken start på veckan! Nu är jag redo för tisdag.

Likes

Comments

Allmänt, Kost, Träning, Zero sugar

Klappa dig själv på axeln Linnéa för du har lyckats lyssna på din kropp och vila bort förkylningen, äntligen. Vanligtvis har jag ett extremt dåligt tålamod när jag blir sjuk. Jag anser mig själv pigg och frisk alldeles för tidigt och blir alldeles för rastlös av vilan, likna det med att-stirra-på-när-målarfärg-torkar-känslan. Men den här förkylningen agerade jag annorlunda och stirrade på den där förbaskade färgen.. men helt frisk blev jag!
Idag var tanken att jag och min girl next door Josefine skulle göra en söndags-dessert baserat på min kokosgrädde från Wanna , men tiden sprang iväg och det fanns inte många tillfällen under dagen att sammanstråla. Som tur är kommer en ny vecka så i dagarna skall vi se till att vispa ihop ett nytt tillfälle.
Ny vecka. Läs det med en viss betoning. Igår skrev jag om stimulansen att "bestämma sig", vilket jag återigen gjort -Jag har bestämt mig för att bli stark. "Jaha..?" kanske vissa av er tänker, vilket jag köper, för det låter ganska diffust. Men det blir enklare att förstå om ni helt enkelt tar mig på ordet. Stark. Säg det ordet för er själva, visst låter det "starkt"att säga ordet "stark"? Jag gillar det.
Under det senaste halvåret när ja genomgått kanske en av mina största förändringar har jag både hittat glädje och ilska i mig själv. Jag har ifrågasatt mig själv, pushat mig själv, tackat mig själv och värdesatt mig själv. En salig blandning av känslor och ömma muskler, men en sak har ständigt stått vid min sida - Den fantastiska känslan av att känna sig stark. Ekvationen har heller inte varit så svår för mig, enkelt uträknat har jag upptäckt att en fysiskt stark Linnéa är en psykiskt stark Linnéa. Då vi alla genomgår något kallat "livet" är jag väl medveten om att man inte kan titulera sig stark varje dag, i varje situation, vilket finns en tjusning i. Annars hade man väl aldrig känt av det? Jag anser dock att en grund skall vara stabil och kan jag påverka den stabiliteten tänker jag göra det, i både kropp och knopp.
Tillbaka till att jag hade bestämt mig.. I samband med det finns prestationsmål uppsatta till sommaren, i samband med det skall jag om fyra veckor gå in i "maxstyrka", i samband med det skall jag från och med nu tanka mig själv med mycket mer bränsle, dvs. mat.
När mat numera är det senaste jag nämnde i detta inlägg vill jag passa på att bjuda er på ett gott tips, hemmagjord äppelmos. För er som inte är havregrynsgröts-ätare på morgonen kommer vilja bli det efter ni smakat denna. Enkel, nyttig och god, de tre gyllene vardagsorden. Jag kokade ner åtta stycken äpplen (Ingrid Marie), tillsatte vatten, pressad citron, kanel, naturlig stevia och avslutade med lite riven ingefära. Nu räcker denna gyllene dunderhonung för en veckas frukost, jag längtar tills jag vaknar imorgon.
Tiden framåt kommer bli tuff, det krävs både styrka och vilja för att bli starkare.
Men hur var det med den där känslan? -Juste, fantastisk.

