LICENTIA POETICA

Hei igjen, bloggen :o) (he-he)

I dag tenkte vi å smelle opp noen bilder av dagens outfit. Hverdagen er for tida sterkt preget av RT, noe som syns i klesveien hos både oss og andre tredjeklassinger på skolen. Derfor er dette et fint tidspunkt for å lage et lite innlegg om våre antrekk ;-)

Førstemann ut er Marie:

Dagens antrekk består av RedLine russedress levert av Russedress. På beinet har hun valgt sølvfargede bokstaver med paljetter, som staver navnet "Kolsrud". Shades'a er kjøpt ei shady-sjappe i Spania, nærmere bestemt Benalmadena.

På bena befinner det seg et par skitne New Balance-sko, for å gi antrekket et litt mer slitent, shabby-chic preg. Disse har visstnok fått gjennomgå hardt i RT, men scorer godt på komfort. Dette er kvaliteten som blir mest vektlagt når Marie velger sko.

Hvis Marie skal være helt ærlig, er livet bare en fest. Det handler om å kødde bare kødde det til og ha det lættis gjennom RT og livet generelt. Hun gir bare faen i alt og alle, kjører sin egen stil. Ah yeah.

Nestemann er ut er undertegnede, Simen:

Som dere ser, poser jeg utenfor hovedkvarteret til Abercrombie and Fitch, derav elgen. Her henger jeg ofte når jeg trenger klær fra sponsoren min. På meg har jeg blå russedress i regular fit, levert av the one and only Russedress.

Under russedressen befinner det seg ei frekk litta gratis t-shirt fra Geelmuyden.Kiese, med bilde av the real G, Hans Geelmuyden på. Teksten sier "Verre skal det bli", noe det som alltid skal vettu. Står i stil til personligheten, pessimisten sjæl.

Føttene bærer et par diskré Nike Cortez, de samme som Forrest Gump bruker i filmen. De er ennå ikke like slitne som hverken Forrest Gump selv eller Marie sine sko, men jeg jobber med saken. Forøvrig deilige sko, kan til fordel anbefales til unge lasaroner som meg selv. 9 av 10 husmødre liker dette produktet.

Nå har dere fått et innblikk i dagens heteste mote, håper dere ble inspirert av oss motekungs'a.

Vi blogges! ::o)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

 • 49 Lesere

Likes

Comments

13 reasons why er serien alle snakker om, og jeg skjønner godt hvorfor. Serien hadde verdenspremiere i slutten av mars og på en knapp måned har fokuset i serien gått over på selve innholdet i serien. Den tar opp temaer som psykisk sykdom, mobbing, vanskelige relasjoner, voldtekt, sosiale medier og tøff tenåringskultur. Det er temaer som alle er veldig aktuelle den dag i dag. Men til tross for at den har blitt lovprist og skrytt opp i skyene, så har serien også fått kritikk for å glorifisere selvmord.

Serien handler om en elev på videregående som heter Hannah Baker. Hun har begått selvmord og har etterlatt seg 13 kassetter. 13 kassetter med 13 grunner til hvorfor hun valgte å ta livet sitt. Hver av kassettene er ment til forskjellige ungdommer, som Hannah mener må ta sin del av skylden for at hun nå er død. Serien er ganske brutal og smertefull å se på, men den tar opp viktige temaer som nå blir satt på dagsorden.

Mange mener at denne serien vil gjøre mer skade enn nytte med tanke på at flere kanskje vil identifisere seg med Hannah på mange måter. Personlig vil jeg tro serien heller vil sette et fokus på at det å ta livet sitt absolutt ikke er verdt det. Jeg vil tro serien er med på å åpne øyene til folk og heller gjøre de mer bevisst på handlingene sine. At man burde begynne å tenke på hva man faktisk gjør, og hva som kan bli konsekvensene av hvordan man behandler andre mennesker. Jeg vil på det sterkeste anbefale alle å se serien, for det er en real tankevekker.

- Marie 

 • 43 Lesere

Likes

Comments

Hei igjen, bloggen :-) (he-he) Long time, no see

Lenge siden forrige innlegg nå, ettersom det har vært mye annet som har foregått. Derfor kommer jeg til å benytte dette innlegget til å kjøre en liten re-cap av forrige ukes tur til København med medie- og fysikklassene!

