Ska försöka sammanfatta livet...
Har levt i snart 38 år. Växte upp med en alkoholiserad far som var expert på psykisk misshandel, både av min mamma och mig.
När jag var runt 12 år önskade jag att han var död och den önskan har hållit i sig.
Mina föräldrar skilde sig när jag var 10 år. Det var turbulenta år efter det, mamma som inte ville ha kontakt med honom, jag som grät när jag skulle åka till honom varannan helg. Jag satt mitt emellan dem och fick medla då mamma inte ville prata med honom.

Jag lärde mig tidigt att tvätta, laga mat och ta hand om djuren. Mamma var inte den kärleksfulla och omtänksamma personen och är inte det idag heller, snarare ännu mer egoistisk nu än då.
Jag ville sällan vara hemma, sov mkt hos vänner, pojkvänner och släkt.

När jag var 16 valde jag att flytta, gick på en internatskola (bästa valet!) och läste till hästskötare. Åkte sällan hem på helgerna, antingen jobbade jag i häststallarna eller så gömde jag mig på boendet, man fick inte vistas där utan särskilda anledningar.
Jag träffade en kille som jag blev dödskär i, Stefan. Han var såå cool, en "gangster", som bodde i byn där skolan låg. Men det förhållandet höll bara i 3 månader.

Jag pluggade, festade och livet var både mardröm och på topp! Blev utslängd från skolans boende 2 ggr! 😂 pga alkoholhaltiga drycker. Då fick jag sova på soffan hos äldre vänner som bodde i byn och nån natt hos en släkting till Lotta som var min bästa vän på gymnasiet.

När jag gick andra året, då träffade jag en äldre kille, han var 4 år äldre än mig och hade 2 döttrar som bodde med honom. De var då 1,5 och 3,5 år gamla. Åter igen var jag sååå kär, han var stark, trygg och så vuxen.
Efter sommarlovet flyttade jag in till honom. Han bodde då hos sin mormor tillsammans med sina döttrar. Körde lastbil och jobbade mkt.
Livet rullade på, jag blev bonusmamma innan jag hann fylla 18 år, "mamma Lina" som de kallade mig ❤️

Jag började lämna och hämta barnen på dagis på väg till och från skolan, ta hand om dem som om de bar mina egna. Ett alldeles för stort ansvar! Men jag fixade det och trivdes med det då.
Han började dock visa sin andra sida, den manipulativa, svartsjuka sida. Kontrollerade var jag var och med vem om jag inte var hemma.
Jag anpassade mig, stannade hemma mer och mer, träffade sällan vännerna längre.
Tog studenten och vi flyttade till ett eget boende.

Började jobba på ett företag i byn, sorterade potatis... skitjobb men det gav mig pengar. Där jobbade även Stefan!
De gamla känslorna började blossa upp igen och och inte att stoppa.
Det blev ett hastigt avslut med han jag bodde med , han var bitter, så nåt farväl eller samtal med flickorna fick jag inte ha 😔 det gjorde mest ont!

Stefan bodde hemma hos sin pappa och styvmamma, där bodde jag också nu. Vi hade vars ett rum... 🙄 men till ingen nytta!
Jag fyllde 20 år och livet var på topp igen!

Fortsättning följer...

Likes

Comments

Jahopp då har jag startar upp en blogg till, nytt liv = ny blogg, eller?!

Får ju ha nåt att roa mig med på mina sömnlösa nätter. Kommer börja med några inlägg som handlar om mig, min bakgrund, det jag gått igenom särskilt de sista åren.

På återseende!

Likes

Comments