Likes

Comments

Allmänt

Idag kan jag andas genom näsan igen, vilken grej! Jag kan snart titulera mig frisk. En till natt av djup sömn sen ska jag vara på banan igen. Nu bestämmer jag, inte förkylningen.
Att bestämma sig. Har ni någon gång funderat över det? Hur stimulerande ögonblicket när man "bestämmer sig" kan vara, och vad eftersökt energi som kan komma fram hos en. Vare sig det handlar om att bestämma sig bli frisk från en förkylning eller något helt annat. Jag vågar säga att det inte handlar om "vad:et" utan snarare "hur:et". Det är banne mig en konst att bestämma sig, det är banne mig en konst att motivera sig, det är banne mig en konst att upprätthålla sig, och det är banne mig en konst att utveckla sig. Konstnärer är vi alla med olika förutsättningar, men ofta har jag stannat upp i mitt eget tänkande och frågat mig själv om jag verkligen målar mitt liv eller endast målar upp mitt liv? Jag tror bland annat att en ihållig motivation grundar sig i att man lyckats bestämma sig, utan det kan mycket ord bli tomma ord, och vi alla vet väl hur mycket innehåll det finns i något som är tomt..? Det slog mig för någon månad sen vilken exemplarisk konstnär jag flertalet gånger varit på att måla upp mitt liv, snarare än att målat det, och samtidigt inte fattat varför jag inte uppnått det jag velat. Nu fattar jag.
Vad spännande det är, och vilken förmåga vi människor fått - att kunna coacha oss själva, och varandra. Jag har verkligen funnit ett intresse i det och skall studera det mer, konsten att coacha. Det kommer bli ytterst givande att ha med sig till framtida verk.

Likes

Comments

Allmänt

Trött. Svag. Tappar rösten emellanåt. Ont i öronen. Ja, jag verkar då inte bli frisk i den takt jag vill. Jag kan inte räkna med hjälp från ingefärsvattnet längre, utan får nog finna mig i att härda och lägga ännu större vikt i att vila.
På tal om vatten har jag i dagarna funderat över om jag tagit vatten över huvudet, inför tiden framåt. Jag har redan varit ganska isolerad från uteliv och andra aktiviteter, och den här våren kommer inte förminska det tillståndet.. Jag skall leverera på mitt arbete, jag skall utveckla min träning, jag skall läsa en distanskurs i Engelska, jag skall privat studera utifrån alla böcker jag köpt under vintern, och jag skall ha en relevant och strategisk plan framåt inför de största målet. En oerhört härlig och motiverande känsla är när man vet att målet man satt upp inte endast är något man skall åstadkomma utan något man även helhjärtat vill göra. Jag förlitar mig ofta på saker som sker undermedvetet, speciellt i de här fallet. Sedan jag bestämde mig över hur jag vill att min tid framåt ser ut har jag kunnat finna mig själv stå och dagdrömma mig bort, något jag inte gjort på oerhört länge. Jag har i mitt huvud visualiserat mig själv befinna mig i den framtid jag planerar för och har kommit på mig själv stå och le. För mig räcker det för att inse att jag skall ta mig till det liv jag står och dagdrömmer om, jag kan överhuvudtaget inte komma på en endaste liten fjuttig anledning till att jag inte skall följa mina drömmar. "You only live once" är kanske ett uttjatat uttryck men ack så motiverande att sträva efter. Jag har varken kunnat läsa mig till eller fått erfara att den enskilda människan har mer än ett liv, och jag tänker inte utgå från något annat heller. Tämligen märkbart att jag är en människa som har svårt med att vantrivas, det stämmer. Jag har svårt att nöja mig för att en förändring känns för krävande, vilket både är en egenskap till min fördel och till min nackdel. Men i de tillfällen jag ser att en krävande förändring kan göra mig lyckligare, ser jag det som en stor fördel.
Vatten över huvudet? - Kanske. Men livet ge mig en kalldusch för jag är redo att vakna! Och friskna till..

Likes

Comments

Allmänt, Kost

Det här inlägget är i samband med företaget Wanna.