Onsdag ettermiddag var vi alle mann klare for tur, 19 stk klare for nye opplevelser og inntrykk i flatlusenes land, Danmark. Turen startet forholdsvis rolig med et par frekke pinner ute på dekk, før det ble pizza til middag ombord på båten. På kveldstid ble det enda noen pinner etterfulgt av en tur i baren, der jeg og Maciej (som forøvrig også blogger, sjekk ut http://www.nouw.com/snusguiden) endte opp med ei skjøn mor i hver vår armkrok ute på dansegulvet. Med andre ord, en meget vellykket kveld.

Etter å ha gått i land tidlig torsdag morgen bar det rett på Carlsberg for en liten recovery-pils eller fire, akkompagnert av en omvisning på Carlsberg-museet. Her fikk vi lære om bryggeprossessen og Carlsbergs historie, noe som var meget interessant. På museet finnes også verdens største samling av ølflasker, bestående av over 22 000 forskjellige flasker. Etter dette var vi på foredrag med fotograf Søren Søgaard, hvor han pratet om pressefotografier og layout. Her fikk jeg tid til å ta en noe ufrivillig powernap, til mine medelevers store underholdning. Kvelden bestod av fellesmåltid på asiatisk restaurant, og ei litta tur på bar.

Fredagen åpnet med et pang, med en real breakfast of champions. På agendaen stod Experimentarium og et besøk på DR-byen, men har dessverre ikke bilder herfra. Det skal dog sies at DR-byen var spesielt interessant, da anlegget deres var hypermoderne sammenlignet med f. eks NRKs lokaler på Marienlyst. På kveldstid var det besøk på Tivoli, som jeg tror samtlige var meget fornøyd med. Heftige berg- og dalbaner, konsert med Joey Moe og ei svær pinne på Biergarten. Etter Tivoli stakk gutta ut for å drikke sinnabrus, og undertegnede havnet på karaokebaren Sam's Bar på Strøget. Det satt sine preg på stemmen, som var nærmest ugjenkjennelig dagen derpå. Kan sammenlignes med å bli pusset med sandpapir i flere timer nedover halsen.

Lørdag morgen startet noe tregt etter fattige fire timer med søvn. Det eneste vi ønsket den morran var våres egen begravelse, så du kan jo tenke deg hvordan det gikk. Derfor fant vi ut at det beste var å avlegge et lite besøk i Christiania, fristaden i København. Her var stemningen meget avslappet (merkelig nok), og derfor var det ideelt etter en fuktig natt på byen. Lørdag kveld hoppet vi på båten igjen, heiv i oss en fræk bøf på restauranten ombord, og fortsatte med nok en fuktig aften, der en av oss våknet med stinkende fingre (montro hvorfor???).

For å oppsummere, så kan jeg trygt si at det har vært alle tiders å være på tur med klassen, der vi fikk ny lærdom både faglig og om livet generelt sett. Helsa fikk seg mildt sagt en ordentlig trøkk, men den var verdt å ofre. Alt i alt, en bra tur ;-)

Vi blogges! :D

 • 45 Lesere

Likes

Comments

I morgen starter russetiden, en tid mange har ventet lenge på. Forventningene er høye og vi gleder oss masse til å komme i gang. Men det å planlegge russetiden har ikke bare vært fryd og gammen. Man har virkelig fått kjenne på hvordan det er å ha ansvar og komme enda et steg inn i de voksnes rekker.

En dag før dåpen ble endelig russebilen vår EU godkjent. Med mye feil og mangler har vi sittet lenge med et indre håp om at ting skulle falle på plass. I dag skjedde dette på et magisk vis, og vi kunne ikke vært gladere. Planleggingen av russetiden har ikke bare vært lek og moro. Vi har jobbet hardt og fått masse erfaring av all jobben vi har gjort. Mye av det vi har lært kan vi ta med oss videre på veien og gjennom russetiden vil jeg tro vi lærer enda mer. Med mye dugnadsarbeid så har vi lært masse om det å tjene penger selv. Oppussing av bilen har også krevd sitt, da bilen vår var knall lilla innvendig. Men med god innsatsvilje og snille foreldre og besteforeldre så har vi vært utrolig heldige.

