"Spöket Milton" är en novell skriven av Jonas Hassen Khemiri. Den handlar om en man som lyckats hamna på samma efterfest som en från hans gamla gymnasium. På festen berättar "gymnasiekompisen" en "rolig" historia. Historien handlar om en kille som hette Milton. Milton gick på samma skola som huvudpersonen och "kompisen". Han berättar hur Milton alltid klädde sig annorlunda än alla andra och hur de retade honom för det. Han berättar massa olika historier om Milton så som att han bar med sig ett rakblad i munnen och tog fram det för att slipa på tumnageln eller bordet i matsalen. "Kompisen" säger att Milton påstod att han skulle ta självmord, flera gånger. Man lyckas förstå att huvudpersonen själv är Milton. Milton berättar berättelsen som att "kompisen" vet att det är han som sitter där. 

Jag tycker själv novellen är intressant men väldigt extrem. Jag kan själv inte förstå hur någon kan bli behandlad på ett så illa sätt som Milton. Jag har alltid tyckt om böcker och historier som denna, inte på ett sätt att jag tycker om hur de behandlas utan mer att jag tycker det är intressant att läsa hur människor faktiskt kan bete sig på ett sådant äckligt sätt. Jag kan rekommendera novellen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har läst boken "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" som är skriven av Sara Ohlsson. Det handlar om Olivia som blev dumpad efter tre år tillsammans med John. Olivia klarar inte av att bli dumpad och därför ligger hon runt för att försöka glömma John. Hon intresserar sig senare för en kille i hennes klass, Danijel. Frågan är bara om hon kommer lyckas få tillbaka John eller om hon bestämmer sig för att ta Danijel. Därav all kärlek i denna bok klassificerar jag den som kärleksroman.

Själv gillar jag inte kärleksböcker över huvudtaget, jag tycker det är lite för "cheesy". Jag valde dock att läsa en kärleksroman för att jag ville utmana mig själv lite plus att jag tyckte titeln var väldigt fångande. Det slutade dessvärre med att jag inte tyckte om den tyvärr. Det var inte bara på grund av att det var kärlek utan också för jag tyckte texten var väldigt jobbigt skriven. Berättelsen hoppade mycket i tiden och man blir väldig förvirrad av det. Sen så kunde det stå kanske fyra meningar på en sida och då känns det lite som att författaren inte orkade fortsätta skriva även fast det ska vara så. Hade man tyckt om kärleksböcker tror jag denna boken hade varit perfekt för det handlar bara om kärlek och inga side stories. Så sammanfattningsvis tyckte jag inte boken var bra eftersom jag inte gillar kärleken men också för att den hoppar i tiden. Skulle jag betygsätta "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" hade jag gett den 4/10 ostbollar.

Likes

Comments