Jag är så glad över att jag är uppväxt med hälsobild som inte endast avgörs utifrån ditt yttre. Yttre faktorer spelar roll och kan ge oss många bra både indikationer och fördelar, men det är sannerligen inte det enda. Vi har bland annat ett skelett, organ, nervsystem och alla dessa celler som bidrar till de individer vi är. Häftigt. Jag tror då på att en god hälsa börjar inifrån och ter sig utåt, och visar sig sedan i hälsosamma kroppar med en klar hy och ett energifyllt leende fyllt av starka tänder. Jag tror även vår mentala hälsa sitter ihop med våra maskiner fler gånger än vad vi tror, men jag tar vid ett annat tillfälle i ett annat inlägg.
Ja, jag sa att god hälsa börjar inifrån men vissa element kommer givetvis utifrån, såsom näringsintag. En väldigt häftig och driven tjej vid namn Pawares hörde sedan en tid tillbaka av sig till mig efter att ha hittat mig via mina blogginlägg. Vi insåg snabbt att vi hade ett gott utbyte av varandra. Pawares driver ett företag vid namn Wanna som erbjuder ekologiska kokosprodukter, då Wanna både är importör och distributör för MeritO. Wanna var Pawares farmors namn och betyder "Positiv". MeritO använder sig av kokosnötterna "Mawa" som odlas i Chanthaburi, sydöstra Thailand. "Mawa" är en högkvalitativ kokosnöt som det skapas riktigt välgjorda, goda och ekologiska produkter av - de produkterna håller jag nu på att testa!
Men varför kokosprodukter? Varför skall man äta och/eller dricka det? Jag kan tala utefter de fördelar jag ser med att ge kokosnöten en ganska stor roll i ditt näringsintag.
Det utger bra fetter. Innan Pawares kontaktade mig använde jag mig redan av virgin kokosolja till stekning och som bra fett i smoothies, såser m.m. Produkterna är laktosfria. Jag med laktosintolerans samt känslighet för mjölkprotein förespråkar mer än gärna andra alternativ. Rikt på magnesium. Magnesium är främst viktigt för vår benstomme, skelett och tänder men även hjärtat, musklernas och cellernas funktion. Magnesiumbrist påverkar din hälsa negativt och bidra till sömnbesvär, utmattning, depression och allmän svaghet (inifrån och ut). Rikt på elektrolyter. Elektrolyter behövs för att kroppen skall kunna transportera vatten mellan cellerna. Sammantaget återställs kroppens vätskebalans snabbt, vilket är till stor fördel när kroppen är uttorkad. Och till sist, kokos dämpar sötsug. Kokos i olika form var till en början en "räddare i nöden" och numera en god ersättare och bra smaksättare vid de tillfällen sötsuget smyger sig på och jag fortfarande vill hålla mig borta från vitt socker.

Jag har än så länge hunnit testa två produkter:

MeritO ekologiskt kokosvatten. 100% helt utan tillsatser.
Vad tyckte jag? - Gott! En tydlig kokossmak, lagom söt och väldigt rund.
När drack du den? - Dels kall direkt efter träning, då rikligheten på bland annat elektrolyter gör kokosvattnet till en perfekt sportdryck. Jag drack det även varmt, som te ihop med massa ingefära vilket resulterade i en god smakkombination och en bra varm dryck för halsont och förkylning som jag haft senaste dagarna.
Skulle du kunna köpa den? - Absolut. Ett gott komplement till vatten och kolsyrad dryck, rikt på antioxidanter och gjord på kokosnöt från ekologiskt odlingsområdet. Stora plus!

MeritO ekologisk kokosmjölk. Både laktosfri och vegan.
Vad tyckte jag? - Mycket bra! Kokossmaken var lagom tydlig och man såg direkt när man öppnade produkten att det var äkta kvalité.
När åt du den? - Jag använde kokosmjölken som bas i en kycklinggryta jag gjorde med vitlök, chili och flertalet olika kryddor och örter. Passar perfekt som bas i matlagning och är ett riktigt bra alternativ istället för matlagningsgrädde, grädde och andra populära baser. Varesig man har någon intolerans eller bara vill variera sig.
Skulle du kunna köpa den? - Verkligen. Ser den som ett perfekt alternativ för mig i min matlagning, samt att jag gillar ursprunget från det ekologiska odlingsområdet. Också stora plus!

Till helgen skall jag testa en tredje produkt, MeritO ekologisk kokosgrädde. Det kommer bli en dessertvariant, mmh idén har redan vuxit fram i i mitt huvud! Ser fram emot helgen.

Pawares och jag påbörjade en dialog i en mycket passande tid. Med återblick från igår behöver jag en "Wanna" inställning framåt och fortsätta värdesätta hälsan inifrån och ut, på med leendet.


Besök gärna företagets hemsida! http://wannaorganic.se/hem.html
Där kan du läsa om mer historia, produktkunskap och hur du skulle kunna köpa/beställa vid intresse.

Likes

Comments