Jeg tror nøkkelordet til en bra russetid er samhold. Uten det samholdet jentene mine og jeg har, så hadde vi aldri stått klare til å være russ nå. Jeg er uendelig glad for at jeg startet på skolen her i andre klasse og fikk være med på dette eventyret sammen med jentene. Så i morgen klokken 18 kickstarter russetiden med dåp på torvet og i kveld slipper vi konseptet. Vi gleder oss masse og håper mange møter opp i morgen :)

Vi blogges!

- Marie 

 • 118 Lesere

Likes

Comments

Hei igjen, bloggen! (He-he)¨

Straks er det duket for vinterferie, noch einmal. Dette blir nok den siste vinterferien på en stund i regi av moder'n, den Norske Stat. Tenker det skal bli meget godt å endelig ta ferie. De siste skoledagene har stort sett gått i drikke pærebrus fra Oskar Sylte til 8 kr stykket og gjøre ferdig Super Mario Flash noen ørten ganger i påvente av noe bedre å gjøre. For å gjøre uka fullkommen har vi også RLE-prøve siste time fredag før vi endelig tar ferie (hurra).

Når prøva blir ferdig skal fredagen tilbringes foran tv-en for å se på dokumentarer om den øst-tibetanske marinen mens jeg nyter en bolle dadler akkompagnert av en lunken vørterøl fra Ringnes. På lørdag er det russe-OL på Ringkollen, noe som betyr rølpefyll i slålambakken, før det er fest på Ringkollstua etterpå. Søndagen går sannsynligvis med til recovery fra lørdagens festligheter, og deretter er det jobbing på Circle K Jevnaker som gjelder.

I vinterferien skal jeg på hytta sammen med fem gode kompiser, til en lættis hytte midt inni Värmlands djupe skævver. Vi leier hytte av en kar fra Hamburg som heter Günther, og hytta går under navnet Pippi Langstrumpf-haus. https://www.airbnb.de/rooms/589986 Vi gleder oss ufattelige mye til å drekke noen skitne Ringnes på brunt glass, og nyte en god sigar. Dessuten skal vi også bake brød og har i den anledning medbrakte forklær, og vi skal høre på dansebandmusikk fra noen obskure artister som f.eks PK & Dansefolket, Gluntan, Max Palmers og Thoris Supergutt. Vi er fullstendig klar over at disse navnene høres ut som noe som er knabbet direkte fra Frode Øverlis Pondus, men det er det altså ikke.

Alt ligger til rette for en herlig tur, med mye tull, tøys og fanteri. Vi gleder oss veldig!

Vi blogges :O)

- Simen


Vedlagt bilde: meg + det som var nok en iskald Solo (bra jobbet igjen, Jan)

 • 93 Lesere

Likes

Comments

Det er torsdag, siste skoletime før skoledagen er omme. Nå sitter jeg og funderer på hva i alle dager jeg skal blogge om i dag. Men hva er vel bedre enn å kjøre på med noen ordentlig tørre vitser om svenskene? Ingenting.

- To svensker og to nordmenn som skulle konkurrere om hvem som fikk mest fisk. Nordmennene dro opp fisk etter fisk, men svenskene fikk ikke noen. Da bestemte den ene svensken seg for å spionere på nordmennene. Han kom tilbake litt etter på og sa:

Dom har borat høl i isen!

- En svenske hadde skadet benet, og fikk beskjed av legen om å ikke gå i trapper. Et par uker senere var svensken hos legen igjen.

Benet ditt er mye bedre, sa legen, du kan begynne å bruke trappen igjen.

Det var gode nyheter, sa svensken, for det var temmelig vanskelig å klatre opp takrenna hver kveld!

- Hørt om svensken som gikk til politiet fordi paraplyen hans var slått ned.

En svenske skulle lære å hoppe i fallskjerm. Da ha gjorde sitt første hopp, kom han plutselig på at han hadde glemt fallskjermen. Men da han var halvveis nede, ble han til tross for dette glad og lettet, og utbrøt:

Godt at dette bare er en øvelse.

- Et svensk fly på vei til Oslo nærmer seg Fornebu og mottar melding fra kontrolltårnet:

Oppgi høyde og posisjon.

Svaret fra flyet:

Jag är 1.80 høg, är svensk flygkapten och sitter helt främst i flygplanet.

- Nordmann som står og ser på et begravelsesfølge i Gøteborg:

Hvem er det som er død?

Svensken ved siden av kikket på ham og svarte:

Jag vet inte såkert - men jag tror det måste vara han som ligger i kistan

Håper du lo like godt som meg, he-he!

Vi blogges

Marie 


 • 97 Lesere

Likes

Comments

Hei bloggen! ( he-he :o) )

Vår tid i norsk og offentlig skolegang nærmer seg slutten, og om kun fire måneder står vi forhåpentligvis med vitnemål i hånda om ikke RT tar helt overhånd og kuker til karakterene våre. Noe som er et aktuelt tema om dagen er derfor veien videre - hva skal man gjøre med framtida si? På torsdag skal vi på utdanningsmesse i Oslo Spektrum for å muligens oppklare litt om hva vi skal gjøre.

Marie har virkelig ikke peiling på hva hun skal gjøre videre. Enten tenker hun et årsstudium med juss på Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) eller en bachelor i markedsføringsledelse på samme sted. Hun tenker det at hun helst vil begynne rett på studier etter VGS, ettersom hun mener at hun kommer til å miste motivasjonen om hun tar seg et friår framfor å starte rett på. Nøyaktig yrke har hun ikke tenkt så mye på, og hun tror at veien blir til mens man går.

Selv har jeg nettopp begynt på et treningsprogram for å komme i form til Forsvarets opptak og seleksjon (FOS). Jeg har søkt på opptak til Hærens befalsskole, og håper på at det blir et springbrett for en videre karriere i Forsvaret. Dersom dette ikke går veien skal jeg uansett i førstegangsstjeneste i 4. Gardekompani i oktober, så uansett hva som skjer så blir det Forsvaret. Deretter er jeg noe usikker på hva veien blir videre. Trives jeg i Forsvaret ser jeg ingen grunn til å gjøre noe karrierehopp, men jeg har også tenkt på en rekke andre alternativer. Kunne godt tenkt meg å jobbe med økonomi, i barnevernet eller med PR, så det mangler ikke akkurat på valgmuligheter.

Som et tips til elever på VGS og ungdomsskolen så vil det være å ikke stresse for mye med karriereplanlegging og hva du skal bli, men heller velge utdanningsprogram og programfag etter egne interesser og hva man er nysgjerrig på. Vi tror man trives bedre på VGS hvis man gjør dette, og gir deg bedre innsikt i hvilke valg man skal ta senere.

Vi blogges! ( he-he :o) )

- Simen (med hjelp fra Marie)

Bilde: meg + det som engang var en iskald Solo kjøpt i skolekantina (bra jobba, Jan)

 • 114 Lesere

Likes

Comments

Hei og velkommen til bloggen vår! På denne bloggen vil det komme innlegg om ting og tang, løst og fast. Vi sparker det i gang med å presentere de to kreative sjelene bak bloggen med 5 kjappe.

Første mann ut er ingen ringere enn Simen Bredesen.

En ting du alltid har med deg på farta

Bilen min, den røde rakett er stort sett alltid med

Hva var den første tanken som slo deg da du så deg selv i speilet i morges?

At luggen ikke ville ligge som den pleier, ble ganske irritert da

Hvordan vil din bestevenn beskrive deg?

Ganske sprø, spontan, litt lubben og veldig artig. Et sykt svin!

Favoritt quote?

Hvis du synes det er dyrt å leie inn en profesjonell, vent til du har prøvd en amatør

3 ting man ikke vet om deg?

 • Jeg har gått på ridekurs, he-he
 • Jeg var veldig glad i ananas på boks en periode, spiste knapt nok noe annet
 • Jeg er sykelig redd for å spise av mat som andre har spist av. Så hvis noen spør meg om jeg vil ha resten av maten deres, så er svaret nei

Neste ut er ingen andre enn Marie Kolsrud

En ting du alltid har med deg på farta

Må være mobilen min, uten den blir jeg helt hjelpeløs

Hva var den første tanken som slo deg da du så deg selv i speilet i morges?

At jeg så ut som et levende lik og egentlig burde rusle tilbake til senga igjen

Hvordan vil din bestevenn beskrive deg?

Kanskje litt små gæren, livat og ei som ler av det meste

Favoritt quote?

Livet er en fest, man må alltid feste

3 ting man ikke vet om deg?

 • Jeg er lat, men hater å ikke gjøre noe
 • Jeg hører på alt mulig av musikk
 • Er egentlig fra et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu, altså ei litta bygd i Valdres
 • 138 Lesere

Likes

Comments